Samo su te dobro izlevatilivictom wrote:Odem prije 20 dana u radnju mobitela i kažem prodavcu. Nisam mijenjao mobitel 7 godina, Daj mi nešto što vrijedi svojih para za 300 km.
Kaže on sa oduševljenjem :
Evo P6i (kinez) ,tek stigao, kopija Iphone 6, prodao danas 10 komada, 13 megapixela, ovo ono... Nahvali ga.
Reko hajd, ako ti kažes tako, kupiću.
Donesem kuci, sve ok, instaliram Skype i ostalo, probudim se ujutru , mobitel krepo. Resetuje se. Znaci trajao 1 dan.
Odem u radnju , ljudi korektni, nude mi isti takav nov. Rekoh im, posto se ovo haman kvari, dajte mi neki drugi markirani, doplatiću.
Kaze: ne moze zbog racuna. ! Tu mi vec sumnjivo. Uzmem ja novi P6i. (znači isti ko krepani, samo drugi nov)
Dođem kuci , wifi ne radi u drugoj sobi (nema signala), soft-tastaura ne valja, fula slova, nekad pritisnem 8, on utipka 7.Zavisno gdje pritisnes 8.cu.
Ne mozes napisati SMS bez 20% grešaka. Neupotrebljivo, frustrirajuce.
Odem prodavcu, tako i tako. Kaze on: pa nama se svima desava da nekada profulamo slovo kad tipkamo sms. ! Reko, da, ali ja ne fulam, vec pritisnem ispravno, a on ispise pogresno.
Kaze on, zao mi je, i da ga dam u servis, ne znam sta bi mu mogli uraditi. IPAK JE TO KINA.
Ja se pokupim, dam taj kinez mobitel ocu, odem u drugu radnju i kupim Samsung 3 Neo. Telefon perfektan. Bez ijednog problema. Ljubav na prvi pogled.
Toliko o kinezima.
A i ti se zaletio da kupis tel a nisi se informisao sta kupujes. ja imam kineski xiaomi mi3 i prezadovoljan sam.