Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
inace, neki dan pricam s covjekom koji je vozio oba. kaze da mu je astra bolja...
Nisam probao ni jedno ni drugo, mozda jest a mozda i nije, mislim njemu ocigledno jeste, ali o ukusima kazu ne treba raspravljati.
Mada ja licno nemam nekih zamjerki Astri.
530i wrote:Astra može samo da se divi izgledu Megana GT. Ako je Megan unutra na nivou Espacea i Kadjara onda je vrlo vrlo konkurentan auto svima u klasi.
Ma preslikano sve. Reciklaza pvc flasa i sl. Ali ima sve sto mladi vole. Dobar aut u globalu, imace solidnu prodju, samo da mu je neke jace masine...
Vidjeh i ja reklamu za cijenu od čini mi se 23900 KM. Ma dobar, ali volio bih vidjeti slike tih osnovnih jer svi slikaju ove skoro pa najopremljenije modele.
Bilo je fotki varijanti i bez onog velikog centralnog displeja...doduše ima nešto manji displej, te automatsku klimu...ne znam da li ima još siromašnija varijanta po opremi...
Eno na Guma M stranici početni model 1.6 6 brzina, bazna oprema slična kao kod konkurenata(bezbjednosni elementi, klima i možda radio.....) 23900 KM. Vidio sam slike unutrašnjosti osnovnog modela. Onako, nije loše samo što nema ni onaj manji displej već je tu neki fabrički radio sa svojim displejom.
Otac mi se žali da mora često mijenjati sijalice na svom Meganu II i neki dan mi spomenu da bi možda i xenon nekakav ugradio. E pošto sam ja protiv tih nekakvih xenona iako farovi imaju leću, volio bih da mi preporučite neke sijalice koje će trajati duže vremena. Zadnje je imao neke Wurth. Kakve vi koristite, koliko vam traju?
Otac mi se žali da mora često mijenjati sijalice na svom Meganu II i neki dan mi spomenu da bi možda i xenon nekakav ugradio. E pošto sam ja protiv tih nekakvih xenona iako farovi imaju leću, volio bih da mi preporučite neke sijalice koje će trajati duže vremena. Zadnje je imao neke Wurth. Kakve vi koristite, koliko vam traju?
Hvala.
Ako cesto mjenja sijalice to onda moze biti i do stuje i do konektora, ovo bi ti puno bolje znali drugi korisnici objasniti.
Ja sam sijalice promjenio fabricke samo jednom za 5 godina.
Megane 2 ima problem s farovima, vjerovatno s hladjenjem u onoj bulbi, ili kako je vec zovu.
Meni su najduze trajale upravo Wurth sijalice, ali sa prekrizenim UV znakom na kutiji. Nemam pojma zasto, ali izgleda da se one manje griju, pa duze traju.
Ali, ni one nisu uspjele dobaciti duze od 6-7 mjeseci.
Ostale nisu dobacivale ni 3 mjeseca, a ne znam vise koje nisam probao.
Ma i Hella. Kupio u Austriji, ili Italiji, ne sjecam se vise. Nisu dobacile ni 4 mjeseca.
Nije stvar u sijalicama, nego u farovima. Za ove Wurth s prekrizenim UV mi je tada rekao neko u servisu. Ima ih kupiti na onoj Selex pumpi u Hrasnom, mislim da je 9KM jedna.
To sa prekriženim UV znakom ili bilo kojom drugom sličnom asocijacijom na UV zrake ima svaka pristojna sijalica, i takve se preporučuju za plastične farove.
Dozer wrote:Ma i Hella. Kupio u Austriji, ili Italiji, ne sjecam se vise. Nisu dobacile ni 4 mjeseca.
meni hella vec 4 god na autu bez problema rade ,doduse H4 su...kupio na benzinskoj.
Jebi ga ima raznoraznih haman stvari.
Neki dan sam promjenio covjeku sijalicu na Golfu V, izvadio Wurth, po mom sudu srednja zalost sijalice, kaze da mu je trajala 3 godine. Sutra dan se vratio crkla mu druga, izvadim i opet Wurth od dvije godine.
Meni u Megane II su par mjeseci za sad, stavljao Wurth a sad sam stavio Ring pa cu da vidim kako se ponasa.