Ako se nevaram oni su nas kostali ne odlaska na EP pokusali smo se izvaditi protiv Danske na kosevu ali lopta nije htjela I nije.KPNCTNJAH wrote:
Himna![]()
2000 na tribinama, ovaj put 15000
Gledaj Brace kako pjeva himnu
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ammaar
#3076 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
-
Kontra__
#3077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Covjece to su skroz druge kvalifikacije! 
- simonese
#3078 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Amareeeeeee,ostavi zenuAmmaar wrote:Ako se nevaram oni su nas kostali ne odlaska na EP pokusali smo se izvaditi protiv Danske na kosevu ali lopta nije htjela I nije.KPNCTNJAH wrote:
Himna![]()
2000 na tribinama, ovaj put 15000
Gledaj Brace kako pjeva himnu
- cyprus
#3079 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Pomješo si čak tri kvalifikaciona ciklusaAmmaar wrote:Ako se nevaram oni su nas kostali ne odlaska na EP pokusali smo se izvaditi protiv Danske na kosevu ali lopta nije htjela I nije.
- Logovan
#3080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Al' bio je blizu...Kontra__ wrote:Covjece to su skroz druge kvalifikacije!
- MOSALJOZE
#3081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Šta je to nekoliko godina gore dole_terminaš_ wrote:Al' bio je blizu...Kontra__ wrote:Covjece to su skroz druge kvalifikacije!
- GeneralBHF
#3082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@GeneralBHF, otkud ti to da bi nam ta utakmica uzela bodove?
[/quote]
na tu utakmicu koeficijent je bio 0.93 tako da bi bodovno pali. Treba kvalitetniji protivnik od Omana![/quote]
Znači bolje po koeficijent ne igrat ni sa kim, nego igrat sa slabim protivnikom?
[/quote]
Da, imas i takvih utakmica.
Objasnjeno je to u onoj analizi koja je nedavno postavljena negdje na forumu, uradio neki momak na nekom blogu bas detaljno. I jasno stoji da je nekad i bolje preskociti termin, ako igras sa znatno slabije rangiranim protivnikom, nego li odigrati tu utakmicu.[/quote]
Bas tako bolje i preskociti termin nego igrati sa nekom lijevom reprezentacijom ili postoji druga opcija da se napravi 8 izmena za vrijeme utakmice i tada se utakmica ne racuna kao oficijalna. Evo slucaj sa Latvijom gdje smo pobijedili sa 5 golova a mi cemo da padnemo 13 bodova na rang listi sto znaci kada izadje novi ranking 4. Jula mi cemo da imamo 995 bodova ali sada ne znam kako ce ostale reprezentacije da prodju ali definitivno Svicarska ide ispod nas i prelazimo na 14. mjesto. Oni ce da imaju 987 bodova a pobijedili su Kipar ali Belgija ide za dva mjesta gore samo zato sto su pobijedili Srbiju koja ima dobar koefecijent. Belgija ce da ima 1079 bodova.
na tu utakmicu koeficijent je bio 0.93 tako da bi bodovno pali. Treba kvalitetniji protivnik od Omana![/quote]
Znači bolje po koeficijent ne igrat ni sa kim, nego igrat sa slabim protivnikom?
Bas tako bolje i preskociti termin nego igrati sa nekom lijevom reprezentacijom ili postoji druga opcija da se napravi 8 izmena za vrijeme utakmice i tada se utakmica ne racuna kao oficijalna. Evo slucaj sa Latvijom gdje smo pobijedili sa 5 golova a mi cemo da padnemo 13 bodova na rang listi sto znaci kada izadje novi ranking 4. Jula mi cemo da imamo 995 bodova ali sada ne znam kako ce ostale reprezentacije da prodju ali definitivno Svicarska ide ispod nas i prelazimo na 14. mjesto. Oni ce da imaju 987 bodova a pobijedili su Kipar ali Belgija ide za dva mjesta gore samo zato sto su pobijedili Srbiju koja ima dobar koefecijent. Belgija ce da ima 1079 bodova.
Last edited by GeneralBHF on 09/06/2013 11:34, edited 1 time in total.
- shake69
#3083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
na tu utakmicu koeficijent je bio 0.93 tako da bi bodovno pali. Treba kvalitetniji protivnik od Omana![/quote]GeneralBHF wrote:@GeneralBHF, otkud ti to da bi nam ta utakmica uzela bodove?
Bas tako bolje i preskociti termin nego igrati sa nekom lijevom reprezentacijom ili postoji druga opcija da se napravi 8 izmena za vrijeme utakmice i tada se utakmica ne racuna kao oficijalna. Evo slucaj sa Latvijom gdje smo pobijedili sa 5 golova a mi cemo da padnemo 13 bodova na rang listi sto znaci kada izadje novi ranking 4. Jula mi cemo da imamo 995 bodova ali sada ne znam kako ce ostale reprezentacije da prodju.[/quote]
Ecuador, recimo, pada ispod nas u julu, ali nas zato preskace Grcka, tako da bismo trebali ostati na istom mjestu, kako sam vidio listu.
- GeneralBHF
#3084 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobro si Grcka preskace i nas i Belgiju ali Ecuador pada tako da bi trebali biti 14.
- Kinaski
#3085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po cemu to litvanija ima volji koeficijent od latvije?
- shake69
#3086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako te neko preskoci a neko ispred padne - onda valjda ostajes na istom mjestu, doesn't it?GeneralBHF wrote:Dobro si Grcka preskace i nas i Belgiju ali Ecuador pada tako da bi trebali biti 14.
- Mali_Vuk
#3087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da nije tako, nego se nastavlja padajući nizshake69 wrote:Ako te neko preskoci a neko ispred padne - onda valjda ostajes na istom mjestu, doesn't it?GeneralBHF wrote:Dobro si Grcka preskace i nas i Belgiju ali Ecuador pada tako da bi trebali biti 14.
- Edin H.
#3088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mali_Vuk wrote:Mislim da nije tako, nego se nastavlja padajući nizshake69 wrote:Ako te neko preskoci a neko ispred padne - onda valjda ostajes na istom mjestu, doesn't it?GeneralBHF wrote:Dobro si Grcka preskace i nas i Belgiju ali Ecuador pada tako da bi trebali biti 14.Oni iza tebe i iza tih koji su te preskočili tonu po jedno mjesto. Tako da ti svojim pomjeranjem guraš ostale prema dole, a i ti toneš skupa sa tom lađom. U suštini, kola se slome na onom zadnjem. Ako shvataš šta sam htio da kažem
![]()
- Mali_Vuk
#3089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Čekaj da par puta pročitam to što sam napisao, pa da procjenim oćul izbrisat post
- respo
#3090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ajd ti ovo objasni kad se otrijeznis 
- Logovan
#3091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hahah
Pa lik ni sam ne konta šta je htio reći. 
- Mali_Vuk
#3092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo pročitao sam. Sve stoji. Molim moderatora da ništa ne dira
Rado bih vam objasnio o čemu se radi, kad bih mogao
Ali da ne spamamo više. Nije tema naše emisije.

Rado bih vam objasnio o čemu se radi, kad bih mogao
Ali da ne spamamo više. Nije tema naše emisije.
- cyprus
#3093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Krenula me ova statistika, pa haj da i to razjasnimKinaski wrote:Po cemu to litvanija ima volji koeficijent od latvije?
Litvanija je u zadnje 4 godine pobjedila: Lihtenštajn, Srbiju i Češku u službenim utakmicama, uz remije sa Slovačkom (dvaput), Lihtenštajnom i Škotskom. U prijateljskim je još pobjedila Armeniju, Poljsku, Andoru, Estoniju i Luksemburg. Istina te utakmice nose manje bodova...
Latvija je u zadnje 4 godine pobjedila u službenim utakmicama: Lihtenštajn, Gruziju, Maltu (dvaput), Moldaviju i Izrael. Remizirali su sa Lihtenštajnom, Grčkom, Gruzijom i Švicarskom. U prijateljskim su pobjedili samo Litvaniju.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kada se napravi presjek kroz ove rezultate, onda odgovor na tvoje pitanje je ovaj: Litvanci su pobjedili jače protivnike (Srbiju i Češku), te imaju mnogo više pobjeda u prijateljskim susretima. Zbog toga su na rang listi plasirani bolje, iako su obje selekcije u tendenciji pada...
- cyprus
#3094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa koliko se ja razumijem, a tripujem da razumijemGeneralBHF wrote:Bas tako bolje i preskociti termin nego igrati sa nekom lijevom reprezentacijom ili postoji druga opcija da se napravi 8 izmena za vrijeme utakmice i tada se utakmica ne racuna kao oficijalna. Evo slucaj sa Latvijom gdje smo pobijedili sa 5 golova a mi cemo da padnemo 13 bodova na rang listi sto znaci kada izadje novi ranking 4. Jula mi cemo da imamo 995 bodova ali sada ne znam kako ce ostale reprezentacije da prodju ali definitivno Svicarska ide ispod nas i prelazimo na 14. mjesto. Oni ce da imaju 987 bodova a pobijedili su Kipar ali Belgija ide za dva mjesta gore samo zato sto su pobijedili Srbiju koja ima dobar koefecijent. Belgija ce da ima 1079 bodova.
- AliceInChains
#3095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo ti link sa fifa:cyprus wrote:Pa koliko se ja razumijem, a tripujem da razumijemGeneralBHF wrote:Bas tako bolje i preskociti termin nego igrati sa nekom lijevom reprezentacijom ili postoji druga opcija da se napravi 8 izmena za vrijeme utakmice i tada se utakmica ne racuna kao oficijalna. Evo slucaj sa Latvijom gdje smo pobijedili sa 5 golova a mi cemo da padnemo 13 bodova na rang listi sto znaci kada izadje novi ranking 4. Jula mi cemo da imamo 995 bodova ali sada ne znam kako ce ostale reprezentacije da prodju ali definitivno Svicarska ide ispod nas i prelazimo na 14. mjesto. Oni ce da imaju 987 bodova a pobijedili su Kipar ali Belgija ide za dva mjesta gore samo zato sto su pobijedili Srbiju koja ima dobar koefecijent. Belgija ce da ima 1079 bodova., za pobjedu i nad lijevim reprezentacijama dobiješ nekakve bodove, dok za neigranje ne dobiješ nikakve bodove
Također, koliko znam, igranjem utakmice ne možeš zaradit negativne poene
Klikni na Bosnu i ne utipkaj nikakav rezultat za igru protiv Omana, rezultat su 995 bodova. Potom utipkaj pobjedu nad Omanom 10:0, i vidi bodove.
Kako stvari stoje Engleska, Rusija i Svicerska bi trebali pasti iza nas sljedeci mjesec. Grcka nas prestize sigurno, a mozda Mexico, Brazil i Uruguay (zavisi od njihovih rezultata).
U najboljem slucaju smo 13., u najgorem 16.
- cyprus
#3096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E to mi već nema nikakvog smisla... Zna li neko objasnit? 
- antifascism
#3097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gleda se prosjek a nas prosjek je veci nego bilo kakva pobjeda (u prijateljskoj) sa nekom lijevom ekipom.cyprus wrote:E to mi već nema nikakvog smisla... Zna li neko objasnit?
Glup sistem
- cyprus
#3098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Čuj prosjek
E to ne znadoh...
- Sherlock_Holmes
#3099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fifina lista se bazira na rezultatima iz zadnje 4 godine, s tim da su tekme u tekućoj sezoni najbitnije.cyprus wrote:E to mi već nema nikakvog smisla... Zna li neko objasnit?
Znači nema veze ako si prije 20 godina osvojio Svjetsko prvenstvo, nego ono što si uradio u zadnje 4 godine, sa naglaskom na tekuću sezonu/kvalifikacije.
To je novi sistem koji vrijedi od SP u Njemačkoj, prije su se uzimali rezultati zadnjih 10 godina, mada nisam 100% siguran za broj godina i da li je od Njemačke ili od EP u Portugalu, no nije ni bitno. Mrsko mi tražiti to sad
Uglavnom, ono što je bitno, ukoliko pobjediš množiš sa 3, remi sa 1, izgubljena sa 0. Poslije toga se gleda važnost utakmice (Svjetsko prvenstvo 4, Kontinentalno prvenstvo ili Kup konfederacija 3, kvalifikacije 2,5, prijateljske i ostali mali turniri 1).
Nakon toga se gleda ranking protivnika (200-trenutno ranking protivnika) i iz koje konfederacije dolazi (UEFA/CONMEBOL 1, CONCACAF 0,88, AFC/CAF 0,86, OFC 0,85) i eto ti koliko poena dobiješ iz te utakmice i onda to uvrstiš sa ostalim utakmicama iz proteklog perioda i izvučeš prosjek.
Jednostavno
- KPNCTNJAH
#3100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ti se bas opustio