Hvala puno...quarterback wrote:naravno da ne
quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Amer996
#3076 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
-
quarterback
#3077 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nista drug, ako su ti tek izdali tu karticu trazi da ti zamijene
meni je UC (a nisam sam, bilo je jos takvih slucajeva ovdje), izdao maestro iako sam trazio visu electron, zamjenili su mi nakon zalbe ...
meni je UC (a nisam sam, bilo je jos takvih slucajeva ovdje), izdao maestro iako sam trazio visu electron, zamjenili su mi nakon zalbe ...
- nardawg
#3078 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sa paypala sam prebacio u petak naveče oko 11 sati, a legle pare na karticu u ponedjeljak ujutro... Pozitivno sam iznenađen, s obzirom da je vikend bio... Inače Unicredit banka je u pitanju.nardawg wrote:Koliko otprilike treba proci da pare legnu sa PP na karticu prilikom rucnog prebacivanja?
Malo me buni ovaj podatak 5-7 busines days, a poslije kad sam potvrdio slanje pise u roku od 24h oni ce pregledati transakciju, a nakon toga treba proci nekih 4 sata da prodju pare na karticu.
Kakva su vasa iskustva, koliko ste najduze a koliko najkrace cekali pri manuelnoj transakciji?
- Amomiman
#3079 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
1. Koji klinac je return fee?
2. Đe mogu vidjeti za koje zemlje važi da se automatsko prebacivanje keša na bankovni račun, početkom mjeseca, ne plaća?
3. Ima li gdje opcija da se ugasi automatsko prebacivanje na račun?
2. Đe mogu vidjeti za koje zemlje važi da se automatsko prebacivanje keša na bankovni račun, početkom mjeseca, ne plaća?
3. Ima li gdje opcija da se ugasi automatsko prebacivanje na račun?
-
ambition
#3080 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja, prvi put koristim paypal, trebam dobiti neke pare sa 99designsa na paypal. Sve mi je verified,linko sam visa electron karticu. Gore mi piše da moram čekati 30 dana pa cu imati te pare na raspologanju. Sad kako to da zaobidjem? To je bolesno da moram toliko čekati, valjda ima neki način da to skipam. Cuj mjesec dana da čekam na sopstvene pare..svasta. Bolje onda da sam na skrill ili payoneer otišo.
Što se mene tiče dao bi odmah 5$ da pare prebacim na karticu, nije mi problem.
- jalle
#3081 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I ja sam čekao po mjesec dana na isplatu.ambition wrote:Raja, prvi put koristim paypal, trebam dobiti neke pare sa 99designsa na paypal. Sve mi je verified,linko sam visa electron karticu. Gore mi piše da moram čekati 30 dana pa cu imati te pare na raspologanju. Sad kako to da zaobidjem? To je bolesno da moram toliko čekati, valjda ima neki način da to skipam. Cuj mjesec dana da čekam na sopstvene pare..svasta. Bolje onda da sam na skrill ili payoneer otišo.Što se mene tiče dao bi odmah 5$ da pare prebacim na karticu, nije mi problem.
Da bi ukinuo to ograničenej trebaš imati priliv veći od $10.000 na paypal računu. Tako sam bar ja riješio problem...
PItanje: čini mi se da imaju dvije opcije za konverziju novca.
1. paypal vrši konverziju $ ->KM
2. banka vrši konverziju kada novac legne na račun.
KOji je po vama način bolji ? Meni se čini da su me odrali sa konverzijom zadnji put...
-
DON_eARL
#3082 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Banka ti uzima 1% od ukupnog iznosa za konverziju, dok PayPal dere. Banku u opcijama izabrati obavezno.jalle wrote:
PItanje: čini mi se da imaju dvije opcije za konverziju novca.
1. paypal vrši konverziju $ ->KM
2. banka vrši konverziju kada novac legne na račun.
KOji je po vama način bolji ? Meni se čini da su me odrali sa konverzijom zadnji put...
- jalle
#3083 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mislim da sam našao tu opciju
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
znači do sada su me potkradali, klasični lopovluk.
hvala !
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
znači do sada su me potkradali, klasični lopovluk.
hvala !
Last edited by jalle on 16/01/2015 13:42, edited 1 time in total.
-
quarterback
#3084 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pisalo je to na ovoj grupi prije par mjeseci
- SanskiBiser
#3085 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel' neko skontao novi policy update u februaru ? Ima li kakvih promjena vezanih za nas? 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3086 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jest, jest, pa se vode napit'quarterback wrote:pisalo je to na ovoj grupi prije par mjeseci
Tutorial za izbjegavanje masnih paypal provizija za konverziju valuta
-
ambition
#3087 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja,na paypalu piše da je withdrawal na karticu completed, šta mislite koliko će trebati da se pare pojave na kartici? Sutra sumnjam da će bit?
- ODB
#3088 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni nekad bude isti dan raspoloživo.Zavisi to od banke ako se ne varam,uglavnom 2-3 dana prosjek.
-
ambition
#3089 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Super,inače sam se baš iznenadio, u petak u 23:00 withdrawo na karticu, sljedeći dan mi odmah completed.ODB wrote:Meni nekad bude isti dan raspoloživo.Zavisi to od banke ako se ne varam,uglavnom 2-3 dana prosjek.
- iceman ze
#3090 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li se moze naruciti proizvod, a da se dostavi u trecu zemlju, razlicito od moje prijavljene adrese na PayPal? Hvala
Last edited by iceman ze on 18/01/2015 22:00, edited 1 time in total.
- ODB
#3092 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Tako i meni obično bude da uveče povučem a ujutru mi je već na raspolaganju.Jednom sam samo čekao 2 dana već iz iskustva drugih mislim da je prosjek 2-3 dana max. što se BiH tiče.ambition wrote:Super,inače sam se baš iznenadio, u petak u 23:00 withdrawo na karticu, sljedeći dan mi odmah completed.ODB wrote:Meni nekad bude isti dan raspoloživo.Zavisi to od banke ako se ne varam,uglavnom 2-3 dana prosjek.Provjerim sutra,valjda bude. Inače intesa sanpaolo je banka..
- iceman ze
#3093 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
KvaziExpert wrote:Može, ja to koristim na eBayu za sellere koji ne isporučuju u BiH, i za poklone rodbini i prijateljima u inostranstvu. Pogledaj u opisu artikla, neki insistiraju na "confirmed PayPal address", mada su takvi, kako se meni čini, dosta rijetki. Uglavnom to važi za skuplje i osjetljivije stvari.iceman ze wrote:Da li se moze naruciti proizvod, a da se dostavi u trecu zemlju, razlicito od moje prijavljene adrese na PayPal? Hvala
Planirao bratu uzeti sat, medjutim uvozne dadzbine i reketiranje Fedexa ne mogu da prihvatim. Najlakse mi je poslati prvo prijatelju, koji ce mi kasnije donijeti prilikom posjete. Hvala i pozz!
- tapatalk2015
#3094 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav.
Imam jedno glupo pitanje ali šta ću
Kada dobijem novac na PayPal u Eurima pa ga PayPal proslijedi na račun da li mi banka automatski pretvori taj novac u KM ili ostaje u Eurima dok ne krenem dići keš pa onda slijedi konverzija tek ili ?
Imam jedno glupo pitanje ali šta ću
Kada dobijem novac na PayPal u Eurima pa ga PayPal proslijedi na račun da li mi banka automatski pretvori taj novac u KM ili ostaje u Eurima dok ne krenem dići keš pa onda slijedi konverzija tek ili ?
-
quarterback
#3095 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pa vjerovatno si za paypal vezao km racun dakle cim pp prebaci novac tebi na karticu on je konvertovan u kmove
-
Paco
#3096 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam isti problem kao forumaš čiji sam post citirao.hammers wrote:Moze li mi neko pomoci i reci u cemu je problem. Juce sam izvadio Visa Electron karticu i ne mogu da se reg. na paypal. Upisem broj kartica, vrijeme kad istice i onaj CSC broj(tri zadnja broja, na poledjini kartice) ali javlja mi error. Ne znam gdje grijesim i u cemu bi mogao biti problem?
Ova mi je kartica
Debitna Visa Electron kartica Hypo Banke, na računu ima novca tako da oni mogu skinuti svojih $2.
Dugo već koristim MasterCard na PayPal-u i šaljem novac (kupujem), sve bez ikakvih problema, ali primanje novca neće pa neće!
Unaprijed se izvinjavam ako odgovor za ovo postoji već na temi...samo me uputite
-
quarterback
#3097 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
zadnji put kada sam probao njihovu visu electron, a to je bilo prije nekih 5 godina nije mogla na PP
-
edina_
#3098 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima, da li mi neko moze reci kako da prebacim paypal na bosanski jezik i kako da mi budu nase pare a ne euri ?

-
quarterback
- ODB
#3100 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Odakle ti euri aaaa