Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
adis.p

#3076 Re: Android OS

Post by adis.p »

Nermin_BH wrote:
adis.p wrote:Dajte kakvu tupavu navikaciju da radi offline uz koristenje GPS-a, ii ako ima kakav tut kako da se instal.. nikako da nadjem nesto normalno da radi :D
Igo imas na thepiratebay.

Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Beta-6
Nasao sam par torrenta, al reko nije valjda 1.9gb da zauzima :o ii skinem ovu ex-yu igo navigaciju, ii odsjece mi pola ekrana :? nije valjda da ne moze podrzat moju rezol od 320 x 480 :-? :-?
neo7

#3077 Re: Android OS

Post by neo7 »

moras naci verziju koja je za tvoj telefon, ima ih raznih rezolucija tako da moras citati komentare.

Takodjer, velicina je tolika radi mapa citave evrope...tebi treba samo bosna koja je 20tak Mb
Revolucionar ★

#3078 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Recept za gotov pa pro slike : HDR Camera + , onda obrada u After Focusu, a onda nabacivanje filtera u Pixlr-o-matic ili Instagram . 8-)
mousstapha

#3079 Re: Android OS

Post by mousstapha »

valter.ba wrote:Ima li neko youtube downloader za android koji se moze skinuti free? Ne mogu da nadjem nista adekvatno:-). Hvala;-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ja ovaj koristim, http://www.tubex.me/.

Cudno mi je da ga nema na Marketu, a jako je dobar.
holowey

#3080 Re: Android OS

Post by holowey »

mousstapha wrote:
valter.ba wrote:Ima li neko youtube downloader za android koji se moze skinuti free? Ne mogu da nadjem nista adekvatno:-). Hvala;-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ja ovaj koristim, http://www.tubex.me/.

Cudno mi je da ga nema na Marketu, a jako je dobar.
sta je sa permisijama? na ovom linku osim downloada nema nikakvih informacija... sve sto je djabno meni je sumnjivo, a posebno kad ne pruza nikakve informacije sta ce taj program jos da radi u pozadini...
BadBoy

#3081 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Revolucionar ★ wrote:Recept za gotov pa pro slike : HDR Camera + , onda obrada u After Focusu, a onda nabacivanje filtera u Pixlr-o-matic ili Instagram . 8-)
To prvo dvoje može, ali filteri, pogotovo Instagram filteri su baš kič :D
Revolucionar ★

#3082 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

BadBoy wrote:
Revolucionar ★ wrote:Recept za gotov pa pro slike : HDR Camera + , onda obrada u After Focusu, a onda nabacivanje filtera u Pixlr-o-matic ili Instagram . 8-)
To prvo dvoje može, ali filteri, pogotovo Instagram filteri su baš kič :D
ma ima par nabrijanih efekata, ostalo je njesra, ali koliko toliko je uredu, ipak je to obrada fotografije na fonitelu 8-)
quarterback

#3083 Re: Android OS

Post by quarterback »

sprzih nov s2 kod upgradea, mnogo sam pametan...
Revolucionar ★

#3084 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

cuj sprzio ? Kako ? Jesil preko Kiesa radio ili nekog drugog toola ? ciRe pa da znamo sta da ne radimo
Nermin_BH

#3085 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

quarterback wrote:sprzih nov s2 kod upgradea, mnogo sam pametan...
Otkad se to mobiteli sprze kada se mijenja software odnesi u servis preporucujem u imamex.

Ovaj ICS drama baguje a plus stopa

Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Beta-6
_Reds_

#3086 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:sprzih nov s2 kod upgradea, mnogo sam pametan...
Znaci to je gotovo pa nemoguce, desava se u promolima, za sve to ima rijesenje. Jedino ako si ga fizicki ostetio, a to se ne moze upgrade-om
quarterback

#3087 Re: Android OS

Post by quarterback »

krenuli updateovati software odinom, odin javio fail u pola pola, pojavila se nekakva ikonica na ekranu...

odnio ga gdje sam ga i kupio - u fontele, rekli su mi da ce ga vjerovatno srediti i da ce me doci 50 KM

jaran mi poslije rece da ga je i on mogao srediti a 50 KM smo mogli potrositi na pive...

jebaji ga
Revolucionar ★

#3088 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

pa bit ce da se brickovao . . ti rece sprzio, prva je asocijacija da si hardverski dio spalio :lol:
quarterback

#3089 Re: Android OS

Post by quarterback »

ma brate ja sam poceo da koristim te stvari jos od vremena palma III, kada sprzis pda kad ga ruzno pogledas, sada cu se vremena promjenila a ja sve manje imam zivaca da citam bezbrojne stranice foruma u potrazi za rjesenjem...

jebiga prije kad se saturn i jupiter ne poklope brickovao si ga, danas je izgleda druga prica, na moju srecu...
adis.p

#3090 Re: Android OS

Post by adis.p »

quarterback wrote:krenuli updateovati software odinom, odin javio fail u pola pola, pojavila se nekakva ikonica na ekranu...

odnio ga gdje sam ga i kupio - u fontele, rekli su mi da ce ga vjerovatno srediti i da ce me doci 50 KM

jaran mi poslije rece da ga je i on mogao srediti a 50 KM smo mogli potrositi na pive...

jebaji ga
Sumnjam da su ga poceli pravit.. zato fino lijepo sutra uranis i zatrazis telefon.. reci puno mi 50 i zdravo ;-) ;-)
quarterback

#3091 Re: Android OS

Post by quarterback »

ma necu da ispadnem cigan, kad je kod njih zavrsio neka ga i naprave, nadam se samo da ce tip staviti zadnju verziju da se ne moram opet peglati s tim
adis.p

#3092 Re: Android OS

Post by adis.p »

quarterback wrote:ma necu da ispadnem cigan, kad je kod njih zavrsio neka ga i naprave, nadam se samo da ce tip staviti zadnju verziju da se ne moram opet peglati s tim
Drug, mislim da nisi upravu.. tvojih je 50km i nemas sta ispadat il ne ispadat.. fino odes i pitas jel gotov, on ce ti rec 'nije'.. samo zatrazis mobitel nazad, reci malo sam razmisljao i puno mi je tih 50km.. ii fino odneses jaranu i zavrsite to :D
quarterback

#3093 Re: Android OS

Post by quarterback »

ma ne mogu se peglat vise s tim i misliti hocel ga jaran uspjeti zavrsiti ili ce posljedice biti jos gore...
hvala drug
_Reds_

#3094 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Telefon nije brick-ovan. Da jeste bio bi mrtav, uglavnom postoji jos dosta nacina da se telefon fleshuje na neki stock, pa onda odradi upgrade preko odin-a.

Mogo si proci i sa cvajom.
SmartBeat

#3095 Re: Android OS

Post by SmartBeat »

adis.p wrote:Dajte kakvu tupavu navikaciju da radi offline uz koristenje GPS-a, ii ako ima kakav tut kako da se instal.. nikako da nadjem nesto normalno da radi :D

Ova nije loša
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

Meni se kao najbolji pokazao NavDroyd
https://play.google.com/store/apps/deta ... Zkcm95ZCJd
ali ovu zadnju verziju 1.4.4 ne mogu naći da je "besplatna" a sa starim verzijama ne možeš skinuti mape za offline

U svakom slučaju mislim da obje app. koriste mape sa openstreetmap.org
Eborg

#3096 Re: Android OS

Post by Eborg »

Ja sam koristio Navigon. Moze za pjesake i auta, radi offline. U BiH je gotovo beskoristan dok je u inostranstvu zaista OK. Ima nekog odstupanja tako da npr. pokazuje lokaciju 4-5 metara od stvarne lokacije i ceste no dobro.
_Reds_

#3097 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Navigacija Igo, i mape od neke hrvatske firme, imaju ne znam sad tacno ime, ali su sasvim ok za Bosnu, bar za Sarajevo i vece gradove.
Nermin_BH

#3098 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

quarterback wrote:krenuli updateovati software odinom, odin javio fail u pola pola, pojavila se nekakva ikonica na ekranu...

jebaji ga
Ako ti jaran nije serviser moze ga samo jos gore sjebati jer se telefon treba i otvarati.
vedo27

#3099 Re: Android OS

Post by vedo27 »

Koliko sam ja shvatio ne treba ga otvarati, već se može preko bootloadera instalirati novi softver.
adis.p

#3100 Re: Android OS

Post by adis.p »

SmartBeat wrote:

Ova nije loša
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

Meni se kao najbolji pokazao NavDroyd
https://play.google.com/store/apps/deta ... Zkcm95ZCJd
ali ovu zadnju verziju 1.4.4 ne mogu naći da je "besplatna" a sa starim verzijama ne možeš skinuti mape za offline

U svakom slučaju mislim da obje app. koriste mape sa openstreetmap.org
Ovu prvu sam skinuo neki dan, al se pogubim svaki put kad udjem.. ako moze neki link gdje da skinem mape od BiH..

Eborg wrote:Ja sam koristio Navigon. Moze za pjesake i auta, radi offline. U BiH je gotovo beskoristan dok je u inostranstvu zaista OK. Ima nekog odstupanja tako da npr. pokazuje lokaciju 4-5 metara od stvarne lokacije i ceste no dobro.
Jbg, meni treba za BiH i ne bi od viska bilo i za Hrvatsku :)

_Reds_ wrote:Navigacija Igo, i mape od neke hrvatske firme, imaju ne znam sad tacno ime, ali su sasvim ok za Bosnu, bar za Sarajevo i vece gradove.
Daj link da skinem i daj te mape :D :D Il je to toliko tesko nac, il sam ja toliko smotan :P :D
Post Reply