Avio kompanije all about
- macan prvi
#3076 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Slazem se, samo bi uvecanjem konkurencije cijene pale (vidi Zagreb, Beograd). Uostalom, u Sarajevo vec leti Germanwings koji je bar sluzbeno jeftini avioprevoznik, njima karte jesu nesto nize nego Lufthansi/Austrianu, ali ne toliko koliko bi bile da ima vise kompanija slicnog profila u SJJ (Wizzair, Niki, ...). Svejedno, Germanwings ima nevjerovatnu popunjenost i van sezone sto pokazuje da potraznje za takvim kartama itekako ima, samo ponude, nazalost, i ne bas... 
- Edin H.
#3077 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nema dovoljno putnika za tomacan prvi wrote:Slazem se, samo bi uvecanjem konkurencije cijene pale (vidi Zagreb, Beograd). Uostalom, u Sarajevo vec leti Germanwings koji je bar sluzbeno jeftini avioprevoznik, njima karte jesu nesto nize nego Lufthansi/Austrianu, ali ne toliko koliko bi bile da ima vise kompanija slicnog profila u SJJ (Wizzair, Niki, ...). Svejedno, Germanwings ima nevjerovatnu popunjenost i van sezone sto pokazuje da potraznje za takvim kartama itekako ima, samo ponude, nazalost, i ne bas...
- ljubav_aha
#3078 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
raja vec smo pisali ranije,kupovanje prevelikih aviJona i previse aviJona je bila suluda idejaEdin H. wrote:Nema dovoljno putnika za tomacan prvi wrote:Slazem se, samo bi uvecanjem konkurencije cijene pale (vidi Zagreb, Beograd). Uostalom, u Sarajevo vec leti Germanwings koji je bar sluzbeno jeftini avioprevoznik, njima karte jesu nesto nize nego Lufthansi/Austrianu, ali ne toliko koliko bi bile da ima vise kompanija slicnog profila u SJJ (Wizzair, Niki, ...). Svejedno, Germanwings ima nevjerovatnu popunjenost i van sezone sto pokazuje da potraznje za takvim kartama itekako ima, samo ponude, nazalost, i ne bas...
- drndalo
#3079 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije istina, putnika vec sada ima potencijalno bar duplo sa SJJ, ali kombinacija prevoznika/destinacija/cijena je takva kakva jeste... Cinjenica je da dugo vremena, cijela jedna generacija ni ne zna da se moze letiti (od Centrotransa dalje ne vide...), i to jos bez viza, trebace tu par godina da se nauce, i naviknu...Edin H. wrote:Nema dovoljno putnika za to
-
akcija007
#3080 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jeste li mozda primjetili da su se poceli otkazivati i letovi za Istanbul ? Jednom otkazu jutarnji let, pa se nekad desi da i Turkish otkaze svoj let, pa se nekad desi da se otkaze popodnevni let i sl.. ?
ugl<vnom , jjel to stvar nedostatka putnika ili su avioni prezauzeti ?
ugl<vnom , jjel to stvar nedostatka putnika ili su avioni prezauzeti ?
- drndalo
#3081 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ima nesto i u kijametu u Istanbulu... 
- ljubav_aha
#3082 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
drndalo wrote:Ima nesto i u kijametu u Istanbulu...
- macan prvi
#3083 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zelite otputovati negdje pocetkom marta a ne znate gdje? Krecete iz Beca? Onda uzmite posebnu ponudu Austriana od samo 93€ + takse... za New York 
Za Sarajevo je za iste datume cijena karte 187€ + takse. Ako se pitate kako je to moguce - nemojte se pitati, logicno da je za New York cijena niza, do tamo se se ipak leti devet puta duze nego za Sarajevo
Za Sarajevo je za iste datume cijena karte 187€ + takse. Ako se pitate kako je to moguce - nemojte se pitati, logicno da je za New York cijena niza, do tamo se se ipak leti devet puta duze nego za Sarajevo
-
akcija007
#3084 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
macan prvi u pravu si, isto tako Sarajevo povezano s Istanbulom s 3 direktna leta dnevno, 2 BH i jedan Turkish, karta na obje kompanije od 250 EUR pa na gore...
Zagreb povezan s 4 direktna leta s Frankfurtom , 3 od Croatie i jedan od Lufthanse , cijena karte od 100 EUR pa na vise...
Dao sam poredjenje ova dva grada iz razloga slicnog broja letova, u oba grada lete obje kompani
je i opet spustaju cijene otimaju se koja ce te avio kompanija uzeti, a kod nas se udruzili i napucali cijene ...
Zagreb povezan s 4 direktna leta s Frankfurtom , 3 od Croatie i jedan od Lufthanse , cijena karte od 100 EUR pa na vise...
Dao sam poredjenje ova dva grada iz razloga slicnog broja letova, u oba grada lete obje kompani
je i opet spustaju cijene otimaju se koja ce te avio kompanija uzeti, a kod nas se udruzili i napucali cijene ...
- ljubav_aha
#3085 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
lako je spustiti cijene u codeshairng-uakcija007 wrote:macan prvi u pravu si, isto tako Sarajevo povezano s Istanbulom s 3 direktna leta dnevno, 2 BH i jedan Turkish, karta na obje kompanije od 250 EUR pa na gore...
- drndalo
#3086 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Exyuaviation javlja sljedece:
Iako po mojim dosadasnjim iskustvima nisu najpouzdaniji izvor informacija, nekada im se i posreci... Ako se ovo pokaze kao tacna informacija, barem i sa 50% tacnosti, imam samo jedan komentar:"Aferim, ja kompanije i govana" !!!B&H cancels Skopje, Dusseldorf and Vienna
B&H cancels summer expansion and temporarily suspends Amsterdam and Copenhagen
B&H Airlines has cancelled its planned new flights to Skopje, Dusseldorf and Vienna which were due to be launched during the 2012 summer season. Ticket sales were first suspended in early February and flights have now been completely removed from global reservation systems. Services to the Macedonian and Austrian capitals were to be inaugurated on March 25 with five weekly flights each. B&H suspended flights to Vienna back in May 2011 due to poor passenger figures. Austrian will operate two daily flights from Vienna to Sarajevo this summer season. Services to Dusseldorf were planned to launch on June 2 twice per week.
Since yesterday, B&H Airlines has begun cancelling flights to Amsterdam. All flights will be temporarily suspended from March 4 until early April. Furthermore, the Bosnian national carrier will see cancelations on its flights to Istanbul throughout February and March, Copenhagen has been temporarily suspended until April (for a second time this winter season) while Zurich will operate only once per week until the start of the summer season.
The cancellation of planned flights to Skopje, Dusseldorf and Vienna won’t affect the airline’s seasonal services to Gothenburg and Stockholm set to launch this June.
-
maksel
#3087 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znam da je odgovor na ovaj post pomalo zastario, ali tvoji navodi nisu istiniti. Naime, ono sto dokazuje netacnost tvojih informacija dokazuje cinjenica da je Katarski Emir sletio u Sarajevo sa svojim QA Airbusom.modra_rijeka wrote:Ma nece Bosnjo priznat da nije u pravu pa makar ga silovo....lakse mu metar u dupe nego cm u glavu.....Znaci, kakav god je taj sto je jedva sletio i uzletio nije veci od B 737 ili A 320....scooter21ba wrote:nisam tim vojnim putovao ali nisu bas ni mali
nisam poredio vojne sa civilnim niti imam namjeru
al sigurno znam za ovaj vojni da je jedva i sletio i uzletio
sa kojim je ova letjela pojma nemam
Provjeri prije nego sto postas nesto u buduce.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/e ... /100720086
- junkers
#3088 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne vrijedi mu ni pominjat da bez problema za SJJ leti c17,b707,b757,ilovi,dc10...maksel wrote:Znam da je odgovor na ovaj post pomalo zastario, ali tvoji navodi nisu istiniti. Naime, ono sto dokazuje netacnost tvojih informacija dokazuje cinjenica da je Katarski Emir sletio u Sarajevo sa svojim QA Airbusom.modra_rijeka wrote:Ma nece Bosnjo priznat da nije u pravu pa makar ga silovo....lakse mu metar u dupe nego cm u glavu.....Znaci, kakav god je taj sto je jedva sletio i uzletio nije veci od B 737 ili A 320....scooter21ba wrote:nisam tim vojnim putovao ali nisu bas ni mali
nisam poredio vojne sa civilnim niti imam namjeru
al sigurno znam za ovaj vojni da je jedva i sletio i uzletio
sa kojim je ova letjela pojma nemam
Provjeri prije nego sto postas nesto u buduce.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/e ... /100720086
- i_ja_na_forumu
#3089 fly baby, fly :D
evo za nesto manje od 10 dana letim za oslo..iz sa.
zanima me da li je neko imao iskustva sa austrian airlines-om i lufthansom vezano za prtljag..posto cu imat bruku stvari pa kontam mozda ce mi i koju kilicu progledat kroz prste =)
ima li jos nesto na sta bi trebala obratiti paznju s obzirom da mi je prvi put

zanima me da li je neko imao iskustva sa austrian airlines-om i lufthansom vezano za prtljag..posto cu imat bruku stvari pa kontam mozda ce mi i koju kilicu progledat kroz prste =)
-
lajkujMe
#3090 Re: fly baby, fly :D
Nece te pustiti ni pola kilograma preko reci ce ti ili da doplatis ili da olaksas torbu do tvoje maksimalne tezine.i_ja_na_forumu wrote:evo za nesto manje od 10 dana letim za oslo..iz sa.
- Edin H.
#3091 Re: fly baby, fly :D
Zato sto su klosari i ne gledaju kako da udovolje putnicima, nego samo kako da ih opale po usima, iz Sarajeva ces imati problema, stoga se drzi limita od 20 kilograma, ako nisi neka nevidjena hadzinica pa putujes business klasom. Maksimalno ce ti tolerisati jednu kilu viska.
Iz Zapadne Evrope ces imati manje problema imati problema, jer je tolerancija 5 kilograma, pa pocesto i vise, osim ako ne putujes nekom od low cost airlines, sto Austrian naravno nije.
Iz Zapadne Evrope ces imati manje problema imati problema, jer je tolerancija 5 kilograma, pa pocesto i vise, osim ako ne putujes nekom od low cost airlines, sto Austrian naravno nije.
- Koshpa
#3092 Re: fly baby, fly :D
Pogledaj u karti koliko ti je max dozvoljeno kg, mislim da je 23. Sve preko ces morati da platis a jedan kg preko ili 20 kg placas isto, tj ne manje od 100 Eur-a.
-
casanova123
#3093 Re: fly baby, fly :D
natovari sto vise mozes u neki ruksak... i stavi ga na sebe i nosi ga u avion sa sobom.. probaj tako da uradi sa dva ili sa torbom od laptopa... samo natovari puno stvari tako..
- ljubav_aha
#3094 Re: Avio kompanije all about
DC modeli odlicno podnose zimu,taman su za sezonsku upotrebu 
- macan prvi
#3095 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
drndalo wrote:Exyuaviation javlja sljedece:
Iako po mojim dosadasnjim iskustvima nisu najpouzdaniji izvor informacija, nekada im se i posreci... Ako se ovo pokaze kao tacna informacija, barem i sa 50% tacnosti, imam samo jedan komentar:"Aferim, ja kompanije i govana" !!!B&H cancels Skopje, Dusseldorf and Vienna
B&H cancels summer expansion and temporarily suspends Amsterdam and Copenhagen
B&H Airlines has cancelled its planned new flights to Skopje, Dusseldorf and Vienna which were due to be launched during the 2012 summer season. Ticket sales were first suspended in early February and flights have now been completely removed from global reservation systems. Services to the Macedonian and Austrian capitals were to be inaugurated on March 25 with five weekly flights each. B&H suspended flights to Vienna back in May 2011 due to poor passenger figures. Austrian will operate two daily flights from Vienna to Sarajevo this summer season. Services to Dusseldorf were planned to launch on June 2 twice per week.
Since yesterday, B&H Airlines has begun cancelling flights to Amsterdam. All flights will be temporarily suspended from March 4 until early April. Furthermore, the Bosnian national carrier will see cancelations on its flights to Istanbul throughout February and March, Copenhagen has been temporarily suspended until April (for a second time this winter season) while Zurich will operate only once per week until the start of the summer season.
The cancellation of planned flights to Skopje, Dusseldorf and Vienna won’t affect the airline’s seasonal services to Gothenburg and Stockholm set to launch this June.
- drndalo
#3096 Re: Avio kompanije all about
NA FB ne pise nista nakon 5 Feb... Ili nisam gledao dobru stranicu, posto ih na FB ima nekoliko, pa bih valjda trebao znati koja je zvanicna... Na njihovom web-u sam jucer gledao, ne pise nista, ali u prodaji za dane koji su spomenuti u ovoj vijesti, zaista nije bilo letova na kojima se karta mogla kupiti...
- plemba
#3097 Re: fly baby, fly :D
ali nemoj tecnosti, osim ako ih ne stavis u pone posebne vrecice sto se zatvaraju.casanova123 wrote:natovari sto vise mozes u neki ruksak... i stavi ga na sebe i nosi ga u avion sa sobom.. probaj tako da uradi sa dva ili sa torbom od laptopa... samo natovari puno stvari tako..
kako god, imas prtljag standardni, imas rucni.
meni nije jasno kako ljudima treba vise od 20 kg kad krenu negdje, ko da nose metalne sipke
stavis u rucni prtljag stvari i to je to.
a sto se tice avio kompanije, lufthansa je gospodska kompanija. samo slijedi pravila
- Mis mekinjas
#3099 Re: fly baby, fly :D
Nema lufthansa i austraian airlines.... Prtljaga smiješ ponijeti koliko smiješ, niko nema potrebe da ti gleda kroz prste, niti hoće, niti treba, niti smije.i_ja_na_forumu wrote:evo za nesto manje od 10 dana letim za oslo..iz sa.
Imaš na svakoj stranici bilo koje avio kuće, sve info koje ti trebaju.
- amrica
#3100 Re: fly baby, fly :D
politika svih avio-kuca je da cuvaju svoje radnike, niti gram vise od propisanog. svaki kofer i torbu neko mora dici, prebaciti itd... i zato ne dozvoljavaju nista preko.Mis mekinjas wrote:Nema lufthansa i austraian airlines.... Prtljaga smiješ ponijeti koliko smiješ, niko nema potrebe da ti gleda kroz prste, niti hoće, niti treba, niti smije.i_ja_na_forumu wrote:evo za nesto manje od 10 dana letim za oslo..iz sa.
![]()
![]()
![]()
Imaš na svakoj stranici bilo koje avio kuće, sve info koje ti trebaju.
najbolje ti je, ako imas puno stvari, da doplatis jos jednu torbu. u nekim firmama jeftinija je jedna torba viska neko 1 kg overvejta.