Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fixer

#3076 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Bušman wrote:
Like this:

Nazalost, snimak je los jer UEFA ganja klipove po jutjubu i skida ih, copyright folovi. Ispadas licemjer - branis Real, a radili su iste stvar kao igraci Barcelone. Clasico su ubili i jedni i drugi, a jedini razlog za to je Mourinho i njegovo ponasanje. Prvi clasico ove sezone je izgubio, jer nije znao taktiku postaviti i onda je skontao da treba vrsiti pritisak na sudiju da dozvoli grubu igru. Dobio je sto je trazio, uostalom, njegovi igraci redovno fasuju crveni karton kada igraju grubo.
Ovdje DI Maria po meni nije isao simulirat, nego se zagraditi. Alves mu se samo izmakao :D A onda kad je pao poceo je da sere. Ovo nije faul. Ali po mom skromnom misljenju onaj drugi faul nije simulirao. Bio je, mad mislim da nije za zuti.
fixer

#3077 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Bušman wrote:
I mislis da nije u pravu?

Sta onda reci za ovo? Manje vise slicna stvar. Maluda krenuo na loptu djonom, dakle u startu ne ide na izbijanje lopte. Ovo je trebao biti cisti crveni, nazalost nije bio. Na WC2002 je Ronaldinho dobio crveni zbog iste stvari protiv Engleske.

I ovo je grozan faul. Ronaldu nije nista bilo, pa sta? Botia isao djonom na loptu ili na njega, nece sudija citati misli. Uglavnom, direktan crveni opravdano.
Usporedbe ti stvarno nisu ok. Smijesno - porediti Maludin faul kad ni blizu lopte nije bio, Ronaldinhov kad lopti prisao nije, a nagazio glezanj, i Ronaldov, koji se vise moze usporediti sa Mascheranovim na Pepe-u. Zakasnio lik i polomio Ronalda. Zakasnio Mascherano i polomio Pepea. Haj da ne jebemo ovu temu odg na onoj (El Clasicos - mada je to pogresno- treba Los)
Bušman

#3078 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

fixer wrote:Cuj pogledaj mu lica! :lol: :lol: :lol: :lol:
Inace se tako stvari dokazuju na sudu. Hladnokrvne ubice dobro prolaze, jer nemaju nikakav izraz na licu :D
Kad naucis nekog mrziti, i najmanju grimasu ces uzet kao argument protiv lika ;) :wink:
Izmedju ostalog i tako se dokazuje, cak je i solidna serija napravljena ("Lie to me") koja promovira pshilogiju i "citanje lica" :D. Pepe nije hladnokrvni ubica samo bijesan pas. :D

I dalje branis igrace Reala (smijem li reci "i ne pokusavas biti objektivan"). Ni Malouda ni Pepe nisu ni pokusali ici na loptu, Ronaldinho jeste. Ali su isli djonom i bez imalo obzira i pod punim gasom. Sva tri zasluzena crvena.
TLFanaticos777

#3079 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by TLFanaticos777 »

Ferdinand i Owen kritizirali Barcine igrače zbog simulacije
Nogometaši Manchester Uniteda Rio Ferdinand i Michael Owen oštro su, putem Twittera, kritizirali Barcine igrače nakon utakmice protiv Reala zbog simulacije...

Rio Ferdinand je optužio Pedra za glumu u jednoj sitaciji s Alvarom Arbeloom, budući je usporena snimka jasno pokazala da kontakta između dvojice nije bilo, premda je Pedro pao kao pokošen na travnjak držeći se za lice.
Nece imati potrebe simulirati ako Scholes napravi na njemu prekrsaj :mrgreen:

"To simuliranje bilo je smiješno,neugodno. Mislite li da će Pedro dok to gleda pomisliti: Što sam to napravio?!. Mislim da se igrači ragbija smiju nogometu", napisao je Ferdinand na svom profilu društvene mreže.

Nije propustio komentirati ni isključenje Pepea nakon starta nad Danijem Alvesom, za koje smarta da je nepravedno dosuđeno.

"Ako me ikad vidite da me iznesu na nosilima i onda se netom poslije vratim na travnjak i počnem trčati, dajem dopuštenje svima da me razvale startom s dvije noge".

Ferdinandu se u kritikama pridružio i Michael Owen.

"Alvesov potez sigurno nije oduševio mnoge jer da je ustao odmah, bio bi to samo žuti karton. No, Barçini navijači bit će zadovoljni njegovim potezom", napisao je Owen.
fixer

#3080 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Bušman wrote:
fixer wrote:Cuj pogledaj mu lica! :lol: :lol: :lol: :lol:
Inace se tako stvari dokazuju na sudu. Hladnokrvne ubice dobro prolaze, jer nemaju nikakav izraz na licu :D
Kad naucis nekog mrziti, i najmanju grimasu ces uzet kao argument protiv lika ;) :wink:
Izmedju ostalog i tako se dokazuje, cak je i solidna serija napravljena ("Lie to me") koja promovira pshilogiju i "citanje lica" :D. Pepe nije hladnokrvni ubica samo bijesan pas. :D

I dalje branis igrace Reala (smijem li reci "i ne pokusavas biti objektivan"). Ni Malouda ni Pepe nisu ni pokusali ici na loptu, Ronaldinho jeste. Ali su isli djonom i bez imalo obzira i pod punim gasom. Sva tri zasluzena crvena.
Ma serija napravljena. OK, onda je istina :D
I namjere na licu mogu citati svi, pa cak i mi laici :D Rodis se i omdah si kvalifikovani psiholog :D

Ronaldinho je skroz fulio loptu i pogodio covjeka po gleznju. Pepe nije fulio loptu, ali jeste Alvesa. Kako to vise ne skontas? I neki simpatizeri Barce kazu da je ono max zuti, samo rijetki primjerci "objektivnih" navijaca i danas seru da nije. Haman ispada da Ronaldinhu treba dati crveni ondje i da je onaj izmakao nogu :D Pa ne igraju zabica onih :D
Baltazar_khan

#3081 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

ferdinand će biti jedan od najzaslužnijih zbog svojih izjava, kad barcelona potopi united u finalu :mrgreen:
ultima_palabra

#3082 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Kako ba nije ni pokušao ići na loptu, kad je prvo nju i dotakao :-)
fixer

#3083 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:Kako ba nije ni pokušao ići na loptu, kad je prvo nju i dotakao :-)
Ma pusti. Vidis da je uporan ko mazga. Ali cak ga ni to sto je prvo dohvatio loptu ne moze spasiti od kartona,ali tek ako sudija to ocijeni kao da je namjerno isao da ubije lika. Ali ovaj je fulio i Alvesa. Za takvo sto mogu komotno reci da nisam vidio da neko bude nagradjeno crvenim. Izbijes loptu, lika ne dohvatis i neko ti crveni opali samo zato jer se ovaj previja ko posljednja drolja.
TLFanaticos777

#3084 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by TLFanaticos777 »

Baltazar_khan wrote:ferdinand će biti jedan od najzaslužnijih zbog svojih izjava, kad barcelona potopi united u finalu :mrgreen:
Nada zadnja umire... :lol: :lol:
tzipiripi

#3085 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

505sCrtom wrote:Jos uvijek o Alvesu i Pepeu ovdje. E jest vas Smourinho zadever'o. Vidi se, zalosno, da je cijela poslijeratna generacija odrasla na spanskim i inim sapunicama.
Ma nije bolan na spanskim, na katalonskoj sapunjari odrastaju. I sto je najgore, josh joj kraj nije ni na vidiku.
tzipiripi

#3086 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

Baltazar_khan wrote:ferdinand će biti jedan od najzaslužnijih zbog svojih izjava, kad barcelona potopi united u finalu :mrgreen:
Image
TLFanaticos777

#3087 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by TLFanaticos777 »

tzipiripi wrote:
Image
yeah don't forget to bring Denzel.W,Bruce.W,Jackie.C and the rest of Hollywood acting crew...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bušman

#3088 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:Kako ba nije ni pokušao ići na loptu, kad je prvo nju i dotakao :-)
Ma pusti. Vidis da je uporan ko mazga. Ali cak ga ni to sto je prvo dohvatio loptu ne moze spasiti od kartona,ali tek ako sudija to ocijeni kao da je namjerno isao da ubije lika. Ali ovaj je fulio i Alvesa. Za takvo sto mogu komotno reci da nisam vidio da neko bude nagradjeno crvenim. Izbijes loptu, lika ne dohvatis i neko ti crveni opali samo zato jer se ovaj previja ko posljednja drolja.
Po stoti put, tvrdoglav sam ko mazga jer tumacis pravila kako tebi u odredjenom trenutku odgovara. Bezobzirno i grubo, crveni karton i zdravo. To da li je Alves odglumio ili ne, probaj se u 1 stotom dijelu sekunde (jer tolika je razlika izmedju dva framea na videu koji si gledao, sjeti se da je vrijeme kasnjenja za bilo koju operaciju koja se smisli u ljudskom mozgu od 150 do 300 milisekundi) treba ipak dokazati. Uostalom, nije ni bitno da li je ili nije bilo kontakta (ako se zaista dokaze da jeste Alvesa cemo gledati uskoro na "Stan Lee Superhumans") nego sta je Pepe htio da uradi. Vjerovatno su cetvrti sudija i linijski na toj strani rekli glavnom sudiji sta se desilo posto ovaj nije mogao vidjeti najbolje. Sta je bila Pepeova stvarna namjera niko ne zna osim njega samog, ali sudija ocjenjuje ono sto on vidi na osnovu svog iskustva, priprema za utakmicu i upoznavanja sa igracima, a to Pepeu sigurno nije islo u korist. Ali ja bih pokazao crveni i da je Ryan Giggs onako startao, samo sto on ne bi.
LSD

#3089 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Mourinho ce im razvaliti reprezentaciju :mrgreen: ako ništa drugo...sa razlogom je Del Bosque zabrinut i poziva na smirivanje tenzija.

Ovaj dio texta je posebno tacan:

"Ako govorimo o nesportskim potezima, šta onda predstavlja šamaranje, udaranje i nasrtanje na protivnika? Ljubavi?

Sa svom Mourinhovom negativnošću, dosadašnji mečevi su bili veoma eksplozivni. Naravno, Clasico je uvijek napet, ali budalaštine Josea Mourinha dosežu u stratosferu. Tokom proteklih osam ili devet godina utakmice ova dva tima su uvijek bile čvrste, ali i fer i korektne. Obje ekipe su se više puta pobjeđivale ili gubile, ali emocije nikada nisu bile ovako jake.

Gdje god da je Special One došao, kontroverze su ga uvijek pratile. Najnoviji verbalni i fizički okršaji špankih divova će sigurno ostaviti duboki trag, a najviše će ispaštati španksa reprezentacija.

Dugo je trebalo Crvenoj Furiji da napravi neku vrste harmonije i skladnosti među igračima, ali ova van-terenska borba će sigurno loše uticati na tu cijelu tvorevinu.

Za sada, svi igraju igru prebacivanja krivice na drugog, a započeo ju je niko drugi do Josea Mourinha."
StudentskiIC

#3090 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by StudentskiIC »

fixer wrote:U sustini se slazem sa svim napisanim. Samo moras biti posten i priznat da bi Barcelona tesko probila onu Realovu odbranu. Pa nisu im dali gol iz igre nikad na onoj odbrani.
Već sam to rekao, možda bi bilo 0:0, možda 2:0, možda 0:2. To nikad nećemo saznati. Najvjerovatnije bi bilo još više prekršaja, simuliranja, gaženja i ne bi vidjeli ni jedan jedini gol.

Šteta što se nije igralo otvorenije, mislim da se bez Inieste moglo nadigravati, pogotovo kad je očito da su Kaka i Higuain u dobroj formi i da je Ronaldo željan igre. Ovakva igra Reala je pročitana, Barcelona je igrala defanzivnije nego u predhodne dvije utakmice, nije tu bilo mjesta za kontre. Sve skupa 8 šuteva prema golu (14 šuteva uopšte oba tima), 5 Barcelone i 3 Reala, slabo za polufinale Lige prvaka.
Zato smo imali 46 prekršaja, 25 Barcelone i 21 Reala, katastrofalno za polufinale Lige prvaka.
Da je vidjeti jednu dobru utakmicu ovih timove ove godine, jedno 5-3 za bilo koga i sa samo 2-3 žuta e to bi bilo nešto. Ostaju još dvije utakmice, sad u utorak i Superkup Španjolske vjerovatno. Nadati se da bar u jednoj neće ostati dužni navijačima, fanovima, simpatizerima i svima koji vole pogledati dobru utakmicu. :D
LSD

#3091 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque zabrinut je da bi se tenzije i napetosti uoči cijelog niza međusobnih susreta između Real Madrida i Barcelone mogle negativno odraziti na "furiju"...

Večeras je na rasporedu treći od četiri "clasica" (u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka) koja će se odigrati u nepuna tri tjedna, a španjolski mediji naglašavaju kako su se španjolski reprezentativci u redovima Reala i Barcelone verbalno sukobili prošlog tjedna na stadionu Mestalle nakon 1-0 pobjede Reala u finalu Kupa kralja.

- Zabrinut sam zbog svađa tijekom clasica i nadam se da one neće pronaći put do moje svlačionice – citira Del Bosquea Marca.

Španjolski izbornik već ranije je u nekoliko navrata naglašavao da je dobra atmosfera u svlačionici ključ i osnova za nastavak dobrih rezultata aktualnih svjetskih i europskih prvaka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3092 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

nešto kontam .... ovaj Calderon garant za Barcelonu navija :-) hebo li ga ćaća njegov :D bio unutrašnji neprijatelj :lol:
Ramon Calderon

"Mourinhovo ponašanje je sramotno"

Bivši predsjednik sportskog društva Real Madrid Ramon Calderon javno je kritikovao aktuelnog trenera Realovih nogometaša Josea Mourinha.

Portugalski trener posljednjih je dana jedna od glavnih tema španskih medija nakon javne kritike suđenja u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka protiv Barcelone, kao i optužbe da je katalonski klub privilegovan kod UEFA-e.

"Nije na treneru Reala da komentariše takve stvari, ali to je rezultat defetističkog stava predsjednika kluba koji mu je dao svu vlast", prenosi Calderonovu izjavu Marca.

"Ono što se dogodilo nakon utakmice na pres-konferenciji bilo je sramotno. Real je velik klub, a veliki klubovi nikad se ne žale na povrede, sudije ili nesreću, a mi smo to činili previše ove sezone", rezimirao je čovjek koji je na čelu "kraljevskog kluba" bio između 2006. i 2009. godine.
ultima_palabra

#3093 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Kasniš @mujice, Calderona smo još jučer pretresli :D
JoseMujica

#3094 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

ma jebiga ...kako smo krenuli moremo samo copy-paste postove od prije 10-11 strana :lol: :lol:
ultima_palabra

#3095 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:ma jebiga ...kako smo krenuli moremo samo copy-paste postove od prije 10-11 strana :lol: :lol:
Ma kako je krenulo s onim lažiranim klipovima, ja više ni u šta ne vjerujem :oops:
JoseMujica

#3096 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: evo se pitam jel bio ovaj el classico ili će tek da se igra

evo gledam Bundesligu....extra fudbal đe god nema italijanske filozofije antifudbala koja bi mogla u enciklopedije ući kao sMorinjizam :D
fixer

#3097 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

JoseMujica wrote::lol: :lol: evo se pitam jel bio ovaj el classico ili će tek da se igra

evo gledam Bundesligu....extra fudbal đe god nema italijanske filozofije antifudbala koja bi mogla u enciklopedije ući kao sMorinjizam :D
Zato se naosvajase. A i ti se nagledao utakmica Murinha. :roll: Covjek je super efikasnih utakmica imao ove sezone u Realu. 6-3 protiv Valencije, a vi ste igrali 1:0 :D
Bušman

#3098 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

[quote="JoseMujica"]nešto kontam .... ovaj Calderon garant za Barcelonu navija :-) hebo li ga ćaća njegov :D bio unutrašnji neprijatelj :lol:
[quote]

U ocima nekih navijaca Reala je to sigurno istina. Mada on gleda samo svoj interes.
fixer

#3099 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Bušman wrote:
Po stoti put, tvrdoglav sam ko mazga jer tumacis pravila kako tebi u odredjenom trenutku odgovara. Bezobzirno i grubo, crveni karton i zdravo. To da li je Alves odglumio ili ne, probaj se u 1 stotom dijelu sekunde (jer tolika je razlika izmedju dva framea na videu koji si gledao, sjeti se da je vrijeme kasnjenja za bilo koju operaciju koja se smisli u ljudskom mozgu od 150 do 300 milisekundi) treba ipak dokazati. Uostalom, nije ni bitno da li je ili nije bilo kontakta (ako se zaista dokaze da jeste Alvesa cemo gledati uskoro na "Stan Lee Superhumans") nego sta je Pepe htio da uradi. Vjerovatno su cetvrti sudija i linijski na toj strani rekli glavnom sudiji sta se desilo posto ovaj nije mogao vidjeti najbolje. Sta je bila Pepeova stvarna namjera niko ne zna osim njega samog, ali sudija ocjenjuje ono sto on vidi na osnovu svog iskustva, priprema za utakmicu i upoznavanja sa igracima, a to Pepeu sigurno nije islo u korist. Ali ja bih pokazao crveni i da je Ryan Giggs onako startao, samo sto on ne bi.
Raspadas se. Cuj ja tumacim pravila kako mi odgovara, a onda na kraju texta spominjes da je i sam sudija morao to - na osnovu iskustva protumaciti da li je tu bilo namjere. :D A to sto bi ti svirao crveni i Giggs-u nije nikakav argument, dapace...
I ja ti kazem da jest bilo namjere - namjere Pepe-a da fuli Alvesa. :) Kad bi se za ovakve stvari davali direktni crveni kartoni, fudbal bi bio balet. I otkad se bezobrazne stvari kaznjavaju crvenim kartonima? Sta je bezobrazno u fudbalu? Meni je bezobrazan gol Messija :D
ratata

#3100 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ratata »

JoseMujica wrote::lol: :lol: evo se pitam jel bio ovaj el classico ili će tek da se igra

tebi je izgleda Mourinho opasno nabio kompleks nize vrijednosti, sa mislima o njemu lijezes i ustajes, a po danu pises, tegoba je to jarane
Locked