Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za predsjednicu NO KJP Sarajevo-šume imenovana je Lejla Kasalo, a za članove Vedad Imamović i Zarfa Dupovac. Ime Zarfe Dupovac posljednjih mjeseci često je spominjano u medijima prilikom izvještavanja o dešavanjima u Zavodu Pazarić.
Zarfa Dupovac zaposlena je kao stručna saradnica u Zavodu Pazarić, a kako su mediji izvještavali, presudom Općinskog suda iz 2006. godine kažnjena je sa 1.500 KM zbog nesavjesnog rada u službi i to za vrijeme dok je obnašala dužnost vršiteljice dužnosti direktorice Zavoda Pazarić.
Fortina vlada imenovala u UO Zarfu Dupovac osuđenu za pronevjeru 50.000 KM u Zavodu Pazarić
iz koje stranke dolazi ova zarfa dupovac?
i kada vec pisem, da se dalje nadovezem.
Vlada KS dala Konakoviću 100.000 KM umjesto internatu u Srebrenici
Banksy wrote:SDA odlično radi posao, štreberski, po knjizi i pravilima. Nakon kongresa, unutra konsolidirani, aktivni, precizni i glasni, izvrsna su opozicija.
Šestorka je nedopustivo šlampava i ležerna kod imenovanja, traljava i inertna kod promocije dobro napravljenog posla, bahato potcjenjivački umišljena kod dobronamjerne kritike, nevješta pri komunikaciji, a međusobno još u tihom prepucavanju zbog parade.
Neophodno je pod hitno sanirati štetu koja je već velika, dok ne bude prekasno.
malakh wrote:
mislim da forto nije naivan i da je vrlo dobro svjestan koliku moć ima on, kao premijer. zna on to sve vrlo dobro, ali mora političiti zbog mira u kući. vrlo jasno i precizno je rekao svoj stav po pitanju zornića i tražit će on odgovornost sdpa po tom pitnaju. slučaj trbovića će također spriječiti. v.d. traje 3 mjeseca, a može i kraće i sumnjam da će dopustiti da se isti ponovno kandidira i dobije mandat od četiri godine.
Boldirano je glavno. Mir u kuci.
Pa kad su dvije stranke tu bile SDA i ovi otpatci poput Seferovog BPS-a moralo se malom Halilovicu izlaziti u susret i placati mu kojekakva udruzenja itd, trpati njihove kadrove gdje treba i ne treba samo da se drzi vlast.
Ovdje se radi o ŠEST političkih subjekata, gdje svako želi svoj dio kolača. Gdje bih rekao da je opet NS najzrelija sto se tice nekih stvari i da mozda najvise dugorocno gledaju.
Netacno, NS je najmanje kapacitirina stranka u sestorci, kao sto je i najrigidnija, narocito Fortini kadrovi, o njihovim sposobnostima i kapacitetima i ne zelim, da ne osvane sutra neko saopstenje, samo cu reci da su oni ti koji su prvi uzdrmali, do tada, potpuni mir i saglasnost u sestorci.
Umisljeni FGR koji misle da su uvijek i samo oni upravu i da su samo oni pametni... A posebno misle da je ono što podržavaju oni i njihovih 10 drugova je ono što svi žele i da svi tako misle...
MaksprotivMarksa wrote:Imam,kao sto je do sada sve bilo tacno, tako je i ovo. Raspitaj se po NiP-u sta misle o saradnicina iz NS i da li su im ikada izasli u susret.
pa što konaković svim silama brani fortu na posljednjoj sjednici skupštine? vezano za koncesiju između nexe-a i amine trade. mislim, logika većine, ako ti netko ne izlazi u susret, zašto bi ga branio od harange koja stiže iz sda...
MaksprotivMarksa wrote:Imam,kao sto je do sada sve bilo tacno, tako je i ovo. Raspitaj se po NiP-u sta misle o saradnicina iz NS i da li su im ikada izasli u susret.
pa što konaković svim silama brani fortu na posljednjoj sjednici skupštine? vezano za koncesiju između nexe-a i amine trade. mislim, logika većine, ako ti netko ne izlazi u susret, zašto bi ga branio od harange koja stiže iz sda...
Pa mahala je takva... Igra se svakako ali zna se ko je papak a ko *upak... Dino to ocito nije... Zna svako kako su zadrti iskompleksirani FGR, pa zna to i kifla pa sigurno konta... "Pusti debile... I radi posao, naucit ce i oni nekad..."
nekada imam osjećaj da se na silu želi prikazati sukob na relaciji ns i nipa. ne sekirajte se ljudi, jako je to savezništvo kao beton.
parada bila i prošla. naplatit će to kifla, samo sabura. što bi naš narod rekao. vuci siti, ovce na broju, ili ti ga, parada bila, a kifla već priprema zajedničkog kandidata za općinu centar.
A sta je alternativa, da se raspadnu ? Brani ga jer je stvar normalna, ovu vladu i sestorku na okupu drzi Dino, NS je tu jedan od najnegativnijih cinilaca, pravo pitanje je sto NS nikada nije uradila nesto za Dinu, stvorili su mu gomilu problema, o detaljima ne zelim zarad veceg dobra.
Kada govorim o sestorci, naravno da NS nije najgora, ali ne moze u istu recenicu sa Dinom.
malakh wrote:nekada imam osjećaj da se na silu želi prikazati sukob na relaciji ns i nipa. ne sekirajte se ljudi, jako je to savezništvo kao beton.
Ne postoji sukob na relaciji NiP - NS.
Naravno da su tu možda i najveće ideološke razlike unutar šestorke ali sukob ne postoji. Apsolutno sve funkcioniše normalno.
Uz SDP to je kičma ove vlade.
Goran Šehovac, svjedok odbrane na suđenjima Karadžiću i Mladiću, jedan od niza oficira i vojnika SRK VRS koji su prodefilovali tim suđenjima pokušavajući da (bezuspješno) dokažu da Sarajevo nije bilo u blokadi, da nije bilo opsade, granatiranja, snajpera.
julisiz es grant wrote:
Goran Šehovac, svjedok odbrane na suđenjima Karadžiću i Mladiću, jedan od niza oficira i vojnika SRK VRS koji su prodefilovali tim suđenjima pokušavajući da (bezuspješno) dokažu da Sarajevo nije bilo u blokadi, da nije bilo opsade, granatiranja, snajpera.
Jos jedan autogol. Ovi ce sami srusiti vladu, kako su krenuli.
Umjesto da nastave rad u miru i tišini, sve vise i vise ovakvih stvari izlazi na površinu.
Mislim, koja je to pamet, zvati veterane VRS-a na otvaranje obnovljene grobnice mladobosancima...halo?
Je li nisu mogli naći druge Srbe, sa "ove strane linije", ako im je već bitan nacionalni balans i u ovakvim stvarima? Kao da su obnovu kapele vršili kao uslugu Srbima, a ne gradu Sarajevu, kao dio uspomene na prvi događaj po kome je Grad prvi put postao planetarno poznat.
nKrkan wrote:al meni nije jasno ,evo Nikšić i ova ostala klapa , polomili bi se da nasele Srbe ,a ovi sami to ne žele sizifov poso
Niksic je u sukobu sam sa sobom. Inati se Bosnjacima, kako bi se dodvorio Srbima. Lik izgubljen u vremenu i prostoru. Nije mu ovo vise bratstvo - jedinstvo. Debelo je zaglavio u 80- im godinama prošlog vijeka.
nKrkan wrote:al meni nije jasno ,evo Nikšić i ova ostala klapa , polomili bi se da nasele Srbe ,a ovi sami to ne žele sizifov poso
Niksic je u sukobu samim sa sobom. Inati se Bosnjacima, kako bi se dodvorio Srbima. Lik izgubljen u vremenu i prostoru. Nije mu ovo vise bratstvo - jedinstvo. Debelo je zaglavio u 80- im godinama prošlog vijeka.
Ma izlapio
Ako je Banja Luka de facto srpski grad, tako je i Sarajevo de facto bošnjački grad.
jedan mandat kad odradi u BLu na temu povratka bošnjaka u istu , onda bi ovdje imao legitimitet da govori
Niksic je u sukobu samim sa sobom. Inati se Bosnjacima, kako bi se dodvorio Srbima. Lik izgubljen u vremenu i prostoru. Nije mu ovo vise bratstvo - jedinstvo. Debelo je zaglavio u 80- im godinama prošlog vijeka.
Ma izlapio
Ako je Banja Luka de facto srpski grad, tako je i Sarajevo de facto bošnjački grad.
jedan mandat kad odradi u BLu na temu povratka bošnjaka u istu , onda bi ovdje imao legitimitet da govori
Nema on muda za to. Ne samo on. Duduk i njegovi ljudi su uveli strah u Banja Luku. Isto Sjeverna Koreja. Da te Bog mili sačuva.
opštepoznata stvar, ovdje je se demokratija razvila samo na područijima koje je držala Armija RBIH, i jedan mali period HVO teritoriji dok je Lijanović uspio nešto malo jahat
nKrkan wrote:opštepoznata stvar, ovdje je se demokratija razvila samo na područijima koje je držala Armija RBIH, i jedan mali period HVO teritoriji dok je Lijanović uspio nešto malo jahat
Normalno. Zato je kod srpskog i jednog dijela hrvatskog korpusa jos na snazi Komunizam jer su im vodje bivši partijski drugovi Covic i Dodik koji ne trpe drugačija misljenja.