Kako naci zenu vrijednu braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Xavier1

#3076 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Xavier1 »

Cookie85 wrote:
Xavier1 wrote:Hajde dajte dobre savjete. Nije lako nama danasnjim momcicima pronaci pristojnu i moralnu djevojku.
To pusi, pije, drogira se, mijenja momke svako malo i sto je najgore ne zna nista ni da skuha. Sramota kakve su postale. :(
Ne vidim nista lose u ovome, osim drogiranja :D :)

Kao da se ima vremena da kuha, jedino ako nisi bas "zanimljiv" pa mozda ti i skuha nesto :)

Ne razumijem ...

Pusi ? pa sta, ako ti smeta, nek uvijek ima zvake uz sebe.
Pije? dokle god je u granicama normale, ne vidim problem
Mjenjanje partnera? pa sta ako mjenja dok ne nadje sto joj odgovara i mi smo isti takvi. Ne kontam , ti volis da spavas sa djevojkom ? zasto ona ne bi volila da spava sa momkom ? sto si ti bolji od nje?
Kuhanje? dokle god nema djece, nema ni potrebe za stalnim kuhanjem.

Ako ti je stalo ne neke osobe, onda prihvati osobu kakva jest i trazis u onome sto ti smeta kod te osobe da vrline prevladavaju, a ne obrnuto, dokle god samo trazis mane, nikad neces naci sto trazis ;)

Takav sam ti sam, samo sto su meni mane, previse vezanje za osobu, pa to izbjegavam na svoj nacin.

P.S
Ako trazis da ne pije, ne pusi, da je nevina i da kuha, onda pazi na neko "dijete" i uci je da kuha, pa kad bude punoljetna, ozeni je! :D Mislim da ti je to jedini nacin :) :D
Tebi brate izgleda bitno samo da je zensko. Nikakve kriterije nemas.
Cookie85

#3077 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

Xavier1 wrote:
Cookie85 wrote:
Xavier1 wrote:Hajde dajte dobre savjete. Nije lako nama danasnjim momcicima pronaci pristojnu i moralnu djevojku.
To pusi, pije, drogira se, mijenja momke svako malo i sto je najgore ne zna nista ni da skuha. Sramota kakve su postale. :(

Kao da se ima vremena da kuha, jedino ako nisi bas "zanimljiv" pa mozda ti i skuha nesto :)

Ne razumijem ...

Mjenjanje partnera? pa sta ako mjenja dok ne nadje sto joj odgovara i mi smo isti takvi. Ne kontam , ti volis da spavas sa djevojkom ? zasto ona ne bi volila da spava sa momkom ? sto si ti bolji od nje?

Ako ti je stalo ne neke osobe, onda prihvati osobu kakva jest i trazis u onome sto ti smeta kod te osobe da vrline prevladavaju, a ne obrnuto, dokle god samo trazis mane, nikad neces naci sto trazis ;)

Takav sam ti sam, samo sto su meni mane, previse vezanje za osobu, pa to izbjegavam na svoj nacin.

P.S
Ako trazis da ne pije, ne pusi, da je nevina i da kuha, onda pazi na neko "dijete" i uci je da kuha, pa kad bude punoljetna, ozeni je! :D Mislim da ti je to jedini nacin :) :D
Imam ja kriterije, da je zensko, punoljetna i dobro izgleda ;) Gledam na to da niko nije savrsen, takva osoba ne postoji. Ona ima mana, ja imam mana, ti imas mana...,svi mi imamo mane.
Takodjer znam da smo MI ljudi smo sebicni po prirodi.

Idemo ovako.

Djevojka dobro izgleda fizicki i psihicki (pod psihicki podrazumjevam da je inteligentna, zanimljiva, duhovita...) , te dvije stvari spojiti zajedno je skoro pa nemoguce (fizicki izgled i psihicki)

Eh sad, ja nasao takvu djevojku bas kakvu sam zelio, cak se i ja njoj svidjam, sve super, ali problem ona pusi, ponekad popije itd.

Sad ti meni reci da je to stvarno razlog da ti vidis da ta djevojka koja izgleda super i jos pametna da kazes da je bez veze zbog nekih poroka?

jbga gledamo ti i ja drugacije, Ja kazem iskreno sta ocekujem od nekoga, ali ne izmisljam razloge zasto ne zelim tu osobu, jer ti razlozi kao pusi i ponekad poopije, nisu bas neki razlozi, zato mislim na slijedece mogucnosti:

1. Bojis se vezivanja
2. Zelis da imas roba pored sebe -> pod ovim mislim da ti imas 110% kontrolu nad njom ---> da nisi vehabija?
3. Bojis se sta ce neko drugi misliti o tebi
4. jednostavno nisi siguran u sebe ni u ono sta TI stvarno zelis, jer ono sto ti zelis je skoro pa savrsena osoba, bez ikakvih poroka, da je iskusna u krevetu, a ipak nevina, pametna, lijepa , zgodna itd. ( da ne nabrajam, skontao si poentu)

Ne bi ti vjerovao kakve ja kriterije postavljam, bas zbog toga sam sam, jer postavljam skoro nemoguce kriterije bas iz razloga sto ne zelim da se vezem, zato i vidim sta ti radis ;) , ali bar ne postavljam neke glupe "kriterije" .
Last edited by Cookie85 on 23/08/2019 03:22, edited 1 time in total.
Cookie85

#3078 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

p206 wrote:
Cookie85 wrote:

Ne razumijem ...

P.S
ma nema, sve su za 10
Nisu sve 10 , ali sigurno nisu sve 0
moonca

#3079 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Xavier1 wrote:
Cookie85 wrote:

Ne razumijem ...

P.S
Koja vrlina moze da ' preovlada' -od napusenje i pijane.. :lol: a. :idea: .moze -- ne tuce se -- samo se smije...odspava i ko' nova :oops: :P

Xavier- jedini problem je, ako se ozenis -zaljubljen... ii neka je blizu 30 --im...
animals

#3080 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

Probirac-otirac..
sto bi nasi stari rekli.. :D
Euphoria

#3081 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Euphoria »

Pa di si Cookie85 kolacicu :kiss:

Lajk za moderne i razumne stavove

Xavi, on ti je kakav ces ti biti za 10g vjeruj mi. Poslusaj ga, iskustvo je na njegovoj strani :wink:
Last edited by Euphoria on 23/08/2019 08:34, edited 1 time in total.
anchor85

#3082 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by anchor85 »

Džaba @Cookie pišeš, pokušavali smo svi na razne načine da mu objasnimo sve to na 100+ stranica. Ali ne ide. Jedino što još možemo reći za njega je da je mlad, nadoći će mu (da ne kažem doći će iz gujice u glavu).
annoy

#3083 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by annoy »

Pustite covjeka da trazi ono sto zeli, mlad je
Svi imamo neke kriterije i stvari koje su nam bitne...vecina shvati da se ne moze bas 100% drzati zamisljene slike idealnog partnera jer takvo nesto ne postoji...nekakve kompromise svi napravimo, a napravit ce i on sigurno kad mu neka ukrade srce, al to ne znaci da treba potpuno odustati od onog sto smatra bitnim
Svatko ima pravo na svoje kriterije i tko smo mi da kazemo drugome da njegovi nisu validni, a nasi jesu
biggrin

#3084 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by biggrin »

čuj ko smo mi...? pa mi smo verifikatori i ne samo da imamo pravo na to, već čak i obavezu da to činimo!
Euphoria

#3085 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Euphoria »

Mlad, zgodan, zafrkan... Neka uziva kad moze :kiss:
I nadam se da se nece ozeniti prije 30te :thumbup:
Guadalajara

#3086 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Guadalajara »

annoy wrote:Pustite covjeka da trazi ono sto zeli, mlad je
Svi imamo neke kriterije i stvari koje su nam bitne...vecina shvati da se ne moze bas 100% drzati zamisljene slike idealnog partnera jer takvo nesto ne postoji...nekakve kompromise svi napravimo, a napravit ce i on sigurno kad mu neka ukrade srce, al to ne znaci da treba potpuno odustati od onog sto smatra bitnim
Svatko ima pravo na svoje kriterije i tko smo mi da kazemo drugome da njegovi nisu validni, a nasi jesu
Fin post...slazem se ! :skoljka:
Euridika
Globalna šefica

#3087 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Euridika »

Tomahawk11
Globalni moderator

#3088 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Tomahawk11 »

To je prava žena :thumbup:

:mrgreen:
MarlboroGold

#3089 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by MarlboroGold »

:lol:

Pa zar i to postoji :mrgreen:
allem_77

#3090 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by allem_77 »

animals wrote:Probirac-otirac..
sto bi nasi stari rekli.. :D
Naši stari, su svašta nešto rekli. Evo nekih poslovica. :D

“Ko se ženi na brzinu, taj se kaje na tenane.”

Ćoravoj mački nikada ne možeš nadavat'.

Ko umije njemu dvije.

Mlad delija, star prosjak.

Muško je za ženidbe sve dok okom može namigivat’.
Cookie85

#3091 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote:Pa di si Cookie85 kolacicu :kiss:

Lajk za moderne i razumne stavove

Xavi, on ti je kakav ces ti biti za 10g vjeruj mi. Poslusaj ga, iskustvo je na njegovoj strani :wink:
Pa gdje si ti Moonlight :D Kako si mi ti ? :)

Mogu i ja nekad biti razuman :D mada rijetko :D :lol:
Euphoria

#3092 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Euphoria »

Nemoj ti meni "Gdje si ti Munlajt..."
:repetirana:
Cookie85

#3093 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

annoy wrote:Pustite covjeka da trazi ono sto zeli, mlad je
Naravno da svako ima kriterije, ali bas zato sto je mlad mu govorimo da mora praviti sporazume. Proci ce vrijeme, on ce biti sam, kad shvati zbog cega je sam, krivit ce sebe sto se nije vise opustio u zivotu i uzivao.
Cookie85

#3094 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote:Nemoj ti meni "Gdje si ti Munlajt..."
Eno, nesto ljuta, a ne znam ni sto :D
chombe trajla be

#3095 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by chombe trajla be »

Puno ste mi ovo sve odvukli na filozofiju, nego da ja iskoristim priliku i pitam: Ima li kakva forumašica do 30 god, fina, kulturna, koja bi voljela da pronosa vjerenički prsten? :gnjavim:
I vi muški slobodno proširite ovu vijest, Čombe je riješio! :D
spreca

#3096 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by spreca »

chombe trajla be wrote:Puno ste mi ovo sve odvukli na filozofiju, nego da ja iskoristim priliku i pitam: Ima li kakva forumašica do 30 god, fina, kulturna, koja bi voljela da pronosa vjerenički prsten? :gnjavim:
sta ti bi...uvjek si bio normalan :lol: ....salim se neka ti je sa srecom Combe i da dugo ne trazis :D
Euphoria

#3097 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Euphoria »

Cookie85 wrote:
Miss Moonlight wrote:Nemoj ti meni "Gdje si ti Munlajt..."
Eno, nesto ljuta, a ne znam ni sto :D
Mangupe :kiss:
Cookie85

#3098 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote: Mangupe :kiss:
:kiss:
chombe trajla be

#3099 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by chombe trajla be »

spreca wrote:
chombe trajla be wrote:Puno ste mi ovo sve odvukli na filozofiju, nego da ja iskoristim priliku i pitam: Ima li kakva forumašica do 30 god, fina, kulturna, koja bi voljela da pronosa vjerenički prsten? :gnjavim:
sta ti bi...uvjek si bio normalan :lol: ....salim se neka ti je sa srecom Combe i da dugo ne trazis :D
Hvala, tražit ću ja i dugo, samo da ne promašim :) Zato ako vidite da se oko mene mota neka sumnjiva slobodno reagujte :D
Cookie85

#3100 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

Zar ti je toliko dosadno u zivotu ? :P
Post Reply