NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cikcanga

#3076 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Ubise ih onaj vehabija Pierce i glista Rondo.
Stvarno mi zao CHI!
Takoder zelim napomenuti i da ne mozes ocekivati pobjedu kad ti Glen Davis zabije 20+ poena.
To je nedopustivo.
Dallas osigurao drugi krug,tako da ce Denver igrati protiv njih,sto mi je drago jer Denver nije niti na jednoj poziciji losiji od Dallasa.
Naravno treba priznati Dirk Diglerove napadacke sposobnosti,ali ne treba zaboraviti da je K-Mart jedan od najboljih
defanzivnih PF-a u ligi sto je pokazao u seriji protiv NOH na David Westu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3077 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

Ni sudije im nishta nisu mogle. Da igra Garnet ova razvikani chicago bi vec odavno bio negdje na odmoru
cikcanga

#3078 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Admir_1984 wrote:Ni sudije im nishta nisu mogle. Da igra Garnet ova razvikani chicago bi vec odavno bio negdje na odmoru
Meni je sudenje bilo OK.
To sto se ocekuje da silji na stranu Zelenih je druga prica.
Mislim da prvenstveno aludiras na ona dva prekrsaja Allena u cetvrtoj cetvrtini.
Faulovi su postojali i sudijama se ne moze zamjeriti sto su dosudili ocigledne prekrsaje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3079 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

cikcanga wrote:
Admir_1984 wrote:Ni sudije im nishta nisu mogle. Da igra Garnet ova razvikani chicago bi vec odavno bio negdje na odmoru
Meni je sudenje bilo OK.
To sto se ocekuje da silji na stranu Zelenih je druga prica.
Mislim da prvenstveno aludiras na ona dva prekrsaja Allena u cetvrtoj cetvrtini.
Faulovi su postojali i sudijama se ne moze zamjeriti sto su dosudili ocigledne prekrsaje.
Da su Bilupsa tako iskljucili sta bi pricao? Najveca greska je bila nisu svirali gazenje linije gordona, nakon cega ubacuje tricu. Ono su morali vidjeti
jutarnji

#3080 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

Admir_1984 wrote:Da su Bilupsa tako iskljucili sta bi pricao? Najveca greska je bila nisu svirali gazenje linije gordona, nakon cega ubacuje tricu. Ono su morali vidjeti
To najveca greska?
Pa za onaj prekrsaj nad Milerom, onaj levat Rondo je zasluzio u najmanju ruku izbacivanje iz lige. Cista otimacina. Ono je trebalo biti
2 bacanja i lopta za Bulls-e.Frajeru 10 minuta zaustavljaju krv ko da je ragbi utakmica :x :x :x
sesalmir

#3081 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

jutarnji wrote:
Admir_1984 wrote:Da su Bilupsa tako iskljucili sta bi pricao? Najveca greska je bila nisu svirali gazenje linije gordona, nakon cega ubacuje tricu. Ono su morali vidjeti
To najveca greska?
Pa za onaj prekrsaj nad Milerom, onaj levat Rondo je zasluzio u najmanju ruku izbacivanje iz lige. Cista otimacina. Ono je trebalo biti
2 bacanja i lopta za Bulls-e.Frajeru 10 minuta zaustavljaju krv ko da je ragbi utakmica :x :x :x
haj ne lupaj pa nije ni balet, al ko god da prodje mislim da ce se superman u sljedecem krugu izivljavati na njima (sto ne mora znaciti da ce orlando proci), al stvarno su i jedni i drugi uzasni pod kosem.
jutarnji

#3082 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

sesalmir wrote:haj ne lupaj pa nije ni balet
Cuj ne lupaj i nije balet?
Momak ono je po pravilima trebao da bude "flagrant foul" i frajer jeste zaradio izbacivanje. Ono nije bilo u pokusaju da se blokira lopta vec cisto
ocajnicko samaranje. Slazem se da ce ih Labron potopiti, bez obzira ko od ove dvije ekipe prodje dalje.
cikcanga

#3083 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

jutarnji wrote:
sesalmir wrote:haj ne lupaj pa nije ni balet
Cuj ne lupaj i nije balet?
Momak ono je po pravilima trebao da bude "flagrant foul" i frajer jeste zaradio izbacivanje. Ono nije bilo u pokusaju da se blokira lopta vec cisto
ocajnicko samaranje. Slazem se da ce ih Labron potopiti, bez obzira ko od ove dvije ekipe prodje dalje.
Ne idu na El-Bi-Dzi-a,nego na ORL-PHI.
Sto se tice faula,moze se,al' ne mora svirati namjerni,ipak je to playoff kosarka.
abondanzieri

#3084 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by abondanzieri »

...
Last edited by abondanzieri on 29/04/2009 17:41, edited 1 time in total.
jutarnji

#3085 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

cikcanga wrote:Ne idu na El-Bi-Dzi-a,nego na ORL-PHI.
My bad :D :D
U pravu si, playoff, domaci teren....ali ono je bilo previse. Pa i onog Heinricha su krpili pola cetvrtine, a taman ga krenulo. Uglavnom, nakon
sinosnje utakmice onaj Celtics mi se toliko ogadio da ga mrzim, pa haman ko` Lakers-e.
cikcanga

#3086 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

abondanzieri wrote:...
Uh, nemoj me razotkrivat.
Toronto je moja sudbina.....................

Jedan je supermen! K-Mart!!!!!!!!!11 8-)
(to sam napomenuo i u svom ranijem obracanju sirokim masama.)
jutarnji

#3087 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

Ja sam mislio da je Shaq poznat pod pseudonimom superman, al` posto njega nema u playoff-u onda sam pomislio da aludira
na Labrona..uglavnom sad si me skroz KonFjuzd :?
abondanzieri

#3088 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by abondanzieri »

jutarnji wrote:
Ja sam mislio da je Shaq poznat pod pseudonimom superman, al` posto njega nema u playoff-u onda sam pomislio da aludira
na Labrona..uglavnom sad si me skroz KonFjuzd :?
Je li ti sad imalo jasnije? 8-)

Image
M-16

#3089 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by M-16 »

misli se na d. howarda. valjda je svako gledo lanjsko takmicenje u zakucavanju. :roll:

jel prenosi sta OBN ?
M-16

#3090 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by M-16 »

ehh, abodanzieri uleti prije :D
burek_in_space

#3091 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by burek_in_space »

M-16 wrote:misli se na d. howarda. valjda je svako gledo lanjsko takmicenje u zakucavanju. :roll:

jel prenosi sta OBN ?
Petak na subotu i subota na nedjelju-tako najavishe da ce raditi prenose ovu sedmicu.
cikcanga

#3092 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

M-16 wrote:misli se na d. howarda. valjda je svako gledo lanjsko takmicenje u zakucavanju. :roll:

jel prenosi sta OBN ?
Bullshit!

Kakav Howard?
K-Mart je superman bio i ostao.
jutarnji

#3093 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

jel prenosi sta OBN ?
Jbg nisam gledao all star ove godine, hvala za info. Ovaj se bas i nece izivljavati na Bostonu (kontam da ce se hinje vec nekako docepati slijedeceg kruga),
jer ce se Magic bas kao i Bulls ukenjati pri pomisli da oni u stvari i mogu proci "world champions"(smajli koji povraca).
cikcanga

#3094 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

jutarnji wrote:

jel prenosi sta OBN ?
Jbg nisam gledao all star ove godine, hvala za info. Ovaj se bas i nece izivljavati na Bostonu (kontam da ce se hinje vec nekako docepati slijedeceg kruga),
jer ce se Magic bas kao i Bulls ukenjati pri pomisli da oni u stvari i mogu proci "world champions"(smajli koji povraca).
Na osnovu ovog posta,moram zakljuciti da si vrlo malo ili nikako pratio Orlando u ovoj sezoni. :wink:
sesalmir

#3095 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

@abodanzieri, zahvaljujem se na vizuelnom objasnjenju mog posta :D
@cikcanga ako je k-mart superman onda je i edin bavcic
@jutarnji, ne radi se o ovogodisnjem all starsu, vec proslogodisnjem i opet ponavljam da nisam siguran da li ce ih orlando proci, ali ne vidim nacina kako ce bez udvajanja i utrajanja zaustaviti covjeka, koji vjerovatno moze preskociti g.davisa i scalabrinia zajadno, o fizickoj snazi u odnosu na m.moora da ni ne pricam, tako da kada bi ga sva trojica istovremeno cuvala opet bi im zabio jedno 30 poena. Tu jedino perkins moze odigrat nekih 10min. solidne odbrane, ali tek sada se vidi da je i njegova sva prijasnja dobra igra u odbrani, bila ponajvise produkt nevjerovatne defanzivne igre k.garnetta. Tako da bostonu ostaju 2 opcije, ili se prepustiti da ih howard unisti, ili ga utrajati i moliti se Bogu da barazna paljba, alston, lee, hedo, lewis zakaze, sto se rijetko desavalo ove sezone.
Neelix

#3096 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

sesalmir wrote:...a i utrajanja ...
ma jel se ovo arze prerusio u sesalmira? :D :D

ovo je ko ono "skoker" :P :D
cikcanga

#3097 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

sesalmir wrote:@abodanzieri, zahvaljujem se na vizuelnom objasnjenju mog posta :D
@cikcanga ako je k-mart superman onda je i edin bavcic
@jutarnji, ne radi se o ovogodisnjem all starsu, vec proslogodisnjem i opet ponavljam da nisam siguran da li ce ih orlando proci, ali ne vidim nacina kako ce bez udvajanja i utrajanja zaustaviti covjeka, koji vjerovatno moze preskociti g.davisa i scalabrinia zajadno, o fizickoj snazi u odnosu na m.moora da ni ne pricam, tako da kada bi ga sva trojica istovremeno cuvala opet bi im zabio jedno 30 poena. Tu jedino perkins moze odigrat nekih 10min. solidne odbrane, ali tek sada se vidi da je i njegova sva prijasnja dobra igra u odbrani, bila ponajvise produkt nevjerovatne defanzivne igre k.garnetta. Tako da bostonu ostaju 2 opcije, ili se prepustiti da ih howard unisti, ili ga utrajati i moliti se Bogu da barazna paljba, alston, lee, hedo, lewis zakaze, sto se rijetko desavalo ove sezone.
Mislim da je polemisati o atletskim sposobnostima K-Marta smijesno.
Ja mislim da bi najpametnije bilo,kad bi doslo do serije ORL-BOS da se Howard "pusti" da da svojih 25-30 poena,ali zato da se sto kvalitetnije odigra odbrana vanjskog suta.Medutim,doticna odbrana Bostona i nije na nekom nivou sto se moglo vidjeti u ovoj seriji protiv CHI.
Sa druge strane ORL bi sigurno imao problema sa glistom Rondom,koji je,moram priznati,ne znam na koji nacin pobudalio,a
ORL u ovoj sad seriji protiv PHI vrlo lose brani playa protivnika jer ih Miller prosto unistava.

Toliko od mene.Ukratko.
sesalmir

#3098 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

Neelix wrote:

zar nije cikcanga arze, nemoj zbunjivat ljude :?: a ja sam za izraz utrajanje cuo ima 10 godina, za tebe ne znam, evo prevedi mi ovo :D
''Michael Jordan faced the most traps & double/triple teams in NBA history...'' ili ovo
''Remember when Michael Jordan was playing and teams would routinely throw double and triple teams his way in an effort to stop him.'' itd.
cikcanga

#3099 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

sesalmir wrote:
Neelix wrote:

zar nije cikcanga arze, nemoj zbunjivat ljude :?: a ja sam za izraz utrajanje cuo ima 10 godina, za tebe ne znam, evo prevedi mi ovo :D
''Michael Jordan faced the most traps & double/triple teams in NBA history...'' ili ovo
''Remember when Michael Jordan was playing and teams would routinely throw double and triple teams his way in an effort to stop him.'' itd.
Sto to napisa,bolan nebio?
Sad ce se Nelix satrat da nade nesto slicno o "Kobetu". :lol:
Neelix

#3100 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

ama znam za "triple team" al je prevod nas rogobatan ba :lol: postoji i "rebounder", al to ne znaci da se na nasem kaze "skoker" :D
Post Reply