ne volim ga sekunde, ali ovo je majstorija !mentalist wrote:Alonso uzima 1 mjesto
F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Djidjimilovich
#3076 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
- Magarece_godine
#3077 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Kapa dole Alonsu za ovo ... pomalo ludo, ali i majstorski ...
- ascari
#3078 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
DJ Prstenac
-
mentalist
#3079 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ascari wrote:DJ Prstenac
-
Thug...
#3080 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma sta molim te de mi objasni???johntra wrote:Alonso nije zaobiđen, nego mu se zbog velikog zaostatka piše da zaostaje za jedan krug...
Placko jeste dobro starto i nista vise a i to nebi uradio da Weber nije bio malo teatralan i nije znao koga da zatvori njega ili Vettela, ono je bruka i sramota 20 krugova vodis i onda te ljudi pobucaju za citav krug toliko su dobri bili
- johntra
#3081 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
hoćeš da ti nacrtam ili da ponovo napišem?Thug... wrote:Ma sta molim te de mi objasni???johntra wrote:Alonso nije zaobiđen, nego mu se zbog velikog zaostatka piše da zaostaje za jedan krug...
Placko jeste dobro starto i nista vise a i to nebi uradio da Weber nije bio malo teatralan i nije znao koga da zatvori njega ili Vettela, ono je bruka i sramota 20 krugova vodis i onda te ljudi pobucaju za citav krug toliko su dobri bili
ako si gledao utrku, vidjet ćeš da je prvi dio kolone došao Schumahera koga su zaobišli za pun krug, dok im je do Alonsa trebalo još 20 sekundi, ali se trka završila...
šta mene boli briga što Webber nije znao koga zatvoriti, to se na kraju krajeva, zove utrkivanje...veća je majstorija na startu pobucati jače bolide, nego prestići slabiji bolid na stazi sa boljim...to dokazuje jesi li vozač ili nisi..Alonso u svakom slučaju jeste vozač...
- explorer
#3082 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
@johntra, sorry, ali Alonso je zaobidjen za citav krug. F1 live timing i zvanicni rezultati na kraju ne "zaokruzuju" vremena, vec daju podatke u (minimum) desetinkama sekunda do momenta dok vozac nije zaobidjen za citav krug. Nakon sto je zaobidjen za citav krug, onda se pise 1L, pa bilo to 1L i 2 sekunde ili 1L i 82 sekunde.
Alonso je imao strasan start (sto ima, hajmo reci, 3% veze sa vozackim kvalitetama; iskoristio je ponudjeno), ali ovu utrku (ili sezonu do sada) on nije imao bolid s kojim se moze ravnopravno boriti sa Red Bull-ovima i McLaren-ima.
*Edit: http://www.planetf1.com/driver/18227/69 ... r-position
Alonso je imao strasan start (sto ima, hajmo reci, 3% veze sa vozackim kvalitetama; iskoristio je ponudjeno), ali ovu utrku (ili sezonu do sada) on nije imao bolid s kojim se moze ravnopravno boriti sa Red Bull-ovima i McLaren-ima.
*Edit: http://www.planetf1.com/driver/18227/69 ... r-position
In the end, he finished in fifth place, a lap down on race winner Sebastian Vettel.
- johntra
#3083 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ja pričam o onome što vidim, a koliko sam upratio u utrci, nigdje Alonso nije prestignut od strane Vettela, Hame ili Buttona za pun krug...je li iko vidio da je prestignut za pun krug? evo, ja tražim video toga, ali nema ga nigdje...koliko sam dobro upratio, nakon prve četvorice utrku sa čitavim krugom zaostatka su odmah zvaršili Schumaher, pa ekipa iza njega, što znači da Alonso nije prestignut..možda ja griješim, ali to nigdje nisam vidio...
a na ovo da je Alonsov start povezan tri posto sa vozačkim kvalitetama, samo ću se slatko nasmijati...
a na ovo da je Alonsov start povezan tri posto sa vozačkim kvalitetama, samo ću se slatko nasmijati...
-
Gost1515
#3084 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Domenicali: Seeing Fernando lapped hurtsjohntra wrote:Ja pričam o onome što vidim, a koliko sam upratio u utrci, nigdje Alonso nije prestignut od strane Vettela, Hame ili Buttona za pun krug...je li iko vidio da je prestignut za pun krug? evo, ja tražim video toga, ali nema ga nigdje...koliko sam dobro upratio, nakon prve četvorice utrku sa čitavim krugom zaostatka su odmah zvaršili Schumaher, pa ekipa iza njega, što znači da Alonso nije prestignut..možda ja griješim, ali to nigdje nisam vidio...
http://www.crash.net/f1/news/169465/1/d ... hurts.html
- johntra
#3085 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Što kolutaš tim okicama, ja to zaobilaženje fakat nisam vidio...e sad, je li to zbog toga što Špancima udara na ponos ili zbog greške režisera, to ne znam...
-
Thug...
#3086 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
To sto ti nisi vidio ne znaci da se nije desilo ja jesam kad su ga stizali ali samo preticanje nije bilo na tv-u i ta prica da ga nisu presli za citav krug nego je nesto zaostao previse bla bla bla je smijesna pa sta oni ga samo upisali da zaostaje citav krug, koje je to pravilo???johntra wrote:Ja pričam o onome što vidim, a koliko sam upratio u utrci, nigdje Alonso nije prestignut od strane Vettela, Hame ili Buttona za pun krug...je li iko vidio da je prestignut za pun krug? evo, ja tražim video toga, ali nema ga nigdje...koliko sam dobro upratio, nakon prve četvorice utrku sa čitavim krugom zaostatka su odmah zvaršili Schumaher, pa ekipa iza njega, što znači da Alonso nije prestignut..možda ja griješim, ali to nigdje nisam vidio...
Pa evo ti ljudi dali linkove izjava od doticnih osoba ali normala ne vjeruj nikome vec samo svojim ocima
A ovo sto pises:
" veća je majstorija na startu pobucati jače bolide, nego prestići slabiji bolid na stazi sa boljim...to dokazuje jesi li vozač ili nisi..Alonso u svakom slučaju jeste vozač..."
Ne mogu da komentarisem odsmijeha
Cuj majstorija na startu pobucati jace bolide LMAO
- johntra
#3087 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Normalno da je majstorija, šta je onda?
Sreća, Sedam Braće, šta?
evo da i ja stavim te LMAO...
Sreća, Sedam Braće, šta?
evo da i ja stavim te LMAO...
-
Gost1515
#3088 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
pa kako da ne kolutam, cijeli svijet kaže jedno, Domenicali kaže isto, al jok ti nisi vidio i nije takojohntra wrote:Što kolutaš tim okicama, ja to zaobilaženje fakat nisam vidio...e sad, je li to zbog toga što Špancima udara na ponos ili zbog greške režisera, to ne znam...
A što se tajminga tiče i to nisi u pravu, kad piše -1 LAP znači da vozač kasni za cijeli krug, a ne da je "velika razlika" pogledaj malo oficijelne rezultate, ne mogu da shvatim da misliš da bi u sportu u kome se vremena računaju u hiljaditi dio sekunde dopustili sebi zaokruživanje "velikog zaostatka" na "-1 LAP" ...
I da, režija u ovoj utrci je bila iznimno loša, to se pominje i na ,mnogim F1 stranicama, tako da vjerovatno nisi vidio, ali biti toliko tvrdoglav pa tvrditi "ja nisam vidio - nije se desilo" jeste za kolutanje očima ...
- johntra
#3089 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ja i dalje tvrdim, nisam vidio i nije se desilo...
i to sam tvrdio na osnovu toga što sam vidio da je nakon spuštanja zastave poslije ulaska vodeće četvorice u cilj prvi prošao Schumaher i naravno, zaostao za pun krug...a svi znamo da je Alonso barem 20 sekundi bio ispred Michaela, zato sam kontao da Alonso nije zaobiđen za pun krug...
i to sam tvrdio na osnovu toga što sam vidio da je nakon spuštanja zastave poslije ulaska vodeće četvorice u cilj prvi prošao Schumaher i naravno, zaostao za pun krug...a svi znamo da je Alonso barem 20 sekundi bio ispred Michaela, zato sam kontao da Alonso nije zaobiđen za pun krug...
-
Vernes_AMG
#3090 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pos No Driver Team Laps Time/Retired Grid Pts
1 1 Sebastian Vettel RBR-Renault 66 1:39:03.301 2 25
2 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 66 +0.6 secs 3 18
3 4 Jenson Button McLaren-Mercedes 66 +35.6 secs 5 15
4 2 Mark Webber RBR-Renault 66 +47.9 secs 1 12
5 5 Fernando Alonso Ferrari 65 +1 Lap 4 10
Sa oficijalne F1 stranice , oni su vidjeli
1 1 Sebastian Vettel RBR-Renault 66 1:39:03.301 2 25
2 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 66 +0.6 secs 3 18
3 4 Jenson Button McLaren-Mercedes 66 +35.6 secs 5 15
4 2 Mark Webber RBR-Renault 66 +47.9 secs 1 12
5 5 Fernando Alonso Ferrari 65 +1 Lap 4 10
Sa oficijalne F1 stranice , oni su vidjeli
- beco
#3091 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
3% sa vozackim umjecem, ja vozacine, pa 97% populacije bi 12 puta poginulo do 1 krivine, Alonso je pokazao reflekse nevjerovatne, drugo je kad mi gledamo usporeni snimak a drugo kad oni voze, a na snimku se vidi mali milion malih korekcija pravca.explorer wrote:@johntra, sorry, ali Alonso je zaobidjen za citav krug. F1 live timing i zvanicni rezultati na kraju ne "zaokruzuju" vremena, vec daju podatke u (minimum) desetinkama sekunda do momenta dok vozac nije zaobidjen za citav krug. Nakon sto je zaobidjen za citav krug, onda se pise 1L, pa bilo to 1L i 2 sekunde ili 1L i 82 sekunde.
*Edit: http://www.planetf1.com/driver/18227/69 ... r-positionIn the end, he finished in fifth place, a lap down on race winner Sebastian Vettel.
- ascari
#3092 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Grijesis prijatelju puno za to 3%. Alonsu je to upravo najslabija karika (izuzev 2005 i 2006 sezone kad je Reno bas na startu grabio), medjutim juce je to odlicno odradio. Izbiti na celo kolone sa 4. pozicije nije mala stvar! Jos vece je umjece drzati se skoro 20 krugova, u onakvom bolidu, na toj poziciji. Cjelokupno gledano, start vjerovatno jeste najlaksi dio trkanja, mada ne ide svakom od rukeexplorer wrote: Alonso je imao strasan start (sto ima, hajmo reci, 3% veze sa vozackim kvalitetama; iskoristio je ponudjeno), ali ovu utrku (ili sezonu do sada) on nije imao bolid s kojim se moze ravnopravno boriti sa Red Bull-ovima i McLaren-ima.
Sto se tice bolida.. nadam se da ne supljiraju sa onim najavam za Kanadu...
- ExNihilo
#3093 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Meni je moja djevoja rekla da vam prenesem poruku da prestanete pričat protiv Alonsa il će bit frke

-
Thug...
#3094 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Bolje da si joj rekao da suti i klekne malo
Ja definitivno odustajem od ove teme uvijek sam raspolozen za konstruktivnu raspravu i priznacu kad nisam upravu ali kad vidim komentare pojedinaca ovdje pitam se ima li iko realan sa kime bi se moglo normalno nesto prokomentarisati bez neke svadje i prepucavanja i mrtve tvrdoglavosti itd...
jontra:
"ja i dalje tvrdim, nisam vidio i nije se desilo...
i to sam tvrdio na osnovu toga što sam vidio da je nakon spuštanja zastave poslije ulaska vodeće četvorice u cilj prvi prošao Schumaher i naravno, zaostao za pun krug...a svi znamo da je Alonso barem 20 sekundi bio ispred Michaela, zato sam kontao da Alonso nije zaobiđen za pun krug..."
Znaci da se neko npr. ispred njega skrsio ili nesto i placko zavrsi na podijumu ti bi rekao nisam vidio nije se desilo nije treci jel...aha cisto sumnjam...
Vezano za start ja ne znam sta vi gledate ali zna se da start nema nikakve veze sa nekim vozacevim majstorstvom i onaj start porediti sa tim i dizati to nesto u nebesa da je on to uradio je suludo...njegovo je da pokrene start proceduru jedno dugme lijevo jedno desno i stisne gas do daske i kad se ugasi crveno svijetlo da pusti kvacilo i moli se da je sve ostalo gume/pritisak/cistoca startnog mjesta/temperatura/startni obrtaji koje startna procedura odredzuje jer oni drze gas do daske a kompjuter ostalo regulise/i najbitnije "ugriz" kvacila (koji se podesava posebno za svaku stazu zato vidite na treninzima da rade probne startove) podesen optimalno za start...Kao i kod svih novijih automobila koji imaju tu opciju odakle su je naslijedili iz F1 naravno...Ja ne kazem on jeste odreagovao dobro kad nije znao gdje ce lijevo ili desno od Vettela i zavukao se Webbery skidam kapu zbog toga ali da je on majstorski startao i stigao ih onako zbog svojih nekih vozackih sposobnosti je nidje veze jer nije on tu imao uticaja nista da je kao u stara dobra vremena kad su svi slajdrali pri startu se onaku ispalio bilo bi ovako je samo pritisnuo dugme i sto kazu "You just dump the clutch and hope for the best"...
ascari:
"Jos vece je umjece drzati se skoro 20 krugova, u onakvom bolidu"
Bez obzira na sve ove nove promijene u pravilima nazalost i dalje to nije toliki problem na nekim stazama pa sjeti se sta je Petrov uradio na zadnjoj trcu prosle sezone i po tom tvom razmisljanju on bi bio isto neki majstor ali nije to bas tako...
Ovdje svako ima svog favorita i svako "navija" za nekoga svog vozaca ili tim nekoga volite nekoga mrzite ali sva ta prica ovaj majstor onaj ovo onaj ono ovi svi ostali su smece itd...je bas nezrela svi koji dodju u F1 su dobri vozaci jer dobiti priliku da budes medju 20-22 privilegovana vozaca nije mala stvar neko se pokaze dobro neko ima srece neko se potrefi u dobrom bolidu itd...Tako da mozete u beskonacnost tvrditi jedno uvijek ima neko tko ne misli tako ali ce se sloziti mozda sa nekim konstatacijama ovdje tesko...
R.I.P
Ja definitivno odustajem od ove teme uvijek sam raspolozen za konstruktivnu raspravu i priznacu kad nisam upravu ali kad vidim komentare pojedinaca ovdje pitam se ima li iko realan sa kime bi se moglo normalno nesto prokomentarisati bez neke svadje i prepucavanja i mrtve tvrdoglavosti itd...
jontra:
"ja i dalje tvrdim, nisam vidio i nije se desilo...
i to sam tvrdio na osnovu toga što sam vidio da je nakon spuštanja zastave poslije ulaska vodeće četvorice u cilj prvi prošao Schumaher i naravno, zaostao za pun krug...a svi znamo da je Alonso barem 20 sekundi bio ispred Michaela, zato sam kontao da Alonso nije zaobiđen za pun krug..."
Znaci da se neko npr. ispred njega skrsio ili nesto i placko zavrsi na podijumu ti bi rekao nisam vidio nije se desilo nije treci jel...aha cisto sumnjam...
Vezano za start ja ne znam sta vi gledate ali zna se da start nema nikakve veze sa nekim vozacevim majstorstvom i onaj start porediti sa tim i dizati to nesto u nebesa da je on to uradio je suludo...njegovo je da pokrene start proceduru jedno dugme lijevo jedno desno i stisne gas do daske i kad se ugasi crveno svijetlo da pusti kvacilo i moli se da je sve ostalo gume/pritisak/cistoca startnog mjesta/temperatura/startni obrtaji koje startna procedura odredzuje jer oni drze gas do daske a kompjuter ostalo regulise/i najbitnije "ugriz" kvacila (koji se podesava posebno za svaku stazu zato vidite na treninzima da rade probne startove) podesen optimalno za start...Kao i kod svih novijih automobila koji imaju tu opciju odakle su je naslijedili iz F1 naravno...Ja ne kazem on jeste odreagovao dobro kad nije znao gdje ce lijevo ili desno od Vettela i zavukao se Webbery skidam kapu zbog toga ali da je on majstorski startao i stigao ih onako zbog svojih nekih vozackih sposobnosti je nidje veze jer nije on tu imao uticaja nista da je kao u stara dobra vremena kad su svi slajdrali pri startu se onaku ispalio bilo bi ovako je samo pritisnuo dugme i sto kazu "You just dump the clutch and hope for the best"...
ascari:
"Jos vece je umjece drzati se skoro 20 krugova, u onakvom bolidu"
Bez obzira na sve ove nove promijene u pravilima nazalost i dalje to nije toliki problem na nekim stazama pa sjeti se sta je Petrov uradio na zadnjoj trcu prosle sezone i po tom tvom razmisljanju on bi bio isto neki majstor ali nije to bas tako...
Ovdje svako ima svog favorita i svako "navija" za nekoga svog vozaca ili tim nekoga volite nekoga mrzite ali sva ta prica ovaj majstor onaj ovo onaj ono ovi svi ostali su smece itd...je bas nezrela svi koji dodju u F1 su dobri vozaci jer dobiti priliku da budes medju 20-22 privilegovana vozaca nije mala stvar neko se pokaze dobro neko ima srece neko se potrefi u dobrom bolidu itd...Tako da mozete u beskonacnost tvrditi jedno uvijek ima neko tko ne misli tako ali ce se sloziti mozda sa nekim konstatacijama ovdje tesko...
R.I.P
- ascari
#3095 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pogledaj prvo gore prilozeni snimak i reci opet da nema nikakve veze sa vozackim umijecem. Naravno vozacima F1 (kao i drugim trkacih sportova) to ne predstavlja veliki problem, samo to neki rade malo bolje, a neki ne (posebno sad kada imaju na raspolaganju i KERS).Thug... wrote:
Petrov je i ove sezone u par navrata pokazao da zna da se brani i to na puno sirim stazama nego Abu Dabi. O razlici u performansama, Reno-Ferari 2010 i Ferari-RB 2011, je suludo govoriti. Dodas li tome da je sada Fetel na raspolaganju imao DRS i KERS (nisam bas siguran koliko cesto mu je radio), onda tu ipak ima nesto... Da, drastcina je razlika u stazi, jer da nije onda bi bilo preticanja kao u Turskoj ili Kini. Medjutim ako po tebi ni start, ni defanzivna voznja nije majstorstvo, onda sta je? Cijepanje guma ala Hamilton?
po tom tvom razmisljanju on bi bio isto neki majstor
jbg, sa ovim sam sebe demantujes...svi koji dodju u F1 su dobri vozaci
I zadnje.. prijatelju, ovo je forum, a isti sluzi za diskusiju/raspravu. Neki pretjeruju u tom 'jednosmjernom' navijanju, medjutim zar to nisi nesto slicno uradio i ti (pokusavas da nametnes svoje misljenje kao jedino pravilno)?
-
Gost1515
-
radostan dan
#3097 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
More bit vrnu Kimija 
- Felis
#3098 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Gost1515 wrote:Počinju padati glave u ferrariju ...
http://www.autosport.com/news/report.php/id/91694
Kasne par godina...
-
Gost1515
#3099 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
sumnjam ... ovih dana vozi pick-up u US and A, a s obzirom na ovo na glavi mu ... prije bi došao u jedan drugi tim, mada i to sumnjam.radostan dan wrote:More bit vrnu Kimija

- beco
#3100 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Najduzi intervju sa Kimijem u zadnjih 5 godina