Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#3076 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kockica_kockica »

petunija wrote:Juče, u jednoj dvosmjernoj ulici, stao Sa taxi da izađe mušterija.
Ja lagano žmigavac da ga obiđem i kad sam bila na pola puta, on fino krene i ostavi me na suprotnoj strani ceste.
Gest za svaku pohvalu :x žao mi je što ne zapisah registarski broj...

Oni inace imaju posebno culo kad su zene za volanom... isto da vrag udje u njih kad vide zensko za volanom... ovo sto ti kazes mi se desilo nevidjeno mnogo puta... rijetki su taxi vozaci koji imaju kulture u voznji...
petunija

#3077 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by petunija »

Da, na žalost :(
johntra

#3078 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

bimmer nabavio auto i uzeo tatinu firmu, pa sad laganini taksira i vratio se na forum... :D
sema911s

#3079 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

jucer scena sa sa taxi vozilom na malti(gdje nekad bio,., jel barloti tako nesto ) crni golf 3
na krovu sam vidio znak sarajevo taxi sjedam ,.,pita dokle ,.,govorim do bbi,. otvori ciko prozor i sa krova skide znak taxi,. ja se nasmijem kaze mi ima ovdje jedan drot sto ga ne gotiivi i pise mu kazne a da on izbjegne neprijatnost pred musterijom skine znak,. imao je naljepnice sa taxi, neke plastificirane papirice, taximetar, radio stanicu,. sve uredno al na kraju vidim da nema ta tablice i od kuda mu stanica, sve te sa taxi oznake,. kako moze koristit stand ako nije te firme
Erzsebet

#3080 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Erzsebet »

Bimmer_ wrote:
un1ted wrote:Bimere ne seri, svaki dan prolazim kraj stajalista na autobuskoj i zeljeznickoj i vise nego dobri jarani su "legalci" i "ilegalci", segace se, jedu i piju zajedno!
Pa druze to je otislo dotle da im ne mogu nista, nece se on tuci sad sa njim, ima tu kabadahija, klosara, mafijasa, dilera, sta treba da ga upuca ili izbode?
Bolje onda pravit se budala nego dok se zakonski ne rijesi nego rizikovat vlastitu sigurnost ulazeci u rasprave sa njima. Kad se ljudi voze sa njima i rizikuju, sto bi onda taksista rizikovao da se svadja sa njim pa da mu naudi levat
A u Sarajevo Taxiju sve fina gospoda i ugledni građani :).

Zašto je meni rizik kao građaninu ući u ilegalno vozilo? Hoćeš reći da loše voze ili šta?

Svaki insan bi vas podržao u vašim nakanama da vi ne jebete građane u zdrav mozak, ali ovako, normalno je da vam niko ne želi dobro.
jazzer

#3081 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jazzer »

Erzsebet wrote:
Bimmer_ wrote:
un1ted wrote:Bimere ne seri, svaki dan prolazim kraj stajalista na autobuskoj i zeljeznickoj i vise nego dobri jarani su "legalci" i "ilegalci", segace se, jedu i piju zajedno!
Pa druze to je otislo dotle da im ne mogu nista, nece se on tuci sad sa njim, ima tu kabadahija, klosara, mafijasa, dilera, sta treba da ga upuca ili izbode?
Bolje onda pravit se budala nego dok se zakonski ne rijesi nego rizikovat vlastitu sigurnost ulazeci u rasprave sa njima. Kad se ljudi voze sa njima i rizikuju, sto bi onda taksista rizikovao da se svadja sa njim pa da mu naudi levat
A u Sarajevo Taxiju sve fina gospoda i ugledni građani :).

Zašto je meni rizik kao građaninu ući u ilegalno vozilo? Hoćeš reći da loše voze ili šta?

Svaki insan bi vas podržao u vašim nakanama da vi ne jebete građane u zdrav mozak, ali ovako, normalno je da vam niko ne želi dobro.
Da su mi iz oka ispali nema opravdanja za ono sto su juce uradili. Zna se gdje trebaju traziti rjesenje svog problema
tako da ne mora cijeli grad ispastati zbog njih. Al' posto su nam i kanton i drzava u banani onda svaka ubleha moze
blokirati grad i otezati zivot gradjanima Sarajeva. I to bez posljedica.
udrch

#3082 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by udrch »

ja svaki dan idem po dijete u školu..e sad naše škole i njihovi parkinzi su takvi kakvi jesu..skučeni i nedovoljni..ali ljudi se već ubarikali i uredno se poredamo i sklonimo..
ali svaki jebeni dan jedan taxista sarajevo taxi sa golfom 4 pravi problem..nije bitno kada dođe, uvijek stane tako da blokira parking i napravi problem..
papak u trenerci i cipelama..
situacija je svaki dan sve nepodnošljivija..svaki dan se komentariše rasprava sa njim..svaki dan se neko svađa sa njim i svaki dan je odgovor isti: "možeš proći ba"..i tako dok ne izađe i ne pogleda..pa se onda skloni još malo, ali tek toliko da se provučeš kroz iglene uši..svaki dan napravi gužvu..
još se suzdržavmao radi djece, ali mala je šansa da uskoro ne fasuje..

treba uklonuti ove nelegalne taksiste, a nakon njih i ove legalne, posebno ove umišljene papke iz sarajevo-taxi..
pa onda raspisati natječaj i dovole dati prije svega časnim i poštenim ljudima koji polože test iz bosanskog jezika i opće kulture i koji ne dođu u trenerci na intervju..
buba80

#3083 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by buba80 »

sad ne bi bilo lose da i sve trudnice i porodilje blokiraju grad jer bebice ne mogu dobiti maticni broj, ne mogu regulisati milion vaznih pitanja za bebu, a + porodilje ne mogu dobijati naknadu.. :lol: :lol: :lol:

ima li jos neki problem koji trebamo rijesiti? treba rezervisati dan unaprijed da se ne pobrkaju blokade :lol: :lol: :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3084 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Prije par minuta sa taxi stahaliste dva nelegalca pa iza njih dva legalna. Dok se svi zajdeno pricaju. Covjek ti hljeb ispred nosa uzima a ti se zabavljas s njim wow

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
petunija

#3085 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by petunija »

Po čemu se razlikuju "ilegalni" od "legalnih"?
Mislim... stoje na regularnom štandu, kako znaš koji je koji?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3086 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Tablice su im obicne tj ne pocinju sa TA oznakom

FreakyStyley

#3087 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by FreakyStyley »

Kakve drkadzije. :lol: Vec godinama raja izbjegava SAtaxi, zove se zuti, crveni i sl. samo cete ubrzat proces opadanja broja musterija ovakvim kurcenjem. Isto k'o i GRAS, kontaju kako im se digne kurac tako ce radit. :-) Jos imaju muda da ucjenjuju vladu, kao blokiracemo to i to, da oni nisu picke kao sto jesu poslali bi im specijalce i vodene topove da ih rastjeraju malo. Dizete pritisak ljudima bezveze, eto u 4 kad je najveca guzva nasli da "ne blokiraju" grad. Grohotom se smijem. U kojoj jos drzavi taksista zaradi vise od doktora? Da ne govorim o licencama za taxiranje koje se prenose s koljena na koljeno ili se debelo placaju.

LP. :lol:
vrbas1979

#3088 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

mali_balon wrote:
vrbas1979 wrote:Ja bi baš nešto volio i navijam da Sarajevo taxi blokira grad, saobraćajnice, ulaze u grad kao i institucije Federacije kako najavljuju i aerodrom i da onaj File ne može sletjeti... Ja baš nešto navijam i priželjkujem takvu situciju i razvo dogadjaja.

Bimeru, diži ekipu na revoluciju i blokirajte sve odmah.
Nesta sad i ja kontam nije ti ova losa, i ja bi volio vidjeti tu potpunu blokadu, da vidimo sta ce biti, hoce li smjeti drzava da rastjera bandu.
Upravo iz tih razloga. Da vidimo više imamo li državu, sistem, vlast ili ne.

A da vidimo može li sutra blokrati grad, entitet, državu i proći nekažnjeno......xxxxxxx... kako se kome ćefne.
Ovdje sam počeo nabrajati xxxxxxx razna zanimanja, ali sam izbrisao, jer se zaista ne može porediti vrijedan radnik (apotekar, piljar, poštar, komunalac, nastavnik...) sa radnicima GRAS-a i/ili Udruženja Sarajevo taxi.

Ozbiljno razmišljam da napravim NVO pod nazivom "BLOKADA!", (i ovo je licencirano, ne bi li neko preuzeo ideju ©©©)...
VjecitiStudent

#3089 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VjecitiStudent »

Imam osjećaj da će se broj narudžbi vožnji sarajevo taxiju koje upućuju lažni putnici sa egzotičnih lokacija poput Barica, Jarčedola, Hrida, ... ovih dana dramatično povećati :D
FreakyStyley

#3090 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by FreakyStyley »

VjecitiStudent wrote:Imam osjećaj da će se broj narudžbi vožnji sarajevo taxiju koje upućuju lažni putnici sa egzotičnih lokacija poput Barica, Jarčedola, Hrida, ... ovih dana dramatično povećati :D
:lol: Na skakavac ih treba zovnut.
Pitar s Kariba

#3091 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pitar s Kariba »

Nisam pratio temu do sada pa ne znam o čemu se sve pričalo, ali da dam mali dobprinos na osnovu jučerašnjeg iskustva.

Naime, išao sam na neki put autobusom i kada sam krenuo, prije nekog vremena, zovnuo sam Kale Taxi da me odbaci do autobuske stanice u Sarajevu. Čovjek je došao, bio tačan, profesionalan i uljudan i naplatio mi 4,50 km od moje kuće do stanice. Juče sam se vratio s puta i na autobuskoj uzmem Sarajevo Taxi. Istu dionicu samo u suprotnom smjeru sa istom količinom stvari čovjek mi naplati 8km :-? E pa ko je ovdje sad lud? :?
WildRedRose

#3092 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by WildRedRose »

Pitar s Kariba wrote:Nisam pratio temu do sada pa ne znam o čemu se sve pričalo, ali da dam mali dobprinos na osnovu jučerašnjeg iskustva.

Naime, išao sam na neki put autobusom i kada sam krenuo, prije nekog vremena, zovnuo sam Kale Taxi da me odbaci do autobuske stanice u Sarajevu. Čovjek je došao, bio tačan, profesionalan i uljudan i naplatio mi 4,50 km od moje kuće do stanice. Juče sam se vratio s puta i na autobuskoj uzmem Sarajevo Taxi. Istu dionicu samo u suprotnom smjeru sa istom količinom stvari čovjek mi naplati 8km :-? E pa ko je ovdje sad lud? :?
povratak kuci je skuplji, joj tebe :lol: :mrgreen:
FreakyStyley

#3093 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by FreakyStyley »

WildRedRose wrote:
Pitar s Kariba wrote:Nisam pratio temu do sada pa ne znam o čemu se sve pričalo, ali da dam mali dobprinos na osnovu jučerašnjeg iskustva.

:lol: :lol:
Pitar s Kariba

#3094 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pitar s Kariba »

WildRedRose wrote:

:lol:

da preciziram ... sarajevotaxer reče da je to 7,60 + kofer = 8
FreakyStyley

#3095 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by FreakyStyley »

Pitar s Kariba wrote:
WildRedRose wrote:

:lol:

da preciziram ... sarajevotaxer reče da je to 7,60 + kofer = 8
Ganci.
mali_balon

#3096 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_balon »

Ja podrzavam taxiste, to je jedan fin i posten svijet koji bi samo da zivi od svog postenog rada.
vrbas1979

#3097 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

kockica_kockica wrote:
Bimmer_ wrote:Samo da napisem tacne informacije u vezi ovoga, nisam sve procitao ali vidim puno pogresnih navoda.

Mi NISMO blokirali grad, niti smo strajkovali. Mi smo samo svi krenuli da kruzimo po gradu i radimo (nismo stajali na stajalistima). Vozili smo po propisima i niko nije stajao. To je bila voznja da izrazimo protest zbog neleglnih taksista koji i dalje rade, te da pokazemo koliko nas ima. Cak su ilegalci radili i za vrijeme protesta bezobrazno se ubacujuci izmedju nas i stajali su na nasim stajalistima (nas puna ulica, lola se sa zelenim Passatom gura izmedju nas, ima stare obicne table i Sarajevo taxi reklamu. Stane na stand BBI uzima musteriju i ode). Jos dokle ide bezobrazluk radili su i ovi ilegalci koji nose firme Sarajevo taxi. Mi kao udruzenje nemamo ovlasti da tim ljudima skinemo firme sa natpisima, samo prijavljujemo inspekciji koja ne svoj posao zato je i dovela do ovoga. Mi sta god da poduzmemo prema njima ako dodje do kontakta karakterise se kao drumsko razbojnistvo i nasilnicko ponasanje.
Dalje da napomenem da smo vozili BESPLATNO do 17.00h da ljudi ne ispastaju zbog naseg problema.
Uz nas (Sarajevo taxi) su bili Crveni taxi te Samir i Emir taxi, koji takodjer ne mogu da se izbore sa raznim rent a car ublehasima i ovim obicnim ilegalcima. Dobili smo takodjer podrsku od ministra saobracaja Jusufa Bubice, Pecanca i mnogih drugih uglednih gradjana, kao i "obicnih" ljudi koji su upuceni u ovu problematiku.
Protesestna voznja je bila najavljena preko svih radio stanica. Prije nego popljujete potrazite informacije.

LP
Najava protestne voznje obicnom smrtniku ovog grada nista ne znaci... Razumijem da imate problem, razumijem da zelite rijesiti problem, ali ne razumijem nacin na koji rjesavate probleme... U danasnje vrijeme je sasvim normalno da u Sarajevu neko odluci protestirati tako da blokira grad... Pitam te ko tu ispasta? Obicni gradjani ispastaju... Juce ste napravili totalni saobracajni kolaps u gradu... jako puno ljudi je kuci islo pjeske jer vas protest i kolaps koji ste svojim protestom napravili jedino je osjetila sitna buranija... Ljudi koji su bez obzira na najavu morali raditi do 4... Ispastali su oni koji nemaju novac da se voze taxi-jem koji nije bio besplatan juce kako pricate... Ispastali su oni koje zivot ne mazi pa pored toga sto morali slusati svog sefa, nadrkane kolege i kolegice, i ko zna sta sve ne morali su ici pjeske kuci... Oni koji imaju auto su vam juce spomenuli blizu i daljnju rodbinu i uopce ne suosjecam s vama... ne susosjecam s vama jer niste zatrpali u saobracaj ministra koji vam je dao podrsku niti one koji su dozvolili da vam laznjaci otimaju posao vec obicne gradjane koji da budemo iskreni nisu krivi za vase probleme...

A da se sad vratimo na vas kojima trebamo dati podrsku... U vecini slusacjeva ste bahati, odbijate ljude voziti na kratke relacije, taxisti znaju biti neuredni, znate biti neugodni i pricati svasta ne razmisljajuci da time svoju musteriju vrijedjate, strance odraste sa cijenama na aerodromu, na zeljeznickoj stanici su svi do jednog neuredni, smrdljivi i vrlo bezobrazni.... I kad vas ljudi najvise trebaju nema vas na usluzi... Ocekujeste podrsku????? :-)
:thumbup:
Ovo treba mrvu dorediti, isprintati i zakačiti svakom Sarajevu taksisti na brisač.
dječak sa šibicama

#3098 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

WildRedRose wrote:

Naplate i zelju za povratkom domu svom :D
petunija

#3099 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by petunija »

un1ted wrote:Tablice su im obicne tj ne pocinju sa TA oznakom

Aha, hvala :thumbup:
Onaj od juče je onda bio pravi...
Đinajlu

#3100 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Đinajlu »

A šta ako su svi ti sa kojima ste imali loša iskustva ilegalci, zbog kojih se taksisti i bune?
Post Reply