bitna je brzina kretanja... kad sam s nekim u setnji, ono od izloga do izloga
Samsung smartphones
Moderator: Benq
- holowey
#3076 Re: Samsung smartphones
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3077 Re: Samsung smartphones
razumijem što pričaš ima i način hodanja
on bilježi mikropokrete kukova i ako hodam čudno kukovima neće mjeriti
jeste ne mjeri korake
ali također ne mjeri ni na biciklu kilometre kad pauzira ne zna se probuditi
on bilježi mikropokrete kukova i ako hodam čudno kukovima neće mjeriti
jeste ne mjeri korake
ali također ne mjeri ni na biciklu kilometre kad pauzira ne zna se probuditi
- holowey
#3078 Re: Samsung smartphones
za biciklo je strava app zakon
- Sanjarko
#3079 Re: Samsung smartphones
Screenshot Assistant apk se zove za screenshot na neki drugi nacin koji ja koristim, volume button itd zbog refleksa mi nije na ruku.
- Plavo-bijeli
#3080 Re: Samsung smartphones
Naglo mi moj A52s počeo pokazivati da je kao previše hladan i da se ne moze punit...da nije vani plus 40 mozda bih mu i povjerovao
Jučer izludio pola dana trazio rijesenje i pronađem neki komentar da neko 'udari' telefon sa strane po bateriji, hajd reko nemam šta izgubit da pokusam,,kad fakat radi...
Eh sad problem je sto nece da se puni ako ne dobije koji dobar udarac
Malo istrazivao i koliko vidim otisao je senzor taj za temperaturu, zna li neko koliko bi popravak toga kostao??
Sve kontam da je vrijeme i da se počne razmisljati o promjeni telefona, ali je isto tako nevjerovatno da novi A55 nije nešto puno bolji, vjerujem da čak ne bih ni primjetio neku razliku i nema telefona do hiljadu km da je puno bolji, da se osjeti, što mi je nevjerovatno s obzirom da mi je telefon star 3 godine...
Malo gledao za tu cijenu od oko 1000km ima samo pixel 7 pro i to preko ovih hustela i univerzalnog... da li još čekati da izađu novi telefoni, ili šta predlazete za sve opcenito?
U odnosu na a52s volio bih bolji ekran tj da ima bolje osvjetljenje kad je vani sunce i bolju kameru, po mogućnosti bilo kakav zoom opticki da ima, zato mi se pixel 7 pro sviđa i da ima dobar software.
Jučer izludio pola dana trazio rijesenje i pronađem neki komentar da neko 'udari' telefon sa strane po bateriji, hajd reko nemam šta izgubit da pokusam,,kad fakat radi...
Eh sad problem je sto nece da se puni ako ne dobije koji dobar udarac
Malo istrazivao i koliko vidim otisao je senzor taj za temperaturu, zna li neko koliko bi popravak toga kostao??
Sve kontam da je vrijeme i da se počne razmisljati o promjeni telefona, ali je isto tako nevjerovatno da novi A55 nije nešto puno bolji, vjerujem da čak ne bih ni primjetio neku razliku i nema telefona do hiljadu km da je puno bolji, da se osjeti, što mi je nevjerovatno s obzirom da mi je telefon star 3 godine...
Malo gledao za tu cijenu od oko 1000km ima samo pixel 7 pro i to preko ovih hustela i univerzalnog... da li još čekati da izađu novi telefoni, ili šta predlazete za sve opcenito?
U odnosu na a52s volio bih bolji ekran tj da ima bolje osvjetljenje kad je vani sunce i bolju kameru, po mogućnosti bilo kakav zoom opticki da ima, zato mi se pixel 7 pro sviđa i da ima dobar software.
- Peacean
#3081 Re: Samsung smartphones
Sva testiranja rade se sa slatkom vodom, morska voda je potpuno druga zvijer i ne znam ima li ijednog telefona na tržištu da može da podnese slanu vodu bez problema.banjaluka078 wrote: ↑04/07/2024 20:29Taj dio znam. Nisam očekivala da će "water resistant" telefon imati problem s deset kapljica te iste "water" i da će dva dana (uz sušenje uspravno, istresanje vode, feniranje i ronjenje u riži) imati probleme s punjenjem kao da je bio zaronjen pod vodu. Garant bi umro da sam ga skroz smočila.
-
zrakomlat
#3082 Re: Samsung smartphones
Kakav je S23 FE? Ne znam ima li to što tebi treba ali kontam, noviji plus nešto viša klasa, valjda.Plavo-bijeli wrote: ↑20/07/2024 10:51 Naglo mi moj A52s počeo pokazivati da je kao previše hladan i da se ne moze punit...da nije vani plus 40 mozda bih mu i povjerovao![]()
Eh sad problem je sto nece da se puni ako ne dobije koji dobar udarac![]()
-
Lain Coubert
#3083 Re: Samsung smartphones
S21 Ultra, postalo nemoguće koristiti na suncu, valjda se brzo pregrije i smanjuje svijetlinu ekrana iako piše da je na max. Stvarno je loše riješeno to na ovom modelu.
- Plavo-bijeli
#3084 Re: Samsung smartphones
taj s23 FE sam malo isprobao u Bh telecomu i nije mi se ni malo svidio, nekako izgleda kao stariji model...prije bih uzeo s24 koji je ista cijena kao ovaj pixel 7 pro..ali mi opet glupo uzimati s24 koji mi je fakticki isti kao s23 i tu bih onda radije cekao s25 hahazrakomlat wrote: ↑20/07/2024 18:22Kakav je S23 FE? Ne znam ima li to što tebi treba ali kontam, noviji plus nešto viša klasa, valjda.Plavo-bijeli wrote: ↑20/07/2024 10:51 Naglo mi moj A52s počeo pokazivati da je kao previše hladan i da se ne moze punit...da nije vani plus 40 mozda bih mu i povjerovao![]()
Eh sad problem je sto nece da se puni ako ne dobije koji dobar udarac![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3085 Re: Samsung smartphones
A brzo ce i S26....ako se jos malo strpis s27..je tu.. 
- Plavo-bijeli
#3086 Re: Samsung smartphones
Pa nije baš tako
Mozda uzmem s24, ali vidjet ću još.
Nego zna li ko kakav dobar servis a da nije previše skup?
Išao u Kimtec i puno mi traze za telefon koji kosta polovan 250km.
Neko je pisao na Skenderiji kod Coloseuma?
- holowey
#3087 Re: Samsung smartphones
Plavo-bijeli wrote: ↑23/07/2024 12:58Pa nije baš takopoenta je da je s24 faktički isti telefon kao s23, a za s25 se očekuje ako ništa potpuno nove kamere.
Neko je pisao na Skenderiji kod Coloseuma?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#3088 Re: Samsung smartphones
Je li na platou ili dole prema ulazu Coloseuma? I koji je naziv servisa ako neko zna? Hvala.
- skupljac_zeljeza
#3089 Re: Samsung smartphones
To teško po svim onima koji rade duže vrijeme recencije i prate Samsung. Evo izašao Fold 6, a vuče kamere iste sa Fold 4. Kamera S23 i S24 takve da ako ti neko izmiješa slike jednog i drugog da nećeš znati koja je od kojeg. Šta još može nabrijati na kameri kada sa S24 Ultra prenosi ceremoniju otvaranja OI Paris 2024? Može ubaciti i nekoliko S23 da ne bi uočili. Mora razmišljati unaprijed šta će za S26, a da ne ide previše ispred konkurencije. Preko 200 jedinica Galaxy S24 Ultra će biti postavljeno na čamce, prenoseći paradu preko privatne 5G mreže.Plavo-bijeli wrote: ↑23/07/2024 12:58Pa nije baš takopoenta je da je s24 faktički isti telefon kao s23, a za s25 se očekuje ako ništa potpuno nove kamere.
Samsung Galaxy S24 Ultra to broadcast the Paris 2024 opening ceremony.
For the first time, the opening ceremony will take place outside of a stadium, as the athletes will parade on floating platforms on the Seine. Over 200 units of the Galaxy S24 Ultra will be mounted on these boats, streaming the parade over a private 5G network.
The broadcast will be done in collaboration with Orange, which is installing more than a dozen 5G antennas along the river. There will also be relay boats acting as antennas during the parade.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... -63327.php
- MTV
#3090 Re: Samsung smartphones
Mogu samo rec da je S24 Ultra sa Galaxy Watch 6 Classic prebrutalna kombinacija a da je sami telefon zvijer. 
- Plavo-bijeli
#3091 Re: Samsung smartphones
Odnio na kraju kod ovog Dzevada na Otoci jer su i njega hvalili...vidjet ćemo, on mi je rekao 60km popravka, a u Kimtecu 110km, kaze original dio. Pod uslovom da je taj kvar...holowey wrote: ↑23/07/2024 14:40Plavo-bijeli wrote: ↑23/07/2024 12:58Pa nije baš takopoenta je da je s24 faktički isti telefon kao s23, a za s25 se očekuje ako ništa potpuno nove kamere.
Neko je pisao na Skenderiji kod Coloseuma?taj lik na skenderiji je prva liga, ekspres opravke, kod kimteca cekas par dana...
- Plavo-bijeli
#3092 Re: Samsung smartphones
Pa s23 i s24 su doslovno iste kamere, s24 ima malo bolje slike zbog boljeg procesora.skupljac_zeljeza wrote: ↑23/07/2024 16:30To teško po svim onima koji rade duže vrijeme recencije i prate Samsung. Evo izašao Fold 6, a vuče kamere iste sa Fold 4. Kamera S23 i S24 takve da ako ti neko izmiješa slike jednog i drugog da nećeš znati koja je od kojeg. Šta još može nabrijati na kameri kada sa S24 Ultra prenosi ceremoniju otvaranja OI Paris 2024? Može ubaciti i nekoliko S23 da ne bi uočili. Mora razmišljati unaprijed šta će za S26, a da ne ide previše ispred konkurencije. Preko 200 jedinica Galaxy S24 Ultra će biti postavljeno na čamce, prenoseći paradu preko privatne 5G mreže.Plavo-bijeli wrote: ↑23/07/2024 12:58Pa nije baš takopoenta je da je s24 faktički isti telefon kao s23, a za s25 se očekuje ako ništa potpuno nove kamere.
Samsung Galaxy S24 Ultra to broadcast the Paris 2024 opening ceremony.
For the first time, the opening ceremony will take place outside of a stadium, as the athletes will parade on floating platforms on the Seine. Over 200 units of the Galaxy S24 Ultra will be mounted on these boats, streaming the parade over a private 5G network.
The broadcast will be done in collaboration with Orange, which is installing more than a dozen 5G antennas along the river. There will also be relay boats acting as antennas during the parade.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... -63327.php
Ne vjerujem, a i ono što sam čitao jeste da će 25 donijeti potpuno nove poboljšane kamere. Shvatam ja da oni svi stagniraju već godinama u mnogim elementima i da pokušavaju da razvodne upgradee kako znaju i umiju, mislim moj a52s je haman isti kao a55, a 3 godine razlika...
Vidjet ću još, u otpicaju je Pixel 7 pro, s24, a ima nekakva i jeftina varijanta Xiaomi 14.
- Qler
-
brazzo19
#3094 Re: Samsung smartphones
Isto sve osim ovih slusalica, nisam opcenito ljubitelj ikakvih slusalica.
P.S Znal ko kad bi mogli doci oni "pokloni" od Samsunga sto su isli uz kupljen telefon preko BHT.a, ocekujem sat, tablet i slusalice.
- Qler
#3095 Re: Samsung smartphones
Ni ja ne volim in ear slušalice, al ove fino legnu, nisu neudobne nimalo.
-
cccccc
#3096 Re: Samsung smartphones
I ja cekam evo vec mjesecima. Cim je izasla ponuda sa ovim poklonima, sutradan sam kupio mob. Nadam se da nije navlakusa, da ce poslati
- Sanjarko
#3097 Re: Samsung smartphones
Zašto mi se zvuk na tipkovnici kad kucam brojeve ne čuje skoro nikako?
Pri pritisku čuje se ono klikanje ali ne na brojevnoj tipkovnici ali i na tipkovnici evo sad na forumu kad kucam.
Da li su update-i mogli nešto zeznuti?
Pri pritisku čuje se ono klikanje ali ne na brojevnoj tipkovnici ali i na tipkovnici evo sad na forumu kad kucam.
Da li su update-i mogli nešto zeznuti?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#3098 Re: Samsung smartphones
https://www.univerzalno.com/shop/samsun ... -black-9w/
https://www.univerzalno.com/shop/samsun ... 300tbegca/
https://www.univerzalno.com/shop/samsun ... 300bbegeu/
Koliko brzo ovo čudo može da napuni sat galaxy watch i s23 ultra mob. i da li je ovo dobra cijena? Hvala.
https://www.univerzalno.com/shop/samsun ... 300tbegca/
https://www.univerzalno.com/shop/samsun ... 300bbegeu/
Koliko brzo ovo čudo može da napuni sat galaxy watch i s23 ultra mob. i da li je ovo dobra cijena? Hvala.
- MTV
#3099 Re: Samsung smartphones
Pa ako je brzina tih bezicnih 9W a S23 Ultra podrzava 15W ili koliko vec bezicno od 0 do 100% ima 3 sata da se puni. Mozda malo manje.
- skupljac_zeljeza
#3100 Re: Samsung smartphones
Uzeo sam originalni Samsungov i nije bio jeftin, a ne znam da sam napunio nekoliko puta jer uvijek kada skinem telefon sa njega bude vreo. Zato idem radije na Power Bank. Imaju sada ovi superbrzo punjenje s izlazom 25 W od 20 000 mAh i kao da puni iz zida.
Samsung se počeo zezati sa flagshipovima. Kinezi dižu kapacitet na svojim modelima na 6000 mAh zato što Snapdragon 8 Gen 4 SoC je gladan energije, a Samsung na S25 i dalje zadržava 5000 mAh, a ubacuje Snapdragon 8 Gen 4. Ice Universe glasine se uglavnom obistine.
Samsung se počeo zezati sa flagshipovima. Kinezi dižu kapacitet na svojim modelima na 6000 mAh zato što Snapdragon 8 Gen 4 SoC je gladan energije, a Samsung na S25 i dalje zadržava 5000 mAh, a ubacuje Snapdragon 8 Gen 4. Ice Universe glasine se uglavnom obistine.
I sada ono najbitnije...The battery capacity for Samsung's upcoming Galaxy S25 Ultra has been leaked today, and it's not good news if you've been optimistic and hoping for a bump compared to the S24 Ultra's.
According to prolific leakster Ice Universe, the S25 Ultra's battery will be exactly the same as the S24 Ultra's battery at 5,000 mAh. Furthermore, even the maximum charging capacity will stay unchanged at 45W.
Some of Samsung's Chinese competitors have slowly started to outfit their flagships with bigger batteries, and rumor has it the next bunch out of China, coming late this year and early next year, will go even further - around 6,000 mAh, in fact. So with that in mind, when the S25 Ultra comes out in January, it might look a little bit undercooked, battery capacity wise.
Finally, let's add some more context: the upcoming Snapdragon 8 Gen 4 SoC, which is due to power most Android flagships going into 2025, has long been rumored to be quite power hungry. So the aforementioned Chinese companies putting bigger cells in their devices could very well be a direct consequence of that.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... -63847.php