nista bez slikesaiks wrote:Velika sijeda dlaka,unutra,u siru,mislim kad bi drzao dlaku,da bi sir visio kako ju je upakovalogroove wrote:auuu,saiks wrote:Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
hajde napisi o cemu se radi.
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
shandrprcSA
#3076 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
-
mekaba
#3077 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Runo ovcijesaiks wrote:Velika sijeda dlaka,unutra,u siru,mislim kad bi drzao dlaku,da bi sir visio kako ju je upakovalogroove wrote:auuu,saiks wrote:Ako ne zaboravim,uslikat cu sta sam nasao u poljoradovom dimljenom siru
hajde napisi o cemu se radi.
-
klixo
#3078 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bijela voda je najbolja domaca voda koju sam probao ,a nije ni skupa.
Vispak zacin "tajna" (fant) za gulas i paprikas takodjer
Zlatna dzezva mi se ne svidja , nije ko prije ni blizu.
U drvoprometu prodaju klasovu tjesteninu proizvedenu u hrvatskoj
Inace u Crnoj Gori ima vise bh. proizvoda nego u konzumu BiH.
Zaobilazite ga koliko je god moguce.
Vispak zacin "tajna" (fant) za gulas i paprikas takodjer
Zlatna dzezva mi se ne svidja , nije ko prije ni blizu.
U drvoprometu prodaju klasovu tjesteninu proizvedenu u hrvatskoj
Inace u Crnoj Gori ima vise bh. proizvoda nego u konzumu BiH.
-
StupskaBitanga
#3079 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Klasova tjestenina proizvedena u HR je dio zaliha jer su pametni Selimovici tako uradili jer je u jednom momentu komplet proizvodnja u klasu je bila minimalna i bilo je pitanje vremena da se stavi ključ u bravu
- Seoskivaralica
#3080 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
A to za konzum je jasno ko dan , pa molim te lijepo , pogledajte samo one oznake domaće ,HA HA HA HA ,
možda , jedino onim koji imaju putovnice ,.....mislim koestlin domaći ,...... 
A to za konzum je jasno ko dan , pa molim te lijepo , pogledajte samo one oznake domaće ,HA HA HA HA ,
- holowey
#3081 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
koestlin kao brand nije domaci, ali cini mi se da mira prijedor radi za njih... hrvatska je ulaskom u eu ispala iz cefte pa im se isplatilo da dio proizvodnje prebace u nasu zemlju ili da zakupe proizvodne kapacitete nasih proizvodjaca...Seoskivaralica wrote:Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
A to za konzum je jasno ko dan , pa molim te lijepo , pogledajte samo one oznake domaće ,HA HA HA HA ,možda , jedino onim koji imaju putovnice ,.....mislim koestlin domaći ,......
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3082 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vlasnik Koestlina je naš čovjek (Mirko Grbešić, Mepas), pa je možda zato Koestlin domaći proizvod.holowey wrote:koestlin kao brand nije domaci, ali cini mi se da mira prijedor radi za njih... hrvatska je ulaskom u eu ispala iz cefte pa im se isplatilo da dio proizvodnje prebace u nasu zemlju ili da zakupe proizvodne kapacitete nasih proizvodjaca...Seoskivaralica wrote:Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
A to za konzum je jasno ko dan , pa molim te lijepo , pogledajte samo one oznake domaće ,HA HA HA HA ,možda , jedino onim koji imaju putovnice ,.....mislim koestlin domaći ,......
Mira je u vlasništvu Kraša.
- DaffyDuck
#3083 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tom logikom je i Saponia Osijek "naša"Entropio wrote:Vlasnik Koestlina je naš čovjek (Mirko Grbešić, Mepas), pa je možda zato Koestlin domaći proizvod.holowey wrote:koestlin kao brand nije domaci, ali cini mi se da mira prijedor radi za njih... hrvatska je ulaskom u eu ispala iz cefte pa im se isplatilo da dio proizvodnje prebace u nasu zemlju ili da zakupe proizvodne kapacitete nasih proizvodjaca...Seoskivaralica wrote:Mi sami sebe i uništavamo našim muljažama , na koje izgleda niko nije imun ,
Mira je u vlasništvu Kraša.
- Bosanac sa dna kace
#3084 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni su cajevi od Biljane Brcko nezamjenjivi kad dodjem u BiH obavezno kupim par komada, samo mi sad recete da uvoze trave iz Bjelorusije i turaju vjestacke arome... 
- saiks
#3085 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
GaMeHa badem s cokoladom i cimetom
-
kox
#3086 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
Nismo ga još uvijek koristili tako da ne znam kakav je, ali čitao sam (možda i na ovoj temi) da su ljudi koji su ga koristili zadovoljni, pa kontam da probam.
Nismo ga još uvijek koristili tako da ne znam kakav je, ali čitao sam (možda i na ovoj temi) da su ljudi koji su ga koristili zadovoljni, pa kontam da probam.
-
StupskaBitanga
#3087 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mene samo interesuje da li je to sigurno za kupiti a da ne ošteti mašinu?
- Hajlac
#3088 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U CG nedavno vidio da se u mnogim radnjama prodaje:klixo wrote: Inace u Crnoj Gori ima vise bh. proizvoda nego u konzumu BiH.
Zott kiselo mlijeko - Gradačac
svježa jaja - Donji Žabar
Meggle Jogurt i kefir, Bihać
Livanjski sir
Pađeni kiselo mlijeko, Bileća.
Dobro pa makar negdje uspijemo izvesti ovakve proizvode pored CEFTA "olakšica"(čitaj opstrukcija i sistema - jači tlači).
- saiks
#3089 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A ja sam negdje citao,mozda cak i na ovoj temi da se to uvozi u vecim kolicinama izvana ,a da se kod nas samo pakuje pod imenom likval. Sta pise na pozadini proizvoda odakle je?kox wrote:Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
- Hajlac
#3090 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
AFAIK, smeće iz Kine kojim onako "patriotski" trujemo naše riječne ekosisteme, kao i sam Jadran...saiks wrote:A ja sam negdje citao,mozda cak i na ovoj temi da se to uvozi u vecim kolicinama izvana ,a da se kod nas samo pakuje pod imenom likval. Sta pise na pozadini proizvoda odakle je?kox wrote:Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
-
kox
#3091 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Likval je firma iz Vogošće, koristim redovno neke nihove proizvode, a na vrećici piše proizvedeno u BiH.Vjerovatno misliš na Fox deterdžente koji se prodaju u Škafi. Oni se uvoze iz Njemačke i na njima piše da su proizvedeni u Njemačkoj, ali je slogan pod kojim ih Škafa reklamira zbunjujući pa ljudi pomisle da se proizvode u BiH.saiks wrote:A ja sam negdje citao,mozda cak i na ovoj temi da se to uvozi u vecim kolicinama izvana ,a da se kod nas samo pakuje pod imenom likval. Sta pise na pozadini proizvoda odakle je?kox wrote:Napokon sam u Sarajevu našao domaći deterdžent za veš - Likval pakovanje od 3kg, cijena 5.80 KM u Amku na Otoci.
Last edited by kox on 24/08/2014 18:45, edited 1 time in total.
-
kox
#3092 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Stvarno nemam pojma, ali sumnjam da će bilo koji deterdžent oštetiti mašinu za veš. Možda postoji razlika u kvaliteti pranja, javim kad probamo.StupskaBitanga wrote:Mene samo interesuje da li je to sigurno za kupiti a da ne ošteti mašinu?
-
StupskaBitanga
#3093 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pak rampat napolitanke Napolino nekako se ovako zovu nisu lose
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- manekenka u penziji
#3094 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pokvarila se Bingova "carska mješavina". Skoro samo mrkva unutra.
-
swanfilter
#3095 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Samo jer su nasi, kupujem strudle i kukije od Mire iz Prijedora. I, naravno, Tuzlansku sol. Nema vise Tuzlanskog piva ...
-
StupskaBitanga
#3096 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Škrtare Srbi od kojih ovi to preuzimajumanekenka u penziji wrote:Pokvarila se Bingova "carska mješavina". Skoro samo mrkva unutra.
- Ciprol
#3097 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Kupio danas i pojeo sve
Malo više soli su stavili, ali je odlično!
- Hemera
#3098 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Imlek,balans jogurt,1kg 2,25KM dosta ukusan i dobar
- Država
#3099 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Najbolji sir na svijetu (bez pretjerivanja)...
- @mba
#3100 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
madesa wrote:
gdje kupiti u sarajevu
ima i obicna od LIPA staklena flasa!

http://www.krajina.ba/154715/ambalaza-l ... the-world/