Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
havaji
#3076 Re: Ljetne gume
slusaju pricuu iz maja gume, a internet danas i saznas da su prva ugradnja na Jeep npr....ko ima 40k za auto vjeruj da ima i za guma, kad budes jednog dana abd imo te pare samo ce ti se kazati, do tad...tigrice i lagano
- golfiista
#3077 Re: Ljetne gume
Ne treba se obazirati na suplju pricu. Ne konta raja da ljudi voze 10k km godisnje, znaci na zimskim gumama 5k km godisnje nezahtjevne voznje. Nismo svi reli o offroad vozaci. Ne vozimo svi 170km/h. .havaji wrote:slusaju pricuu iz maja gume, a internet danas i saznas da su prva ugradnja na Jeep npr....ko ima 40k za auto vjeruj da ima i za guma, kad budes jednog dana abd imo te pare samo ce ti se kazati, do tad...tigrice i lagano
Posebno ne vidim problem ako pitam za misljenje jer me inreresuje a najbolji ucitelj je iskustvo. Najlakse je otici i istresti 1500 za 4 gume i praviti se pametan, fora je kupiti pristojan proizvod po povoljnoj cijeni. Jbg nismo svi dzekovinda kupujemo auta od 100k KM i placamo gume infelge po 5 milja. Ne pada mi na pamet.
- drug_profi
#3078 Re: Ljetne gume
Ja samo znam da posljedica pola metra duzeg zaustavnog puta moze da bude skuplja od razlike u cijeni između top guma i low budget guma.
- amar1994
#3079 Re: Ljetne gume
Tip A
s****r/f****a

Tip B

s****r/f****a

Tip B

- amar1994
#3080 Re: Ljetne gume
prototip

- StipuGaNime
#3081 Re: Ljetne gume
Ja sebi uzeo Continental ContiSportContact 5P u dimenziji 265,19ke sramota me napisati koliko jeftino 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3082 Re: Ljetne gume
real rotasamar1994 wrote:prototip![]()
- nivla
#3083 Re: Ljetne gume
od general tire altimaxa sport u dimenziji 205/55/16 usrana debica i matador imaju bolji zaustavni put pri kocenju po mokrom i suhom, tu su jos i nankang pa i riken, za broj manju dimenziju na kocenju gume skroz cudnih imena imaju bolje rezultate
a da ima ljudi koji imaju skupa auta i stave najjeftinije gume ima itekako, kao sto neko na novo auto moze staviti kinesku felgu tako stavlja i kinesku gumu, pun grad auta sa ling long gumama
a da ima ljudi koji imaju skupa auta i stave najjeftinije gume ima itekako, kao sto neko na novo auto moze staviti kinesku felgu tako stavlja i kinesku gumu, pun grad auta sa ling long gumama
- Nadzornik
#3084 Re: Ljetne gume
A inace se u opustenoj voznji cesto koci i zaustavni put pri tom opustenom kocenju je od 5-10 metara uz vidljive tragove kocenja na asvaltu.
Kisni dani a posebno snijeg na kolovozu su kao stvoreni za malo agresivniju voznju a svemu tome poseban ugodjaj i sigurnost daju premijum gume...
Kisni dani a posebno snijeg na kolovozu su kao stvoreni za malo agresivniju voznju a svemu tome poseban ugodjaj i sigurnost daju premijum gume...
- amar1994
#3085 Re: Ljetne gume
bitanga_sa_otesa wrote:real rotasamar1994 wrote:prototip![]()
- amar1994
#3086 Re: Ljetne gume
jebo te opusteno kocenje , stat ces i na felgama bez problemaNadzornik wrote:A inace se u opustenoj voznji cesto koci i zaustavni put pri tom opustenom kocenju je od 5-10 metara uz vidljive tragove kocenja na asvaltu.
situacija kad izleti cuko ili dijete , eh tu je razlika izmedju zivota i smrti
Last edited by amar1994 on 28/06/2018 23:28, edited 1 time in total.
- amar1994
#3087 Re: Ljetne gume
bacio si pare , bolje da si linglong montiroStipuGaNime wrote:Ja sebi uzeo Continental ContiSportContact 5P u dimenziji 265,19ke sramota me napisati koliko jeftino
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3088 Re: Ljetne gume
Nije sve do guma, nesto je i do pravovremene reakcije.amar1994 wrote:jebo te opusteno kocenje , stat ces i na felgama bez problemaNadzornik wrote:A inace se u opustenoj voznji cesto koci i zaustavni put pri tom opustenom kocenju je od 5-10 metara uz vidljive tragove kocenja na asvaltu.
Kisni dani a posebno snijeg na kolovozu su kao stvoreni za malo agresivniju voznju a svemu tome poseban ugodjaj i sigurnost daju premijum gume...![]()
- Nadzornik
#3089 Re: Ljetne gume
Kao sto sam rece,pri normalnoj voznji i pridrzavanju ogranicenja brzine,zaustavit ces se i na felugama.amar1994 wrote: jebo te opusteno kocenje , stat ces i na felgama bez problema![]()
Hocu da kazem da skupe gume na skupim i fensi ,kul felgama nista ne znace pri brzoj i neodgovornoj voznji.
Do duse,treba priznati da bjesna auta sa kvalitetnim i skupim felugama i gumama i ne kupuju normalni i savjesni vozaci.
Mislim ono,Porshe,BMW X6 itd... kupis i vozis 30 kmh u naseljenom mjestu a na auto putu 130 kmh koliko je ogranicenje u cijeloj Everopi,
osim u Njemackoj gdje postoje dionice bez ogranicenja.
- Nadzornik
#3090 Re: Ljetne gume
A pravovremena reakcija je moguca pri manjim brzinam,sve preko 50 kmh je puka sreca da se na vrijeme zaustavis u naseljenom mjestukonektovan wrote:
Nije sve do guma, nesto je i do pravovremene reakcije.
prilikom istrcavanja djeteta ili neke domace zivotinje,divljih zivotinja vjerujem da nema u naseljenim mjestima...
- nivla
#3091 Re: Ljetne gume
s obzirom na to kako vecina danas vozi jer pretpostavlja da te licno nostradamus napravio i da si naslijedio moci predvidjanja, svake sedmice u gradu izleti barem 5 idiota za koje bih u tom trenutku najvise volio da imam tenk da mu odvalim pola sasije po uvaljivanju, a ovako moras naglo kociti i moliti se da te ovaj iza ne spucaNadzornik wrote:Kao sto sam rece,pri normalnoj voznji i pridrzavanju ogranicenja brzine,zaustavit ces se i na felugama.amar1994 wrote: jebo te opusteno kocenje , stat ces i na felgama bez problema![]()
Hocu da kazem da skupe gume na skupim i fensi ,kul felgama nista ne znace pri brzoj i neodgovornoj voznji.
Do duse,treba priznati da bjesna auta sa kvalitetnim i skupim felugama i gumama i ne kupuju normalni i savjesni vozaci.
Mislim ono,Porshe,BMW X6 itd... kupis i vozis 30 kmh u naseljenom mjestu a na auto putu 130 kmh koliko je ogranicenje u cijeloj Everopi,
osim u Njemackoj gdje postoje dionice bez ogranicenja.
ne bih govorio ni o stupskoj petlji gdje idioti samo skoce sa stanice na cestu pa moras manevrisati i gledati kako da ne spucas idiota, gdje na crvenom za pjesake covjek nosi bebu u narucju i pretrcava pa kocis naglo(i jos kad mu sviras reaguje ko ono sta ti je vidis da je pjesacki), eh tad 3m kraci zaustavni put vrijedi tih para koje das za premium gumu
- Nadzornik
#3092 Re: Ljetne gume
Vidis,ja jos nisam u svom vozackom stazu imao neke ekstremne situacije i premijum gume kupujem samo iz jednog razloga a tonivla wrote: s obzirom na to kako vecina danas vozi jer pretpostavlja da te licno nostradamus napravio i da si naslijedio moci predvidjanja, svake sedmice u gradu izleti barem 5 idiota za koje bih u tom trenutku najvise volio da imam tenk da mu odvalim pola sasije po uvaljivanju, a ovako moras naglo kociti i moliti se da te ovaj iza ne spuca
ne bih govorio ni o stupskoj petlji gdje idioti samo skoce sa stanice na cestu pa moras manevrisati i gledati kako da ne spucas idiota, gdje na crvenom za pjesake covjek nosi bebu u narucju i pretrcava pa kocis naglo(i jos kad mu sviras reaguje ko ono sta ti je vidis da je pjesacki), eh tad 3m kraci zaustavni put vrijedi tih para koje das za premium gumu
je dugotrajnost tih guma.
Kad kupim novo auto,na njemu su vec kvalitetne gume a zimske isto tako kupim kvalitetne i one mi mogu biti 5 godina ili po
50 hiljada km ljetnje i 50 hiljada km zimske i zatim je vec vrijeme da se auto mijenja.
Nikad jos nisam kupio za jedno auto drugi komplet guma.
Naravno,kvalitetne gume su i skupe i pitanje je koliko ljudi ih sebi mogu priustiti a obzirom da obicni ljudi i ne prelaze godisnje
vise od 10 hiljada km,pitanje je i da li se isplati takva investicija.
Treba uzeti u obzir i da gume vremenom gube kvalitet i da nakon 5 godina gume treba mjenjati bez obzira na predjenu kilometrazu.
- StipuGaNime
#3093 Re: Ljetne gume
Konto sam nesto ove nove ChungaLunga.amar1994 wrote:bacio si pare , bolje da si linglong montiroStipuGaNime wrote:Ja sebi uzeo Continental ContiSportContact 5P u dimenziji 265,19ke sramota me napisati koliko jeftino
Jeftine na aliexpress
- StipuGaNime
#3094 Re: Ljetne gume
Ima nesto i do podloge,tezine auta,ima nesto i do vjetra jel ti puse u ledja ili u nos vozila,ima nesto i jesi li ustao na lijevu ili desnu nogu,imas li isijas,jesi li mahmuran. Ima svasta nestokonektovan wrote:Nije sve do guma, nesto je i do pravovremene reakcije.amar1994 wrote:jebo te opusteno kocenje , stat ces i na felgama bez problemaNadzornik wrote:A inace se u opustenoj voznji cesto koci i zaustavni put pri tom opustenom kocenju je od 5-10 metara uz vidljive tragove kocenja na asvaltu.
Kisni dani a posebno snijeg na kolovozu su kao stvoreni za malo agresivniju voznju a svemu tome poseban ugodjaj i sigurnost daju premijum gume...![]()
Salu na stranu,dobra guma nikad nije skupa !!!
- konektovan
#3095 Re: Ljetne gume
Sta sam ja pritisnuo, pa mi dolaze sve notifikacije sa ove teme?????
Amare, pomagaj.

Amare, pomagaj.
- konektovan
#3097 Re: Ljetne gume
Lakija prenijelo......condy wrote:Otkud @nadzornik ovdje![]()
-
condy
#3098 Re: Ljetne gume
Dobro on to, kad dodje vrijeme za zamjenu guma, on zamjeni autokonektovan wrote:Lakija prenijelo......condy wrote:Otkud @nadzornik ovdje![]()
-
lavic
#3099 Re: Ljetne gume
Kako ovog Nadzornika trpi zena, pa dosadan je i predvidiv kao komarac.
Ima li kod tebe bilo sta da nije planirano..... jesu te istrenirali "izvorni" Nijemci.
Ima li kod tebe bilo sta da nije planirano..... jesu te istrenirali "izvorni" Nijemci.
- Dope_Man
#3100 Re: Ljetne gume
Treba razumjeti da postoje ''forum persone'' kod mnogih ovdje gdje su nesto.. neka licno, da li radi zabave il neki zelja, nebitno...
Neg, na temu, sta je ovo pa nikakvih guma u 205/50/16 dimenziji. Pregledao ove nase radnje: ima Tigric za nekih 75, i neka Sava za 100 i koju marku viska.. jos mozda 1-2 marke, neke lijeve. Recimo ne mogu da nadjem Uniroyal Rainsport koje sad imam dvije i rado bih mozda i 4 uzeo da nabacim.. ali ponuda u mojoj dimenziji katastrofa. Inace radnje koje sam gledao su stanardne Makbel, Guma M, Maja, onaj neki Tac i Son ili kako vec...
Ima li jos neka koja ne iskace ovako na google pretrazi da bi vrijedilo pogledati?
Zahebah se sto ne uzeh pocetkom sezone, tad je bila OK ponuda, al bijah tanji s lovom.
Neg, na temu, sta je ovo pa nikakvih guma u 205/50/16 dimenziji. Pregledao ove nase radnje: ima Tigric za nekih 75, i neka Sava za 100 i koju marku viska.. jos mozda 1-2 marke, neke lijeve. Recimo ne mogu da nadjem Uniroyal Rainsport koje sad imam dvije i rado bih mozda i 4 uzeo da nabacim.. ali ponuda u mojoj dimenziji katastrofa. Inace radnje koje sam gledao su stanardne Makbel, Guma M, Maja, onaj neki Tac i Son ili kako vec...
Ima li jos neka koja ne iskace ovako na google pretrazi da bi vrijedilo pogledati?
Zahebah se sto ne uzeh pocetkom sezone, tad je bila OK ponuda, al bijah tanji s lovom.