Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3076 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mada nije loše naselje
nije što sam tu živio nego sve kad sabereš...
pijaca, tramvaj, trola, komericjala, na pola si grada gdje god da kreneš
centralno, debeli zidovi, parkinga ima relativno dosta
blizu je nekoliko fakulteta na pjehaka ali i srednjih škola

možda je malo loše za osnovnu jer se moraju prelaziti miljacka i glavna cesta ili sporedna zavisno gdje...

sjećam se prije rata neki lik hoće da se baci s drugog nebodera od grada a dole masa... hari pacov vrabac nera i ostala klapa pjevaju... baaaaci seee baaaaaci see :D
pacov je zaginuo a nera je bio u 7 UP sad ga viđam po boćanju :mrgreen: vrabac se smirio :thumbup:

oni su bili WB a mi WB2 :D bespredmetno je pisati kako su me mlatili :lol:
Haris.ba

#3077 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Mene nisu mlatili. Nije da nisu htjeli. Kasnije me nisu ni dirali kad su skontali da sam sa Ilidže. Ko biva dole opasniji. :D

A ko da se kroz maglu sjećam toga sa bacanjem. :D

Ma ono naselje je uništila droga. I što je zanimljivo više je zagrizlo djevojaka, nego muškinja. Mogu samo misliti kako je danas. Prolazio sam nedavno, nigdje djece da se igra basketa.

A bilo je dobrih derneka dole u podrumu nebodera. Uglavnom, tako zamišljam život u crnačkim kvartovima u problematičnim naseljima u Americi. Samo sa manje oružja. :D

P.S.
A kako se zvao onaj lik što je volio igrati lopte sa djecom. Žut, mršav, malen. Vidio sam ga nedavno, zado bradicu. Ima danas sigurno oko 50ak godina.
Truba

#3078 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

žuti :D
valjda
on je bio strah i trepet u naselju

ako se sjećate vijesti da je na roditeljski jedan roditelj donio sjekiru :D eh :D kažu da je on :lol:

jbt gdje sam ja živio sad se pitam :lol:
Haris.ba

#3079 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:žuti :D
valjda
on je bio strah i trepet u naselju

ako se sjećate vijesti da je na roditeljski jedan roditelj donio sjekiru :D eh :D kažu da je on :lol:

jbt gdje sam ja živio sad se pitam :lol:
Jest, jest.

Pola sam pozaboravljao. Imena sam pozaboravljao. Prije nekoliko godina sretnem iz tog naselja lika u Pazariću, peče piliće. Bježao iz osnovne škole, nije dolazio na časove. Ali išao na časove mlađih razreda. :D
Niko nije smio da ga prijavi. Skontali ga kad mu jednom nastavnica postavila pitanje na času. Stalno ga izbacivali iz škole i vraćali. Svaki dan nekoga mlatio.

Kako se zvao onaj što je samo Metaliku slušao, i nosao njihove majice?

P.S.
Začata ja temu. :run:
Truba

#3080 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

i ja jbg takav nam je forum ispričavamo se
ne znam ne sjećam se tog lika :D
veliki_ah

#3081 Re: Sarajevo Construction

Post by veliki_ah »

Jbt, koliko se ljudi žale na zgrade, rekao bi čovjek svi odrasli u kućama i na farmama.
Ja ne znam ko je ovaj svijet što po ovim silnim zgradama i soliterima živi? Možeš kupiti stan u najelitnijem naselju sa minimalnom spratnošću, al da ti prvi komšija bude budala i da ti usere i život i sve. Isto tako možeš živjeti u soliteru gdje će doseliti normalni ljudi, odnosno da neće zapišavati haustor i zaglavljivati lift i slične gluposti.
Realno, to je lutrija, ali lutrija s kojom živimo čitav život. Ko je naučio živjeti u zgradi, lako će se prilagoditi.

Dobra stvar ovog ST je da će se stan uvijek moći dobro prodati uz mali gubitak na cijeni, jer ako se stanovi u šibici prodaju za 1900-2000 za kvadrat, ovdje bi normalno trebali ići za dosta više.
DaysleepeR

#3082 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

ja živim cijeli život u neboderu i premda ima svakakvih komšija, nije to nikakav problem

a ovo nije klasični neboder, pa u jednom Bosmalu nema šanse da ti komšija smeta jer je organizovan život tako da se niko ni ne sreće, niti može i da hoće
VladaFBiH

#3083 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

čitajući doživljaje Swan-a i Haris-a imam osjećaj da je danas grad manje divlji i puno sigurniji :)

P.S. I ja sam odrastao u neboderu ali par stotina metara dalje i ovo je još uvijek "mala maca" za ono šta se tamo radilo :D
Haris.ba

#3084 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

VladaFBiH wrote:čitajući doživljaje Swan-a i Haris-a imam osjećaj da je danas grad manje divlji i puno sigurniji :)

P.S. I ja sam odrastao u neboderu ali par stotina metara dalje i ovo je još uvijek "mala maca" za ono šta se tamo radilo :D
U plavim neboderima? A, ono je tamo uvijek bio nivo. Imam tamo i danas raje. A i žena mi je odandlena.

Godinama nije znala s kim sam se družio , već skontala kad sam se krenuo pozdravljati tamo po Varaderu, SSH, Route66 i starom Titi. Kaže - da sam znala da si hodao preko cijevi preko Milje, ne bih te ni pogledala. :D

P.S.
Da ne bude da je samo offtopic, spomenem ja ženi one nove zgradice uz Miljacku, iza doma zdravlja Omer Maslić što se prave. Ko, eto, fino mjesto, novogradnja. I danas se čudim kako sam živ.
Truba

#3085 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

ja bih mogao roman napisati do 12. godine :D tj 1992.

onda "tabula brazda" :D
mrtva linija :|
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3086 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote:ja živim cijeli život u neboderu i premda ima svakakvih komšija, nije to nikakav problem

a ovo nije klasični neboder, pa u jednom Bosmalu nema šanse da ti komšija smeta jer je organizovan život tako da se niko ni ne sreće, niti može i da hoće
Kako to?
thekupus

#3087 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

_BataZiv_0809 wrote:
DaysleepeR wrote:ja živim cijeli život u neboderu i premda ima svakakvih komšija, nije to nikakav problem

Kako to?
pa prazna zgrada :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3088 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

thekupus wrote: pa prazna zgrada :lol:
:lol:

Ja dobro si :D

Jbga izvitoperi se moje pitanje, sad svi krenuli braniti svoje odrastanje u neboderima. :D

I ja vise od pola zivota zivim u njima, mislim da sam do sada dvocifren broj adresa promijenio i jbga cinjenica je da je broj komsijskih belaja i komšija direktno proporcionalan :run:
van Basten

#3089 Re: Sarajevo Construction

Post by van Basten »

Ja sta je komsija nekadasnjih na temi... :shock:
So What!

#3090 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Nevjerovatno, ali istinito. Tibra je ispoštavala regulacioni plan i u naselju Nova Otoka unutar polja lamele je napravila zelenu površinu.

Čak su ispoštovali i ove univerzalne sportske plohe.

Image
thekupus

#3091 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Eto, sad ce to Sarajlije zvati "park" :lol:
Tuzla111

#3092 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

A ljudi moji, ko ce ovo sve naseliti i pokupovati? Izgleda da ce cijela Bosna u SA da dodje.
HAVANA

#3093 Re: Sarajevo Construction

Post by HAVANA »

Haris.ba wrote:Mene nisu mlatili. Nije da nisu htjeli. Kasnije me nisu ni dirali kad su skontali da sam sa Ilidže. Ko biva dole opasniji. :D

A ko da se kroz maglu sjećam toga sa bacanjem. :D

Ma ono naselje je uništila droga. I što je zanimljivo više je zagrizlo djevojaka, nego muškinja. Mogu samo misliti kako je danas. Prolazio sam nedavno, nigdje djece da se igra basketa.

A bilo je dobrih derneka dole u podrumu nebodera. Uglavnom, tako zamišljam život u crnačkim kvartovima u problematičnim naseljima u Americi. Samo sa manje oružja. :D

P.S.
A kako se zvao onaj lik što je volio igrati lopte sa djecom. Žut, mršav, malen. Vidio sam ga nedavno, zado bradicu. Ima danas sigurno oko 50ak godina.
:shock: Vidi njih dvojice sto su opleli po mom naselju. :lol: Nera,vrabac i ekipa mladja raja a kenan memisevic zuti starija. :D Kakvim podrumima,kada?Tu smo mi svirali,igrali stoni tenisa,i na krovu...doduse prije rata.Zuti je umro.Kako,zasto nemam pojma,jetra.Od cega jetra isto nemam pojma.Frajer citav zivot igro lopte i u slobodno vrijeme se tuko s nekim.Garaže i kos na garazama su u moje vrijeme okupljali pola kosarkasa,tada pocetnika.Nenu markovica,palosa,peru...moro si u 7 ustat da stignes na kos prvi.Kakvih djevojaka?Ja ne znam ni jednu da je na gudri.Za raliku od muskih,mada skoro svi su se izvadili iz govana i gudre.Jedino igor cigo overi :( dusa od djeteta,vazda fin bio,super kosarke igro,sviro gitaru pravo dobro...To za djevojke nesta poslijeratno? Ja sam otisao 95 godine.Mama mi je jos tamo.A i nema vise tu puno ljudi da je ostalo.Dumbo,vrabac od mladjih,od starijih nina,zlaja,hamo,darko...Ostalo il se raselilo,il poginulo u ratu.Raseljene redovno vidjam.To je naselje moje mladosti,ludo,divno... :-D I idu stanovi tu,prodaju se,lijepo je za zivot.Kupio sam na drugom mjestu poslije rata ali ne bih imao nista protiv da zivim tu.
DaysleepeR

#3094 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote:

Kako to?
zato što ne možeš u lift bez kartice a sa karticom možeš samo na svoj sprat. i jer ima bruku spratova i stanova, između njih su debeli zidovi nikog ne čuješ, itd.
drug_profi

#3095 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Tuzla111 wrote:A ljudi moji, ko ce ovo sve naseliti i pokupovati? Izgleda da ce cijela Bosna u SA da dodje.
Kupovace se za rentanje, Uglavnom su to najcesci kupci. Niske kamate u bankama, obveznice također tanko. Berza da ne pricam sta je.
Jedini nacin da se oplodi kapital bez puno sekiracije je rentanje nekretnina.
Eh sad koliko je trzise za to, to ne znam. Uglavnom se moze od kratkih najama fina para uzeti. Znam dosta raje koja je kupila nesto samo za rentanje, i to ciljano za studente i ciljano za turiste.
Haris.ba

#3096 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Misterija mi ostaje i dan danas da se nije napravio košarkaški teren, tamo kod boćanja, pored Miljacke (za naselje gdje su Vranicini neboderi). Eno i Tibra u Buća potoku (tzv. naselje Nova Otoka) napravi normalno igralište. :D
Tuzla111 wrote:A ljudi moji, ko ce ovo sve naseliti i pokupovati? Izgleda da ce cijela Bosna u SA da dodje.
Ima narod para. Samo te pare nisu ravnomjerno raspoređene. :D
Thorgerson

#3097 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

drugi profil wrote:Stanovi u novogradnjama se izmedju ostalog kupuju da se opere novac ili da se ulozi kapital.
Isti stanovi se zatim rentaju, jer je to najpopularniji nacin oplodjivanja kapitala.

A onda tu imas stanare koji ne vode brigu ni o onom u cemu zive, a kamoli o komsiluku.
Tako da kupovina stana u novogradnji, sa pretpostavkom da ces za komsije imati situirane ljude koji su kreditno sposobni, zaposleni, skolovani... nije bas najtacnija.
Toliko netacnih stvari si iznio u ovome postu, ne znam...jesi ti vrsio neko istrazivanje, ili onako pausalno ocijenio na osnovu jednog primjera. Cuj stanovi se kupuju da se operu pare, pa sta ti mislis jbt da svi samo peru pare i ulazu plode kapital? Nije ti palo na pamet, ono da bi fkt neko mogao kupiti stan da u njemu zivi? :roll:

Evo ti moj licni primjer. A ima ih i hiljade drugih.

Zgrada stara 4 godine, uselio kad je bila novogradnja. Velika vecina stanova su kupljeni da se zivi u njima, dakle na prste mogu izbrojati one koji rentaju. Barem ono sto ja znam. Znam haman citava dva ulaza svoje zgrade, sto je oko 60-ak stanova i znam da se 90% stanara nije promjenilo.

Zgrada i haustor je cist, kao i kad je tek bilo izgradjeno. Dakle, vodi se briga kad se nesto pokvari da se to popravi. Zidovi cisti, neisarani.

Ja nakon novogradnje ne bih u stariju zgradu, nema te sanse. Zivio sam u starijoj zgradi, ali novo je novo. Znam, ima svakakve novogradnje, ali niko ne spominje kakve sve ima starogradnje. :-)
Thorgerson

#3098 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

So What! wrote:Nevjerovatno, ali istinito. Tibra je ispoštavala regulacioni plan i u naselju Nova Otoka unutar polja lamele je napravila zelenu površinu.

Čak su ispoštovali i ove univerzalne sportske plohe.

Image
Al su zato nabili jos dodatna 3 sprata na ovoj prvoj zgradi do ceste, koja nisu bila predvidjena RP. :D

Jbg, morali su nesto. Tibra je to. :D
agent_zero

#3100 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

Logovan wrote:https://www.klix.ba/biznis/privreda/poc ... /170404070

Hajmo narode, navalite. :D
Cijena?
Post Reply