Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MTV

#3076 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

CPT wrote:
Ne kupujes i ne mozes kupiti Windows, mozes kupiti samo LICENCU za Windows. Licenca za Windows se dokazuje racunom. Jos nesto? Da, YT pregledi se mogu kupiti i kupuju se redovno. Za Genocida znaju puno vece face od balkanskih lola. Izmedju ostalog radio tj. nastupao je sa Vinnie Pazom i JMD. Sigurno si cuo za njih? Sumnjam. Za Frenkia si valjda cuo?
https://www.youtube.com/watch?v=15OIDzoJpaw

Jedna od najpoznatijih hiphop trackova iz 2018 je Kamikaze. Onda se dvojac iz BH slucajno sjetio te rijeci koje se inace ne koristi bas cesto. Ma nemoj? :roll: Ako ti se vec svidja ta vrsta muzika onda prati ne ono sto vrijedi i ne sprdanciju te muzike.
Znaci strasno. :shock: A izgubis racun sta onda?! Kupi ponovo?!
Za Frenkie znam ko je. Dobio je i MTV Best Adria Act. Ove ostale bgt gdje ih iskopate. Koje je to mjerilo da su oni kvalitetni, samo zato sto se to vama svidja?!

Evo ti me prosvijetli sta da slusam jer sam eto po vama skrenuo sa puta :-)
Point. wrote:Ha lika pita se ko je Genocide :lol:.

MTV wrote:Izgleda da oni fakat citaju ovaj forum
Image
U jebote rasturaju. Insekt ima impresivnu pederušu za jednog opakog kriminalca i utokaša a Jala pravi bizMisman sa SDA liste, na najnovijem ajfonu ugovara posao sa 500 kila trave i 200 kila koke i one tablete od onog dilera Zoke. Ovaj u crvenoj kapi je reprezent Bloods, straight outta Vogošća.

Bebo :kiss:
Vau jesi sretan sada, uspio si u zivotu sa ovim postom sve si ih nadjacao. Nema jaceg od tebe...

Pa da ko je on?!. Koje je mjerilo da je on kvalitetan?! Samo zato sto ga ti slusas, vrhunski muzicki strucnjace.
Jel ima ijednu pjesmu da mu je hit?! Jel usao ikad u top 50 u trendingu?!. Gdje se njegova muzika pusta?!
Stalno vrtite plocu da ono sto je popularno ne znaci da je kvalitetno pa mi molim te vrhunski muzicki strucnjace objasnite koje je onda mjerilo da je nesto kvalitetno i dobro.
Jbt moj youtube kanal ima duplo vise pregleda od svih njegovih pjesama zajedno a nekupujem preglede, kad su vam puna usta kupovine pregleda. (Ova zadnja recenica je vise vezana za CPT-a.)

Sve imam osjecaj da kada dokazem nesto hejterima odma se pocne vrt ona vid mu glave i bradonja. (Primjer Poit.-ov zadnji post).
Point.

#3077 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

MTV wrote: Vau jesi sretan sada, uspio si u zivotu sa ovim postom sve si ih nadjacao. Nema jaceg od tebe...

Pa da ko je on?!. Koje je mjerilo da je on kvalitetan?! Samo zato sto ga ti slusas, vrhunski muzicki strucnjace.
Jel ima ijednu pjesmu da mu je hit?! Jel usao ikad u top 50 u trendingu?!. Gdje se njegova muzika pusta?!
Stalno vrtite plocu da ono sto je popularno ne znaci da je kvalitetno pa mi molim te vrhunski muzicki strucnjace objasnite koje je onda mjerilo da je nesto kvalitetno i dobro.
Jbt moj youtube kanal ima duplo vise pregleda od svih njegovih pjesama zajedno a nekupujem preglede, kad su vam puna usta kupovine pregleda. (Ova zadnja recenica je vise vezana za CPT-a.)

Sve imam osjecaj da kada dokazem nesto hejterima odma se pocne vrt ona vid mu glave i bradonja. (Primjer Poit.-ov zadnji post).
Dijete, ne moraš biti muzički stručnjak da procijeniš šta je kvalitetno a šta neukus. Pa ja, koji i ne slušam redovno hiphop, sam čuo za Genocide i znam da lik ubi šakama i da je milina slušati kojom lakoćom repuje o relevantnim stvarima a ne Gucci, Mucci, Fucci, bebo amebo sranja. Sad doduše ne znam koje auto vozi, vjerujem nije Mercedes Klasa žnj pa možda zato, Mr Trending, nisi čuo za njega.

Ti nikako da skontaš da ne priča niko o popularnosti i ne poriče da su Stanio i Olio popularni među današnjom dječurlijom, nego o neukusu i nekvaliteti njihovih pjesmica. I ti stalno pričaš o pupularnosti da ako je popularno mora i da je kvalitetno a upravo su brude sokaz da to ne stoji. I rahmetli Ekrem Gospoda je bio popularan, čitav turbofolk je mega popularan pa će se mnogi složiti da to nije kvaliteta vidjelo. Isti kurac i sa ovim balkantonom, autotunom i mrmljanjem u mikrofon. Turbofolk za urbane seljake. Zato i jesu i oni i Rasta i ostali za ismijavanja i šprdanja. Đe će bolan biti nešto kvalitetno a mrmljaju na autotune gluposti i muzika koja samo trese u pozadini čisto da nešto trese iz zvučnika dok brude mjerkaju trebice duvajući u nargila šlauf. Hajte, molim vas.

PS. I jako mi je žao što si uzeo za nick MTV, koji je nekada puštao odlične stvari dok nije prestao biti muzički kanal i time bacaš ljagu na to nekad sveto ime svojim i brudinim neukusom. Mjenjaj u YouTube, Trending ili slično, pliz.
Logovan

#3078 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Koliko je sve otišlo u neku stvar, dovoljno govori koliko se sluša Genocide, a koliko Jala/Buba/Rasta/itd. Trebalo je biti obrnuto. :oops: Bojim se da su Frenkie/Kontra/itd također prešišani.
Edin H.

#3079 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

Znači sad ne treba ni Rastu slušati. :shock:
Logovan

#3080 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Edin H. wrote:Znači sad ne treba ni Rastu slušati. :shock:
Kako misliš "ne treba"? :D Slušaj šta hoćeš. :D Rasta je sličan klinac kao ona dvojica.
Edin H.

#3081 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
Kako misliš "ne treba"? :D Slušaj šta hoćeš. :D Rasta je sličan klinac kao ona dvojica.

Jest’ pa da mi kažu na forumu da nemam sluha, muzičkog obrazovanja i da nisam napravio muzičku karijeru. :D
Logovan

#3082 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Logovan wrote:

Jest’ pa da mi kažu na forumu da nemam sluha, muzičkog obrazovanja i da nisam napravio muzičku karijeru. :D
Tvoja stvar. 8-) :D
MTV

#3083 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Point. wrote:
MTV wrote: Vau jesi sretan sada, uspio si u zivotu sa ovim postom sve si ih nadjacao. Nema jaceg od tebe...

Dijete, ne moraš biti muzički stručnjak da procijeniš šta je kvalitetno a šta neukus. Pa ja, koji i ne slušam redovno hiphop, sam čuo za Genocide i znam da lik ubi šakama i da je milina slušati kojom lakoćom repuje o relevantnim stvarima a ne Gucci, Mucci, Fucci, bebo amebo sranja. Sad doduše ne znam koje auto vozi, vjerujem nije Mercedes Klasa žnj pa možda zato, Mr Trending, nisi čuo za njega.

Ti nikako da skontaš da ne priča niko o popularnosti i ne poriče da su Stanio i Olio popularni među današnjom dječurlijom, nego o neukusu i nekvaliteti njihovih pjesmica. I ti stalno pričaš o pupularnosti da ako je popularno mora i da je kvalitetno a upravo su brude sokaz da to ne stoji. I rahmetli Ekrem Gospoda je bio popularan, čitav turbofolk je mega popularan pa će se mnogi složiti da to nije kvaliteta vidjelo. Isti kurac i sa ovim balkantonom, autotunom i mrmljanjem u mikrofon. Turbofolk za urbane seljake. Zato i jesu i oni i Rasta i ostali za ismijavanja i šprdanja. Đe će bolan biti nešto kvalitetno a mrmljaju na autotune gluposti i muzika koja samo trese u pozadini čisto da nešto trese iz zvučnika dok brude mjerkaju trebice duvajući u nargila šlauf. Hajte, molim vas.

PS. I jako mi je žao što si uzeo za nick MTV, koji je nekada puštao odlične stvari dok nije prestao biti muzički kanal i time bacaš ljagu na to nekad sveto ime svojim i brudinim neukusom. Mjenjaj u YouTube, Trending ili slično, pliz.
Nisam cuo za doticnog jer se ne sjacam da ga je ikad pokojna MTV Adria pustila. Pa cak i tu suradnju sa Frenkiem a Frenkia su pustali sto su vise mogli. A MTV Adria je najvise pustala alternativne muzike uz dodatak svetske komercijale. Zato su i propali jer nema publike koja slusa tu balkansku alternativu.
I Frenkie bi se "prodao" za komercijalu ali onda nebi imao o cemu repati jer svaka mu je najjaci sam, ostao sam isti, FM JAM drzava i opet FM Jam drzava. Dosadi vremenom jbt.
Zreli i ostvareni covjevce valjda bi trebao znati da se o ukusima ne raspravlja. Jer ni ja ne ulazim u teme Genocida i Frenkia i tamo da ih pljuje. Ako uopste imaju svoje teme.

Tebi se ne svidja Gucci, Mucci itd, imas pravo da ti se ne svidja ali da li je onda zbog toga to smece?!
Da li su i pjesme Otrove, Ego i Pravo vreme smece?! Ni u jednoj nema Gucci-a al u ovoj zadnjoj ima bebo :mrgreen:

Podebljano. Isti ti kojima su puna usta da je to neukus, sund i sranje cim krene takva neka pjesma dizu se ruje do plafona i pada se u trans. Klasicni balkanski sport u licemjerstvu i moralnosti.

I vidi se da ovi sto slusaju ovu lijevu muziku da su im puna usta vrijedjanja ovih drugih kako je to smece i neukus medjutim nisam vidio obrnuto da ovi sto slusaju Raste/Jale/Bube pljuju po Genocidima/Frenkiima nazivajuci ih krkanima, vid mu glave i sl. itd...

P.S. Vidi se da kad nemas neke jake argumente odmah u stilu vidi mu glave, Senidah je musko, bradonje krene i analiza mog nicka. To bas rade zrele ostvarene osobe od 40-50+ godina.
Prije mene si se registrovao mogao si uzeti taj nick, ko ti je kriv. Ja ga zgrabio. Zao mi je.
oldtajmer

#3084 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by oldtajmer »

bunk

#3085 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Ma djeca kojima je namijenjen autotune produkt uopce i ne citaju klix,mi smo dinosauri za njih.
Nazalost pa BiH nije imala nekog ko bi kopirao Ed Sheerana i pravio muziku u tom stilu nego kopiramo crnce i njihovu pricu o getu i to pustamo kroz autotuner .
A jedina slicnost konzumenta takve muzike kod nas i u Detroitu je sto obojica moraju konzumirat nesto ilegalno da bi ti zvukovi imali smisao.
Ponavljam neka slusa ko god sta hoce nemam s tim problem.
Edin H.

#3086 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Edin H. »

Gazda Paja razvalio. :D
cassius

#3087 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

inace imamo i potvrdu u vidu likova tipa dale cooper(steta, bio dobar momak) i john cleese, zajedno sa ovim smaračem point-om da slusanjem ili tako reci obozavanjem lafo kvalitetne muzike, ne gradi se karakter osobe (vidimo po pisanju doticnih konkretno na ovoj temi)
sto jel takoder potvrduje jos jednu stvar da danasnja djeca slusajuci lafo sranje od muzike, ne kvare karakter osobe.

btw. eminem je izdao kamikazu prije godinu dana, a ovi sad nasli da kradu naziv pjesme, wow kako se samo usuduju :lol:

veliki pozdrav za HAVANU,staaaarog znalca svega i svacega.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3088 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

sad ga lomi

Image
CPT

#3089 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

15mio pregleda sa klipom od 50KM....

nema ni 1% dislajkova sto ce reci da se radi o novom Mozartu, revoluciji i ta prica :thumbup: :lol: :izet:
dale cooper

#3090 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

bunk wrote:Ma djeca kojima je namijenjen autotune produkt uopce i ne citaju klix,mi smo dinosauri za njih.
Nazalost pa BiH nije imala nekog ko bi kopirao Ed Sheerana i pravio muziku u tom stilu nego kopiramo crnce i njihovu pricu o getu i to pustamo kroz autotuner .
A jedina slicnost konzumenta takve muzike kod nas i u Detroitu je sto obojica moraju konzumirat nesto ilegalno da bi ti zvukovi imali smisao.
Ponavljam neka slusa ko god sta hoce nemam s tim problem.
Što je dobra stvar jer je Ed Sheeran karina. Kapitalni primjer kako ono što je popularno ne mora nužno biti i kvalitetno i kakvi mediokriteti
su najprodavaniji izvođači današnjice. Ja još nisam naišao na Sheeranovu pjesmu da sam čuo, a da je nisam odmah nakon slušanja promptno
i zaboravio. :mrgreen: Njegov uspjeh mi je fakat misterija, jer ima toliko boljih kantautora da je to strašno. :-?
cassius wrote:inace imamo i potvrdu u vidu likova tipa dale cooper(steta, bio dobar momak) i john cleese, zajedno sa ovim smaračem point-om da slusanjem ili tako reci obozavanjem lafo kvalitetne muzike, ne gradi se karakter osobe (vidimo po pisanju doticnih konkretno na ovoj temi) sto jel takoder potvrduje jos jednu stvar da danasnja djeca slusajuci lafo sranje od muzike, ne kvare karakter osobe.

btw. eminem je izdao kamikazu prije godinu dana, a ovi sad nasli da kradu naziv pjesme, wow kako se samo usuduju :lol:

I'm a bad guy now? :| :mrgreen:
bunk

#3091 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Pa dobro sad nije da ocekujem da se u BiH pojavi Bob Dylan,samo sam realistican :lol: :lol:
cassius

#3092 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

dale cooper wrote:
not , samo ti ne treba ovo trolanje :D
drag_gost

#3093 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by drag_gost »

MTV wrote:
CPT wrote:
MTV wrote:Ili ajmo po lajkovima i dislajkovima:
150.000 se svidja a 7.500 se ne svidja

Omjer je da se pjesma svidja 95% publike a 5% ne svidja. Tako da Havana, pici, Point i ostali zao mi je, samo ste u onih malih 5%. Budite mi pozdravljeni. :wink:
klasika:

novitet:

de jos koju o pregledima :roll:
Hahahaha

Ekrem - kuca poso kuca 15 miliona pregleda a video postavljen 2010
38 hiljada lajkova i 11 hiljada dislajkova
73% se ljudi svidja a 27% ne svidja

vs.

Pravo vreme
92 miliona pregleda a video postavljen 8.7.2019.
260.000 lajkova i 19.000 dislajkova
93% se svidja i 7% se ne svidja

Ili Jala i Buba - Mila postavljeno 13.01.2019 ima skoro 15 miliona pregleda
168.000 lajkova 7.900 dislajkova
95% svidja a 5% ne svidja

Ekremu treba 9 godina da ima 15 miliona pregleda a Jali i Bubi 8 mjeseci. Jaline i Bubine pjesme po dislajkovima se nesvidja od 5 do 7% publike.
O ovom novitetu koji si postavio ne zelim da pricam nije vrijedno pisanja.

Zakljucak je da sve sto se vama dvojici trojici ne svidja je smece i da je to jedino ispravno misljenje. How yes no.

Imas jos koju usporedbu koja uopste nije za usporedbe. Posto vidim da te ide.
Jala brat je smece.
dale cooper

#3094 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

cassius wrote:
dale cooper wrote:
not , samo ti ne treba ovo trolanje :D
Pa ne trolam...pričamo, raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ko' pravi forum. :D
BadBoy

#3095 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:
I'm a bad guy now? :| :mrgreen:[/quote]

Duuuhhh

*catchy synth*
dale cooper

#3096 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Priznajte da bi vam falio kad me ne bi bilo na temi. :D
HAVANA

#3097 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Grmis bebo.
cassius

#3098 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

BadBoy wrote:
dale cooper wrote:
Duuuhhh

*catchy synth*[/quote]

:lol: :lol: :thumbup:
HAVANA

#3099 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

cassius wrote:inace imamo i potvrdu u vidu likova tipa dale cooper(steta, bio dobar momak) i john cleese, zajedno sa ovim smaračem point-om da slusanjem ili tako reci obozavanjem lafo kvalitetne muzike, ne gradi se karakter osobe (vidimo po pisanju doticnih konkretno na ovoj temi)
sto jel takoder potvrduje jos jednu stvar da danasnja djeca slusajuci lafo sranje od muzike, ne kvare karakter osobe.

Vozdra i tebi od cika havane uz prigodnu pjesmicu o vasoj generaciji. :oops: https://youtu.be/IXxlqXlurLY
Last edited by HAVANA on 18/08/2019 18:00, edited 1 time in total.
HAVANA

#3100 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

I Mozarte nista ti meni ne objasni sta je dobro ,gdje ja rekoh da je lose.One dvije sto se muce...
Post Reply