“Bolonja” i Pravni fakultet u Sarajevu iz ugla jednog studenta
http://studomat.ba/vijesti/studentske-n ... umne/1854/
Otiđi na stomatologiju ili medicinu,lavorpunvode wrote:
VenomousV wrote:ljudi, ne bih da budem bezobrazna ili da ispadne da se "hvalim", ili jos gore da zbog mene neki brucos manje uci ali ja sam sve te predmete za nekih 7-10 dana spremala...
rim 7 dana jedna parcijala, 7 dana druga, obligacije 7 dana ucenja i 3 dana ponavljanja... dosta predmeta samo 3-4 dana... jedino sam EU ucila nekih 15 dana + 5 dana ponavljanja.
i kad kazem 7 dana to je po 3 sata ujutro i to je to, eventualno pred ispit vise puta dnevno ponavljam
doduse, mozda vi imate samo devetke i desetke

7.10 na većini fakultetamad mike wrote:jel se zna kad pocinju predavanja ?
Za sve ti mogu povjerovat ali za obligacije ne. Ako je jos i dalje Bikic (jer sam diplomirao 2002. pa ne znam), bogami za 10 dana spremit, ti si stvarno fenomen.Pro wrote:VenomousV wrote:ljudi, ne bih da budem bezobrazna ili da ispadne da se "hvalim", ili jos gore da zbog mene neki brucos manje uci ali ja sam sve te predmete za nekih 7-10 dana spremala...
rim 7 dana jedna parcijala, 7 dana druga, obligacije 7 dana ucenja i 3 dana ponavljanja... dosta predmeta samo 3-4 dana... jedino sam EU ucila nekih 15 dana + 5 dana ponavljanja.
i kad kazem 7 dana to je po 3 sata ujutro i to je to, eventualno pred ispit vise puta dnevno ponavljam
Ili si Albert Einstein ili dobro izgledaš, treće opcije nema. Da neko sa strane pročita tvoj post smatrao bi Pravni fakultet kao Kindergarten. Maksimalno si umanjila vrijednost tog fakulteta.
Erased wrote:Za sve ti mogu povjerovat ali za obligacije ne. Ako je jos i dalje Bikic (jer sam diplomirao 2002. pa ne znam), bogami za 10 dana spremit, ti si stvarno fenomen.Pro wrote:VenomousV wrote:ljudi, ne bih da budem bezobrazna ili da ispadne da se "hvalim", ili jos gore da zbog mene neki brucos manje uci ali ja sam sve te predmete za nekih 7-10 dana spremala...
Ili si Albert Einstein ili dobro izgledaš, treće opcije nema. Da neko sa strane pročita tvoj post smatrao bi Pravni fakultet kao Kindergarten. Maksimalno si umanjila vrijednost tog fakulteta.
Jaranice,za 10 dana mozes jedno 2-3 puta procitati knjigu od 300-350 strana,a ako ti treba samo tri puta da procitas knjigu da bi polozila oblgacije,onda ti je mjesto na Harvardu,a ne u Sarajevu. Jedino ako si nacuila 3-4 testa pa te potrefilo,ovako nemozes fizicki stici. Ove ostale ne znam koliki dugi su dijelovi ispita tipa rimsko,gradjansko jer sam ja ipak bio stari sistem.VenomousV wrote:ljudi, ne bih da budem bezobrazna ili da ispadne da se "hvalim", ili jos gore da zbog mene neki brucos manje uci ali ja sam sve te predmete za nekih 7-10 dana spremala...
Moze bogam', uvod.JThomas wrote:na ispitima svašta nešto može da bude. al' znaš šta stvarno možeš naučiti iz obligacija za sedam dana? ništa.
sestra mi studira pravni fakultet,hm,zavrsila je drugu gimnaziju,odlicanim uspjehom naravno,u srednjoj skoli rjetko kad bi dobila cetvorku,dakle sve petice,ali na faxu se prilicno napatila..... ima jako dosta zahtjevnih predmeta a i profesora,i pricajuci sa drugim studentima na drustvenim fakultetima mislim da se svi slazu u jednom da je Pravni fakultet mozda i najtezi drustveni fakultet na univerzitetu u sarajevu,e sad sto pojedini studenti ili ti ga tatini sinovi neke ispite poloze za 2-3 dana ucenja uz stelu i korupciju i onda se hvale kako su oni eto ucili 2-3 dana i polozili neke ispite i stanu prosipatu maglu drugim kako su oni kao neko i nesto a sam fakultet je kao nista,i neki provincijalci povjeruju u to ne vrijedi komentarisati.... ali samo imena pojedinih profesora kao sto su Lucic,Milicevic,Golic,Saltaga,Duvnjak,Bikic,Sijercic,Boric,Muminovic,Jahic,Trivun,Misita,Povlakic,Sadikovic,Durakovic itd itd dovoljno govori o ispitima koje treba poloziti kod tih profesora,ito samo uz jako dobro zagrijanu stolicu...neki od profesora su u medjuvremenu preselili,ali u svakom slucaju mislim da je pravni fakultet najjaci drustveni fakultet poslije rata u Sarajevu..Darko12 wrote:Sto mrzim ove "studente", oni su sve polozili za 2,3 dana ucenja, cudi me da nisu fakultet zavrsili za godinu dana.
Kako mozes kpp od 600 stranica, medjunarodno javno od 1000 stranica, obligacije od 600 stranica, radno od 600 stranica nauciti za par dana? Prosjecan covjek ne moze za sedam dana iscitati s razumijevanjem ovakve predmete, pogotovo krivicno procesno koje je meni uzasno zbog mase detalja, al tebi je bila dovoljna noc prije ispita da naucis i utvrdis.![]()
Na mom fakultetu od nas upisanih 180, ostalo nas je oko 60 na trecoj godini, s tim da nas ima 27 iz iste generacije. To govori da bas i nije tako kako ti pricas, osim ako studiras na Apeironu.
VenomousV wrote:zaista mi nije jasno sto se toliko zamarate mojim "famoznim" postom![]()
ucila 10 dana i polozila, vi ucili vise i polozili, pa?
inace, nastavite ako vec zelite, meni ni iz dzepa ni u dzep
Na ovom forumu su se ocito nasle osobe iz posljednjeg dijela citirane recenice kojima je prosto nevjerovatno da neko spremi obligacije za 10 danaNova knjiga ce se koristiti od nove skolske godine, a sto se tice spremanja ispita to zavisi od osobe do osobe, neko spremi za 10-tak dana, a neko za mjesec ...
nemoj sad na socijalu okretati.Na ovom forumu su se ocito nasle osobe iz posljednjeg dijela citirane recenice kojima je prosto nevjerovatno da neko spremi obligacije za 10 danaNova knjiga ce se koristiti od nove skolske godine, a sto se tice spremanja ispita to zavisi od osobe do osobe, neko spremi za 10-tak dana, a neko za mjesec ...