Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Fudo387

#3076 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Pravo prigovora ima svako ko je aktivno legitimisan u sporu, znači i običan građanin a kamo li jedan (ili dva ?) član Predsjedništva. Istina, takva vrsta apelacije nema državnu težinu ali ima neku težinu. Veću od grupe građana ili pojedinca.

Međutim, ono na šta ja ukazujem je da je ovdje riječ o nekim drugim prioritetima: Da Kurtz i Kurtzi mogu da sjednu u automobil, da se za nekoliko sati spuste na Jadran, da vikend provedu na Stradunu bez da se *ebu sa Fudom i Fudama oko Neuma.

Ostalo su sve finese.
Pa ne bi se tek tako spustili da je bar Ivanic rekao, stop.
Opet se nastavljas praviti blesav.
Kakvo udruzenje gradjana?
Nije to skupljanje para za zicaru, ili siceva na stadionu, ovo su ozbiljne stvari.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#3077 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:Pa ne bi se tek tako spustili da je bar Ivanic rekao, stop.
Opet se nastavljas praviti blesav.
Kakvo udruzenje gradjana?
Nije to skupljanje para za zicaru, ili siceva na stadionu, ovo su ozbiljne stvari.
Naravno da su ozbiljne. Odeš automobilom dole na Jadran i vidiš kilometarski red pred carinom za one izvan EU i zaseban prolaz za automobile i putnike iz EU koji, uglavnom, prolaze bez kontrole. Kako na prelazima, tako u procedurama.

Jednaki i malo jednakiji.

Sa i bez konsenzusa.
Challenger_

#3078 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Njima most do Straduna a tebi i meni kozja staza preko Svitave. To je REALNOST i posljedica izbora većine.
Fudo387

#3079 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Njima most do Straduna a tebi i meni kozja staza preko Svitave. To je REALNOST i posljedica izbora većine.
Nije to izbor vecine.
Challenger_

#3080 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Jeste, jeste. I znatno je starija od priče o mostu. Pogledati pod "Euroatlant... integracije".
General War

#3081 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Evo ga teoreticar zavjere plete mrezu, djaba sve :plete:
Fudo387

#3082 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Jeste, jeste. I znatno je starija od priče o mostu. Pogledati pod "Euroatlant... integracije".
Sta pod tim?
Challenger_

#3083 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Ništa. Hrvatska vlada prevarila pošteni Brisel.
Challenger_

#3084 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Ali, da previše ne crnjačim, biće bolje. Jednog dana. Ćao.

______
Fudo387

#3085 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Ništa. Hrvatska vlada prevarila pošteni Brisel.
Sve bi to bilo djaba da Bosna ima unutrasnji konsenzus o svom postojanju.
Mogli bi se samo na glavu nadubit.
General War

#3086 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Fudo387 wrote:
Ama eno ljudi napisali jasno i glasno i na vrijeme poslato hrvatima, hrvati slagali ascare. U onom dopisu se jasno vidi da je EK trazila potvrdu od hrvatske da li se BiH slozila i jos nedvojbemo napisala da se most ne gradi da nebi sve otislo u qurac tuzbom od trece strane...ali izgleda ljudi namjerno ponavljaju istu mantru, jel po instrukciji ili da bi im bilo lakse ne znam, ali BiH sa ovim nema nista.
General War

#3087 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

. Dupli
Challenger_

#3088 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

General War wrote:Ama eno ljudi napisali jasno i glasno i na vrijeme poslato hrvatima, hrvati slagali ascare. U onom dopisu se jasno vidi da je EK trazila potvrdu od hrvatske da li se BiH slozila i jos nedvojbemo napisala da se most ne gradi da nebi sve otislo u qurac tuzbom od trece strane...ali izgleda ljudi namjerno ponavljaju istu mantru, jel po instrukciji ili da bi im bilo lakse ne znam, ali BiH sa ovim nema nista.
Pa jesi li ti dijete ili odrastao čovjek? Pitaju HRVATSKU da li je BiH saglasna??

:lol:

Da su istinski bili zainteresovani, to pitanje bi usmjerili prema organima BiH. Ovako je to samo administrativno-birokratska finta onih koje suštinski i ne interesuje stav jedne "teritorije" (iz njihove percepcije) koju žele da zaobiđu u širokom luku.
Fudo387

#3089 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
Ama eno ljudi napisali jasno i glasno i na vrijeme poslato hrvatima, hrvati slagali ascare. U onom dopisu se jasno vidi da je EK trazila potvrdu od hrvatske da li se BiH slozila i jos nedvojbemo napisala da se most ne gradi da nebi sve otislo u qurac tuzbom od trece strane...ali izgleda ljudi namjerno ponavljaju istu mantru, jel po instrukciji ili da bi im bilo lakse ne znam, ali BiH sa ovim nema nista.
Sve ti je djaba kad 2/3 izvrsne vlasti blokira vlastitu drzavu da se bavi ovim problemom.
Za te 2/3 svaki poraz Bosne je njihova pobijeda.
Handris se 30 godina sa tim, ne znam sta je tu vise misteriozno?
Challenger_

#3090 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Možete li zamisliti posrednika u sporu dvije strane koji komunicira samo sa jednom i tu jednu pita da li je druga zadovoljna. Pa to nema nigdje. Svojim cinizmom su sve prekucali.
Challenger_

#3091 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Od tog cinizma je luđa samo tvrdnja da su, eto, "pitali šta misli BiH". Posredstvom Hrvatske.

General War

#3092 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Challenger_ wrote:Od tog cinizma je luđa samo tvrdnja da su, eto, "pitali šta misli BiH". Posredstvom Hrvatske.

...najludje kad izmisljas.
Challenger_

#3093 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

General War wrote:
Challenger_ wrote:Od tog cinizma je luđa samo tvrdnja da su, eto, "pitali šta misli BiH". Posredstvom Hrvatske.

Ćitaš li ti sebe?
General War wrote:Ama eno ljudi napisali jasno i glasno i na vrijeme poslato hrvatima, hrvati slagali ascare.
Ti teretiš Hrvatsku, Fudo strukturu (konsenzualne, tripartitne) vlasti a ni jedan ni drugi ne smijete da pogledate gdje problem leži. Pored takvih kao što ste vi, ne bi me čudilo da su nam odavno uvalili nuklearni otpad koji je promjenio mikroklimu u BiH pa evo tri mjeseca imamo kišu u najbolje doba godine.
General War

#3094 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

[/quote]
Ama eno ljudi napisali jasno i glasno i na vrijeme poslato hrvatima, hrvati slagali ascare. U onom dopisu se jasno vidi da je EK trazila potvrdu od hrvatske da li se BiH slozila i jos nedvojbemo napisala da se most ne gradi da nebi sve otislo u qurac tuzbom od trece strane...ali izgleda ljudi namjerno ponavljaju istu mantru, jel po instrukciji ili da bi im bilo lakse ne znam, ali BiH sa ovim nema nista.[/quote]
Sve ti je djaba kad 2/3 izvrsne vlasti blokira vlastitu drzavu da se bavi ovim problemom.
Za te 2/3 svaki poraz Bosne je njihova pobijeda.
Handris se 30 godina sa tim, ne znam sta je tu vise misteriozno?[/quote]
To je ok, ali mislim da BiH ima solidnu sansu da razjebe drustvo u croatiji povodom ovoga. Pare su pustene prosle godine, a ne prije mjesec, i ocito je da je EK ipak reagovala povodom ovoga. Receno im je da ne grade, a posto jos mjesalicu nisu zamjesali betona na radilistu, vidjet cemo.
General War

#3095 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Challenger_ wrote:
General War wrote:

Ćitaš li ti sebe?
General War wrote:Ama eno ljudi napisali jasno i glasno i na vrijeme poslato hrvatima, hrvati slagali ascare.
Ti teretiš Hrvatsku, Fudo strukturu (konsenzualne, tripartitne) vlasti a ni jedan ni drugi ne smijete da pogledate gdje problem leži. Pored takvih kao što ste vi, ne bi me čudilo da su nam odavno uvalili nuklearni otpad koji je promjenio mikroklimu u BiH pa evo tri mjeseca imamo kišu u najbolje doba godine.
Pitala EK hrvate, posto je Vigemark dobio pismo od Zvizdica u septembru prosle godine da BiH od 2009 godine ima usaglasen stav da nema od mosta nista dok se granice ne rijese...i tip pita hrvate jel to tacno?
...znas kad pitin mjenja gace, a ne znas najjednostavnije stvari korespodencije.
Fudo387

#3096 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
General War wrote:

Ćitaš li ti sebe?
Ne treba kisa, ti si zivi dokaz da nesto u vodi ima.
General War

#3097 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

HAHAHA, idi fudo.. :-)
Challenger_

#3098 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Challenger_ »

Moji ste, volim vas, ali za politike niste. Vo bi vas žedne preko vode preveo a kamo li administracija pred kojom vam trepere okice.
Hajde, sa srećom.

______
Fudo387

#3099 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:Moji ste, volim vas, ali za politike niste. Vo bi vas žedne preko vode preveo a kamo li administracija pred kojom vam trepere okice.
Hajde, sa srećom.

______
Nagovori Ivanica da se slozi sa Bakirom, i mosta nema.
Covica ne moras.
Jednostavno.
General War

#3100 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Fudo387 wrote:
Challenger_ wrote:Moji ste, volim vas, ali za politike niste. Vo bi vas žedne preko vode preveo a kamo li administracija pred kojom vam trepere okice.
Hajde, sa srećom.

______
Nagovori Ivanica da se slozi sa Bakirom, i mosta nema.
Covica ne moras.
Jednostavno.
Zaceram mostu, neka rijese granicu i koridor i dobar...ivanic ne moze nadglasati radmanovica...a imaju oni problem sa svoje strane oko dvora na uni.
Post Reply