30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da bi Srbija, u slučaju da pošalje policiju i vojsku na Kosovo i Metohiju, ušla u rat sa NATO koji bi izgubila.
"Bio bih sretan kada bih bio predsjednik republike koji je institucije dobio u nadležnost u situaciji kada može da upotrijebi policiju i vojsku na čitavom prostoru moje zemlje, na Kosovu i Metohiji", kazao je Tadić za Radio-televiziju RS (RT RS).
Međutim, podsjetio je Tadić, svima je poznato da Srbija na Kosovu nema ni svoju vojsku, ni policiju, te bi ušla u rat sa NATO kada bi poslala svoje oružane snage na Kosovo.
"Kada bi ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz, doživjela bi velike žrtve i devastaciju imovine i ekonomskih kapaciteta", ukazao je predsjednik Srbije.
U takvoj situaciji, upzorio je Tadić, Srbija bi još dvadeset godina bila u zaostajanju u odnosu na sve zemlje, a posebno u odnosu na razvijene zemlje svijeta, prenose srbijanski mediji.
"Kada bismo se tako ponašali, mi bismo bili najneodgovorniji ljudi, ne bismo zaštitili nijedan život na Kosovu i Metohiji, jer bismo taj rat izgubili, izgubili bismo međunarodni kredibilitet jer ga ne bismo poštovali, a na njega se pozivamo u zaštiti integriteta na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.
Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- tbv
#3076 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- andromeda101
#3077 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ma kaze bolje biti milijunas 100 godina neko sirotinja jednu godinu.tbv wrote:30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da bi Srbija, u slučaju da pošalje policiju i vojsku na Kosovo i Metohiju, ušla u rat sa NATO koji bi izgubila.
"Bio bih sretan kada bih bio predsjednik republike koji je institucije dobio u nadležnost u situaciji kada može da upotrijebi policiju i vojsku na čitavom prostoru moje zemlje, na Kosovu i Metohiji", kazao je Tadić za Radio-televiziju RS (RT RS).
Međutim, podsjetio je Tadić, svima je poznato da Srbija na Kosovu nema ni svoju vojsku, ni policiju, te bi ušla u rat sa NATO kada bi poslala svoje oružane snage na Kosovo.
"Kada bi ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz, doživjela bi velike žrtve i devastaciju imovine i ekonomskih kapaciteta", ukazao je predsjednik Srbije.
U takvoj situaciji, upzorio je Tadić, Srbija bi još dvadeset godina bila u zaostajanju u odnosu na sve zemlje, a posebno u odnosu na razvijene zemlje svijeta, prenose srbijanski mediji.
"Kada bismo se tako ponašali, mi bismo bili najneodgovorniji ljudi, ne bismo zaštitili nijedan život na Kosovu i Metohiji, jer bismo taj rat izgubili, izgubili bismo međunarodni kredibilitet jer ga ne bismo poštovali, a na njega se pozivamo u zaštiti integriteta na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.ne znam sta da dodam na ovo, u pravu si Tadicu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3078 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ma ne beri brigu Thovariš Bota ...ĆekaĆemo udar meteora il da NATO se raspadne....šHo bi reko ronioc od zvorniČku branu rista ĐŽogat "Ćekamo NA TO"...ostaje da se bidne ruska prĆija i to je to neJma daljetbv wrote:30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
"Kada bismo se tako ponašali, mi bismo bili najneodgovorniji ljudi, ne bismo zaštitili nijedan život na Kosovu i Metohiji, jer bismo taj rat izgubili, izgubili bismo međunarodni kredibilitet jer ga ne bismo poštovali, a na njega se pozivamo u zaštiti integriteta na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#3079 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
pritisla orla zla godina
- ljiljan89
#3080 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
sutra bi da mogu oni opet krenuli na ciscenje BiH od nesrbazavrzlama wrote:Tadić: Srbi, povucite se sa barikada Video| 29. 11. 2011. - 13:41h 15:16h | Komentara: 348
Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas Srbe da se povuku sa barikada na severu Kosova.
- Barikade ne doprinose odbrani srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, već ih, naprotiv, ugrožavaju - poručio je Tadić.
Tadić je pozvao Kfor da obustavi akciju uklanjanja barikada jer ta akcija ugrožava živote građana, a političke predstavnike Srba sa severa Kosova da pozovu građane da uklone barikade.
- U ovoj situaciji samo ekstremisti imaju koristi i u ovoj atmosferi se ne mogu rešavati problemi - rekao je Tadić novinarima u Palati Srbija.
Tadić je rekao da svaka eskalacija na Kosovu ugrožava interes Srbije i istakao da se ne smeju ponoviti greške iz 90-ih godina kada su predstavnici Srba odbili Vens-Ovenov plan i plan Z 4.
Tadić je pozvao Kfor da obustavi akciju uklanjanja barikada jer ta akcija ugrožava živote građana, a političke predstavnike Srba sa severa Kosova da pozovu građane da uklone barikade.
u ovoj izjavi se ocituje sva licemjernost i pokvarensot srpske politke....
Pitanje za milion dolara.....zato tadic insistira da srbi uklone barikade,kad moze jednostavno reci srbima da napuste iste i da ih KFOR ukoni kojem je to i posao...
TO NIKAD NE SMIJE DA NAM SMETNE S UMA
NIKAD!!!
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#3081 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
tbv wrote:30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
ne znam sta da dodam na ovo, u pravu si Tadicu
Mislim da je ovo paušalna ocjena Borisa Tadića,kako možeš biti siguran ako nisi ni probao?
-
kameni.spavac
#3082 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Mislim da njegovo misljenje ne dijele drugovi Nikolic i Kostunica, oni bi odmah usli u odbranu "kolijevke srbstva." 
- andromeda101
#3083 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Možda na priči, ali nemaju oni damu da pokrenu takvo nešto.kameni.spavac wrote:Mislim da njegovo misljenje ne dijele drugovi Nikolic i Kostunica, oni bi odmah usli u odbranu "kolijevke srbstva."
Takvim je jedina šansa da pokrenu revoluciju u Srbiji i krenu na Kosovo, druge ja ne vidim.
-
kameni.spavac
#3084 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
A mislis da bi kosovari i albanci potpomognuti NATO-m sjedili skrstenih ruku??andromeda101 wrote:Možda na priči, ali nemaju oni damu da pokrenu takvo nešto.kameni.spavac wrote:Mislim da njegovo misljenje ne dijele drugovi Nikolic i Kostunica, oni bi odmah usli u odbranu "kolijevke srbstva."
Takvim je jedina šansa da pokrenu revoluciju u Srbiji i krenu na Kosovo, druge ja ne vidim.
- andromeda101
#3085 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Šuti, nemoj da ih strašiš.kameni.spavac wrote:A mislis da bi kosovari i albanci potpomognuti NATO-m sjedili skrstenih ruku??andromeda101 wrote:Možda na priči, ali nemaju oni damu da pokrenu takvo nešto.kameni.spavac wrote:Mislim da njegovo misljenje ne dijele drugovi Nikolic i Kostunica, oni bi odmah usli u odbranu "kolijevke srbstva."
- muha_sa
#3086 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
ja sam za to da na Gazimestanu održe jedan miting istine--kao što im je i tata--krepani balkanski kasapin-organizovo.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DgHGsqKLtA0 [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DgHGsqKLtA0 [/youtube]
- prljavi Hare
#3087 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Moto Vojske Srbije:"VAŽNO JE UČESTVOVATI!!"

- muha_sa
#3088 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
casna vojska.prljavi Hare wrote:Moto Vojske Srbije:"VAŽNO JE UČESTVOVATI!!"![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xfbRuaiGN5Q [/youtube]
-
Goblin
#3089 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Srbi i Srbija bi mogli dobiti rat protiv NATO pakta ali bi im trebalo dosta godina,punih pisanja krvi,zrtvovanja,stradanja. Morali bi platiti ogromnu cijenu u ljudskim zivotima. Moglo bi kada bi se imalo odlucnosti,zelje,hrabrosti,rijesenosti a ama bas nicega od toga kod Srba i Srbije nema. Srbija moze ratovati samo protiv nenaoruzanih protivnika.
-
Hodidid
#3090 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Mudar je Boki. Jebes Makijavelija i Sun Tzu kaki je Boki strateg a po mudrosti je prevazisao i Konfucija.andromeda101 wrote:Ma kaze bolje biti milijunas 100 godina neko sirotinja jednu godinu.tbv wrote:30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
"Kada bismo se tako ponašali, mi bismo bili najneodgovorniji ljudi, ne bismo zaštitili nijedan život na Kosovu i Metohiji, jer bismo taj rat izgubili, izgubili bismo međunarodni kredibilitet jer ga ne bismo poštovali, a na njega se pozivamo u zaštiti integriteta na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.ne znam sta da dodam na ovo, u pravu si Tadicu
-
_Sarajka
#3091 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Tadić je bio u posjeti RS-u, poslije uspiješno riješenog kosovskog pitanja, nadamo se da će nastaviti sličnu politiku i u prosperitnijem entitetu.Skupa sa Dodikom naravno.
- tbv
#3092 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
02.12.2011. - Šefica kosovske delegacije u razgovorima Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je večeras da je postignut načelan dogovor o integrisanom upravljanju granicom.
Tahiri je za Radio televiziju Kosova iz Brisela izjavila kako su se obje strane dogovorile u načelu o problemu upravljanja granicom i da dogovor treba da bude potpisan od strane predstavnika dvije zemlje i posrednika u razgovorima Roberta Kupera kao garanta. Tahiri je kazala da će Kuper na osnovu dogovora pripremiti tekst sporazuma.
Prištinski mediji su javili da je saglasnost rezultat ogromnih pritisaka kojima je bio izložen zvanični Beograd od strane zemalja EU, kao preduslov za dobivanje kandidature za članstvo Srbije u EU.
==================================
napokon dogovor... sad je na redu BiH,
ne popustaj PLATFORMO
Tahiri je za Radio televiziju Kosova iz Brisela izjavila kako su se obje strane dogovorile u načelu o problemu upravljanja granicom i da dogovor treba da bude potpisan od strane predstavnika dvije zemlje i posrednika u razgovorima Roberta Kupera kao garanta. Tahiri je kazala da će Kuper na osnovu dogovora pripremiti tekst sporazuma.
Prištinski mediji su javili da je saglasnost rezultat ogromnih pritisaka kojima je bio izložen zvanični Beograd od strane zemalja EU, kao preduslov za dobivanje kandidature za članstvo Srbije u EU.
==================================
ne popustaj PLATFORMO
- prljavi Hare
#3093 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Srbija je ostvarila još jednu pobedu svojom politikom razuma i mira! 
- prljavi Hare
#3094 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Merkel: Kako da odobrimo status kandidata Srbiji kada pucaju na njemačke vojnike na Kosovu![]()
"Put Srbije u EU vodi samo preko normalizacije odnosa sa Kosovom", rekla je Merkel
Autor Tanjug | Objavljeno 03.12.2011. u 02:37
Angela Merkel Angela Merkel
Poslije višesedmičnog nagađanja, konzervativna šefica njemačke vlade Angela Merkel je jasno stavila do znanja da će njemački stav na samitu EU 8. i 9. decembra, kada se bude raspravljalo o daljoj evropskoj integraciji zemalja Zapadnog Balkana, kada je o Srbiji riječ, biti negativan, piše srbijanski "Blic".
Za odluku o dodjeli statusa kandidata Srbiji, kao i svakoj drugoj zemlji koja ga želi, potrebna je podrška svih članica EU.
"Put Srbije u EU vodi samo preko normalizacije odnosa sa Kosovom", rekla je kancelarka pred kraj govora o njemačkim pripremama za samit EU, koji je pretežno bio posvećenkrizi eura.
Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU, izjavila je njemačka kancelarka i pozvala Vladu Srbije na promenu kursa, piše srbijanska novina.
Savezna kancelarka objasnila je u Bundestagu da "za sada nisu obezbijeđene pretpostavke za dodjelu statusa kandidata za ulazak u Evropsku uniju Srbiji".
Angela Merkel je dodala da su "EU i njemačka vlada blagovremeno formulisali svoja očekivanja prema Srbiji u formi konkretnih koraka".
"Veoma mi je žao što Srbija do sada nije ispunila ova očekivanja u dovoljnoj mjeri, čime za sada nisu data pretpstavke za dodjelu statusa kandidata", rekla je kancelarka.
Dodala je da se "pored toga Srbiji može prebaciti i da je proteklih dana doprinijela stvaranju atmosfere u kojoj su njemački vojnici KFOR-a na sjeveru Kosova vatrenim oružjem napadnuti i povrijeđeni".
"To nije prihvatljivo. Naši vojnici tamo veličanstveno obavljaju svoj posao za šta smo im zahvalni", istakla je Angela Merkel. Istovremeno je navela da je Njemačka "za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana".
"Dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja su preko kriterijuma iz Kopenhagena dio politike širenja EU. Dugoročno mi želimo da ne samo Srbiju, već i Kosovo uključimo u EU i istovremeno sačuvamo punu sposobnost EU da funkcioniše", rekla je Angela Merkel pred poslanicima Bundestaga, zaključuje "Blic".
Draga Angela,nije to ništa,da vidiš plakate što lijepe po Srbiji!
- Sasvim_Obican
#3095 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Srbija je upecana. Do kraja 2012. očekujem i formalno priznanje nezavisnosti Kosova. Ponavljam, ne likujem. Ne navijam ni za jedni ni za druge, ali sama činjenica da su sjeli za stol i dogovorili se oko "administrativnih prelaza" i međunarodnog predstavljanja dovoljno govori da je na pomolu srbijansko-kosovski dejton koji će iznjedriti jaču i stabilniju državnost Kosova.
-
Baudelaire
#3096 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Mene je strah kakve će ovo imati reperkusije na položaj RS-a unutar BiH. Mi imamo podršku Amerike, ali pitanje je dokad. Još Mevlid ili dva i pa-pa Banja Luka.Sasvim_Obican wrote:Srbija je upecana. Do kraja 2012. očekujem i formalno priznanje nezavisnosti Kosova. Ponavljam, ne likujem. Ne navijam ni za jedni ni za druge, ali sama činjenica da su sjeli za stol i dogovorili se oko "administrativnih prelaza" i međunarodnog predstavljanja dovoljno govori da je na pomolu srbijansko-kosovski dejton koji će iznjedriti jaču i stabilniju državnost Kosova.
- prljavi Hare
#3097 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Baudelaire wrote:Mene je strah kakve će ovo imati reperkusije na položaj RS-a unutar BiH. Mi imamo podršku Amerike, ali pitanje je dokad. Još Mevlid ili dva i pa-pa Banja Luka.Sasvim_Obican wrote:Srbija je upecana. Do kraja 2012. očekujem i formalno priznanje nezavisnosti Kosova. Ponavljam, ne likujem. Ne navijam ni za jedni ni za druge, ali sama činjenica da su sjeli za stol i dogovorili se oko "administrativnih prelaza" i međunarodnog predstavljanja dovoljno govori da je na pomolu srbijansko-kosovski dejton koji će iznjedriti jaču i stabilniju državnost Kosova.
Pročitaj šta oko posjete Bidena Turskoj,dosta toga će ti se samo kazati!
P.S.Da je Mevlid bio pilot,to bi bio pravi problem!
-
Baudelaire
#3098 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ne vjerujem Hare strancima, nikom od njih.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3099 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
vjeruj mi da bolje ambasador i ostali uposlenici ambasade znaju ko je i šta je Mevlid, nego miBaudelaire wrote:
Mene je strah kakve će ovo imati reperkusije na položaj RS-a unutar BiH. Mi imamo podršku Amerike, ali pitanje je dokad. Još Mevlid ili dva i pa-pa Banja Luka.
obrati pažnju na ambasadorovo saopštenje poslije samog napada i biće ti jasno da je potrebno mnogo, mnogo više od onih debilnih pokušaja.
-
Baudelaire
#3100 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ma naravno da treba. Ja samo iznosim jednu mogućnost koja uopšte ne mora biti realna, čisto da iznesem svoje razmišljanje.