Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
julisiz es grant

#3076 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by julisiz es grant »

mO k3 wrote:
dzevad gazibara 1978 wrote:Muriz i Ifet izdajice roda bosnjackog ,jelde haznadare :run:
dzevade jarane tako si providan :mrgreen:
Čuj Gazibara :D
Onda si iz Kaoštica, jarane :wink:
insomnia78

#3077 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by insomnia78 »

asker wrote:Pravo je cudo da je Davor jos uvijek ziv. Da ga je rezim maknuo bilo bi preofirno (mada bi se gamad i s tim izvukla), ali vjerujem da je pomisljao da sam sebi uzme zivot.
On ovog jutra sjedi pred sudijom koji ga ispituje.
- gospodine Dragicevicu, vas se tereti...
- ko je ubio mog sina?
- nismo za to ovdje danas...
- ko mi je ubio sina?
- pustite to, vi ste Lukacu opsovali majku!
- svi ste vi isti!
- kaznjavam vas zbog nepostivanja suda!
- bagro!
- izvedite optuzenog!
- pustite me!
- dodajte na optuznicu da je gurnuo policajca! I nezakonito uzurpiranje javnog prostora, i nezakonito parkiranje auta, i pauka da plati kod preuzimanja!

I taj covjek stisne onu sliku i zaplace dok ga SS trupe odvode. Sudija sa ekipom ode na dorucak, jer u 11 imaju sudjenje za neplacene racune za struju.

:(

A za par godina ce mu se govorit "ti samo o proslosti, ne zivi se od proslosti"
92–a. Davor i njegovi saborci “isljedjuju” necijeg sina, oca, brata, muza samo zato sto je imo nesrecu da se ne zove ko oni
-Balijo dje oruzje? Pljas, pada i prvi samar
Sta vam je ljudi kako oruzje pa vecina vas me poznaje znate da nisam od toga
-Lazes balijo. Pljas samari prelaze u ozbiljnije udarce
-Dje su spiskovi za likvidaciju Srba, dje je Petar Pan? Sad vec pocinju udarci kundacima i cizmama
-Vodi to u Manjacu
Davor i njegovi saborci nakon smjene odose kucama igrati se sa djecom, ljubiti zene...
Bosnjacima ce se nakon par godina spocitavati kako samo zive u proslosti
Tomahawk11
Globalni moderator

#3078 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Tomahawk11 »

elcaliente wrote:A zasto nesacekati da prodju ovi praznici da narod proslavi u miru pa onda neka protestira ko zeli.
Ovako smetati drugim ljudima koje ta tema nedotice je krajnje bezobrazno. I neka se sklone sa centralnih trgova i saobracajnica u neki park i tamo poslije praznika neka protestuju do mile volje. Od 16 Januara nema vise praznika.
Zato ova hapšenja :thumbup:
Da se narod proveseli za Novu.
Slažem se, protestante poslati na Manjaču nek protestvuju, da ne ometaju nikog.
dzevad gazibara 1978

#3079 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by dzevad gazibara 1978 »

julisiz es grant wrote:
mO k3 wrote:
dzevad gazibara 1978 wrote:Muriz i Ifet izdajice roda bosnjackog ,jelde haznadare :run:
dzevade jarane tako si providan :mrgreen:
Čuj Gazibara :D
Onda si iz Kaoštica, jarane :wink:
I babo i majka :thumbup:
SaraFina

#3080 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Banksy wrote:Bosnian Serbs detain man who led protests over son’s death
https://www.washingtonpost.com/world/eu ... b65ac6b7cc

Bosnian Serbs Detain Man Who Led Protests Over Son's Death
https://www.nytimes.com/aponline/2018/1 ... rrest.html

Bosnian police arrest leader of Banja Luka protests
https://www.france24.com/en/20181225-bo ... a-protests

Bosnian Serbs detain man who led protests over son's death
http://www.waff.com/2018/12/25/bosnian- ... son-death/

Ovo treba kvotati na svaku stranicu teme.
славянин

#3081 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by славянин »

Vrlo je moguce da je Doda poceo da smeta zapadu i da mu se priprema neki scenario... samo da to ne bude kao onaj Gadafi+stap :D
Rampage

#3082 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:
asker wrote:Pravo je cudo da je Davor jos uvijek ziv. Da ga je rezim maknuo bilo bi preofirno (mada bi se gamad i s tim izvukla), ali vjerujem da je pomisljao da sam sebi uzme zivot.
On ovog jutra sjedi pred sudijom koji ga ispituje.
- gospodine Dragicevicu, vas se tereti...
- ko je ubio mog sina?
- nismo za to ovdje danas...
- ko mi je ubio sina?
- pustite to, vi ste Lukacu opsovali majku!
- svi ste vi isti!
- kaznjavam vas zbog nepostivanja suda!
- bagro!
- izvedite optuzenog!
- pustite me!
- dodajte na optuznicu da je gurnuo policajca! I nezakonito uzurpiranje javnog prostora, i nezakonito parkiranje auta, i pauka da plati kod preuzimanja!

I taj covjek stisne onu sliku i zaplace dok ga SS trupe odvode. Sudija sa ekipom ode na dorucak, jer u 11 imaju sudjenje za neplacene racune za struju.

:(

A za par godina ce mu se govorit "ti samo o proslosti, ne zivi se od proslosti"
92–a. Davor i njegovi saborci “isljedjuju” necijeg sina, oca, brata, muza samo zato sto je imo nesrecu da se ne zove ko oni
-Balijo dje oruzje? Pljas, pada i prvi samar
Sta vam je ljudi kako oruzje pa vecina vas me poznaje znate da nisam od toga
-Lazes balijo. Pljas samari prelaze u ozbiljnije udarce
-Dje su spiskovi za likvidaciju Srba, dje je Petar Pan? Sad vec pocinju udarci kundacima i cizmama
-Vodi to u Manjacu
Davor i njegovi saborci nakon smjene odose kucama igrati se sa djecom, ljubiti zene...
Bosnjacima ce se nakon par godina spocitavati kako samo zive u proslosti

Šuti, nemoj živjeti u prošlosti :thumbup:
hAZNADAR

#3083 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

Banksy wrote:Vrlo je naivno i plitko ono razmišljanje koje pretpostavlja da će svrstavanje Sarajeva na bilo koju stranu, na bilo koji način utjecati na bilo koga u Republici Srpskoj.
Naivno je tumaciti stvari u RS iz ugla svoje logike.
Naravno da je Sarajevo jako bitno u RS jer se tu udara kontra na sve iz Sarajeva,.. a tako se dobijaju i izbori. Sam Dodik je najbolji primjer - koliko je bio popularan kao blazi nezavisni socijaldemokrata - i koji uspon kada je poceo o Teheranu, bacati zastavu, tri prsta, islamizmu, hegemoniji koja je prouzrokovala odbrambenu mjeru zabrane bosanskog jezika, unitarizmu,....

Davor i sljedbenici su od samog pocetka naglasavali taj RS patriotski ton,... upravo zbog osude da rade za sarajevski interes. Imamo na ovoj temi hronologiju svega. Medjutim neki ljudi vise vjeruju u nesto sto zele da vjeruju.

Nashvatljivo je kako neki bjeze od cinjenice, istine o rejtingu Sarajeva, BiH, Bosnjaka,.... u BL. U RS se uglavnom sve svodi na srbovanje, srbiziranje cega se moze i ogradjivanje od SA.

Pa dovoljno je samo da neki medij plasira sliku sinocnjeg protesta u Sarajevu, posebno onog lika sa zastavom RBiH. Evo ko je jos uz Davora, Draska,... mislis da ces im pomoci, da ce se javno mijenje u RS rastopiti na sarajevsku u tuzlansku podrsku?

Q je vama do podrske i Davoru i dodikovim protivnicima,... samo bi iskoristili prostor za promoviranje sebe i svoje ideologije.
elcaliente

#3084 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by elcaliente »

Tomahawk11 wrote:
elcaliente wrote:A zasto nesacekati da prodju ovi praznici da narod proslavi u miru pa onda neka protestira ko zeli.
Ovako smetati drugim ljudima koje ta tema nedotice je krajnje bezobrazno. I neka se sklone sa centralnih trgova i saobracajnica u neki park i tamo poslije praznika neka protestuju do mile volje. Od 16 Januara nema vise praznika.
Pa trebaju imati nekog obzira prema drustvu. Godinu dana tamo zivce vade ljudima po centralnom trgu.
Nemogu da shvatim mentalni sklop ovih sto demonstriraju pa blokiraju saobracajnice. Neduzni ljudi moraju da ispastaju radi necijeg cilja.
mO k3

#3085 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Ako veceras u 18:00 sati bude sacica ljudi na trgu , onda je sve gotovo
dzevad gazibara 1978

#3086 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by dzevad gazibara 1978 »

elcaliente wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa trebaju imati nekog obzira prema drustvu. Godinu dana tamo zivce vade ljudima po centralnom trgu.
Nemogu da shvatim mentalni sklop ovih sto demonstriraju pa blokiraju saobracajnice. Neduzni ljudi moraju da ispastaju radi necijeg cilja.
Bil shvaco da si ti Davor? Puuu ko sve obitava i dise isti zrak sa mnom :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3087 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Tomahawk11 »

elcaliente wrote:
Vidi, koliko god to imalo logike (sad mi padne na pamet ono blokiranje u Federaciji boraca), kad si spomenuo društvo, upravo je to razlog što oni nemaju obzira prema istom.
Ni to društvo nema obzira prema njima. Predstavnici tog društva ne razumiju, ne žele, čak rade i protiv da im se riješi problem.
To što nedužni ljudi ispaštaju je više pitanje za one koji su na vladajućim pozicijama.
SaraFina

#3088 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Ko god bio i kakav god jeste, za ustrajanost mu svaka čast.
"Ja sam Davor Dragičević, najponosniji otac likvidiranog sina. Saučesnike i ubice mog djeteta znam" rekao je on, te dodao da će Muriz Memić i on to dokazati. "Saučesnici u ubistvu su funkcioneri MUP-a. Gdje su gaće, gdje su nalazi? Muriz i ja nećemo odustati. Idemo do kraja i nećemo odustati od naših anđela. Meni su ubili sjeme, mog anđela od 21 godinu", rekao je Davor Dragičević rekavši kako nikome nije nikom prijetio.

"Davidovu majku Suzanu sam vozio kod doktora, ganjali su me po mom gradu. Noć prije sam znao šta mi se sprema. Protiv svih koji su učestvovali u tome ću podnijeti krivične prijave. Ja ću biti na trgu u 18 sati i ne pada mi napamet da dijete prepustim zločincima i ubicima. Moj David će dobiti pravdu i svi će u ovoj državi dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa ni za milion godina. Trg je javna površina, ovo je moja država, ja idem kod svog djeteta i nemam kome šta prijavljivati", poručio je Dragičević
Banksy

#3089 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Banksy »

SaraFina wrote:

I dodavati novo.
Samouvjeren, u sebe siguran čovjek, ne šalje horde teško naoružanih specijalaca i ne primjenjuje tako brutalno silu na nenaoružane civile, žene i djecu. Boji se, jako se boji, i nadam se da su taj strah namirisali svi, i da će znati kvalitetno iskoristiti to trenutno stanje. Jer ako ovaj momenat ispuste, ako ovo prođe, ko zna kad će, i hoće li uopće, Dragičević opet imati sličnu priliku.
hAZNADAR

#3090 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

Tomahawk11 wrote:
elcaliente wrote:
Vidi, koliko god to imalo logike (sad mi padne na pamet ono blokiranje u Federaciji boraca), kad si spomenuo društvo, upravo je to razlog što oni nemaju obzira prema istom.
Ni to društvo nema obzira prema njima. Predstavnici tog društva ne razumiju, ne žele, čak rade i protiv da im se riješi problem.
To što nedužni ljudi ispaštaju je više pitanje za one koji su na vladajućim pozicijama.
Postoji izvjesna razlika kada neko blokira saobracajnicu jer nema kruha, posla, ocaj gdje nema puno izgubiti,...
I kada neko iz neke svoje ideoloske furke, dokazivanja, sarmiranja banjalucana,...... blokira kao sinoc.
SaraFina

#3091 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Banksy wrote:
SaraFina wrote:

I dodavati novo.
Samouvjeren, u sebe siguran čovjek, ne šalje horde teško naoružanih specijalaca i ne primjenjuje tako brutalno silu na nenaoružane civile, žene i djecu. Boji se, jako se boji, i nadam se da su taj strah namirisali svi, i da će znati kvalitetno iskoristiti to trenutno stanje. Jer ako ovaj momenat ispuste, ako ovo prođe, ko zna kad će, i hoće li uopće, Dragičević opet imati sličnu priliku.
:thumbup:
SaraFina

#3092 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:
Tomahawk11 wrote:
elcaliente wrote:
Postoji izvjesna razlika kada neko blokira saobracajnicu jer nema kruha, posla, ocaj gdje nema puno izgubiti,...
I kada neko iz neke svoje ideoloske furke, dokazivanja, sarmiranja banjalucana,...... blokira kao sinoc.

Zar postoji veći očaj od smrti djeteta?
Vilajet_Bosna

#3093 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Vilajet_Bosna »

Tomahawk11 wrote:
elcaliente wrote:
znači meni je neko učinio nepravdu, država ili neki pojedinac, pravdu nisam dobio, plačem, vičem, na sve strane svaki dan dramim i onda jedan dan parkiram auto tebi na ulaz u dvorište pod izgovorom jer ne suosjećaš sa mnom. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3094 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Tomahawk11 »

Vilajet_Bosna wrote:
znači meni je neko učinio nepravdu, država ili neki pojedinac, pravdu nisam dobio, plačem, vičem, na sve strane svaki dan dramim i onda jedan dan parkiram auto tebi na ulaz u dvorište pod izgovorom jer ne suosjećaš sa mnom. :-)
To je trg u Banja Luci nečiji ulaz u dvorište?
elcaliente

#3095 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by elcaliente »

Tomahawk11 wrote:
elcaliente wrote:
SaraFina

#3097 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
Vilajet_Bosna wrote:

Očaj zbog puštanja Davora zavladao i kod susjeda i kod komšija :D
Vilajet_Bosna

#3098 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Vilajet_Bosna »

Tomahawk11 wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
u mnoga dvorišta, ljudi ne mogu da prolaze. kao što je bilo glupo blokiranje puteva tokom protesra boraca tako je glupo i blokiranje trgova.
mO k3

#3099 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Opet sarajevo , Tuzla imaju jos ljudske dimenzije nasparam Banjalukom ...
SaraFina

#3100 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Što kaže Banksy s ovim dogadjajima nije upoznat Balkan, nego EU i svijet.

A susjedi i komšije " pod pritiskom javnosti pušten Davor.
Post Reply