Sirija vol. 3

Post Reply
alijagoro

#3076 Re: Sirija vol. 3

Post by alijagoro »

Dugarry wrote: 09/12/2024 23:08
ovo_malo_duse wrote: 09/12/2024 22:54
Dugarry wrote: 09/12/2024 18:43 Svi neprijatelji Sirije ce da izgube u Siriji.

Za dobrobit Sirije su se dogovorili glavni akteri, a to su oni regionalni. ostali ce ovako ili onako morati ici.

Americko/Izraelski projekt, znaci YPG ce biti porazen, samo je pitanje da li za stolom ili vojno.
Ja mislim da ce to biti vojno, jer je rijec o ekstremima, koji nece htjeti prihvatiti Sirijsku drzavu.
Nesto kao HVO, oni su planirali da uzmu dio grzave gdje zivi "njihov narod" i naravno, jos 5 puta toliko, cisto da naprave buffer zonu :)

Ljudi kontorlisu pola drzave, a njih u drzavi 5%. Naravno, vecina te teitorije je bila nastanjena vecinski arapskim stanovnistvom.

Ameri uzimaju naftu i ostale resurse, dok narod Sirije jedva prezivljava.

I ostanak Rusa nije nikakvo iznenadjenje. Oni ce ostati, bas zbog ovog problema.

Rusi ce placati taj svoj ostanak, a ostat ce dok to bude sluzilo interesu Sirijske drzave.
A hoceli tá Sirijska drzva dat neki rok Cionistima da se povuku iz Sirije ili ce da im glanca j.a.jca? Hoce li Hizbu nesto smjet malo do granice prema Okupranim teritorijima? Pitam nako za jarana..
Rok za povlacenje?
Mislis kao sto je Asad davao?

Da bi se Izraelu postavljali bilo kakvi uslovi, moras biti dovoljno jak za to.
Asad ni za 200 narednih godina, to nebi postao.
Ova Sirija uz svoje saveznike mozda postane dovoljno jaka.
Kakve saveznike?
Dugarry

#3077 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

aratet wrote: 09/12/2024 23:13 Da bi ova Sirija postala jaka, prvo moraju protjerati bandite kao što je ova HTS, a trebaće mnogo godina za to.
Bandite su protjerali.
Tarmac

#3078 Re: Sirija vol. 3

Post by Tarmac »

Dugarry wrote: 09/12/2024 18:43 Svi neprijatelji Sirije ce da izgube u Siriji.

Za dobrobit Sirije su se dogovorili glavni akteri, a to su oni regionalni. ostali ce ovako ili onako morati ici.

Americko/Izraelski projekt, znaci YPG ce biti porazen, samo je pitanje da li za stolom ili vojno.
Ja mislim da ce to biti vojno, jer je rijec o ekstremima, koji nece htjeti prihvatiti Sirijsku drzavu.
Nesto kao HVO, oni su planirali da uzmu dio grzave gdje zivi "njihov narod" i naravno, jos 5 puta toliko, cisto da naprave buffer zonu :)

Ljudi kontorlisu pola drzave, a njih u drzavi 5%. Naravno, vecina te teitorije je bila nastanjena vecinski arapskim stanovnistvom.

Ameri uzimaju naftu i ostale resurse, dok narod Sirije jedva prezivljava.

I ostanak Rusa nije nikakvo iznenadjenje. Oni ce ostati, bas zbog ovog problema.

Rusi ce placati taj svoj ostanak, a ostat ce dok to bude sluzilo interesu Sirijske drzave.
A hoceli tá Sirijska drzva dat neki rok Cionistima da se povuku iz Sirije ili ce da im glanca j.a.jca? Hoce li Hizbu nesto smjet malo do granice prema Okupranim teritorijima? Pitam nako za jarana..
Rok za povlacenje?

Samo pod uslovom da i Iran i Turska a po mogucnosti i Saudijska Arabija stanu iza nje. A kako se stvari odvijaju u zadnje vrijeme, ne bi me iznenadilo.
Dugarry

#3079 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

Tarmac wrote: 09/12/2024 23:16

Rok za povlacenje?

Samo pod uslovom da i Iran i Turska a po mogucnosti i Saudijska Arabija stanu iza nje. A kako se stvari odvijaju u zadnje vrijeme, ne bi me iznenadilo.
Bas tako.

Revolucija u Siriji je preokret za cijeli region. Sami su sebe oslobodili. Nije ni nATO, ni Rusija, ni Kina....Sami! Cak ni Turci nisu direktno ucestvovali u borbama.

Iran i Turska su se slozili.

SA ce se morati sloziti.
aratet

#3080 Re: Sirija vol. 3

Post by aratet »

Dugarry wrote: 09/12/2024 23:16
aratet wrote: 09/12/2024 23:13 Da bi ova Sirija postala jaka, prvo moraju protjerati bandite kao što je ova HTS, a trebaće mnogo godina za to.
Bandite su protjerali.
Ne znam šta ti pratiš, ali drugi bandit je došao na vlast.
ragib

#3081 Re: Sirija vol. 3

Post by ragib »

Vjerovatno su ga zbog ovih stvari pustili niz vodu
Iranski dužnosnik pojavio se na BBC-u, raspravljajući o nedavnim izdajama koje je počinio Assad, a koje su predstavljale ubod nožem u leđa osovini. Također je otkrio Assadov blizak odnos i puno znanje o nizu atentata na iranske stručnjake od strane cionista, kao i njegovu dostavu obavještajnih podataka Izraelu—potencijalno povezanih s Hezbollahom. Assad je odbio aktivirati svoju protuzračnu obranu i bio je tvrdoglav protiv savjeta Rusije i Irana da se uključi u ozbiljan dijalog s legitimnim oporbenim skupinama. Nedavno se čini da je podlegao poticajima Zaljeva.

Dužnosnik je nagađao da mu je Rusija odobrila humanitarni azil kako bi sačuvao preostale obavještajne podatke koje bi mogao izravno podijeliti s neprijateljima Saudijske Arabije, UAE ili Tel Aviva.

Bilo je jasno da se Assadov pad dogodio bez intervencije ili spašavanja njegovih saveznika. Bez obzira na njegovu pozitivnu ili negativnu povijest, Assad je sve prodao u posljednjim trenucima, čineći ga ništa više od izdajice. Ne može se isključiti njegova umiješanost u nedavna ubojstva vođa Hezbollaha.

Ton Rusije prema Basharu al-Assadu bio je mnogo oštriji nego što je zaslužio. Nedavno je postao teret na frontu otpora, posebno nakon izbijanja potopa Al-Aqsa.

Assad je protjerao predstavnike veleposlanstva u Sani i skupina za iračku narodnu mobilizaciju koji su čuvali njegovu ranjivu poziciju, a sve kako bi ispunio saudijske uvjete i obećanja.

Vjerovao je obećanjima Rijada i Abu Dhabija da će ga vratiti u Arapsku ligu i dopustiti mu da doživotno vlada Sirijom, daleko od Palestine i njegovih saveznika u Osovini. Međutim, odgovor je stigao brzo.

Ostavimo emocije po strani – Asad je sve napustio u najključnijoj i najodlučnijoj fazi u povijesti suočavanja i borbe s cionističkim neprijateljem. Već samo to je dovoljno da poništi bilo kakvu simboličku ulogu koju je ikada igrao, koja je bila u oportunističke svrhe i ništa više.
DuckZz

#3082 Re: Sirija vol. 3

Post by DuckZz »

tramvajtrojka wrote: 01/12/2024 16:03 @sarajevoxxxx de se javi ljudino ima li kakvih habera sa radija kul

@DuckZz bil mogao na jos neki izlet dole :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrav, kako smo :D
8) 8-) 8) 8-) 8) 8-)
tramvajtrojka

#3083 Re: Sirija vol. 3

Post by tramvajtrojka »

DuckZz wrote: 10/12/2024 00:00
tramvajtrojka wrote: 01/12/2024 16:03 @sarajevoxxxx de se javi ljudino ima li kakvih habera sa radija kul

8) 8-) 8) 8-) 8) 8-)
bitno je da nam je zeljo dobio dns :thumbup: :thumbup: i da smo svi zivi i zdravi :bih:

Sta ti velis na ovo sve sto se dole izdesavalo u zadnjih desetak dana
DuckZz

#3084 Re: Sirija vol. 3

Post by DuckZz »

Nema zarobljenika, sviju puštaju, nema smisla ikoga držati.
https://x.com/AmrElSherif0/status/1866019681204617252

Na drugoj strani tursko-sirijske grupe izivljaju po kurdima jer ih niko ništa nije pitao u vezi države.
DuckZz

#3085 Re: Sirija vol. 3

Post by DuckZz »

tramvajtrojka wrote: 10/12/2024 00:04
DuckZz wrote: 10/12/2024 00:00

8) 8-) 8) 8-) 8) 8-)
bitno je da nam je zeljo dobio dns :thumbup: :thumbup: i da smo svi zivi i zdravi :bih:

Sta ti velis na ovo sve sto se dole izdesavalo u zadnjih desetak dana
Znalo se za ovo godinama, nevjerovatno koliko vanjski faktori mogu uticati na unutrašnjost sukoba, i kad neko kaže "Eto ispada da samo Ruska podrška odrzava sirijski režim", i ispalo je tako, ali znalo se i za to.

Kad se sve naštimalo krenulo je samo, pitanje je da li bi ikad više ovako sve bilo u isto vrijeme (nedostatak Ruske podrške iz zraka, na zemlji, nedostatak Hezbollaha, Iranskih i Irackih grupa, oslabljen NDF itd itd) a na drugoj strani hardcore istrenirani islamisti i narod koji nema za hljeba iza linija.

Nažalost su Nusra i co. oni koji su o ovom momentu preuzeli tok na sebe, doduše i prije 5-6 godina bi bilo identicno cak i gore sa obzirom da tad nije postojala ni vlada ni vojna struktura, već samo kojekakve koalicije. Davno su izumrli oni koji bi najviše svima sada odgovarali, oni koji su ovo sve i zapoceli, no režim ih je uspio ubiti, a ove što su vođeni vjerskom ideologijom se samo koprcaju i obnavljaju kao gliste, a ako režim bira ko ce njih ubit, nek budu islamisti pa možda se nesto u buducnosti i promjeni. Da su vlast uzeli oni koji sada ne postoje, Sirija bi zauvijek bila slobodna, a ovo što sada imaju su šareniji i zapadniji talibani
Bernardinac

#3086 Re: Sirija vol. 3

Post by Bernardinac »

Dugarry wrote: 09/12/2024 23:19
Tarmac wrote: 09/12/2024 23:16

Rok za povlacenje?

Bas tako.

Revolucija u Siriji je preokret za cijeli region. Sami su sebe oslobodili. Nije ni nATO, ni Rusija, ni Kina....Sami! Cak ni Turci nisu direktno ucestvovali u borbama.

Iran i Turska su se slozili.

SA ce se morati sloziti.
Večeras na hrt 1 predstavnik sirijke opozicije spominje da je OVO projekt trogodišnjeg napora NAS i naših saveznika i Ukrajine(logistka i trening)

Imate to u emisiji 'Otvoreno" Hrt 1 na 22:14
jeza u ledja

#3087 Re: Sirija vol. 3

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: 09/12/2024 22:42
jeza u ledja wrote: 09/12/2024 21:58
_BataZiv_0809 wrote: 09/12/2024 21:35

Moze.
Hvala sto me pratis, moji fanovi su mi sve.
Cijeli forum zna sta si pisao.
Evo bacimo laganu opkladicu.
Ja nadjem 5 svojih postova iza 24.2.2022. iz kojih se moze zakljuciti moj stav o ruskoj agresiji na Ukrajinu u zamjenu za tvoj trajni ban sa foruma.
Mislim da je to postena ponuda :mrgreen:

Deal?
Koliko ti je mjeseci nakon tog datuma trebalo da napises tih 5 kriticnih postova? (Siguran sam da si trazio i brojao :lol: ). Jesi li odmah izasao sa stavom da ono sto Rusija radi agresija i zlocin?

Ono sto bi bilo posteno je da se nisi usutao na temi Ukrajina od tog datuma. No vidio si kako vjetar puse na forumu i svijetu prema ljudima slicnih stavova sa tvojim i zato te vise nije bilo. Jednostavno si se pametno usutao dok su druge banovali. I to je svima jasno.

Toliko o tome…
apsidejzi

#3088 Re: Sirija vol. 3

Post by apsidejzi »

Iran ni mukajet. Cudno. Zaista cudno.
donnie_darko

#3089 Re: Sirija vol. 3

Post by donnie_darko »

Zašto svi šute dok Izrael na oči cijeloga svijeta bombarduje susjednu zemlju ?

Smiješno bi mi bilo pitati gdje je Amerika, Britanija, Francuska, Gdje su "zemlje slobodnog svijeta" da nešto kažu dok se svako moguće međunarodno pravo ruši. ALI Gdje je Turska, Gdje je Iran, Gdje je Saudija, Gdje je Egipat, Gdje je Libija, Gdje je Irak, gdje je bilo ko od Islamskog svijeta da išta kaže...

Neko ranije napisa, a ja ću ga podržati. Naprijed Izrael! Nadam se da će okupirati jug Sirije pa ćemo za trideset godina to zvati okupiranim jugom, kao što tako danas zovemo Golansku visoravan.
Očito su daleko sposobniji i pametniji od kompletnog Islamskoga svijeta. Make Izrael great again, kad je bal nek je maskembal.
1Dante1

#3090 Re: Sirija vol. 3

Post by 1Dante1 »

Zato sto je to interes. Kada ce te početi shvatati da nema neke pravde, dobra ili koje druge om, već samo interesi i interesi?

Normalan čovjek u BIH bi trebao odmah potpisati da izrahel radi sta hoće kako hoće, ako mi dobijemo nesto iz toga

Kao da je koga zanimalo hoće li Salko iz Bosne dobiti život devedesetih?
jeza u ledja

#3091 Re: Sirija vol. 3

Post by jeza u ledja »

Pa cekaj jel Amerikanci bombarduju po Siriji? Zar nisu i Rusi bombardovali? Zar nisu i Turci?
Izrael radi sta hoce vec decenijama. U ratu su sa Sirijom.

Da bombarduju neku random zemlju to bi bilo drugo.

(Mada bi i tad to Washnigton opravdavao :roll: )
Point.

#3092 Re: Sirija vol. 3

Post by Point. »

jeza u ledja wrote: 10/12/2024 00:48

Ja nadjem 5 svojih postova iza 24.2.2022. iz kojih se moze zakljuciti moj stav o ruskoj agresiji na Ukrajinu u zamjenu za tvoj trajni ban sa foruma.

Deal?
Koliko ti je mjeseci nakon tog datuma trebalo da napises tih 5 kriticnih postova? (Siguran sam da si trazio i brojao :lol: ). Jesi li odmah izasao sa stavom da ono sto Rusija radi agresija i zlocin?

Ono sto bi bilo posteno je da se nisi usutao na temi Ukrajina od tog datuma. No vidio si kako vjetar puse na forumu i svijetu prema ljudima slicnih stavova sa tvojim i zato te vise nije bilo. Jednostavno si se pametno usutao dok su druge banovali. I to je svima jasno.

Toliko o tome…
Istina :thumbup:
Last edited by Point. on 10/12/2024 08:16, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3093 Re: Sirija vol. 3

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote: 10/12/2024 00:48

Deal?

Toliko o tome…
Kukavico :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3094 Re: Sirija vol. 3

Post by _BataZiv_0809 »

DuckZz wrote: 10/12/2024 00:14 Nažalost su Nusra i co. oni koji su o ovom momentu preuzeli tok na sebe, doduše i prije 5-6 godina bi bilo identicno cak i gore sa obzirom da tad nije postojala ni vlada ni vojna struktura, već samo kojekakve koalicije. Davno su izumrli oni koji bi najviše svima sada odgovarali, oni koji su ovo sve i zapoceli, no režim ih je uspio ubiti, a ove što su vođeni vjerskom ideologijom se samo koprcaju i obnavljaju kao gliste, a ako režim bira ko ce njih ubit, nek budu islamisti pa možda se nesto u buducnosti i promjeni. Da su vlast uzeli oni koji sada ne postoje, Sirija bi zauvijek bila slobodna, a ovo što sada imaju su šareniji i zapadniji talibani
Jesi ga ovdje zapetljao hljebe.... de malo pojasni
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3095 Re: Sirija vol. 3

Post by _BataZiv_0809 »

Predstavnik opozicije, a 40 godina zivi u HR i preziva se Assad :lol:

Kako ljudi mijenjaju dres to je bruka, jos ofira sirijskog konzula u HR da se ne slaze sa promjenom vlasti :D

Nego frajer odmah veli kako jeste bez uvijanja- Assad se nije htio dogovorit sa Erdoganom i tako je krenulo.
Moenx

#3096 Re: Sirija vol. 3

Post by Moenx »

Nego da jos dodam i ovu kombinaciju
I poslije Asada Asad
Natenjshu je prema ponasanju prema sirijskoj drzavi novi Asad
Haris.ba

#3097 Re: Sirija vol. 3

Post by Haris.ba »

donnie_darko wrote: 10/12/2024 01:31 Zašto svi šute dok Izrael na oči cijeloga svijeta bombarduje susjednu zemlju ?

Smiješno bi mi bilo pitati gdje je Amerika, Britanija, Francuska, Gdje su "zemlje slobodnog svijeta" da nešto kažu dok se svako moguće međunarodno pravo ruši. ALI Gdje je Turska, Gdje je Iran, Gdje je Saudija, Gdje je Egipat, Gdje je Libija, Gdje je Irak, gdje je bilo ko od Islamskog svijeta da išta kaže...

Neko ranije napisa, a ja ću ga podržati. Naprijed Izrael! Nadam se da će okupirati jug Sirije pa ćemo za trideset godina to zvati okupiranim jugom, kao što tako danas zovemo Golansku visoravan.
Očito su daleko sposobniji i pametniji od kompletnog Islamskoga svijeta. Make Izrael great again, kad je bal nek je maskembal.
Svijet voli pobjednike. :run:

Ko moze sada Turskoj sta prigovoriti da uleti 30 kilometara i napravi bafer zonu bafer zone. :D
skrbavi-admin

#3098 Re: Sirija vol. 3

Post by skrbavi-admin »

xxx
Last edited by skrbavi-admin on 10/12/2024 08:36, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#3099 Re: Sirija vol. 3

Post by skrbavi-admin »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/arap ... /komentari

Hezbolah ako ima ista na raspolaganju / sad je vrijeme da ili reaguje ili se pomiri sa sudbinom nestanka.....
El_comadante

#3100 Re: Sirija vol. 3

Post by El_comadante »

Sad je zeznuto ko god bio vlast. Rasrušena zemlja, sa unutrašnjim razlikama i Izraelom na golanskoj visoravni. Naravno neka je zločinac otišao sada ide teži dio obnove zemlje.
Post Reply