Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sumirprimus

#3076 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by sumirprimus »

biJo sam u zivnicama bilo mi je estra.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3077 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by parappa »

sumirprimus wrote:biJo sam u zivnicama bilo mi je estra.
a mogao si i u banovice svratiti... #hadzomoj
exliberal-ex

#3078 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Pitanje za amerikance...Miami i Key West...nesto gledam na par dana da skoknem juzno i imam nesto zelju da odem do Key West...dali se isplati...Miami jel destinacija vrijedna stajanja ili ne (posto bi tu sletio)
moonca

#3079 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by moonca »

HM , Miami- bila sam jednom.. tak , licno nisam odusevljena - arhitektura je zanimiljiva ,vjerujem ... plazu nisam obilazila ..inace gdje je interesantno je South Beach... da ces vidjeti puno zgodnih djevojaka i muskaraca . ne u ovo doba godine .. :-D
Key Weat nisam bila -ah ... stare kuce, dosta gay -eva zive , kako sam cula nista posebno - no ja zivim na jugu.. tako da mi ta mjesta nisu interesantna...Nije sezona, sto znaci da i nema puno naroda/turista--

... sve u svemu, jako je toplo i sparno za setnju tokom dana .... barem meni....
exliberal-ex

#3080 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

moonca wrote:HM , Miami- bila sam jednom.. tak , licno nisam odusevljena - arhitektura je zanimiljiva ,vjerujem ... plazu nisam obilazila ..inace gdje je interesantno je South Beach... da ces vidjeti puno zgodnih djevojaka i muskaraca . ne u ovo doba godine .. :-D
Key Weat nisam bila -ah ... stare kuce, dosta gay -eva zive , kako sam cula nista posebno - no ja zivim na jugu.. tako da mi ta mjesta nisu interesantna...Nije sezona, sto znaci da i nema puno naroda/turista--

... sve u svemu, jako je toplo i sparno za setnju tokom dana .... barem meni....
Cuo sam da je jako toplo i sparno...neznam nesto bi.volip vidjet sea way....jeftinije mi je letit na bahame al tamo mi se nesto neide...bio sam vec
moonca

#3081 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by moonca »

exliberal-ex wrote:
moonca wrote:HM , Miami- bila sam jednom.. tak , licno nisam odusevljena - arhitektura je zanimiljiva ,vjerujem ... plazu nisam obilazila ..inace gdje je interesantno je South Beach... da ces vidjeti puno zgodnih djevojaka i muskaraca . ne u ovo doba godine .. :-D

Cuo sam da je jako toplo i sparno...neznam nesto bi.volip vidjet sea way....jeftinije mi je letit na bahame al tamo mi se nesto neide...bio sam vec
Ako nisi bio u Miami- u, onda idi. Moguce da vrijeme bude ok, jer ta strana fl uvijek I'ma vjetric sa Atlantika.
Ulice Ocean ,Dr__ Lincoln ln .
Su restorani I prodavnice za vidjeti..

Mislim , lijepo je... Kao I vidjeti kucu od Versace_ a
exliberal-ex

#3082 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

moonca wrote:
exliberal-ex wrote:

Ako nisi bio u Miami- u, onda idi. Moguce da vrijeme bude ok, jer ta strana fl uvijek I'ma vjetric sa Atlantika.
Ulice Ocean ,Dr__ Lincoln ln .
Su restorani I prodavnice za vidjeti..

Mislim , lijepo je... Kao I vidjeti kucu od Versace_ a
Vidjet cu, mada ima Turks and Caicos 3 dana 1500-1800 avion i hotel po osobi...miami ce me doci 1800 samo let ....hoteli jedno 1000...auto hrana...jest dan duze... moram odlucit u ovih par dana.
AmirBaa

#3083 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by AmirBaa »

exliberal-ex wrote:Pitanje za amerikance...Miami i Key West...nesto gledam na par dana da skoknem juzno i imam nesto zelju da odem do Key West...dali se isplati...Miami jel destinacija vrijedna stajanja ili ne (posto bi tu sletio)
ja bih ti preporucio da posjetis Miami, vrijedi stvarno. TO je meni bila prva destinacija u SAD-u i meni je bilo sasvim ok. 3 dana su mi bila dovoljna za obici neke najbitnije stvari. AKo budes isao, preporucujem jedan dan da posjetis NIkki Beach, samo proguglaj i vidjet ces :D
exliberal-ex

#3084 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

AmirBaa wrote:
exliberal-ex wrote:Pitanje za amerikance...Miami i Key West...nesto gledam na par dana da skoknem juzno i imam nesto zelju da odem do Key West...dali se isplati...Miami jel destinacija vrijedna stajanja ili ne (posto bi tu sletio)
ja bih ti preporucio da posjetis Miami, vrijedi stvarno. TO je meni bila prva destinacija u SAD-u i meni je bilo sasvim ok. 3 dana su mi bila dovoljna za obici neke najbitnije stvari. AKo budes isao, preporucujem jedan dan da posjetis NIkki Beach, samo proguglaj i vidjet ces :D
jos se dvoumim...miami ili turks and caikos....rekao sam gospoji da odluci, po cijenama ce biti veoma mala razlika.
GandalfSivi

#3085 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote:
AmirBaa wrote:
jos se dvoumim...miami ili turks and caikos....rekao sam gospoji da odluci, po cijenama ce biti veoma mala razlika.
Miami je dobar za posjetiti, svega se ima vidjeti, od South Beach-a, do Little Havane, koje je fakat super sa klopom i muzikom, pa sve do tura u Everglades. Key West je meni ubleha zesca, ljudi zive dokolicu u najgorem smislu te rijeci, isplati se jedino Hemingway-ovu kucu posjetiti, ostalo je truba. Okay, i put do tamo je super, preko beskrajnih mostova i malih ostrva. Turks and Caikos nisam posjetio, ali po onome sto sam cuo, poprilicno je slicno Arubi, znaci malo ostrvo, sve podredjeno turizmu, poprilicno skupo. Idi ili u Puerto Rico ili na Jamaicu, ako vec ides u tom pravcu...
splinter

#3086 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by splinter »

Rakova noga, izazov netaknute prirode, zelenilo, kisik, borovina . . .
Zov divljine.
exliberal-ex

#3087 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote:
Miami je dobar za posjetiti, svega se ima vidjeti, od South Beach-a, do Little Havane, koje je fakat super sa klopom i muzikom, pa sve do tura u Everglades. Key West je meni ubleha zesca, ljudi zive dokolicu u najgorem smislu te rijeci, isplati se jedino Hemingway-ovu kucu posjetiti, ostalo je truba. Okay, i put do tamo je super, preko beskrajnih mostova i malih ostrva. Turks and Caikos nisam posjetio, ali po onome sto sam cuo, poprilicno je slicno Arubi, znaci malo ostrvo, sve podredjeno turizmu, poprilicno skupo. Idi ili u Puerto Rico ili na Jamaicu, ako vec ides u tom pravcu...
Florida je ipak, idem samo na par dana nisam mogao ukomponovat letove za turks.
Promjenio sam misljenje za smjestaj pa ostajem na pola puta, Marathon jer mi je onda lako do Key west ili Key largo...Miami je zadnji dan
moonca

#3088 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by moonca »

Puerto Rico ili na Jamaicu,
....nisam bila.

.koji su bili, kazu -- nije vrijedno posjete :zoka:
GandalfSivi

#3089 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

moonca wrote:
....nisam bila.

Ti koji ti kazu, pojma nemaju. Puerto Rico je zivo ostrvo, sa svojim kulturom i istorijom. Ima i prelijepe plaze i odlicne planine (sa rijekama, vodopadima i lagunama, pa ima i Plamenco Beach, koja je jedna od najljepsih na Karibima), ali je puno bitnija ta kultura ljudi koji dole zive. Bio sam tamo preko 10 puta i svaki put sam odusevljen. Sve ovo vazi i za Jamajku, samo sto 99% posto ljudi koji idu, odu u all inclusive resorts i pojma nemaju sta se izvan istih desava.
moonca

#3090 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by moonca »

Moguce, zavisi od interesovanja.. takodje za Jamajku- nisu se osecali sigurno, kao potrebno je imati svog vodica itd....
Bluemore

#3091 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Bluemore »

Jamaika je extra za obici
Nesigurno je u Kingston za svakoga
MADa smo mi prezivjeli
GandalfSivi

#3092 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Slazem se za dijelove Kingstona, ali s druge strane, ima ih i koji su super, i kako se vec zvala stara prijestolnica, ima i ostrvo blizu, raj na zamlji. Ali jednom kada predjes na sjevernu stranu ostrva, pa ne odes zapadno prema resortsima, nego istocno, tamo je pravo, pravo dobro...
Bluemore

#3093 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Bluemore »

Da, ono ostrvo ispred key nesto je predivno...
exliberal-ex

#3094 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote:
moonca wrote:
....nisam bila.

Ti koji ti kazu, pojma nemaju. Puerto Rico je zivo ostrvo, sa svojim kulturom i istorijom. Ima i prelijepe plaze i odlicne planine (sa rijekama, vodopadima i lagunama, pa ima i Plamenco Beach, koja je jedna od najljepsih na Karibima), ali je puno bitnija ta kultura ljudi koji dole zive. Bio sam tamo preko 10 puta i svaki put sam odusevljen. Sve ovo vazi i za Jamajku, samo sto 99% posto ljudi koji idu, odu u all inclusive resorts i pojma nemaju sta se izvan istih desava.
Za PR sam cuo da je pravo dobro od dosta ljudi, to mi je na listi.

Jamajka..bio i nesto mi nije legla. nama su u resortu rekli nemojte izlazit sami napolje, ako hocete ugovorite eksurzije ili sa nama ili sa nekim drugim agencijama ali nemojte sami..to sam i uradio...penjao sam se na Dunn river vodopade , pokazali mi bivsi ljetnikovac od rollingstonsa...mislim ok ali nista posebno, nisam otisao na Blue mountain kisa taj dan bila a kazu da je to dobra tura, odvezu te na vrh i onda se polako spustas sa biciklima, obilazis plantaze kafe i tako to...ali sve sa vodicima ides....
A sto se tice kriminala, zar nisu prsle godine uveli skoro pa vojno stanje na sjevero istoku zbog broja ubistava...
Connaisseur Karlin

#3095 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Connaisseur Karlin »

exliberal-ex wrote:
AmirBaa wrote:
turks and kaikos :thumbup:

zar je moguce da se dvoumis u vezi tako razlicite lokacije :D :kiss:
MarlboroGold

#3096 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

Kyoto (Japan) isplaniran na jesen... jedva čekam.

Je li neko kad bio u Japanu? Kakvi su dojmovi?
stakasa

#3097 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

MarlboroGold wrote:Kyoto (Japan) isplaniran na jesen... jedva čekam.

Najcesce odusevljenje. Ja nisam bio
hugollino

#3098 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by hugollino »

moonca wrote:
....nisam bila.

Nevjerovatno..... Ovo mi je jedna od najvećih "stvari za nepovjerovati" u životu do sad viđene. Evo ja sam bio na oba mjesta i to dva puta. Sama cinjenica da sam bio dva puta valjda puno govori. Kompletni Karibi su živopisni i kulturološki raj na zemlji. Puerto Rico je u samom vrhu. Kuba također. Jamajka je posebna priča o opuštenosti i gang stilu zivota i djelovanja. Vjeruj mi i Jamajka i Puerto Rico je vredniji za posjetiti od pola Amerike, a s Bahamima i nekim izvikanim šminka destiancijama da ne govorim....
Connaisseur Karlin

#3099 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:Kyoto (Japan) isplaniran na jesen... jedva čekam.

cigareto, ako volis hramove, bit ce ti interesantno :)
MarlboroGold

#3100 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

Hvala :)

Gledao sam slike i neke reportaže... Japan je prelijep naročito ovi dijelovi poput Kyota gdje se tradicija još uvijek njeguje.
Brine me samo kako će se prema strancima ponašati, jer sam čuo da nisu baš oduševljeni kad im se drugi obraćaju, a bilo je priče o tome i na forumu na nekoj od tema... ne sjećam se kojoj.
Post Reply