What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#3076 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Irm@ wrote:http://e-shop.orsay.com/skirt-steel-gre ... d=72120266

Kupila sam danas ovu suknju :) Iii sive strample, kako da je kombinujem?

... na slici također se vidi roza majica pa zašto ne spojiti s nečim pudrastim, bež varijanta ili prljavo roza varijanta.
kao što Nadi i Vena kažu, malo je dosadno biti u dvije boje obučena :)
Vidim da su na suknji smeđi elementi, možeš ih spojiti sa smeđom tašnom ili cipelama ili kaišem , čak nekim nakitom - velikom ogrlicom, šalom - a s ostalim se igraj :)
Ili obuci se u dvije boje ( može gore i bijela ili svijetlo plava košuljica ) a s dodacima razbij monotoniju
:-D
Nadinka

#3077 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Nadinka wrote:
6.april wrote:Gdje ima kupiti tih suknji i po kojoj cijeni?
Trebalo bi mi za bajrama - opet poklon.
Ja sam probal ajuce u Azelu jednu plisiranu, pravo je lijepa stvarno,onaj tanki plet, ima crna i siva (bar u zenici), lai meni ne stoji :(
I ja sam probala tu, nije mi se svidjelo kako mi stoji, nekako se kupi, ne pada fino. Ali sam zato nasla plisiranu od viskoze midi duzine koja fino pada i siri se, ma mrak :-)

BTW: Nadi, mogla bi nam baciti koju kombinaciju sa ovim suknjama midi duzine, nisam ovo nikad prije nosila. Skontala sam jedino da ide dobro na velurne namrskane cizme, pa ih ono prekrije 8-) 8-)
Eh da znas da sam ti spremila 5 kombinacija i cijelu temu popracenu slikama sa dizajnerskih revija :D
Hvala sto si me inspirisala, bice sutra vjerovatno objavljeno :D
Nadinka

#3078 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Nadinka wrote:
inspire_me wrote: I ja sam probala tu, nije mi se svidjelo kako mi stoji, nekako se kupi, ne pada fino. Ali sam zato nasla plisiranu od viskoze midi duzine koja fino pada i siri se, ma mrak :-)

BTW: Nadi, mogla bi nam baciti koju kombinaciju sa ovim suknjama midi duzine, nisam ovo nikad prije nosila. Skontala sam jedino da ide dobro na velurne namrskane cizme, pa ih ono prekrije 8-) 8-)
Eh da znas da sam ti spremila 5 kombinacija i cijelu temu popracenu slikama sa dizajnerskih revija :D

Evo ga: Kako nositi suknje/haljine srednje duzine:
http://malezensketeme.com/post/10214
inspire_me

#3079 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:
Nadinka wrote:
inspire_me wrote: I ja sam probala tu, nije mi se svidjelo kako mi stoji, nekako se kupi, ne pada fino. Ali sam zato nasla plisiranu od viskoze midi duzine koja fino pada i siri se, ma mrak :-)

Evo ga: Kako nositi suknje/haljine srednje duzine:
http://malezensketeme.com/post/10214
Hvala Nadi :-)
Kao i obicno, genijalno, ostavila sam comment ;-)
bez_ideje

#3080 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

Jedno cudno pitanje.... :mrgreen:
Vako....dobila sam jednu bordo haljinu koja je kratka,ne moze kraca bit.....al je diiiiiiiivna :oops:
Elem......ja nisam nikad tako nesta kratko obukla....al znam da ide ,na bas visoke stikle.....to je rjeseno...e sad trazim carape uz to...pa posto je ta haljina tako kratka,kontam valjda ima neki fol sa carapama da ono daju iluziju savrsenih nogu (neki uzorak sa optickom iluzijom :lol: :lol: :lol: ) .....nisu one debele ...vec su blago na X.... :mrgreen: (kazu meni,ma niiiiiiiisu,sta ti je bona .........al ja znam da me lazu :twisted: )
Partizzanka

#3081 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

a sto ne bi mogla kratku haljinu i na baletankice, meni ako je nesto kratko a visoka peta obicno mi cure djeluju jeftino
a ovako ... kratka haljinica, preko neki dugi dzeper slampavi (da pokrije ako se sta otkrije) neke fine carape (ja da me ubijes ne znam koje ali mogu valjda haman pa sve hahaha) i dole baletankice
za neki opusteni look + malo kosu nekako nemoj rascupati ali nemoj je ni utegnuti u neku savrsenu frizuru :)
inspire_me

#3082 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

bez_ideje wrote:Jedno cudno pitanje.... :mrgreen:
Vako....dobila sam jednu bordo haljinu koja je kratka,ne moze kraca bit.....al je diiiiiiiivna :oops:
Elem......ja nisam nikad tako nesta kratko obukla....al znam da ide ,na bas visoke stikle.....to je rjeseno...e sad trazim carape uz to...pa posto je ta haljina tako kratka,kontam valjda ima neki fol sa carapama da ono daju iluziju savrsenih nogu (neki uzorak sa optickom iluzijom :lol: :lol: :lol: ) .....nisu one debele ...vec su blago na X.... :mrgreen: (kazu meni,ma niiiiiiiisu,sta ti je bona .........al ja znam da me lazu :twisted: )
Ja imam jednu sivu i jednu crnu suknju koje super idu ispod tako prekratkih haljina. Suknje su takodje kratke, ali produze PREkratku haljinu za nekih 10-ak cm. I obicno kakve je boje suknja takav stavim i kais i izgleda kao da je sve to haljina. Nadam se da si me skontala :D :D
Irm@

#3083 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

inspire_me wrote:
bez_ideje wrote:Jedno cudno pitanje.... :mrgreen:
Ja imam jednu sivu i jednu crnu suknju koje super idu ispod tako prekratkih haljina. Suknje su takodje kratke, ali produze PREkratku haljinu za nekih 10-ak cm. I obicno kakve je boje suknja takav stavim i kais i izgleda kao da je sve to haljina. Nadam se da si me skontala :D :D
imam ja jednu takvu prijateljicu :-D (mozda si to bas ti) :D
a za bez_ideje ja dijelim misljenje sa Partizzankom za baletanke.. jer bi tako kratka haljina na stikle izgledala malo za stupske petlje :D ja bih isla na neku bordo bez kombinaciju..a moram reci da se ne razumijem u carape s uzorkom..ali znam jedno: strample i cipele iste boje ce uvijek produziti nogu i dati iluziju da su noge sto kazu "iz vrata" :-D ;-)
6.april

#3084 Re: What to wear???

Post by 6.april »

Baletanke po ovom vremenu i nisu baš primjerene. Ipak je novembar.
Irm@

#3085 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

pa dobro onda ravne cizme :-D :D
Nadinka

#3086 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

al nisi nam rekla za sta hoces da obuces tu preekratku haljinu :)
ja imam isto kratkih haljinica i ja ih onda nosim sa grilonkama tamnim, jer mi onda to djeluje onako retro i ne moze izgledati vulgarno
i po meni je usper sa ravnim cipelicama, ali kazem ti, ako sutaaamne strample mogu i stikle proci a da ne izgledas kao za cajke :)
btw, nasla sam suknju istu balmain, pa za predstojece praznike, evo savrsenog looka:
http://malezensketeme.com/post/10251
bez_ideje

#3087 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

Moja greska.......ne napisah kakva je haljina i za koju prigodu......
Krojem je ovako nesto
Image....rukavi su do laktova,ladja izrez na vratu.......ali materijal je pravo krut (ne prijanja uz tijelo i ne pregiba se )...strogo za posebne prilike ,nije nikako za izlazak i sl....(bar ne za mene)....
Eh,sad.....meni ovo nikako ne ide na ravnu obucu.....izgledam ko da sam u vrecu upala tako :-? ......takodjer,nista se ne nosi preko,nikakvi djemperi........kontam je obuc za jednu proslavu vjencanja (nije klasicna svadba )
Da je ona uz tijelo ,mozda bi i izgledala vulgarna...al ovako,mislim da bas zahtijeva dooooobro visoku petu ,ono......crne salonke :)
*mima*

#3088 Re: What to wear???

Post by *mima* »

i nadji dobre crne grilonke
suncica24

#3089 Re: What to wear???

Post by suncica24 »

Moze i uz baletanke, za neku obicniju priliku, ali moze i uz stikle, kao sto ti kazes.
Ali svakako ja bih na ovo nosila grilonke, sto deblje i sto kvalitetnije.... ne izgleda "droljasto", a istovremeno jeste sexy, te ti oblikuju noge. I sve to eventualno zacinila dugom bisernom ogrlicom...
To je nekako taj izgled 60 kad su ovakve haljine bile u modi...
Cholina_Lokica

#3090 Re: What to wear???

Post by Cholina_Lokica »

NEEEEEE uz baletankeeeeee :(
VenomousV

#3091 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

ja bih uz tu haljinu tamne, tamne grilonke i one polucizmice sa peturinom :D :D
zamzija

#3092 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Hajd ti nju prvo obuci i pokušaj sjesti, pa da vidiš dokle će ti se podići kad sjedneš :)
Ja bih na tvom mjestu obukla je kao tuniku, stavila neki moćni tanki kaiš i ispod tamni skinny jeans ili kožne uske pantalone ( ili pantalone koje vuku da su kožne ) ili tanje helanke i dole čizme
Ili kao što ti preporučuju deblje grilonke ( koje izgledaju kao helanke kad ih obučeš )
alica.k

#3093 Re: What to wear???

Post by alica.k »

jeans na svadbu tj proslavu vjencanja?
zamzija

#3094 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Zašto ne? ako je tamni, i kvalitetan i uz dobru haljinu, i dobre malo skuplje blještavije modne dodatke kao što je recimo kaiš, ogrlica, narukvica, naušnice, obuća i torba, zašto ne ?
Naravno da se mora pristojno izgledati, i ukusno...ali sad ograničavati se totalno...

Zar ti sama cijelo vrijeme govoriš na forumu da si za otvorene i neobične stvari, pogotovo odijevanje - i postavljala one silne slike i blogere ... I sad izraziš čuđenje o jeansu na vjenčanje, nije mi jasno :D
alica.k

#3095 Re: What to wear???

Post by alica.k »

zamzija wrote:Zašto ne? ako je tamni, i kvalitetan i uz dobru haljinu, i dobre malo skuplje blještavije modne dodatke kao što je recimo kaiš, ogrlica, narukvica, naušnice, obuća i torba, zašto ne ?
Naravno da se mora pristojno izgledati, i ukusno...ali sad ograničavati se totalno...

Zar ti sama cijelo vrijeme govoriš na forumu da si za otvorene i neobične stvari, pogotovo odijevanje - i postavljala one silne slike i blogere ... I sad izraziš čuđenje o jeansu na vjenčanje, nije mi jasno :D
da, meni je naredjeno da ne smijem obuci farmerice na svadbu. dvaput :)
zato pitam.

mada se moram osvrnuti na ovo, svadba nije streetstyle :S
bez_ideje

#3096 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

Red u kafani :x :lol: :lol:
Ljudi......nemam ja nista protiv jeansa na proslavama.......al ovo nije haljina koju mozes obuci preko bilo cega ,niti staviti kais na nju .......materijal je ko stof od kaputa.......samo sjajni :-) :-) ...ako me razumijete ...kruto.......ljudi .....kruto....namjenjeno da po svaku cijenu zadrzi svoj prvobitni oblik i namjenu :lol:
Tako sam i ja mislila-tamne grilonke.......imaju li neke sa optickom iluzijom.....kao one sto cine mrsave deblji,deblje mrsavim....da nemaju neke sto te cine-pravijim :mrgreen: .........Nema veze.....idu tamne carape i crne lakirane cipele...ista torbica....necu nikakvu ogrlicu,nausnice su mi dovoljne .......ja sam minimalista :)
alica.k

#3097 Re: What to wear???

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Red u kafani :x :lol: :lol:
Ljudi......nemam ja nista protiv jeansa na proslavama.......al ovo nije haljina koju mozes obuci preko bilo cega ,niti staviti kais na nju .......materijal je ko stof od kaputa.......samo sjajni :-) :-) ...ako me razumijete ...kruto.......ljudi .....kruto....namjenjeno da po svaku cijenu zadrzi svoj prvobitni oblik i namjenu :lol:
Tako sam i ja mislila-tamne grilonke.......imaju li neke sa optickom iluzijom.....kao one sto cine mrsave deblji,deblje mrsavim....da nemaju neke sto te cine-pravijim :mrgreen: .........Nema veze.....idu tamne carape i crne lakirane cipele...ista torbica....necu nikakvu ogrlicu,nausnice su mi dovoljne .......ja sam minimalista :)
znas kako ti moja sestra rjesava to sa grilonkama (posto slabo ih ima kupit da tolko utegnu da budes bomba. cak stavise, noge izgledaju deblje u grilonkama bez obzira koje kupis)?

obuce ispod one pompea il sanpelegrino sto stanjuju noge, pa preko grilonke.

uz to, na noge gleznjace s visom petom.
Partizzanka

#3098 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

jel ovako nesto
Image

i ovakvo platno??
Image
hocunecu

#3099 Re: What to wear???

Post by hocunecu »

bez_ideje wrote:Red u kafani :x :lol: :lol:
ako hoces da skrenes paznju s oblika nogu ipak uzmi grilonke s nekim dezenom, mozda riblja kost ili sl. nesto sto nije previse upadno
ti si vitka cini mi se :-D pa mozes sebi to dopustiti :)
bez_ideje

#3100 Re: What to wear???

Post by bez_ideje »

Partizzanka wrote:jel ovako nesto
Image

i ovakvo platno??
Image
Noge su tako nesta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A materijal je ,vec rekoh,kao stof za kaput.....samo dosta tanji ,ali dosta kruci ......bas sto neko rece 60-te ,a kroj je priblizan,i jos kraci
Probavala sam malo......steel gray grilonke dobro izgledaju.....i meni se dopada kako izgleda na crne tajce bez stopala....
Post Reply