Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
jedan_dobar_dan

#3076 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by jedan_dobar_dan »

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/r ... /120307161

Radost bivših boraca ispred zgrade Parlamenta FBiH
Nekoliko desetina bivših pripadnika Vojske Federacije Bosne i Hercegovine radovalo se danas ispred zgrade Federalnog parlamenta u Sarajevu kada im je javljeno da je Dom naroda odobrio većinom glasova prijedlog zakona koji za njih propisuje pravo na penzioniranje pod povoljnijim uvjetima.

dakle, uvode se novi privilegirani penzioneri, pa ce
helez moci da prosiri djelatnost svojih revizorskih timova,
i na ovu grupaciju....
:D
heckler

#3077 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

Hebalo majku jes mi pun k. ovih "priviligovanih".

Imal i jedna budala u ovoj drzavi da se penzionisao sa punom starosnom penzijom. Bem ti kralja :x
svjezi_ustipak

#3078 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by svjezi_ustipak »

heckler wrote:Hebalo majku jes mi pun k. ovih "priviligovanih".

Imal i jedna budala u ovoj drzavi da se penzionisao sa punom starosnom penzijom. Bem ti kralja :x
NE PSUJ ZLATKA! Sta ti je Lagumdzija uradio? :D
heckler

#3079 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

svjezi_ustipak wrote:
heckler wrote:Hebalo majku jes mi pun k. ovih "priviligovanih".

NE PSUJ ZLATKA! Sta ti je Lagumdzija uradio? :D
Veze to nema sa Zlatkom vise niti bilo kojom partijom ili nacijom. To je bolest svih ovih banana drzava koje radi kratkorocnog "mira u kuci" garantuju dugorocnu propast. Sve drzave svijeta muku muce sa penzionim sistemom i trend povecavanja donje dobi za penzionisanje ce rasti i na 75 godina.
A ovdje se penzije 40godisnjacima dijele sakom i kapom. Treba ovo par radnika da ih nosi na grbaci 40-50 godina jos.

FUJ.
tcz

#3080 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tcz »

jel treba unistiti i Bosnalijek?
sve sto imalo vrjedi unistite a ostavite firma kao GRAS i sl.

Bosno moja sta nam uradise ...

:bih:
nosara

#3081 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:Ja im ne zamjeram za ovih 6 mjeseci, jedna od najbitnijih bitki za buducnost BiH. Da su pristali da budu dio 2+2+2, na ucjene Covica i Dodika, to bi bio poraz svih gradjana BiH.
Imas 2+2+2 ko kuca... Ne kao plod ucjena, vec kao svojevoljnu reprofilaciju rahmetli partije iz gradjanske u bosnjacku...
StupskaBitanga

#3082 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

tcz wrote:jel treba unistiti i Bosnalijek?

Bosnalijek je već uništen tako da ,,,,,,,
jedan_dobar_dan

#3083 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by jedan_dobar_dan »

ne znamo jos sta ce biti s bosnalijekom,
ali nije lako ni vladi,
imaju puno otpora i u koalicionom partneru i
u okviru svih institucija.

bolje je i da pokusavaju nesto,
kada bi se redovno vrsile promjene u vlasti,
sigurno je da bi nam svima bilo bolje.

a ne kako do sada, kada neko zasjedne u fotelju,
odmah je osiguran, pa po 15-20 godina,kao da im je mater ostavila to...
tcz

#3084 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tcz »

StupskaBitanga wrote:
tcz wrote:jel treba unistiti i Bosnalijek?

Bosnalijek je već uništen tako da ,,,,,,,
ako ti nije mrsko malo opsirnije?
StupskaBitanga

#3085 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

ako ti nije mrsko malo opsirnije?
Oslobodjenje i pojedini mediji koji su masno plaćeni od krupnijih riba daju pojedine obrise
Naravno SDP i njihov FTV su u kolu i neće odustati dok ne sklone Arslanagića
O njemu je ovih dana mnogo toga rečeno a da ne trčimo pred rudu čekajmo finansijsku policiju da obavi svoje i utvrdi šta se i preko kojih firmi radilo
Lično znam mnogo toga ali sačekajmo zvanične verzije
Banksy

#3086 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

madner wrote: Ja im ne zamjeram za ovih 6 mjeseci, jedna od najbitnijih bitki za buducnost BiH. Da su pristali da budu dio 2+2+2, na ucjene Covica i Dodika, to bi bio poraz svih gradjana BiH.
:lol:
Banksy

#3087 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

Arslanagić je kriminalac, ratni profiter, tranzicijski tajkun, njegove poslove treba istražiti, itd, nema spora. Dalje, stvari u Bosnalijeku treba urediti, pretresti knjige, možda postaviti novu upravu, itd, ali i učiniti sve da radnici ne ostanu bez posla i da firma nastavi normalno funkcionirati.

Ali nikome izgleda ne smeta što naša federalna vlada poslušno radi po diktatu strane države koja gura interese svoje privatne firme koja treba doći i kupiti našu firmu.

Dakle, proces se pokreće jer američki Alvogen želi kupiti naš Bosnalijek, gdje naša vlada poslušno radi za interese druge države, a na štetu svoje.
Nevjerovatno je da to nikome ne smeta, da to ne vide kao problem, meni je to van pameti ..
VjecitiStudent

#3088 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Arslanagić je kriminalac, ratni profiter, tranzicijski tajkun, njegove poslove treba istražiti, itd, nema spora. Dalje, stvari u Bosnalijeku treba urediti, pretresti knjige, možda postaviti novu upravu, itd, ali i učiniti sve da radnici ne ostanu bez posla i da firma nastavi normalno funkcionirati.

Ali nikome izgleda ne smeta što naša federalna vlada poslušno radi po diktatu strane države koja gura interese svoje privatne firme koja treba doći i kupiti našu firmu.

Dakle, proces se pokreće jer američki Alvogen želi kupiti naš Bosnalijek, gdje naša vlada poslušno radi za interese druge države, a na štetu svoje.
Nevjerovatno je da to nikome ne smeta, da to ne vide kao problem, meni je to van pameti ..
Zar Arsla ne bi svaki pokusaj smjene tumacio na takav nacin?
StupskaBitanga

#3089 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

SDP tiime kupuje Amerikance ito je samo početak da bi izlobirali za neke druge stvari
Sada ćeš vidjeti kako će tendere dobijati Strabag i kako će još neke firme imati bolju poziciju
ultima_palabra

#3090 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Arslanagić je kriminalac, ratni profiter, tranzicijski tajkun, njegove poslove treba istražiti, itd, nema spora. Dalje, stvari u Bosnalijeku treba urediti, pretresti knjige, možda postaviti novu upravu, itd, ali i učiniti sve da radnici ne ostanu bez posla i da firma nastavi normalno funkcionirati.

Vladin udio je 19%... neka Arsla proda vile i poršee, digne kredit i otkupi od malih dioničara 51% firme :) ha ja, tu ga ne može spriječiti ni Nikšić ni Lagumdžija ni Trhulj ni Tihić ni Alvogen ni američka ambasada.

Ali najlakše je glumiti džeka i doživotnog direktora na račun naroda.
Banksy

#3091 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

Ne znam šta bi Arsla, al' znam šta je na terenu ...
Hoće li Vlada FBiH popustiti: "Alvogen" opet želi "Bosnalijek"
O čemu se daleko od očiju javnosti raspravljalo na sjednici Federalne vlade

16.06.2011

Kompanija „Alvogen“ pokrenula je široke aktivnosti kako bi ostvarila svoj raniji naum i uskoro po ubrzanoj proceduri jeftino kupila 19,26 posto državnog i 8,37 posto kapitala Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Svjetske banke u „Bosnalijeku“.

„Alvogen“ je tako novoj Federalnoj vladi uputio inicijativu u kojoj ponovo izražava spremnost da kupi državne dionice u profitabilnoj kompaniji. Kako bi se približili političarima iz vladajuće koalicije u Federaciji BiH, predstavnici „Alvogena“ većim dijelom su sponzorirali i konferenciju o zapadnom Balkanu „Stagnacija, napredak ili regresija“, koja se ovih dana održava u Sarajevu. Krajnji cilj im je da se predstave kao „američka priča u BiH“!
StupskaBitanga

#3092 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

A vjerujte ns+isu ti Alvogen hoštapleri kako ovi ovdje žele prikazati
Skijaš

#3093 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

Banksy wrote:Dakle, proces se pokreće jer američki Alvogen želi kupiti naš Bosnalijek, gdje naša vlada poslušno radi za interese druge države, a na štetu svoje.
Kako na štetu svoje države ? Neko će u ovom potezu vidjeti privlačenje investitora dok će neko u ovom vidjeti još jednu šansu za pljuvanje po SDP-u. Zašto će država u goroj poziciji ako Alvogen od Arslanagića preuzme inicijativu ?
Banksy

#3094 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote: Vladin udio je 19%... neka Arsla proda vile i poršee, digne kredit i otkupi od malih dioničara 51% firme :) ha ja, tu ga ne može spriječiti ni Nikšić ni Lagumdžija ni Trhulj ni Tihić ni Alvogen ni američka ambasada.

Arslu smo završili, nek se nosi gdje hoće, il' nek ga nose ......
Ali zar se Bosnalijek mora prodavati Amerikancima, zar ne može ostati u našem vlasništvu, zar naša vlada mora raditi za američke interese?
VjecitiStudent

#3095 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ne znam šta bi Arsla, al' znam šta je na terenu ...
Hoće li Vlada FBiH popustiti: "Alvogen" opet želi "Bosnalijek"
O čemu se daleko od očiju javnosti raspravljalo na sjednici Federalne vlade

16.06.2011

Kompanija „Alvogen“ pokrenula je široke aktivnosti kako bi ostvarila svoj raniji naum i uskoro po ubrzanoj proceduri jeftino kupila 19,26 posto državnog i 8,37 posto kapitala Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Svjetske banke u „Bosnalijeku“.

„Alvogen“ je tako novoj Federalnoj vladi uputio inicijativu u kojoj ponovo izražava spremnost da kupi državne dionice u profitabilnoj kompaniji. Kako bi se približili političarima iz vladajuće koalicije u Federaciji BiH, predstavnici „Alvogena“ većim dijelom su sponzorirali i konferenciju o zapadnom Balkanu „Stagnacija, napredak ili regresija“, koja se ovih dana održava u Sarajevu. Krajnji cilj im je da se predstave kao „američka priča u BiH“!
Izvor?
StupskaBitanga

#3096 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

Sve se prodaje vjeruj
Sarajevo osiguranje
Bosnalijek
Trebam l idalje
VjecitiStudent

#3097 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: Vladin udio je 19%... neka Arsla proda vile i poršee, digne kredit i otkupi od malih dioničara 51% firme :) ha ja, tu ga ne može spriječiti ni Nikšić ni Lagumdžija ni Trhulj ni Tihić ni Alvogen ni američka ambasada.

Ali zar se Bosnalijek mora prodavati Amerikancima, zar ne može ostati u našem vlasništvu, zar naša vlada mora raditi za američke interese?
Sadasnjih 20% ga bas i ne cini previse nasim.
Banksy

#3098 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Izvor?
Nemam pojma, s neta, nebitno.
Priča o Alvogenu je stara, pokušavaju uzeti Bosnalijek ima bar 5 godina, i nema medija koji o tome nije pisao, čak feljtone, i znaju se poimenice novinari koji su bili plaćeni da guraju njihove interese (Hadžifejzović &co.), itd, duga priča ...
maher

#3099 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by maher »

treba istraziti sve sto je nezakonito, ali sam protiv hajke i medijske kampanje protiv bosnalijeka...najvaznije je sacuvati kompaniju i da ovo neko ne iskoristi da je unisti...
druga stvar je postovanje nekih procedura za sta ova vlada federacija ocito nema sluha ili ne zna kako stvari idu...
vlada federacije ima udio u vlasnistvu bosnalijeka koliko znam oko 25%....pa se toliko moze i pitati...i ne moze vlada bez ostalih dionicara nikoga smjenjivati...kad bude njihovo onda mogu, kao sto ne smije menadzment bosnalijeka krsiti zakon, tako ni vlada ne bi smjela krsiti zakonske procedure...
Banksy

#3100 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:

Sadasnjih 20% ga bas i ne cini previse nasim.
Naš, nenaš, znaš o čemu govorim. Mislim da je grehota puštati uvijek profitabilnu farmaceutsku industriju u tuđe ruke.
A rad domaće vlade za interese neke druge države je skandalozan.
Ne znam ...
Post Reply