Jes, onda bi bilo kako su to španski, argentiski, brazilski, grčki, rumunski, žabarski ili čiji već firauni...Baudelaire wrote:Okolina odgaja djecu puno više nego roditelji, škola, kapiteni, i slično, to je tačno. Međutim, ovo jeste bilo nesportsko ponašanje, htjeli to pojedinci priznati ili ne. Ja sam samo za jednake kriterije, ništa više. Zamislite obrnutu situaciji, nekom ko bi ovo Spahiću uradio bi se jebala majka, ne bi se govorilo da je lisica, mudrac i slično.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#3076 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- BHF_Manijak
#3077 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma ja prvi kazem smrt simulatorima, nidje veze ba, ali drugo je reci Spaha fakat ti ovo nije trebalo , nesportsko ponsanaje itd, ali ovdje ljudi lincuju covjeka ba, ko da je ratni zlocinac jebo te, i vodim se onom kad mogu i clanovi najbolje svjetske ekipe poput Pedra, Alvesa, Busquetsa, moze se i Spahi progledat jednom kroz prste...
-
Corola
#3078 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nebi,vec bi Spahica proglasili glupanom of the mjeseca septembra.Sto je tako glupo nasjeo i shebao svoju ekipu do kraja..Baudelaire wrote:Okolina odgaja djecu puno više nego roditelji, škola, kapiteni, i slično, to je tačno. Međutim, ovo jeste bilo nesportsko ponašanje, htjeli to pojedinci priznati ili ne. Ja sam samo za jednake kriterije, ništa više. Zamislite obrnutu situaciji, nekom ko bi ovo Spahiću uradio bi se jebala majka, ne bi se govorilo da je lisica, mudrac i slično.
Ovako i kvalitetnom igrom a i potezom kojim je defakto spasio ekipu i na neki nacin donio sve tri super vazna boda je cak napravio jos vece divljenje Sevilinih navijaca.To je ono sto ga i zanima.
Svaki pozitivan ucinak ekipi je na kraju pozitiva.
Pa Shrek je toliko ofirno u par navrata iznudio penale,pa ga opet u M.U slave k'o svetu kravu u indiji.
-
Korisničkoime
#3079 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Majke mi po nekim bi trebalo uvesti dodatne vrijednosti u fudbalske statistike kao uspješno provociranje, simuliranje, nekažnjeno šamaranje. Ono tipa imao je malo asistencija ali zato 10 uspješnih simulacija.
Svašta ovdje čuti.
P.S. Ne treba ga linčovati to nikako jer nije bezgrešan desi se svakom pa i njemu ali prozivati ga mudrim, genijalcem ili ovo prozivati kvalitetnim potezom je smiješno, vidit ćemo šta će biti kad popuši za ovakvu glupost crveni.
Svašta ovdje čuti.
P.S. Ne treba ga linčovati to nikako jer nije bezgrešan desi se svakom pa i njemu ali prozivati ga mudrim, genijalcem ili ovo prozivati kvalitetnim potezom je smiješno, vidit ćemo šta će biti kad popuši za ovakvu glupost crveni.
-
udrch
#3080 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja glupiranja..
Pa koliko je puta Spahiću odglumljeno da je nekoga udario..
Pa sjetite se Mađarske, crvenog kartona i penala..
Pa koliko je puta Spahiću odglumljeno da je nekoga udario..
Pa sjetite se Mađarske, crvenog kartona i penala..
- shalla
#3081 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jahić sinoć igrao do 58. minute...
Jel Pape definitivno raskrstio sa njim ili? Dobro bi nam došlo njegovo iskustvo jbg...
Jel Pape definitivno raskrstio sa njim ili? Dobro bi nam došlo njegovo iskustvo jbg...
- BHF_Manijak
#3082 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo fakat gledam Jahic se ustalio u prvi tim, proslo klo odigor svih 90min(cak je asistiro za pobjedu, dobili 1:0!), sad u Ligi prvaka 70min...Bio bi solidna alternativa u timu, prvenstveno jer je polivalentan igrac! U kakvom je on odnosu sa Safetom, sto rece Shalla jel skroz zakuho ili?
- Sasvim_Obican
#3083 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hmm.. Ja se ne sjećam da je ikad i bilo sukoba sa selektorom... Mislim da je Jahić došao i otišao sa Ćirom. Vjerujem da bi se odazvao na Sušićev poziv. Nemamo baš jako puno internacionalaca u Ligi prvaka da bismo sebi mogli priuštiti to da ih nemamo u reprezentaciji.
- BHF_Manijak
#3084 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja kako se sjecam bilo je neko prepucavanje preko novina, nisam siguran, ali ko kroz maglu se sjecam nekih nesuglasica...Neko ko ima arhivirane podatke mogo bi pomoci, Sema ili neko drugi...Sasvim_Obican wrote:Hmm.. Ja se ne sjećam da je ikad i bilo sukoba sa selektorom... Mislim da je Jahić došao i otišao sa Ćirom. Vjerujem da bi se odazvao na Sušićev poziv. Nemamo baš jako puno internacionalaca u Ligi prvaka da bismo sebi mogli priuštiti to da ih nemamo u reprezentaciji.
-
Corola
#3085 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Prepucavanja su bila samo plod hava-za,onomad Sna i tih satro novina.Kao i obicno.I onda se k'o biva Jahic duboko izvinjavao,da bi Pape sav iznenadjen rekao''Kome i zasto da se Jahic izvinjava kad nista nije ni napravio lose,time posravsi one hinje novinare.Nije ga zvao jer je ovaj vukao dugo,dugo povrede.BHF_Manijak wrote:Ja kako se sjecam bilo je neko prepucavanje preko novina, nisam siguran, ali ko kroz maglu se sjecam nekih nesuglasica...Neko ko ima arhivirane podatke mogo bi pomoci, Sema ili neko drugi...Sasvim_Obican wrote:Hmm.. Ja se ne sjećam da je ikad i bilo sukoba sa selektorom... Mislim da je Jahić došao i otišao sa Ćirom. Vjerujem da bi se odazvao na Sušićev poziv. Nemamo baš jako puno internacionalaca u Ligi prvaka da bismo sebi mogli priuštiti to da ih nemamo u reprezentaciji.
Iskreno on jeste u ligi prvaka ali vala i u Kiparskoj ligi.I proslu tekmu je ispadao i to dobro protiv Sahtara.
- shalla
#3086 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dakle Corola, ispada da ne treba više nikad nikoga novog zovnuti, imamo krug od 16-18 igrača i oni nek igraju narednih 10 godina?
Čitajući ovaj forum sam došao do zaključka (ne govorim samo o tvojim postovima) da ne treba zvati Jahića, ne treba zvati Mahmutovića, ne treba zvati Cocalića, ma ukratko ne treba nam više nijedan igrač jer ovi što imamo na raspolaganju su sve igrači svjetskog kalibra i nezamjenjivi su
Čitajući ovaj forum sam došao do zaključka (ne govorim samo o tvojim postovima) da ne treba zvati Jahića, ne treba zvati Mahmutovića, ne treba zvati Cocalića, ma ukratko ne treba nam više nijedan igrač jer ovi što imamo na raspolaganju su sve igrači svjetskog kalibra i nezamjenjivi su
- BHF_Manijak
#3087 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Corola, ti pricas o nasoj reprezentaciji i odbrani kao da nam zadnju liniju cine Lahm-Terry-Ferdinand-Evra, pa ono kao ne treba nam u tom lancu igac kjoi ispada u utakmicama Lige prvaka...Pa bolan ne bio nama je do unazad nekoliko mjeseci MRAVAC nazad igro, HEJ MRAVAC, lik kojeg lopta preskoci, postavka igre koja se uci u pjetlicima, a mi ovdje se olahko odricemo igraca koji igra u kiparskoj ligi i igra ligu prvak(i da, kiparska liga je sigurno u rangu belgijske, pogledaj utakmice u evropi!
) zato jer su ga nekoliko puta prosli, on ispo itd...Nama kao reprezentaciji je svaki igrac koji igra vani a standardan je interesantan, jer ne mozemo se bas pohvalit da imamo igrace standardne po Unitedu, Realu, Barceloni, Bayernu itd pa da se odricemo ovih koji igraju po "smijesnim kiparskim, belgijskim, austrijskim ligama..."! 
- kokuz_sa
#3088 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
jesi siguran da je bas ovako..BHF_Manijak wrote:Corola, ti pricas o nasoj reprezentaciji i odbrani kao da nam zadnju liniju cine Lahm-Terry-Ferdinand-Evra, pa ono kao ne treba nam u tom lancu igac kjoi ispada u utakmicama Lige prvaka...Pa bolan ne bio nama je do unazad nekoliko mjeseci MRAVAC nazad igro, HEJ MRAVAC, lik kojeg lopta preskoci, postavka igre koja se uci u pjetlicima, a mi ovdje se olahko odricemo igraca koji igra u kiparskoj ligi i igra ligu prvak(i da, kiparska liga je sigurno u rangu belgijske, pogledaj utakmice u evropi!) zato jer su ga nekoliko puta prosli, on ispo itd...Nama kao reprezentaciji je svaki igrac koji igra vani a standardan je interesantan, jer ne mozemo se bas pohvalit da imamo igrace standardne po Unitedu, Realu, Barceloni, Bayernu itd pa da se odricemo ovih koji igraju po "smijesnim kiparskim, belgijskim, austrijskim ligama..."!
ima ekstra igraca koji su standardni a koji nikad nisu dobili poziv nit je ko na njih obratio paznju..a uvijek se kuka fali nam igraca
kod nas je vaznije bit standardan u reprezentaciji al ne i u klubu..a ako ima ko standardniji u klubu svom onda se kaze "zaduzio je repku"
pogledaj samo cesku i nase igrace tamo godinama su standardni a bogme i jako kvalitetni..al nigdje ih..
- BHF_Manijak
#3089 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa o tome ja i pricam, mozes to i na temi o Safetu Susicu procitati, za mene bi uvijek u prednosti bio momak koji igra redovno i dobre partije pruza, pa makar i u Ž ligi, bio ispred nekog ko igra lafo u dobroj ligi a nema ga ni na klupi...Igraca ima, samo malo treba potrazit i pozvati u repku.
- kokuz_sa
#3090 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
tu se slazemo..al ko ce da trazi igrace vani?BHF_Manijak wrote:Pa o tome ja i pricam, mozes to i na temi o Safetu Susicu procitati, za mene bi uvijek u prednosti bio momak koji igra redovno i dobre partije pruza, pa makar i u Ž ligi, bio ispred nekog ko igra lafo u dobroj ligi a nema ga ni na klupi...Igraca ima, samo malo treba potrazit i pozvati u repku.
nas azurni nogometni savez nista ne trazi sem para..
a i 99% javnosti bi radije da igraju igraci koji godinama su tu u repki nego neki novi mladi...
i sada ispitaj nase "poznavaoce fudbala" bilo na forumu ili na ulici da ti nabroje ko bi po njihovom trebao igrat protim luxa..i vidjet ces niko nece zahirovica nabrojat..ipak on je mlad novi nije provjeren..cak radije bi pola njih vratilo muratovica
al stavili bi u prvi tim muslimoica..jer je patriota i jel loptu zadnjih 1god vidi samo na Tv-u
al zato imas Ajdina Mahmutovica koji daje golove u vise nego solidnoj ligi i igra konstantno godinama..al na njega niko ni ne brati paznju
-
palermo
#3091 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kako bi bolan bio u prednosti. To ti je otprilike kao da kažeš da odlikaš u orvom razredu osnovne zna više nego maturant koji prolazi sa dobrim. Postoje jednostavno nivoi, razredi i neke stvari nisu za upoređivanje. dakle, igrač koji se vrti oko prvih dvadeset u timu petice ( i naravno povremeno i zaigra) uvijek je ispred onoga ko je standardan u ž ligi. Naravno, možeš ti sad povući primjer recimo husejnovića, i vjerovatno ima i još takvih, možeš i postzaviti poitanje šta jež liga, i mi semožemo oko toga natezati. Al generalno, ne možeš porediti neuporedivo.BHF_Manijak wrote:Pa o tome ja i pricam, mozes to i na temi o Safetu Susicu procitati, za mene bi uvijek u prednosti bio momak koji igra redovno i dobre partije pruza, pa makar i u Ž ligi, bio ispred nekog ko igra lafo u dobroj ligi a nema ga ni na klupi...Igraca ima, samo malo treba potrazit i pozvati u repku.
- BHF_Manijak
#3092 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Znas Palermo kad bi ti poredjenje bilo adekvatno, da uzmemo hipoteticki da imamo igraca u Manchester Unitedu ili Realu, a drugi taj potencijalni da je u Bjeloruskoj ligi...Onda bih i ja reko, jebi ga nije isto makar i treniratu i Unitedu ili Realu i igrati u Bjelorusiji, ali ovdje pricamo ipak o mnogo blizoj situaciji, nije li jako mala razlika(ako je uoste i ima) izmedju npr Kiparske lige gdje je Sanel Jahic i recimo Belgijske gdje su Pandza i Mravac?! Ili uzeti za primjer Muslimovica, o tom sam vec prico na temi o Papetu, je li isto trenirati i igrati u Teplicama, zabijati redovno golove, nego biti bez kluba i vucarati se po Evropi ko Zlatan?! Eh na to sam ja mislio a ne da recimo igrac Premijer lige moze biti konkurentan Edinu Dzeki! 
-
palermo
#3093 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
To je sasvim drugo od onoga što si napisao. Tu se uglavnom i slažemoBHF_Manijak wrote:Znas Palermo kad bi ti poredjenje bilo adekvatno, da uzmemo hipoteticki da imamo igraca u Manchester Unitedu ili Realu, a drugi taj potencijalni da je u Bjeloruskoj ligi...Onda bih i ja reko, jebi ga nije isto makar i treniratu i Unitedu ili Realu i igrati u Bjelorusiji, ali ovdje pricamo ipak o mnogo blizoj situaciji, nije li jako mala razlika(ako je uoste i ima) izmedju npr Kiparske lige gdje je Sanel Jahic i recimo Belgijske gdje su Pandza i Mravac?! Ili uzeti za primjer Muslimovica, o tom sam vec prico na temi o Papetu, je li isto trenirati i igrati u Teplicama, zabijati redovno golove, nego biti bez kluba i vucarati se po Evropi ko Zlatan?! Eh na to sam ja mislio a ne da recimo igrac Premijer lige moze biti konkurentan Edinu Dzeki!
- ganjeta
#3094 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E jbg i vi našli sad da uvodimo neke experimente pred odlučujuće tekme kvalifikacija, Sušić nije experimentisao kad je trebao u prijateljskim a kamo li sad u mečevima odluke.Znači ništa prije sljedećeg ciklusa za Jahića, Cocalića, Mahmutovića, Ljevakovića sad je kasno i ne treba nam u opšte nikakakvo experimentisanje, treba pokušati sa dosad obrobanim receptom pa ćemo vidjeti kako stojimo.
- luckylaka
#3095 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Lulic vrlo dobar cak odlican Fiorentina-Lazio 1:2
- nemam_ideje
#3096 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Što nam se hladno može obiti o glavu. Par suspenzija zbog kartona i belaj, Mravac i Zec starteriganjeta wrote:E jbg i vi našli sad da uvodimo neke experimente pred odlučujuće tekme kvalifikacija, Sušić nije experimentisao kad je trebao u prijateljskim a kamo li sad u mečevima odluke.Znači ništa prije sljedećeg ciklusa za Jahića, Cocalića, Mahmutovića, Ljevakovića sad je kasno i ne treba nam u opšte nikakakvo experimentisanje, treba pokušati sa dosad obrobanim receptom pa ćemo vidjeti kako stojimo.
- ganjeta
#3097 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Može se obiti o glavu, ali nadam se da neće. Da se razumijemo, Sušić je experimentisao ali nedovoljno izgleda, bilo je i dobrih experimenata od Lulića, Zahirovića, Maletića itd pa do loših Subašića, Mravca, itd.
Da nemamo bolje to su šuplje priče, imamo samo treba da svi rade svoj posao, a općepoznato je da pomoćnici ne rade ništa, nije samo Sajino da traži, šta radi Baljić ? Pjeva vjerovatno.
Da nemamo bolje to su šuplje priče, imamo samo treba da svi rade svoj posao, a općepoznato je da pomoćnici ne rade ništa, nije samo Sajino da traži, šta radi Baljić ? Pjeva vjerovatno.
-
Baudelaire
#3098 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja se slažem za sve igrače koje spominjete izuzev Jahića. Cocalić je pod moranje po mom mišljenju, ali Jahić je bio onako solidan protiv Belgije, i nikad više nije ništa dramatično dobro odigrao. Mislim da je on na nivou Mravca i Pandže, samo je stariji. Cocalić je druga priča, on je konstantno jedan od najboljih igrača svoje ekipe i treba ga što prije uključiti u reprezentaciju.
- van Basten
#3099 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
na nekoj drugoj temi neko izbaci naš sastav protiv Belgije prije 2,5 godine i upoređujući taj sstav sa onim protiv Bjelorusije u Zenici samo su dva startera ista . Spahić i Džeko. Ali eto, bitno je izbaciti floskulu da je Pape ziheraš koji neće da zove nikoga van tog nekakvog famoznog masonskog kruga
- Bosanski_kralj
#3100 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Što je on među lošima?ganjeta wrote:Može se obiti o glavu, ali nadam se da neće. Da se razumijemo, Sušić je experimentisao ali nedovoljno izgleda, bilo je i dobrih experimenata od Lulića, Zahirovića, Maletića itd pa do loših Subašića, Mravca, itd.