BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
shandrprcSA

#3076 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by shandrprcSA »

saiks wrote:
groove wrote:
saiks wrote:Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
auuu,
hajde napisi o cemu se radi.
Velika sijeda dlaka,unutra,u siru,mislim kad bi drzao dlaku,da bi sir visio kako ju je upakovalo :D
nista bez slike :D
mekaba

#3077 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

saiks wrote:
groove wrote:
saiks wrote:Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
auuu,
hajde napisi o cemu se radi.
Velika sijeda dlaka,unutra,u siru,mislim kad bi drzao dlaku,da bi sir visio kako ju je upakovalo :D
Runo ovcije :D
klixo

#3078 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by klixo »

Bijela voda je najbolja domaca voda koju sam probao ,a nije ni skupa. :thumbup:

Vispak zacin "tajna" (fant) za gulas i paprikas takodjer :thumbup:

Zlatna dzezva mi se ne svidja , nije ko prije ni blizu.

U drvoprometu prodaju klasovu tjesteninu proizvedenu u hrvatskoj :-)

Inace u Crnoj Gori ima vise bh. proizvoda nego u konzumu BiH.
Zaobilazite ga koliko je god moguce.
StupskaBitanga

#3079 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Klasova tjestenina proizvedena u HR je dio zaliha jer su pametni Selimovici tako uradili jer je u jednom momentu komplet proizvodnja u klasu je bila minimalna i bilo je pitanje vremena da se stavi ključ u bravu
Seoskivaralica

#3080 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Seoskivaralica »

Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
A to za konzum je jasno ko dan , pa molim te lijepo , pogledajte samo one oznake domaće ,HA HA HA HA , :idea: možda , jedino onim koji imaju putovnice ,.....mislim koestlin domaći ,...... :thumbup:
holowey

#3081 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

Seoskivaralica wrote:Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
A to za konzum je jasno ko dan , pa molim te lijepo , pogledajte samo one oznake domaće ,HA HA HA HA , :idea: možda , jedino onim koji imaju putovnice ,.....mislim koestlin domaći ,...... :thumbup:
koestlin kao brand nije domaci, ali cini mi se da mira prijedor radi za njih... hrvatska je ulaskom u eu ispala iz cefte pa im se isplatilo da dio proizvodnje prebace u nasu zemlju ili da zakupe proizvodne kapacitete nasih proizvodjaca...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3082 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Entropio »

holowey wrote:
Seoskivaralica wrote:Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
koestlin kao brand nije domaci, ali cini mi se da mira prijedor radi za njih... hrvatska je ulaskom u eu ispala iz cefte pa im se isplatilo da dio proizvodnje prebace u nasu zemlju ili da zakupe proizvodne kapacitete nasih proizvodjaca...
Vlasnik Koestlina je naš čovjek (Mirko Grbešić, Mepas), pa je možda zato Koestlin domaći proizvod. :D

Mira je u vlasništvu Kraša.
DaffyDuck

#3083 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

Entropio wrote:
holowey wrote:
Vlasnik Koestlina je naš čovjek (Mirko Grbešić, Mepas), pa je možda zato Koestlin domaći proizvod. :D

Mira je u vlasništvu Kraša.
Tom logikom je i Saponia Osijek "naša" :D
Bosanac sa dna kace

#3084 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosanac sa dna kace »

Meni su cajevi od Biljane Brcko nezamjenjivi kad dodjem u BiH obavezno kupim par komada, samo mi sad recete da uvoze trave iz Bjelorusije i turaju vjestacke arome... :-?
saiks

#3085 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

GaMeHa badem s cokoladom i cimetom
kox

#3086 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
Nismo ga još uvijek koristili tako da ne znam kakav je, ali čitao sam (možda i na ovoj temi) da su ljudi koji su ga koristili zadovoljni, pa kontam da probam.
StupskaBitanga

#3087 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Mene samo interesuje da li je to sigurno za kupiti a da ne ošteti mašinu?
Hajlac

#3088 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajlac »

klixo wrote: Inace u Crnoj Gori ima vise bh. proizvoda nego u konzumu BiH.
Zaobilazite ga koliko je god moguce.
U CG nedavno vidio da se u mnogim radnjama prodaje:

Zott kiselo mlijeko - Gradačac

svježa jaja - Donji Žabar

Meggle Jogurt i kefir, Bihać

Livanjski sir

Pađeni kiselo mlijeko, Bileća.

Dobro pa makar negdje uspijemo izvesti ovakve proizvode pored CEFTA "olakšica"(čitaj opstrukcija i sistema - jači tlači).
saiks

#3089 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

kox wrote:Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
Nismo ga još uvijek koristili tako da ne znam kakav je, ali čitao sam (možda i na ovoj temi) da su ljudi koji su ga koristili zadovoljni, pa kontam da probam.
A ja sam negdje citao,mozda cak i na ovoj temi da se to uvozi u vecim kolicinama izvana ,a da se kod nas samo pakuje pod imenom likval. Sta pise na pozadini proizvoda odakle je?
Hajlac

#3090 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajlac »

saiks wrote:
kox wrote:Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
A ja sam negdje citao,mozda cak i na ovoj temi da se to uvozi u vecim kolicinama izvana ,a da se kod nas samo pakuje pod imenom likval. Sta pise na pozadini proizvoda odakle je?
AFAIK, smeće iz Kine kojim onako "patriotski" trujemo naše riječne ekosisteme, kao i sam Jadran... :(
kox

#3091 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

saiks wrote:
Likval je firma iz Vogošće, koristim redovno neke nihove proizvode, a na vrećici piše proizvedeno u BiH.Vjerovatno misliš na Fox deterdžente koji se prodaju u Škafi. Oni se uvoze iz Njemačke i na njima piše da su proizvedeni u Njemačkoj, ali je slogan pod kojim ih Škafa reklamira zbunjujući pa ljudi pomisle da se proizvode u BiH.
Last edited by kox on 24/08/2014 18:45, edited 1 time in total.
kox

#3092 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

StupskaBitanga wrote:Mene samo interesuje da li je to sigurno za kupiti a da ne ošteti mašinu?
Stvarno nemam pojma, ali sumnjam da će bilo koji deterdžent oštetiti mašinu za veš. Možda postoji razlika u kvaliteti pranja, javim kad probamo.
StupskaBitanga

#3093 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Pak rampat napolitanke Napolino nekako se ovako zovu nisu lose

Sent from my iPhone using Tapatalk
manekenka u penziji

#3094 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by manekenka u penziji »

Pokvarila se Bingova "carska mješavina". Skoro samo mrkva unutra.
swanfilter

#3095 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by swanfilter »

Samo jer su nasi, kupujem strudle i kukije od Mire iz Prijedora. I, naravno, Tuzlansku sol. Nema vise Tuzlanskog piva ...
StupskaBitanga

#3096 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

manekenka u penziji wrote:Pokvarila se Bingova "carska mješavina". Skoro samo mrkva unutra.
Škrtare Srbi od kojih ovi to preuzimaju
Ciprol

#3097 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ciprol »

Image

Kupio danas i pojeo sve :D

Malo više soli su stavili, ali je odlično! :mrgreen:
Hemera

#3098 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hemera »

Imlek,balans jogurt,1kg 2,25KM dosta ukusan i dobar
Država

#3099 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Država »

Image

Najbolji sir na svijetu (bez pretjerivanja)...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
@mba

#3100 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

madesa wrote:Image
gdje kupiti u sarajevu

ima i obicna od LIPA staklena flasa!

Image

http://www.krajina.ba/154715/ambalaza-l ... the-world/
Post Reply