Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
LadyBear

#3076 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by LadyBear »

izzy131 wrote:
LadyBear wrote: Kakva krajnost to je cinjenica.
Sta je Radoncic radio tih 15 godina?
Nemogu da vjerujem da ljudi mogu tako razmisljati. Znaci ukoliko si nov u politici nije vazno koliko si krao i sta si sve radio, vazno je da se danas buses u prsa sa tim nekim patriotizmom.

Mu pusti, to je odraz kucnog odgoja, kao da mi ovih 15 godina ne zivimo u BiH i nismo vidjeli kako se Radoncic umiljavao s lopovima koje sada napada. Na tome, najgoroj hipokriziji i zivi. Ja samo ne mogu da shvatim sta je odgojilo ljude koji stanu pored tebe i ubjedjuju te da je tvoja plava jakna crvena?
Ja stvarno nemam rijeci za ljude koji mogu biti toliko nazadni u svojim razmisljanjima, meni je to prosto neshvatljivo. Kako sebi dozvoliti da te neko pravi tolikom budalom?? :|
LadyBear

#3077 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by LadyBear »

Ja sam mislio da glasam za SDA i tihića ali sad kad vidim kakvim se prljavim sredstvima i neprimjerenim rječnikom služe ovi glasaću za SBB i fahru iz inata: evil:
Tvrdoglavic
I da dodam njoš da SDP ne bi nikad mogao da pobjedi jedinstvenu sda da ljudi Kao što je Fahro nisu krenuli u razvaljivanje ISTE: BiH:
Zemljo otvori se! :? :lol:
alienalf

#3078 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by alienalf »

Otkud to da je SBB nova stranka, otkud ikome pravo da Radoncica podmece kao nesto novo u ovoj drzavi i odvoji ga od svih onih koje njegovi puleni kao sto je Suti i pusi spominju ovdje. Pa vise je Fahro imao utjecaja na politicke i ekonomske tokove u ovoj nam drzavi nego Tihic i citav mu Glavni odbor zajedno. Ili ste spavaci bili sve ove godine ili imate druge ineterese da vrbujete ili u najmanj ruku politicki diletanti. Pa onda one izjave s pocetka rada stranke, nece kao primati clanove drugih stranaka, a sad svi dobrodosli, pogotovo oni sto nisu u zadnje cetiri godine ostvarili svoje ambicije u SDA i SBiH. Radoncic je subjekat svih ovih desavanja svo ovo vrijeme, postavljao politicare, mjenjao ih, uticao na njih da rade bas ono sto su radili i sad nas spasava onakvih kao sto je on. Potrebno covjeku jos moci i najpotrebnije da postane voljen, ljubljen, obozavan (gluho bilo), vodja veliki nas, da mu slike po kuci i kancelarijama vjesamo, o je li tako tesko skontati nekima tog tipa i njegove namjere. Tu iskreno nema nista, ni dobra narodu.
sheilak

#3079 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sheilak »

Fahro se pravo zad'o sto se tice ulaska u politiku. :D

Neko mu napisao fini govor, publika spremna da aplaudira nakon svake rijeci, sve k'o bombona.

Samo jos da poradi na akcentu...gdje bi mu samo kraj bio. :-D
Last edited by sheilak on 05/06/2010 23:19, edited 1 time in total.
Magarece_godine

#3080 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Magarece_godine »

1. Nisam iz Sandzaka
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

(ovo je preventive radi ...)

Interesuje me odakle toliki animozitet prema SBBIH i F.R. ? Cesto cujem izjave: LOPOV, KRIMINALAC, OVAKAV, ONAKAV ... NE BIH ZA NJEGA GLASAO itd ...

Otkuda povod za ovakve izjave kod ljudi ? Od koga je Fahro ukrao ? Koga je Avaz zajebao ? Zasto ne glasati za novu opciju ? Nismo mu dali priliku a vec ga blatimo. Onako pitam ovo . Inace na izborima ne glasam, a razmisljam dati glass SBBIH
Socijalista

#3081 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Socijalista »

Magarece_godine wrote:1. Nisam iz Sandzaka
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

Interesuje me odakle toliki animozitet prema SBBIH i F.R. ? Cesto cujem izjave: LOPOV, KRIMINALAC, OVAKAV, ONAKAV ... NE BIH ZA NJEGA GLASAO itd ...

Otkuda povod za ovakve izjave kod ljudi ? Od koga je Fahro ukrao ? Koga je Avaz zajebao ? Zasto ne glasati za novu opciju ? Nismo mu dali priliku a vec ga blatimo. Onako pitam ovo . Inace na izborima ne glasam, a razmisljam dati glass SBBIH
razvojna banka
StupskaBitanga

#3082 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

pre izbore GRATIS uz Avaz poster Fahrudina Radončića

(iako se zezam ovo me ne bi uopšte čudilo)
to je to

#3083 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by to je to »

Kao prvo - vrlo sam skeptična glede novopečenih bogataša koji su gradnju poslovnog carstva počeli u ratu,
Kao drugo - koja su to djela utemeljitelja koja govore da bi on mogao biti dugačiji od ovih sada koji su na vlasti,
Kao trece - stranacki kadar mu nikako nije obečavajući. ja vidjeh dosta prebjeglica iz SDA i SBiH koji nisu uspjeli da se tamo uhljebe pa valjda im ovo predstavlja "treću sreću". Obzirom na sve sto govori i obecava nije mi jasno kako dotične upusti u svoju stranku. A posebno mi nije jasno kako bilo ko od glasaca može i za trenutak povjerovati da ce takvi ljudi nesto promijeniti.

Sto bi rekli nasi stari - bolje stari neprijatelj nego novi prijatelj......
Građanin

#3084 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Građanin »

2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

I ja se pitam? Ne znam hoću li glasati i za koga! Gdje god progovoriš o izborima, "mojne za Fahru"! Vot ?
:?
Tvrtko II Kotromanić

#3085 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Tvrtko II Kotromanić »

bermiin wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote::roll:

edit: Havana ne odnosi se smajli na tvoju sliku :D vec na onog iznad tebe
zasto na mene?
pardom,mislio sam na onog suti i pusi :D
UEco

#3086 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by UEco »

Socijalista wrote:
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

razvojna banka
da, i??
ko mu to dade??
Vares City

#3087 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Vares City »

Haris.ba wrote:
Vares City wrote:Scepina produzena ruka(Aida,.)danas odradila dobar pos'o u Varesu,vrbovala raju na PIJACI :D ,nude kredite i KES novim clanovima :shock:
Nenina žena? Ako je istina što pišeš, onda će svi građani Vareša glasati za njega. Jer gledajući šta su dobili od drugih stranaka pa i cenera je zauhar. :D
NO PASARAN :)
ja.neron

#3088 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja.neron »

2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

za petnaest godina 100 miliona u džepu, a nije Mahathir Muhammed fakat je onda "pošten"
Magarece_godine

#3089 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Magarece_godine »

ja.neron wrote:
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

za petnaest godina 100 miliona u džepu, a nije Mahathir Muhammed fakat je onda "pošten"
Ne bih da budem njegov advokat, ali mislis li da je sve sto ima pokrao ili je nesto zaradio ?
staza

#3090 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by staza »

to je to wrote:Kao prvo - vrlo sam skeptična glede novopečenih bogataša koji su gradnju poslovnog carstva počeli u ratu,
Kao drugo - koja su to djela utemeljitelja koja govore da bi on mogao biti dugačiji od ovih sada koji su na vlasti,
Kao trece - stranacki kadar mu nikako nije obečavajući. ja vidjeh dosta prebjeglica iz SDA i SBiH koji nisu uspjeli da se tamo uhljebe pa valjda im ovo predstavlja "treću sreću". Obzirom na sve sto govori i obecava nije mi jasno kako dotične upusti u svoju stranku. A posebno mi nije jasno kako bilo ko od glasaca može i za trenutak povjerovati da ce takvi ljudi nesto promijeniti.

Sto bi rekli nasi stari - bolje stari neprijatelj nego novi prijatelj......
:thumbup:
ja.neron

#3091 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja.neron »

mora da je zaradio prodavajući paprike i patlidžan na heci
ajdin.kahrovic

#3092 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ajdin.kahrovic »

2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

1. Njegova karijera pocinje od trenutka kada dobiva zadatak i novac od SDA da pokrene "Avaz" sa ciljem promovisanja te stranke
2. Svaka kancelarija u svakoj instituciji u drzavi i svim nizim nivoima u kojoj sjedi kadar SDA je bila pretplacena na Avaz; na taj nacin Avaz dostize sadasnji uspjeh
3. Sa razvojem Avaza, gradi kule po Sarajevo, te osigurava svoju egistenciju nezavisno od SDA
4. Tekstovi u Avazu odisu lazima, propagandom, novinarskom nesposobnoscu i nepoznavanjem standarda bosanskog jezika
5. Politicki protivnici F. Radoncica i njegovi konkurenti (Slobodna Bosna, Oslobodjenje i sl.) su na najodvratniji moguci nacin predstavljeni u Avazu - pisu se uvredljivi clanci sto o njima, sto o njihovim roditeljima, djeci i sl.
6. Od 2000. do danas, gotovo preko noci se mijenja stav Avaza prema svim bitnijim politicarima u BiH; Lagumdzija je 2001. najsposobniji i najharizmaticniji politicar u BiH, nekoliko godina kasnije je supljator, kriminalac i sl.; Silajdzic 2006. je spasitelj BiH, 2008. je kriminalac, jad, neuroticni bolesnik, da je 2010. opet spasilac itd itd.
7. Afera sa Razvojnom bankom - Radoncic podmicuje Dzaferovica i uzima drzavne pare namjenjenu razvoju privrede, srednjih i malih poduzeca kako bi izgradio Avaz Twist Tower
8. Tekstovi Avaza, Radoncicev govor, a posebno njegova biografija na oficijelnom sajtu stranke pokazuju bolesnu zelju za vlascu (da ne govorimo o njegovim nadimcima Utemeljitelj, Osnivac i sl ili o nazivu stranke "SBB - Fahrudin Radoncic")
9. Covjek niti je obrazovan (nema uopce VSS) niti ima politickog iskustva
10. Koristi jeftini populizam i otrcane fraze sto je najjasniji znak da politicar zeli vlast radi vlasti i radi sebe, a ne radi promovisanja svoje ideje i dobrobiti naroda; govori tacno ono sto glasacka masa zeli cuti
11. Okruzen je ljudima poput Saje, Gasija i sl. sudski gonjenih kriminalaca
12. Njegovo ponasanje, pristup, govor, novine i djela odisu primitivizmom i nacionalizmom
13. Njegova stranka nema kvalitetan kadar; ili su u pitanju potpuno neuki ljudi ili bivsi clanovi SDA/SBiH
14. Saradnja sa Miskovicem, jednim od najblizih saradnika S. Milosevica

14 razloga zasto ne glasati za konkretno ovu novu opciju.
izzy131

#3093 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by izzy131 »

... i OPET dodje lik i ubjeduje da je Radoncic nesto novo.. :run:
uozo

#3094 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by uozo »

Radoncic podmicuje Dzaferovica i uzima drzavne pare namjenjenu razvoju privrede, srednjih i malih poduzeca kako bi izgradio Avaz Twist Tower
Nisam bas nesto upoznat sa dogadjajima na mocvarnom tlu domace politike. Moze li neko ukratko objasniti o cemu se radi da ne moram da googlam?
Hvala unaprijed!
skojotovski

#3095 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by skojotovski »

ajdin.kahrovic wrote:
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

1. Njegova karijera pocinje od trenutka kada dobiva zadatak i novac od SDA da pokrene "Avaz" sa ciljem promovisanja te stranke
2. Svaka kancelarija u svakoj instituciji u drzavi i svim nizim nivoima u kojoj sjedi kadar SDA je bila pretplacena na Avaz; na taj nacin Avaz dostize sadasnji uspjeh
3. Sa razvojem Avaza, gradi kule po Sarajevo, te osigurava svoju egistenciju nezavisno od SDA
4. Tekstovi u Avazu odisu lazima, propagandom, novinarskom nesposobnoscu i nepoznavanjem standarda bosanskog jezika
5. Politicki protivnici F. Radoncica i njegovi konkurenti (Slobodna Bosna, Oslobodjenje i sl.) su na najodvratniji moguci nacin predstavljeni u Avazu - pisu se uvredljivi clanci sto o njima, sto o njihovim roditeljima, djeci i sl.
6. Od 2000. do danas, gotovo preko noci se mijenja stav Avaza prema svim bitnijim politicarima u BiH; Lagumdzija je 2001. najsposobniji i najharizmaticniji politicar u BiH, nekoliko godina kasnije je supljator, kriminalac i sl.; Silajdzic 2006. je spasitelj BiH, 2008. je kriminalac, jad, neuroticni bolesnik, da je 2010. opet spasilac itd itd.
7. Afera sa Razvojnom bankom - Radoncic podmicuje Dzaferovica i uzima drzavne pare namjenjenu razvoju privrede, srednjih i malih poduzeca kako bi izgradio Avaz Twist Tower
8. Tekstovi Avaza, Radoncicev govor, a posebno njegova biografija na oficijelnom sajtu stranke pokazuju bolesnu zelju za vlascu (da ne govorimo o njegovim nadimcima Utemeljitelj, Osnivac i sl ili o nazivu stranke "SBB - Fahrudin Radoncic")
10. Koristi jeftini populizam i otrcane fraze sto je najjasniji znak da politicar zeli vlast radi vlasti i radi sebe, a ne radi promovisanja svoje ideje i dobrobiti naroda; govori tacno ono sto glasacka masa zeli cuti
12. Njegovo ponasanje, pristup, govor, novine i djela odisu primitivizmom i nacionalizmom
13. Njegova stranka nema kvalitetan kadar; ili su u pitanju potpuno neuki ljudi ili bivsi clanovi SDA/SBiH

BRAVO, MAAAAAAAJSTORE! :thumbup:
liberte

#3096 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by liberte »

Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo. Ima li iko više informacija?

http://www.mojevijesti.ba/novost/45083/ ... resu-sbb-a

Ambasador Turske napustio Kongres
Skandal na Kongresu SBB-a

Objavljeno 5.6.2010 u 16:03

Na današnjem kongresu Saveza za bolju budućnost BiH desio se skandal neviđenih diplomatskih razmjera. Naime, ambasador prijateljske Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Vefehan Ocak, neposredno pred početak kongresa SBB-a demonstrativno je napustio dvoranu Skenderija gdje se kongres održava.

Nakon što je diplomata Ocak došao, kao jedan od rijetkih ambasadora na Kongresu SBB (pored ambasadora Srbije, Egipta, Norveške i Slovačke), nije ga čekalo slobodno mjesto u prvom redu gdje su inače sjedili ambasadori, te su ga hostese uputile da sjedne u treći red što je on odbio i nakon kraće prepirke s njima napustio salu Mirza Delibašić u Skenderiji.

Koliko je cijela ova situacija bila neprijatna govori i činjenica da je u jednom trenutku ambasador Egipta ustao i ponudio svoju stolicu kolegi Ocaku, što naravno ambasador Turske nije prihvatio.

Ovo će biti veliki udarac za Fahrudina Radončića, koji od posljednjeg intervjua ambasadora Ocaka u Dnevnom Avazu od prije nekoliko mjeseci, nema dobre odnose sa jednim od najvažnijih i najuticajnijih diplomata u Bosni i Hercegovini.
(MOJportal)
bosanski

#3097 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bosanski »

liberte wrote:Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo. Ima li iko više informacija?

http://www.*** SPAM ***.ba/novost/45083/skandal-na-kongresu-sbb-a

Ambasador Turske napustio Kongres
Skandal na Kongresu SBB-a

Objavljeno 5.6.2010 u 16:03

Na današnjem kongresu Saveza za bolju budućnost BiH desio se skandal neviđenih diplomatskih razmjera. Naime, ambasador prijateljske Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Vefehan Ocak, neposredno pred početak kongresa SBB-a demonstrativno je napustio dvoranu Skenderija gdje se kongres održava.

Nakon što je diplomata Ocak došao, kao jedan od rijetkih ambasadora na Kongresu SBB (pored ambasadora Srbije, Egipta, Norveške i Slovačke), nije ga čekalo slobodno mjesto u prvom redu gdje su inače sjedili ambasadori, te su ga hostese uputile da sjedne u treći red što je on odbio i nakon kraće prepirke s njima napustio salu Mirza Delibašić u Skenderiji.

Koliko je cijela ova situacija bila neprijatna govori i činjenica da je u jednom trenutku ambasador Egipta ustao i ponudio svoju stolicu kolegi Ocaku, što naravno ambasador Turske nije prihvatio.

Ovo će biti veliki udarac za Fahrudina Radončića, koji od posljednjeg intervjua ambasadora Ocaka u Dnevnom Avazu od prije nekoliko mjeseci, nema dobre odnose sa jednim od najvažnijih i najuticajnijih diplomata u Bosni i Hercegovini.
(MOJportal)
Sve će to Mandal pozlatiti :D
staza

#3098 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by staza »

ajdin.kahrovic wrote:
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

Hrabro i iskreno, nema šta, uz potpisano ime i prezime.
Moja malenkost je na ovoj drugoj strani, pa ako i nešto negativno, a čak i pozitivno, prokomentiram, uvijek sam oprezan da slučajno ne raspravljam o nečemu za šta bi se neko nenadano mogao prikačiti i reći da zašto njega prozivam: desilo mi se jednom davno na Internetu da sam raspravljao o jednom šundu u našem životu i dobacio do osobe koju sasvim slučajno poznajem i intimno nemam ništa protiv iste i koja je bila predstavnik toga šunda o kojem sam pisao i onda mi je zaista iskreno bilo žao, jer ipak je to tuđa profilacija i tuđi kruh, pogotovo danas u BiH u kojoj znamo kako pojedini žive i kako drugi tj. većina živi.
No, isto tako ne bih se pretjerano osvrtao ni oko pitanja krupnoga kapitala aka g. Radončić: također mnoge stvari i ne znam i ne mogu o njima suditi: zar i Slobodna Bosna i Dani koje cijenim, nisu na početku bili pomognuti: prvi predsjednički, drugi nevladino...
Može se i u Avazu što ga rijetko pročitam, pronaći promptna informacija, imaju najviše dipl. žurnalistâ, a o stilu bi se dalo razgovarati, pogotovo kada bi Slobodna i Dani bili stilski čisti.
No Radončić je sasma interesantna pojava: on naime nastupa potpuno sâm: kako god imao je i prije rata priličnoga novinarskoga iskustva i nije bio dopisnik u selu na Kavkazu i dopisnik samo jednoga medija: kako je tako brzo i efikasno stigao, pogotovo tokom rata, i poraća, do svoga kapitala, priča je za drugu diskusiju, i ona se prvenstveno tiče države tj. nedržave: i u mnogo ozbiljnijoj Italiji Berlusconija svako malo i danas parniče
više-manje uspješno, iako je isti član jedne od najuglednijih evropskih masonskih loža i jedan od najbogatijih ljudi u Srednjoj Evropi... makar ga ograničavaju ako ništa u političkom i javnom djelovanju.
Radončić je, kao što napisah, interesantna pojava, jer je žurnalist socijalističkoga neberluskonijevskoga tipa, okušan u tranzicijskim vodama.
Također on nema infrastrukturu poput Miškovića, koji je za razliku od njega neko ko ipak poznaje ekonomske i tržišne vode i prije nego je postao Miloševićev poltron, jer nema npr., sada već bivšu, Milku Forcan i mnoge druge nevidljive ispod nje, koji su tvorili i tvore Miškovićevo poslovno carstvo.
Radončić nastupa potpuno samostalno, uz njega nije vidljiv niko kome bi mogao prenijeti svoje znanje i vođenje poslova, i sasvim je prirodno, pogotovo u našoj mahalskoj BiH, da se predstavlja kao Spasitelj Nacionale.
Međutim isto tako je fascinantna i naša čaršija, koja je mnogo bolje od nas običnih smrtnika znala i zna ko je Radončić, koja je primala njegove usluge: pa su je kao Šabu pomokrili i opet joj pružili ruku i opet pomokrili i opet pružili ruku i opet pomokrili, a ona nije ni shvatila ni oprostila a najmanje razumjela ni opću situaciju ni svoju intimnu poziciju.
No da ne duljim, Fahrudin je već u politici, i ne treba biti iskreno ni trunku ciničan prema nju, jer ako je bolji neka pobijedi (iako sumnjam da će daleko dobaciti), a imaju i postizborne koalicije, tako da se nadam da će u ovom našem političkom cirkusu i kokuzluku još svega biti.
Ostajte mi do narednoga javljanja sretni i debeli...
:)
Alfa_Ze

#3099 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

‘’Slobodna Bosna’’ 3. juni 210.

MEDICINSKA EKSPERTIZA “SLUCAJA RADONCIC”

Nakon višestrukih tužbi vlasnika “Dnevnog avaza“ FAHRUDINA RADONČIĆA protiv “Slobodne Bosne“, kojima je dokazivao teške duševne bolove i ostale vrste “nematerijalne štete“, naš odvjetnički tim je zatražio ekspertsko-medicinsko vještačenje nad Radončićem; objavljujemo najzanimljivija ljekarska zapažanja nad “pacijentom“ Radončićem

EKSPERTIZA DUSEVNOG STANJA BOLESNIKA RADONCICA

Nakon sto u mnogobrojnim sudskim sporovima koje je pokrenuo protiv urednika i novinara Slobodne Bosne nije imao odvec uspjeha, vlasnik Avaza Fahrudin Radoncic se posljednih mjeseci podvrgnuo ozbiljnim psihijatrijskim tretmanima, a sve kako bi dokazao koliko su mu dusevne boli nanijeli nasi tekstovi. Pa je tako Radoncic proljetos boravio na Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu gdje je sudsko vjestacenje njegovog duhovnog stanja obavio neuropsihijatar Abdulah Kucukalic. Sudsko-psihijatrijski nalaz Fahrudina Radoncica sutkinji sarajevskog Opstinskog suda Gordani Micovic dostavljen je 26. maja, i iz njega se stosta moze doznati o patnjama, razocarenjima i teskim psihickim krizama vodeceg bosnjackog medijskog tajkuna.

NALAZI I MISLJENJA

Kako, naime, navodi profesor doktor Kucukalic, Radoncic se poslije objave teksta u Slobodnoj Bosni (o policijskoj istrazi koja se vodi protiv njega ) osjecao neprijatno, napeto, nelagodno. Nije mogao da spava, stalno je razmisljao o tekstu i brutalnim neistinama koje su o njemu iznesene.
Bio je mrzovoljan, rezigniran, bespomocan... Lijecniku se pozalio da su slicne neistine u Slobodnoj Bosni i ranije plasirane, ali njemu (Radoncicu) nikada nije bilo jasno zasto kolege zele da ga diskreditiraju, kada on posteno i cestito radi svoj posao. Unatoc stalnim medijskim napadima, nastavio je raditi svoj posao, ali je zbog psihickih tegoba morao ulagati vise napora. No, psihijatru se tada, ipak, nije obracao.

Neuropsihijatar Abduhal Kucukalic u psihickom profilu Fahrudina Radoncica napominje da je pacijent urednog izgleda i ponasanja, komunikativan i adekvatnog raspolozenja, negira perceptivne obmane i druge psihoticne simptome. Nelagodu osjeca samo kada se u razgovoru dotakne neprijatnih sadrzaja. U zakljucku sudskopsihijatrijskog nalaza profesor Kucukalic smatra da je pacijent socijalno prilagodjen, uspjesan privrednik, cijenjen i uvazen u sredini gdje zivi?! Njegovu je zivotnu idilu, prema nalazu dr. Kucukalica, ipak, zakratko poremetio tekst u Slobodnoj Bosni.
‘’Dusevna bol jakog inteziteta,kao reakcija na neprijatni dogadjaj i neocekivane zivotne promjene, bila je prisutna 20 dana, a zatim srednjeg inteziteta mjesec dana i blagog inteziteta narednih 30 dana ‘’. zakljucuje dr. Abdulah Kucukalic i dodaje da su nakon gotovo tri mjeseca Radonciceve patnje postepeno nestale.

SIMPTOMI I POSLJEDICE

No, sto je najvaznije, zivotna sposobnost Fahrudina Radoncica nakon stresnih tekstova Slobodne Bosne nije umanjena, buduci da je pacijent, koristeci svoje bogato zivotno iskustvo, uspio prebroditi sve traume i ocuvati radnu funkcionalnost.
Kako je, medjutim, tekst koji je, navodno, silno povrijedio vlasnika Avaza objavljen 25. decembra 2008. ,dok je psihijatrijsko vjestacenje Fahrudina Radoncica objavljeno u aprilu 2010.,dakle s gotovo godinu i pol dana zakasnjenja, nalaz profesora Abdulaha Kucukalica treba uzeti s rezervom.
Odnosi se to, podjednako, i na povijest Radonciceve bolesti, odnosno, njegove tvrdnje o teskim dusevnim patnjama, kao i na lijecnicki zakljucak da je pacijent danas ‘’svjestan, orjentiran u prostoru i vremenu,i prema drugim licnostima’’
Image

"Više Fahre - Manje Bosne"
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3100 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pici »

ajdin.kahrovic wrote:
2. Ne poznajem licno F.R
3. Ne radim u Avazu

:thumbup:
Post Reply