Kad sam prvi put' rekao nesto slicno, neka od forumskih kolegica je postavila video onog lika iz predrante audicije. Onaj sto je clan svega i svacega. Bas je takav nas Denis.Kikibombona wrote:Oplakah!asker wrote: Ako Denis pobjedi drzava nam nece biti na gubitku. Ne sumnja niko u njegov patriotizam i dobre namjere. Jeste da je karizmatican ko vreca cementa ali da prodje nikakvo zlo.
Nisam primjetio da je bilo ko na forumu tako siguran i kurcevit, bez uvrede, u pobjedu svog favorita. Par puta si napisao poslije 7 Okt cete ovo ili ono. Ja se pitam sta ce biti s tobom ukoliko Denis ne pobjedi? Na koji ces forum preseliti, u koju drzavu, kontinent, galaksiju?
Malo sale naravno, al' da hvalis Dzeku (ovdje ustati) toliko, bilo bi ofirno. Pogotovo na Mirsinoj temi.![]()
![]()
![]()
![]()
Od ovih SDP-eovaca niko nije karizmatican, sve nekakve isprane i bezizrazajne face.![]()
I dalje sumnjam da je SDP nade dr. Zlatko Lagumdzija pravio u laboratoriju. Svi izgledaju kao njegova losa kopija.
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
asker
#3076 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- Smrcak15
#3077 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
posto sam gledao cesto intervjue svih kandidata, mozda malo manje Jerlagica....Hadzikadic je million svjetlosnih Godina kad je u pitanju karizma...sto se tice becirovica ja jos nisam vidio onako robotizirano pricanje kao kod njega, tacno kao da neko upali na dugme, i bez imalo emocije, ono jednostavno da prica kao obican svijet , prizemlji...pitao sam se, kako on uopste prica sa svojom familijomasker wrote:
Ako Denis pobjedi drzava nam nece biti na gubitku. Ne sumnja niko u njegov patriotizam i dobre namjere. Jeste da je karizmatican ko vreca cementa ali da prodje nikakvo zlo.
Nisam primjetio da je bilo ko na forumu tako siguran i kurcevit, bez uvrede, u pobjedu svog favorita. Par puta si napisao poslije 7 Okt cete ovo ili ono. Ja se pitam sta ce biti s tobom ukoliko Denis ne pobjedi? Na koji ces forum preseliti, u koju drzavu, kontinent, galaksiju?
Malo sale naravno, al' da hvalis Dzeku (ovdje ustati) toliko, bilo bi ofirno. Pogotovo na Mirsinoj temi.
- Smrcak15
- Smrcak15
#3079 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Postavite pitanja Hadzikadicu sta vas interesuje
Dragi građani Bosne i Hercegovine,
u cilju razbijanja medijske blokade prema Mirsadu Hadžikadiću – Platformi za progres, i na vaš zahtjev, pozivamo vas da ponovo budete s nama u novom izdanju „Uživo s Mirsadom Hadžikadićem“ koje zakazujemo za 5. oktobar u periodu od 17.30 do 18.00 sati.
Očekujemo vaša pitanja vezana za predizborni program Mirsada Hadžikadića ovdje u komentarima, a možete da ih postavite i u komentarima u toku javljanja uživo. Molimo vas da pitanja na koja je prof. Hadžikadić već ranije odgovorio ne postavljate ponovo.
Hvala vam i vidimo se!

napisi te pitanje u comment sekciji ispod te najave.
https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/
Dragi građani Bosne i Hercegovine,
u cilju razbijanja medijske blokade prema Mirsadu Hadžikadiću – Platformi za progres, i na vaš zahtjev, pozivamo vas da ponovo budete s nama u novom izdanju „Uživo s Mirsadom Hadžikadićem“ koje zakazujemo za 5. oktobar u periodu od 17.30 do 18.00 sati.
Očekujemo vaša pitanja vezana za predizborni program Mirsada Hadžikadića ovdje u komentarima, a možete da ih postavite i u komentarima u toku javljanja uživo. Molimo vas da pitanja na koja je prof. Hadžikadić već ranije odgovorio ne postavljate ponovo.
Hvala vam i vidimo se!

napisi te pitanje u comment sekciji ispod te najave.
https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/
- Smrcak15
#3080 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Za one koji nisu culi
Prica o punici i turskim sapunicama od 1:33 minute
Prica o "sveznajucem" covjeku od 1:52 minute, covjek koji nikad nije bio u americi objasnjava Hadzikadicu kako je tamo
Last edited by Smrcak15 on 05/10/2018 10:33, edited 1 time in total.
- General War
#3081 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Meni licno izgleda normalan i na fonu onoga sto ocekujem od politicara...za karizmaticnog niti takve volim niti mi treba takav u bosni, neke forumase prenese ali i to razumijem...vec vidjeno sa Zlajom i Komsicem.GandalfSivi wrote:Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?Kikibombona wrote:
Od ovih SDP-eovaca niko nije karizmatican, sve nekakve isprane i bezizrazajne face.![]()
- Smrcak15
- Kikibombona
#3083 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
U odnosu na Putina, Klintona, pa cak i Harisa Silajdzica... nije.GandalfSivi wrote:Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?Kikibombona wrote:
U poredjenju sa Rumenim robotom, Hadzikadic je sinonim za karizmu.
SDP-eovci su operisani od karizme.
- seln
#3084 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dakle, Mirsad nije dobar, vec je manje los od nekoga?Kikibombona wrote:U odnosu na Putina, Klintona, pa cak i Harisa Silajdzica... nije.GandalfSivi wrote:Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?Kikibombona wrote:
Jak razlog za izbor...
-
SSemir
#3085 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kulturan, Elokventan, bogat vokabular, uvijek ima spreman odgovor na svako pitanje, nije dosadan, ne poteze za licnim prozivkama kao ostali....sta vise treba za drzavnog predsjednika ?
Pa ne ide u Farmu pa da mu treba karizma da zabavlja sire narodne mase
Pa ne ide u Farmu pa da mu treba karizma da zabavlja sire narodne mase
-
SSemir
#3086 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hahah nije bolji od putina i klintona jel. To mu zamjeras.seln wrote:Dakle, Mirsad nije dobar, vec je manje los od nekoga?Kikibombona wrote:U odnosu na Putina, Klintona, pa cak i Harisa Silajdzica... nije.GandalfSivi wrote:
Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?
Jak razlog za izbor...
Pa niko ne kaze da je najbolji politicar ikad rodjen na svijetu.
Ali jeste najbolji sto trenutno bh politika nudi
- Dosadno mii
#3087 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Lik priča o KARIZMIseln wrote:Dakle, Mirsad nije dobar, vec je manje los od nekoga?Kikibombona wrote:U odnosu na Putina, Klintona, pa cak i Harisa Silajdzica... nije.GandalfSivi wrote:
Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?
Jak razlog za izbor...
Malo se pravimo blesavi
- Dosadno mii
#3088 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadžikadić: Informacione tehnologije su ključ razvoja
Autor: Fena
Informacione tehnologije su ključ razvoja, to je izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti da stvara nove poslove i da mladi ostaju ovdje.
Ovo je, kao uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi „Tehnologija i društvene promjene - modeliranje u BiH„ kazao prof.dr. Mirsad Hadžikadić, s Univerziteta Sjeverna Karolina u Šarloti-SAD, koji će na predstojećim izborima u BiH biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.
Hadžikadić navodi kako je danas očigledno da informacione tehnologije mijenjaju svijet potpuno, ne samo u društvenom i ekonomskom smislu, nego i političkom, zabavnom, u načinu na koji živimo, radimo...
Smatra da informacione tehnologije u pozitivnom smislu mogu promijeniti društvo u BiH, time što će osigurati pozitivni doprinos ekonomiji.
Dodaje da informacione tehnologije ne zahtijevaju mnogo investicija, resursa, „jer svako od nas ima laptop, pametni telefon, računar, a imamo i pametnih ljudi, pametne omladine koja može napraviti aplikacije.“
Hadžikadić navodi da se najveći broj poslova stvara u novim firmama informacionih tehnologija, tako da misli da je to jedna od industrija „koje možemo i trebamo razvijati u ovom području“.
- Mislim da su informacione tehnologije ključ razvoja, jedna od tri-četiri industrije koje možemo i trebamo razviti za stvaranje novih poslova, a to je nešto što mlade interesuje. Mislim da je to izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti stvaranja novih poslova i da mladi ostaju ovdje – istaknuo je Hadžikadić u izjavi novinarima prije početka sesije.
Prema njegovim riječima, politička klima može biti i jeste prepreka za razvoj industije, uglavnom zato „što mi ne radimo ništa da omogućimo toj industriji da se razvije“.
- Poreska politika nije takva da promovira stvaranje novih poslova. Isto tako, političke stranke najčešće se, kad se radi o državnim preduzećima, pojavljuju u ulozi koja koči dalji razvoj tih preduzeća samim tim što se za njihove upravitelje postavljaju ne eksperti nego oni koji su podobni - kazao je Hadžikadić.
U tom smislu, on misli da politika ne dozvoljava da se ta industrija razvija u mnogim sferama.
Istaknuo je se moraju razviti investicije, dodajući da „moramo iznaći načina da razgovaramo s onima koji imaju sredstva“.
- Ali, isto tako, da bismo ih nagovorili da ulažu u BiH, moramo imati pravnu državu, koja će omogućiti ljudima da investiraju slobodno i da znaju da su njihove investicije sigurne, da se taj novac koji se zaradi ovdje može koristiti za dalji razvoj tih preduzeća – naveo je Hadžikadić.
Autor: Fena
Informacione tehnologije su ključ razvoja, to je izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti da stvara nove poslove i da mladi ostaju ovdje.
Ovo je, kao uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi „Tehnologija i društvene promjene - modeliranje u BiH„ kazao prof.dr. Mirsad Hadžikadić, s Univerziteta Sjeverna Karolina u Šarloti-SAD, koji će na predstojećim izborima u BiH biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.
Hadžikadić navodi kako je danas očigledno da informacione tehnologije mijenjaju svijet potpuno, ne samo u društvenom i ekonomskom smislu, nego i političkom, zabavnom, u načinu na koji živimo, radimo...
Smatra da informacione tehnologije u pozitivnom smislu mogu promijeniti društvo u BiH, time što će osigurati pozitivni doprinos ekonomiji.
Dodaje da informacione tehnologije ne zahtijevaju mnogo investicija, resursa, „jer svako od nas ima laptop, pametni telefon, računar, a imamo i pametnih ljudi, pametne omladine koja može napraviti aplikacije.“
Hadžikadić navodi da se najveći broj poslova stvara u novim firmama informacionih tehnologija, tako da misli da je to jedna od industrija „koje možemo i trebamo razvijati u ovom području“.
- Mislim da su informacione tehnologije ključ razvoja, jedna od tri-četiri industrije koje možemo i trebamo razviti za stvaranje novih poslova, a to je nešto što mlade interesuje. Mislim da je to izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti stvaranja novih poslova i da mladi ostaju ovdje – istaknuo je Hadžikadić u izjavi novinarima prije početka sesije.
Prema njegovim riječima, politička klima može biti i jeste prepreka za razvoj industije, uglavnom zato „što mi ne radimo ništa da omogućimo toj industriji da se razvije“.
- Poreska politika nije takva da promovira stvaranje novih poslova. Isto tako, političke stranke najčešće se, kad se radi o državnim preduzećima, pojavljuju u ulozi koja koči dalji razvoj tih preduzeća samim tim što se za njihove upravitelje postavljaju ne eksperti nego oni koji su podobni - kazao je Hadžikadić.
U tom smislu, on misli da politika ne dozvoljava da se ta industrija razvija u mnogim sferama.
Istaknuo je se moraju razviti investicije, dodajući da „moramo iznaći načina da razgovaramo s onima koji imaju sredstva“.
- Ali, isto tako, da bismo ih nagovorili da ulažu u BiH, moramo imati pravnu državu, koja će omogućiti ljudima da investiraju slobodno i da znaju da su njihove investicije sigurne, da se taj novac koji se zaradi ovdje može koristiti za dalji razvoj tih preduzeća – naveo je Hadžikadić.
- Amer3000
#3089 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Stručnost i sposobnost
Prije svega čovjek je izuzetno obrazovan, u zapadnoj Evropi i Americi vrlo cijenjen. Oblasti interesovanja/stručnosti su mu sistemi i kako ih mijenjati. Zna da identifikuje probleme društva i zna koje poluge pokrenuti da bi se ti problemi riješili. Upisao je magistarski studij na Harvardu iz političkih nauka/javne uprave/liderstvo. Zanima ga politika, bio je aktivan politički i prije kandidature za člana predsjedništva. Ima poznanstva u cijelom svijetu. Zna slušati. Zna komunicirati sa ljudima. Radnik je i izuzetno disciplinovan. Razumije različitosti i zna naći zajedničke tačke. Multidisciplinaran i svestran. U zrelim godinama. Cijeni vrijeme - tačan. Timski igrač. Koji god projekat da je započeo uspješno ga je implementirao, bio na čelu tog projekta, napravio ga samofinancirajućim i prepustio drugim ljudima koji su stručni za taj posao da rade i vode ga dalje. Svi njegovi projekti i danas postoje i konstantno rastu. Sljedeći projekat mu je nova Bosna i Hercegovina.
Moral i poštenje
Hadžikadiću ovo ne treba! Da sad ode u penziju ne treba mu nikakva plata, fotelja, pozicija, honorar da bi mogao da živi, putuje i uživa do kraja života. Koje god pitanje da je dobio odgovorio je onako kako misli, hrabro, iskreno i pošteno ma koliko se to ne sviđalo nekome. Poznat je njegov stav o korupciji, nepotizmu, kriminalu i nestručnosti i sa kojim prezirom gleda na te stvari. Obraz mu je čist! U stalnom je kontaktu sa običnim narodom. Ko god želi može da popije kafu sa njim, da se pozdravi, požali -neće ni u jednom trenutku dobiti osjećaj da je nepoželjan i da se izbjegava. U konstantom je kontaktu sa normalnim svijetom. Nije iskompleksiran i uvažiće mišljenje/prijedlog/argument od bilo koga ako je dobro.
Karizmatičnost
Ozbiljan je čovjek kada se ozbiljno radi. Zna da se našali. Zna da se našali na svoj račun. Nasmijan je na ulici. Uvijek čist i uredan, ima stila i ukusa. Moderan i inovativan, prati trendove. Nije ga dosadno slušati. Ima jezgrovit govor. Ne zamuckuje i elokventan je. Tjera na razmišljanje. Staložen i smiren i zna lupiti šakom o sto. Plijeni pažnju.
Znam da nema stranke, ali zbog svega ovoga vjerujem mu da može promijeniti BiH na bolje! Ima plan ima strategiju, ja mu vjerujem! Sviđa mi se njegov dosadašnji rad u BiH i dobro napreduje.
Ovo su stvari zbog kojih je Hadžikadić meni najbolji kandidat i zbog čega ću ja i kako stvari stoje cijela moja porodica glasati za njega.
Prije svega čovjek je izuzetno obrazovan, u zapadnoj Evropi i Americi vrlo cijenjen. Oblasti interesovanja/stručnosti su mu sistemi i kako ih mijenjati. Zna da identifikuje probleme društva i zna koje poluge pokrenuti da bi se ti problemi riješili. Upisao je magistarski studij na Harvardu iz političkih nauka/javne uprave/liderstvo. Zanima ga politika, bio je aktivan politički i prije kandidature za člana predsjedništva. Ima poznanstva u cijelom svijetu. Zna slušati. Zna komunicirati sa ljudima. Radnik je i izuzetno disciplinovan. Razumije različitosti i zna naći zajedničke tačke. Multidisciplinaran i svestran. U zrelim godinama. Cijeni vrijeme - tačan. Timski igrač. Koji god projekat da je započeo uspješno ga je implementirao, bio na čelu tog projekta, napravio ga samofinancirajućim i prepustio drugim ljudima koji su stručni za taj posao da rade i vode ga dalje. Svi njegovi projekti i danas postoje i konstantno rastu. Sljedeći projekat mu je nova Bosna i Hercegovina.
Moral i poštenje
Hadžikadiću ovo ne treba! Da sad ode u penziju ne treba mu nikakva plata, fotelja, pozicija, honorar da bi mogao da živi, putuje i uživa do kraja života. Koje god pitanje da je dobio odgovorio je onako kako misli, hrabro, iskreno i pošteno ma koliko se to ne sviđalo nekome. Poznat je njegov stav o korupciji, nepotizmu, kriminalu i nestručnosti i sa kojim prezirom gleda na te stvari. Obraz mu je čist! U stalnom je kontaktu sa običnim narodom. Ko god želi može da popije kafu sa njim, da se pozdravi, požali -neće ni u jednom trenutku dobiti osjećaj da je nepoželjan i da se izbjegava. U konstantom je kontaktu sa normalnim svijetom. Nije iskompleksiran i uvažiće mišljenje/prijedlog/argument od bilo koga ako je dobro.
Karizmatičnost
Ozbiljan je čovjek kada se ozbiljno radi. Zna da se našali. Zna da se našali na svoj račun. Nasmijan je na ulici. Uvijek čist i uredan, ima stila i ukusa. Moderan i inovativan, prati trendove. Nije ga dosadno slušati. Ima jezgrovit govor. Ne zamuckuje i elokventan je. Tjera na razmišljanje. Staložen i smiren i zna lupiti šakom o sto. Plijeni pažnju.
Znam da nema stranke, ali zbog svega ovoga vjerujem mu da može promijeniti BiH na bolje! Ima plan ima strategiju, ja mu vjerujem! Sviđa mi se njegov dosadašnji rad u BiH i dobro napreduje.
Ovo su stvari zbog kojih je Hadžikadić meni najbolji kandidat i zbog čega ću ja i kako stvari stoje cijela moja porodica glasati za njega.
-
Rimes87
#3090 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
+1Amer3000 wrote:Stručnost i sposobnost
Moral i poštenje
Karizmatičnost
-
Nivelacija
#3091 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da glasaju osobe sa minimalno SSS od 18 do 40 godina Hadzikadic bi pobjedio..
Nazalost kod nas odlucuju 40+ i neuki penzioneri, borci..
Valjda se malo trzne omladina..
Nazalost kod nas odlucuju 40+ i neuki penzioneri, borci..
Valjda se malo trzne omladina..
- Smrcak15
#3092 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ne propustite veceras
na FaceTv kod Hadzifejzovica

-
Piklic
#3093 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Iako se ne bavim politikom uvijek nekako pred izbore odlgedam pokoju debatu jer ipak dajem svoj glas. međutim, mirsad je defitivno najjaci kandidat koji se dosada pojavio, jaci je od bakira i silajdzica..
ja sam uvijek svojima govorio da nama treba covjek koji je pokupio karakterisitke (menetalitet) zapada i koji nas moze gurnuti u demokratiju. Zbog cega ovo kazem, zbog proste cinjenice da SDP hoce na zapad a predstavlja se ko nekakav zastitnik bosnjaka a onda govori kako je nasljednih jugoslavenske partije i tita. S druge strane SDA je stranka koja zagovara samo bosnjastvo a zalaze se cjelovitu BiH ustvari SDA od stvoje nacinalne retorike 1992 godine nije nista promjenila osim oklopa. SBB je jeftina kombinacija SDA i SDP-a.
Ali ovi sto pricaju ja cu dati glas komsicu da ne bude covic, ili da ovaj tip ne moze nista ucinuti i da je to raspianje glasova za Denisa u korist DZaferovica.. ja njih razumijem ali samo pogledajte izbore u SAD zasto je pobijedio Donald Trump, zato sto kod ljudi ne gledaju samo da zaceraju drugome ili spominju rasipanje vec oni gledaju kvalifikacije covjeka kakve on sposobnost ima kako on moze doprinjeti i u konacnici kako ce on predstavljati drzavu jer on predstavlja tebe (gradjane).
Samo se zapitajte da imate privatno preduzece biste li zaposlili covjek (Dzaferovica) kojim prijasnjim radnim iskustvom nije nista postigao, preduzeća u kojima je radio su propala ili Denisa, odnosno covjeka koji radi na fakultetu i samo prica o proslosti a nije objavio nijedan rad svjetskog kalibra ili ucestvoavao na medjunarodnim istrazivanjima -> a da ne uzimamo u obzir cinjenicu da nije radio u privredi jer hajmo reci za BiH je to prioritet, ili Radocnica covjeka koji po mome misljenju nije nista bolji niti gori od jednog vlasnika Binga, odnosno covjeka koji je nakon rata imao malo vise muda i pameti i iskoristio situaciju, koji prica o zapadu, ali kada oni nesto treba da primjene zapadno eh onda ne moze (kao primjer da AVaz bude u potpunosti nezavisan kao mediji izvjestavanja). Kad sve ovo uzmete u obzir Hadzikaci postaje najbolja opcija. E sad zasto glasati za njega... pa jednostavno on ne mora pobijediti ali ja znam da kad mi neko kaze joj vidis kakva je ovdje situacija ovaj sve siromastvo ja cu reci moj covjek nije pobijedio .. meni je savijest cista, nek drugi prepispituju sebe..
E sad ostaje ona komponenta kada govorimo o tome da je on u potpunosti novi, a ovi su vec stari, pa tako da sam ja uvijek za drustvo jednakih sansi, ovi su imali svoje prilike i SDA i SDP, DF i SBB indirektno, Za BiH stranka, tako da...
Izvinjavam se zbog posta
ja sam uvijek svojima govorio da nama treba covjek koji je pokupio karakterisitke (menetalitet) zapada i koji nas moze gurnuti u demokratiju. Zbog cega ovo kazem, zbog proste cinjenice da SDP hoce na zapad a predstavlja se ko nekakav zastitnik bosnjaka a onda govori kako je nasljednih jugoslavenske partije i tita. S druge strane SDA je stranka koja zagovara samo bosnjastvo a zalaze se cjelovitu BiH ustvari SDA od stvoje nacinalne retorike 1992 godine nije nista promjenila osim oklopa. SBB je jeftina kombinacija SDA i SDP-a.
Ali ovi sto pricaju ja cu dati glas komsicu da ne bude covic, ili da ovaj tip ne moze nista ucinuti i da je to raspianje glasova za Denisa u korist DZaferovica.. ja njih razumijem ali samo pogledajte izbore u SAD zasto je pobijedio Donald Trump, zato sto kod ljudi ne gledaju samo da zaceraju drugome ili spominju rasipanje vec oni gledaju kvalifikacije covjeka kakve on sposobnost ima kako on moze doprinjeti i u konacnici kako ce on predstavljati drzavu jer on predstavlja tebe (gradjane).
Samo se zapitajte da imate privatno preduzece biste li zaposlili covjek (Dzaferovica) kojim prijasnjim radnim iskustvom nije nista postigao, preduzeća u kojima je radio su propala ili Denisa, odnosno covjeka koji radi na fakultetu i samo prica o proslosti a nije objavio nijedan rad svjetskog kalibra ili ucestvoavao na medjunarodnim istrazivanjima -> a da ne uzimamo u obzir cinjenicu da nije radio u privredi jer hajmo reci za BiH je to prioritet, ili Radocnica covjeka koji po mome misljenju nije nista bolji niti gori od jednog vlasnika Binga, odnosno covjeka koji je nakon rata imao malo vise muda i pameti i iskoristio situaciju, koji prica o zapadu, ali kada oni nesto treba da primjene zapadno eh onda ne moze (kao primjer da AVaz bude u potpunosti nezavisan kao mediji izvjestavanja). Kad sve ovo uzmete u obzir Hadzikaci postaje najbolja opcija. E sad zasto glasati za njega... pa jednostavno on ne mora pobijediti ali ja znam da kad mi neko kaze joj vidis kakva je ovdje situacija ovaj sve siromastvo ja cu reci moj covjek nije pobijedio .. meni je savijest cista, nek drugi prepispituju sebe..
E sad ostaje ona komponenta kada govorimo o tome da je on u potpunosti novi, a ovi su vec stari, pa tako da sam ja uvijek za drustvo jednakih sansi, ovi su imali svoje prilike i SDA i SDP, DF i SBB indirektno, Za BiH stranka, tako da...
Izvinjavam se zbog posta
- Kikibombona
#3094 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne. Uvijek ima bolje od boljeg. Mesi je najbolji fudbaler svijeta al ni Grizman nije los.seln wrote:Dakle, Mirsad nije dobar, vec je manje los od nekoga?
Jak razlog za izbor...
Hare 100% je imao karizmu. Imao je inteligenciju. Problem je sto nije djelovao konstruktivno. Nema nista bolje niti gore od ljudske inteligencije. Glup covjek ne moze napraviti veliko sranje. Moze ojaditi tek nekoliko ljudi. Limitiran je. Inteligentan covjek moze zavaliti cijelo covjecanstvo ako je pokvaren ili zao.
Hadzikadic ima jake refernce. Dokazano inteligentan i sposoban.
I doima se kao dobar covjek. Poslusaj jucerasnje izlaganje iz Zenice, kada govori o Srebrenici. Govor tijela, ton, nacin govora - zraci ljudskom toplinom.
Danas sam nakon duzeg razgovora sa kolegicom izbio jedan glas Komsicu i dodao na konto Hadzikadicu. Pametna zena, ali se nije previse udubila u politiku. Komsic je 'nako dobricina, bolje on nego SDA. Kada sam iznio dokaze o njemu, da je neradnik i uhljeb, neoborive dokaze, shvatila je da sam u pravu. Vec je gledala Hadzikadica i na nju je ostavio pozitivan dojam. Nadam se da ce mu dati glas.
Bosanci i Hercegovci bjeze u Evropu glavom bez obzira. BiH ce ostati bez ljudi. Bjezimo kod evropskih politicara. Zasto ih ne bi ovdje doveli na vlast, ljude evropskog mentaliteta!?? Ljude poput Hadzikadica i Falatara? Za 20 godina se pokazalo da mi u BiH nismo sposobni.
Ima u dijaspori izuzuzetno kvalitetnih ljudi, neukaljanih bosanskim otrovom. Tu ne racunam stokholmske i minhenske brigade.
Hocemo i mi Makrona, Trudoa ili ljude takvog profila. Zasto nas mora voditi krkan, primitivac, nesposoban i neobrazovan? I posebno je zalosno da nam neko sa zapada predlaze krkana a on zivi pod vlascu civilizovanih politicara. Kao da nam zelite lose.
Last edited by Kikibombona on 05/10/2018 13:23, edited 1 time in total.
-
Piklic
#3095 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Piklic wrote:Iako se ne bavim politikom uvijek nekako pred izbore odlgedam pokoju debatu jer ipak dajem svoj glas. međutim, mirsad je defitivno najjaci kandidat koji se dosada pojavio, jaci je od bakira i silajdzica..
Izvinjavam se zbog duzeg posta
http://www.6yka.com/novost/144733/foto- ... -u-berlinu
nije njemacka samo zbog politicara vec zbog mentaliteta, sistem se gradi razvija, prilagodjava, a na samo ostavit ga da trune i pozviati se na proslost
- cLo
#3096 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Namazanac, lafo se vratio tako odlican da nam obasja i direkt u fotelju i politiku. Zasto se nije vratio da educira, da pokloni znanje kojim obiluje, nego se odmah priFatio kasike i za kolac? Malo meni to smrducka sve. 
- sinuhe
#3097 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ma kakva Evropa kad vidis kako su ga docekali na ovom forumu. Potaman je glasackom tijelu, da ne kazem vama, Sefik koji se vjerujem vec sprema za Stambol na Bosforu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3098 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
jeste. Druga je stvar sto je nas SDA godinama iscrpio, unistio pa zaboravljamo OCAJNE, POGUBNE 4 SDP godine da ne spominjemo sad alijanzu. Imali su ludo kadroviranje, nelegalno otpustanje (koje cemo mi platiti ili jesmo poslije presuda), stalne ustupke Dodiku i prodaju i predaju BIH suvereniteta (prebivaliste, entitetsko drzavljanstvo), nikakvo lobiranje u svijetu (koje je Bakir nastavio, ali Lagumdzija bas tad zaceo), nikakve medjunarodne odnose, najlosije ekonomske pokazatelje, najvecu nezaposlenost i brutalno inspekcijsko oporezivanje, najvece socijalne proteste. To sto nas SFA godinama muci, laze, krade, ne treba zaboraviti da je SDP isto i jos brutalnije radio.drag_gost wrote:Nije to argumentacija, to je fakt. SDP je zlo.
- GandalfSivi
#3099 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Slazemo se. Kod nas je karizma druga rijec za kabadahijstvo, nego vidim proziva Kiki Denisa za nedostatak iste, pa rekoh ko mu je kontrolna jedinica?General War wrote:Meni licno izgleda normalan i na fonu onoga sto ocekujem od politicara...za karizmaticnog niti takve volim niti mi treba takav u bosni, neke forumase prenese ali i to razumijem...vec vidjeno sa Zlajom i Komsicem.GandalfSivi wrote:Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?Kikibombona wrote:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3100 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
jedno je ne voljeti nekoga ili zamjerati mu nešto, al' ovo je...KatarinaKosaca wrote:jeste. Druga je stvar sto je nas SDA godinama iscrpio, unistio pa zaboravljamo OCAJNE, POGUBNE 4 SDP godine da ne spominjemo sad alijanzu. Imali su ludo kadroviranje, nelegalno otpustanje (koje cemo mi platiti ili jesmo poslije presuda), stalne ustupke Dodiku i prodaju i predaju BIH suvereniteta (prebivaliste, entitetsko drzavljanstvo), nikakvo lobiranje u svijetu (koje je Bakir nastavio, ali Lagumdzija bas tad zaceo), nikakve medjunarodne odnose, najlosije ekonomske pokazatelje, najvecu nezaposlenost i brutalno inspekcijsko oporezivanje, najvece socijalne proteste. To sto nas SFA godinama muci, laze, krade, ne treba zaboraviti da je SDP isto i jos brutalnije radio.drag_gost wrote:Nije to argumentacija, to je fakt. SDP je zlo.