Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#3076 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Haris.ba »

Ali, kao pravnik znaš sve oko odgovornosti za štetu i krivične odgovornosti za nestručno liječenje, upotrebu krivotvorenog dokumenta itd.

Svaka škola dobro dođe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3077 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

:D
medvjed23

#3078 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by medvjed23 »

samo da havani reknem: neka te :kiss: :D
HAVANA wrote:I ovo su odgovori na konkretne stvari? Fakat je vrijeme za napustiti forum.Eto pricajte izmedju sebe i kukajte.Mi smo glupi i dosadni,vi znate sve bolje.Cuj istu pricu pricam,pa pricam svoju,ciju cu? S interneta bajke? Izvinjavam se.Cao i sretno vam bilo.
:thumbup:

skoro svako od nas svoju životnu filozofiju prezentira iznova i iznova kroz mnogo suštinski istih postova.. nije havana izuzetak, naprotiv.. ako je problem njegov pristup forumanju, onda komotno možemo zakatančiti forum..
1GB

#3079 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

Nije ni cudo sto su ovog Nihila odjebali iz one firme u Mostaru.. ne diraj nam ba Havanu :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3080 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

dezurni_ucenik wrote:
Haris.ba wrote:Može se nabaviti diploma medicinskog tehničara za 17 dana. Ne mora suicid. :D

I sutra svabi ne znas inekcije pravilno zabiti. Osakatis ga, napravis invalida od njega.
Neš ti vidjet injekcije. Tamo injekciju ne smije dat glavna med. sestra, samo doktor ;)
konjislav

#3081 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

HAVANA wrote:I ovo su odgovori na konkretne stvari? Fakat je vrijeme za napustiti forum.Eto pricajte izmedju sebe i kukajte.Mi smo glupi i dosadni,vi znate sve bolje.Cuj istu pricu pricam,pa pricam svoju,ciju cu? S interneta bajke? Izvinjavam se.Cao i sretno vam bilo.
Nemoj da ideš zbog par hejtera tu i tamo. Ti si ovdje legenda. ;-)
mirsek

#3082 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

1GB wrote:Nije ni cudo sto su ovog Nihila odjebali iz one firme u Mostaru.. ne diraj nam ba Havanu :mrgreen:
Havana una na :D .
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3083 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Problem je kad šačica uhljebljenih ovdje ismijava ostale koji nemaju marke u džepu. Kaže idi kod vulkanizera, plata 1400. Pa što ne ide onaj što ima štelu, amidžu, stranku, što je za njega Bogom dato mjesto. Svaki dan gledam neškolovanije, gluplje, neobrazovanije i nesposobnije od mene kako odjednom osvanu na radnom mjestu. I ja njima sutra trebam gumu zamijenit, da marva gleda sa visoka i smije mi se. Neka hvala, radije ću Švabi jezikom lizat usranu guzicu.
dezurni_ucenik

#3084 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Jimmy McNulty wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Haris.ba wrote:Može se nabaviti diploma medicinskog tehničara za 17 dana. Ne mora suicid. :D

I sutra svabi ne znas inekcije pravilno zabiti. Osakatis ga, napravis invalida od njega.
Neš ti vidjet injekcije. Tamo injekciju ne smije dat glavna med. sestra, samo doktor ;)

Znaci peres zicagu. :D
dezurni_ucenik

#3085 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Jimmy McNulty wrote:Problem je kad šačica uhljebljenih ovdje ismijava ostale koji nemaju marke u džepu. Kaže idi kod vulkanizera, plata 1400. Pa što ne ide onaj što ima štelu, amidžu, stranku, što je za njega Bogom dato mjesto. Svaki dan gledam neškolovanije, gluplje, neobrazovanije i nesposobnije od mene kako odjednom osvanu na radnom mjestu. I ja njima sutra trebam gumu zamijenit, da marva gleda sa visoka i smije mi se. Neka hvala, radije ću Švabi jezikom lizat usranu guzicu.

Sit gladnom ne vjeruje tako ti je uvijek bilo. Uspije nesto napraviti u ovoj drzavi i onda pametuje kako svako to moze. Samo me zanima kod tih privatnika sto su uspjeli, jesu li radnike prijavili na minimalac?
Haris.ba

#3086 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Haris.ba »

Jimmy McNulty wrote:Problem je kad šačica uhljebljenih ovdje ismijava ostale koji nemaju marke u džepu. Kaže idi kod vulkanizera, plata 1400. Pa što ne ide onaj što ima štelu, amidžu, stranku, što je za njega Bogom dato mjesto. Svaki dan gledam neškolovanije, gluplje, neobrazovanije i nesposobnije od mene kako odjednom osvanu na radnom mjestu. I ja njima sutra trebam gumu zamijenit, da marva gleda sa visoka i smije mi se. Neka hvala, radije ću Švabi jezikom lizat usranu guzicu.
Slažem se sa svime.

Nego, kako to da svi takvi uspiju? Kako to da takav sistem uspije? Kako to da glupi uspjevaju? I stvara se narativ - glupi ostaju, sposobne tjeraju.

Kakvi su to sposobni kada ih glupi otjeraju iz države?
dezurni_ucenik

#3087 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

I ti svasta pitas .
mirsek

#3088 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

dezurni_ucenik wrote:

Za 1500+ eura netto, ili ipak radis ovdje u BIH ko gospodin za 800-1000 KM ako uspijes da nadjes posao. :D
dezurni_ucenik

#3089 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

mirsek wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Za 1500+ eura netto, ili ipak radis ovdje u BIH ko gospodin za 800-1000 KM ako uspijes da nadjes posao. :D

Taman za Neuma da odes malo na more naravno ako uz pomoc filmskih efekata dobijes koji dan godisnjeg. :D
mirsek

#3090 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

dezurni_ucenik wrote:

Sit gladnom ne vjeruje tako ti je uvijek bilo. Uspije nesto napraviti u ovoj drzavi i onda pametuje kako svako to moze. Samo me zanima kod tih privatnika sto su uspjeli, jesu li radnike prijavili na minimalac?
:D Placeni su za sav rad i vise nego posteno, ni marke im nije uzeto iz koverte.
dezurni_ucenik

#3091 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Ah ta cuvena koverta.
mirsek

#3092 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

dezurni_ucenik wrote:
mirsek wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Taman za Neuma da odes malo na more naravno ako uz pomoc filmskih efekata dobijes koji dan godisnjeg. :D
Dace gazda bar vikend za mora, da pokaze drugima da je gospodin koji cijeni vrijedne radnike koji ostaju mimo svoje volje svake sedmice do 8-9 navecer dok se roba ne popise i poslozi. :oops:
Radio Sarajevo

#3093 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

dezurni_ucenik wrote:Sta je sa onima koji su zavrsili zurnalistiku, filozofiju, pravo tj fakultetski obrazovani a nemaju posla. Hoce li oni otici popravljat kamione u Belgiji? Sta se za njih preporucuje?
Da se prekvalifikuju ako nema posla u struci. Ako su se već jednom zajebali u životu, ne moraju ostati pri svojoj odluci. Novinar se može biti i iz hobija, ako toliko voliš taj posao, filozof takođe. Ili neka jednostavno naprave novac od filozofije i novinarstva, kad već nema nekoga da im ga da.

Pravnik koji nema posla može biti samo neko nesposoban da se za to izbori, ili lijen, a vjerovatno je oboje.
dezurni_ucenik

#3094 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Radio Sarajevo wrote:.

Pravnik koji nema posla može biti samo neko nesposoban da se za to izbori, ili lijen, a vjerovatno je oboje.

Prica tatinih i maminih uhljeba. :oops:

Sa diplomom pravnog fakulteta ako nemas veza mozes komotno guzicu da operes. Jebeno je i pripravnicki pronaci. Ja sam ga nekad davno odradio, sad sam u nekom drugom poslu. Te bajke ostavi za sebe.
dezurni_ucenik

#3095 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

mirsek wrote:

Dace gazda bar vikend za mora, da pokaze drugima da je gospodin koji cijeni vrijedne radnike koji ostaju mimo svoje volje svake sedmice do 8-9 navecer dok se roba ne popise i poslozi. :oops:[/quote]

Cuo sam i price kako trudnicama daju par mjeseci i onda ih vracaju nazad na posao.
mirsek

#3096 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

dezurni_ucenik wrote: Cuo sam i price kako trudnicama daju par mjeseci i onda ih vracaju nazad na posao.
Da, hoce licno da im uruce otkaz, ipak je to gospoda i obraz je u pitanju. :thumbup:
Radio Sarajevo

#3097 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

dezurni_ucenik wrote:
Radio Sarajevo wrote:.

Prica tatinih i maminih uhljeba. :oops:

Sa diplomom pravnog fakulteta ako nemas veza mozes komotno guzicu da operes. Jebeno je i pripravnicki pronaci. Ja sam ga nekad davno odradio, sad sam u nekom drugom poslu. Te bajke ostavi za sebe.
Ne znam tačno koji je proces i da li je tačna ova priča, ali evo možeš i ovako...

https://www.kakopedija.com/1439/kako-postati-advokat/

Pripravnički možeš uvijek džaba kod nekog odraditi, ali jok, kod nas bi ljudi odmah milju i po, a ne znaju sijalicu zamijeniti.

Koliko sam uhljeb, valjda dokazuje da nikad nisam radio u državnoj firmi, otac mi leži na Kovačima, a majka penzioner. Svaku marku sam svojim radom zaradio. I da... Zajebao sam se u životu i završio FPN, ali vjeruj mi da se i od toga mogu napraviti pare, bez ikakve štele, ali moraš raditi. Bez motike nema hljeba...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3098 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Jaran mi je bio student generacije. Prosjek 9.6. Prepišao Pravni. U Sudu BiH čovjek mu otvoreno kaže da neće dobiti posao jer nema prezime. Dok odrađuje pripravnički, jedno po jedno se zapošljava, a njemu noga. Na fakultetu mu ne daju da bude asistent, pola predmeta dobije. Pola. Ne cijeli, nego pola.

Ali reći ću mu da ima na Stupu mjesto vulkanizera, može se zaradit i 1400.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3099 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Sorry na 3 puta istom postu.
Last edited by Jimmy McNulty on 07/01/2019 14:02, edited 1 time in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3100 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

.
Last edited by Jimmy McNulty on 07/01/2019 14:01, edited 1 time in total.
Post Reply