Haris.ba wrote:Mene nisu mlatili. Nije da nisu htjeli. Kasnije me nisu ni dirali kad su skontali da sam sa Ilidže. Ko biva dole opasniji.
A ko da se kroz maglu sjećam toga sa bacanjem.
Ma ono naselje je uništila droga. I što je zanimljivo više je zagrizlo djevojaka, nego muškinja. Mogu samo misliti kako je danas. Prolazio sam nedavno, nigdje djece da se igra basketa.
A bilo je dobrih derneka dole u podrumu nebodera. Uglavnom, tako zamišljam život u crnačkim kvartovima u problematičnim naseljima u Americi. Samo sa manje oružja.
P.S.
A kako se zvao onaj lik što je volio igrati lopte sa djecom. Žut, mršav, malen. Vidio sam ga nedavno, zado bradicu. Ima danas sigurno oko 50ak godina.

Vidi njih dvojice sto su opleli po mom naselju.

Nera,vrabac i ekipa mladja raja a kenan memisevic zuti starija.

Kakvim podrumima,kada?Tu smo mi svirali,igrali stoni tenisa,i na krovu...doduse prije rata.Zuti je umro.Kako,zasto nemam pojma,jetra.Od cega jetra isto nemam pojma.Frajer citav zivot igro lopte i u slobodno vrijeme se tuko s nekim.Garaže i kos na garazama su u moje vrijeme okupljali pola kosarkasa,tada pocetnika.Nenu markovica,palosa,peru...moro si u 7 ustat da stignes na kos prvi.Kakvih djevojaka?Ja ne znam ni jednu da je na gudri.Za raliku od muskih,mada skoro svi su se izvadili iz govana i gudre.Jedino igor cigo overi

dusa od djeteta,vazda fin bio,super kosarke igro,sviro gitaru pravo dobro...To za djevojke nesta poslijeratno? Ja sam otisao 95 godine.Mama mi je jos tamo.A i nema vise tu puno ljudi da je ostalo.Dumbo,vrabac od mladjih,od starijih nina,zlaja,hamo,darko...Ostalo il se raselilo,il poginulo u ratu.Raseljene redovno vidjam.To je naselje moje mladosti,ludo,divno...

I idu stanovi tu,prodaju se,lijepo je za zivot.Kupio sam na drugom mjestu poslije rata ali ne bih imao nista protiv da zivim tu.