Sta si ti mislio,odmah zaradit ha?:Dperfekcionista1 wrote:Pravo pitanje je koliko ce % ripple pasti, jer s obzirom da sam na IQO gdje uzimaju proviziju 10% i spread, pa ako sad prodam i budem htio kupovati ponovo kad padne do neke granice za iste pare koje sam dobio prodajom, da ne budem na kraju u minusu
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- HowForWhom
#3076 Re: Bitcoins
- Industrialyzer
#3077 Re: Bitcoins
Moje predvidjanje je da ce xrp ici do 4$ u ovom mjesecu i da onda skace mnogo zbog coinbase. Vidim da se ne spominju Dash i Monero toliko ovdje. Kakva je njihova prica, ocekivanja?
- perfekcionista1
#3078 Re: Bitcoins
Ima li neko da mi preporuci pouzdanog prodavaca btc licno, ne mogu vise da cekam verifikaciju. Ako ima neko i sa foruma da bi prodao i prebacio mi na binance javite se na pp.
- BajramBarecula
#3079 Re: Bitcoins
dokle bi cardano mogo ici? kontam da ce za 3-4 mjeseca preci 10$, ako ne i vise
- Dozer
#3080 Re: Bitcoins
Samo drzite XRP.
Nakon ovako naglog skoka sasvm je normalno da uslijedi odredjeni pad. To je tako sa svakom monetarnom valutom, pa i s cryptom jer i crypto, na kraju krajeva, zavisi od prave love.
Nisam ni pogledao stanje sad, ali ako i pada, mislim da nece dalje od 2,4-2,5 , malo ce se zadrzati tu uz sitne oscilacije, a zatim opet slijedi rast, vrlo moguce i na 5, ako ne i vise.
Ja mislim da ce do ljeta dobaciti do 10.
Nakon ovako naglog skoka sasvm je normalno da uslijedi odredjeni pad. To je tako sa svakom monetarnom valutom, pa i s cryptom jer i crypto, na kraju krajeva, zavisi od prave love.
Nisam ni pogledao stanje sad, ali ako i pada, mislim da nece dalje od 2,4-2,5 , malo ce se zadrzati tu uz sitne oscilacije, a zatim opet slijedi rast, vrlo moguce i na 5, ako ne i vise.
Ja mislim da ce do ljeta dobaciti do 10.
Last edited by Dozer on 04/01/2018 22:25, edited 1 time in total.
- HowForWhom
#3081 Re: Bitcoins
Kako je on rekao da pada on skocio za 0.30BajramBarecula wrote:a vec se evo vratio xrp sa 2,40$ na 2,85$, brzo ce ovo proci
- HowForWhom
#3082 Re: Bitcoins
Gdje cekas verifikaciju?perfekcionista1 wrote:Ima li neko da mi preporuci pouzdanog prodavaca btc licno, ne mogu vise da cekam verifikaciju. Ako ima neko i sa foruma da bi prodao i prebacio mi na binance javite se na pp.
Znam neke momkr koji su kupovali na onom localcoinu i ok su prosli
- Dozer
#3083 Re: Bitcoins
Sto je i sasvim logicno. Sa 3,30 ako je pao na 2,5-2,6 logican slijed je da ce masa ljudi poceti kupovati, a time se pad zaustavlja i krece opet lagani rast.
Normalne su to oscilacije.
Takodjer treba stalno imati na umu vrijeme, tj. vremenske razlike. Azija se sad polako budi, a Amerike i Kanada su sad pri kraju radnog vremena, kako gdje. A oni su glavni u svemu, ne mi.
Normalne su to oscilacije.
Takodjer treba stalno imati na umu vrijeme, tj. vremenske razlike. Azija se sad polako budi, a Amerike i Kanada su sad pri kraju radnog vremena, kako gdje. A oni su glavni u svemu, ne mi.
Last edited by Dozer on 04/01/2018 22:31, edited 1 time in total.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#3084 Re: Bitcoins
nafakali covjek... uplasio se kako napisah da drzim pa sta bude...Pitar_na_motoru wrote:Kako je on rekao da pada on skocio za 0.30BajramBarecula wrote:a vec se evo vratio xrp sa 2,40$ na 2,85$, brzo ce ovo proci
-
mirza1h
#3085 Re: Bitcoins
Nevjerovatno je koliko ljudi samo obraća pažnju na cijenu. Da bi došao na cijenu od 10$ mora market cap biti blizu 300 000 000 000$ odnosno preskočio bi bitcoin, šanse da se tako nešto desi su veoma male. Treba uzeti u obzir da je Cardno trenutno beskoristan proizvod.BajramBarecula wrote:dokle bi cardano mogo ici? kontam da ce za 3-4 mjeseca preci 10$, ako ne i vise
- Dozer
#3086 Re: Bitcoins
XRP je trenutno na 50% market capa BTC-a, odnosno na 130+ milijardi, a BTC na 259+ milijardi USD.
https://coinmarketcap.com/
Naravno, kolicina u opticaju igra ulogu i zato BTC sa samo 16+ miliona komaTa ima cijenu koja jeste, a XRP sa 38+ milijardi ima svoju trenutnu cijenu.
Medjutim, i opet ponavljam, XRP treba posmatrati kao dionice, a ne kao klasicnu crypto valutu/coine.
Ako pogledate statistike primijeticete da se XRP najcesce ponasa kao totalni outsider - kad svi coini padaju, on raste. Ovo je pokazatelj nezavisnosti.
Ali, upravo ce kolicina XRP-a omoguciti daleko vecem broju ljudi da ga posjeduju nego je to slucaj s BTC-om, a to znaci i daleko vise novca koji ce se upumpati za njega, tako da u jednom momentu uopste ne treba iznenaditi ako mu market cap bude 5x veci od BTC-a.
Medjutim, to uopste ne mora znaciti i da ce mu vrijednost biti cak i priblizna BTC-u, ali da ce momacki narasti - hoce sigurno.
Moja pretpostavka je da ce u ovoj i narednoj godini dobaciti mozda i do 100$, a brzina rasta ce zavisiti upravo od raspolozive kolicine i interesovanja ljudi, kao i novih finansijskih institucija koje ce poceti s koristenem Ripple tehnologije.
Naravno, sasvim je normalno ocekivati da se ove godine pocnu desavati i veliki skoovi vrijednosti jer ce banke sigurno kupovati vece kolicine, kako bi kasnije mogle manipulisati.
https://coinmarketcap.com/
Naravno, kolicina u opticaju igra ulogu i zato BTC sa samo 16+ miliona komaTa ima cijenu koja jeste, a XRP sa 38+ milijardi ima svoju trenutnu cijenu.
Medjutim, i opet ponavljam, XRP treba posmatrati kao dionice, a ne kao klasicnu crypto valutu/coine.
Ako pogledate statistike primijeticete da se XRP najcesce ponasa kao totalni outsider - kad svi coini padaju, on raste. Ovo je pokazatelj nezavisnosti.
Ali, upravo ce kolicina XRP-a omoguciti daleko vecem broju ljudi da ga posjeduju nego je to slucaj s BTC-om, a to znaci i daleko vise novca koji ce se upumpati za njega, tako da u jednom momentu uopste ne treba iznenaditi ako mu market cap bude 5x veci od BTC-a.
Medjutim, to uopste ne mora znaciti i da ce mu vrijednost biti cak i priblizna BTC-u, ali da ce momacki narasti - hoce sigurno.
Moja pretpostavka je da ce u ovoj i narednoj godini dobaciti mozda i do 100$, a brzina rasta ce zavisiti upravo od raspolozive kolicine i interesovanja ljudi, kao i novih finansijskih institucija koje ce poceti s koristenem Ripple tehnologije.
Naravno, sasvim je normalno ocekivati da se ove godine pocnu desavati i veliki skoovi vrijednosti jer ce banke sigurno kupovati vece kolicine, kako bi kasnije mogle manipulisati.
Last edited by Dozer on 04/01/2018 22:57, edited 2 times in total.
- BajramBarecula
#3087 Re: Bitcoins
Sve to stoji al ako uzmemo u obzir da je ovih dana dnevni market cap 50-60 milijardi dolara nista nije nemoguce. Ako se ista moglo naucit u posljednjih godinu to je da sva pravila i prognoze cesto padaju u vodu.mirza1h wrote:Nevjerovatno je koliko ljudi samo obraća pažnju na cijenu. Da bi došao na cijenu od 10$ mora market cap biti blizu 300 000 000 000$ odnosno preskočio bi bitcoin, šanse da se tako nešto desi su veoma male. Treba uzeti u obzir da je Cardno trenutno beskoristan proizvod.BajramBarecula wrote:dokle bi cardano mogo ici? kontam da ce za 3-4 mjeseca preci 10$, ako ne i vise
- phillie
#3088 Re: Bitcoins
Mislim da je kickcoin pobjednik dana (il barem poslijepodneva
) oko 16.oo kostao je cca. 0.000004 BTC da bi oko 20.00 dostigao vrijednost od 0.000012 BTC sada je na 0.000008 BTC.
-
mirza1h
-
mirza1h
- BajramBarecula
#3091 Re: Bitcoins
Prije da je to Tronphillie wrote:Mislim da je kickcoin pobjednik dana (il barem poslijepodneva) oko 16.oo kostao je cca. 0.000004 BTC da bi oko 20.00 dostigao vrijednost od 0.000012 BTC sada je na 0.000008 BTC.

kako god, posljednja 2-3 dana se moglo finih para zaradit na vecini coinova
-
hzsa22
#3092 Re: Bitcoins
Panicari prodali, ja kupio na 2.50, svi sretni.
Trenutno 16 otvorenih pozicija na XRPu od 0.24 do 2.5.
Trenutno 16 otvorenih pozicija na XRPu od 0.24 do 2.5.
-
ljiljan02
#3093 Re: Bitcoins
evo druze detaljan odgkindlas wrote:Kakvo je misljenje islamskih predstavnika/ucenjaka po pitanju ovog trade-a, non-stop prodaja - kupovina gdje se gleda u svaki Euro cent da bi se na vecim iznosima ostvarila znacajna zarada i tako par puta dnevno?
Meni ovo izgleda kao klasicna kocka (nema sanse da imas informacije i da si toliko pametan pa da znas predvidjeti sta ce biti) i igras cisto na tajming i srecu, ulozis pa gledas sta ce biti, cim malo poraste da imas kakvu - takvu zaradu onda prodajes, itd? Par klikova, malo srece, malo vise ulozenog vremena na non-stop pracenje kolika je vrijednost onog na sta si ulozio, ne izgleda kao da si svojim trudom zaradio pareAli ne bih da trcim pred rudu pa da smatram da je zabranjeno jer nemam nekog velikog znanja o tome
Imam i ja nekih crypto coin-a, dobio, pa gledam da ih prebacim u neke od ovih popularnijih i eventualno unovcim kad bude povoljno.
http://zijad-ljakic.com/index.php?optio ... &Itemid=44
- dadoka84
-
kindlas
#3095 Re: Bitcoins
ljiljan02 wrote:evo druze detaljan odgkindlas wrote:Kakvo je misljenje islamskih predstavnika/ucenjaka po pitanju ovog trade-a, non-stop prodaja - kupovina gdje se gleda u svaki Euro cent da bi se na vecim iznosima ostvarila znacajna zarada i tako par puta dnevno?
Meni ovo izgleda kao klasicna kocka (nema sanse da imas informacije i da si toliko pametan pa da znas predvidjeti sta ce biti) i igras cisto na tajming i srecu, ulozis pa gledas sta ce biti, cim malo poraste da imas kakvu - takvu zaradu onda prodajes, itd? Par klikova, malo srece, malo vise ulozenog vremena na non-stop pracenje kolika je vrijednost onog na sta si ulozio, ne izgleda kao da si svojim trudom zaradio pareAli ne bih da trcim pred rudu pa da smatram da je zabranjeno jer nemam nekog velikog znanja o tome
Imam i ja nekih crypto coin-a, dobio, pa gledam da ih prebacim u neke od ovih popularnijih i eventualno unovcim kad bude povoljno.
http://zijad-ljakic.com/index.php?optio ... &Itemid=44
Lijepo objasnjeno i razumljivo. Dakle islamski propisi dozvoljavaju trgovinu kripto valutama na nacin na koji ovdje vecina raje radi tako da je sve 'po zakonu'
- KAMI666
#3096 Re: Bitcoins
A gdje pecat ? 
- 512MB
#3097 Re: Bitcoins
Raja previse se lozite na te "vruce" insider migove. Niko nezna sta ce kad bit, markt je nepredvidiv i nema tog eksperta koji moze pad ili rast predvidit. XRP se sasvim normalno ponasa, prvo moras cucnut da bi mogao skocit.
I zasto nebk XRP mogao preteci market cap od bitcoins. Kad se prosiri na banke van japana moguce je sve.
U zadnji sedam dana skocio sa 1.5$ na 3.8$ i danas cucno do 3.5$ => big deal
I zasto nebk XRP mogao preteci market cap od bitcoins. Kad se prosiri na banke van japana moguce je sve.
U zadnji sedam dana skocio sa 1.5$ na 3.8$ i danas cucno do 3.5$ => big deal
- 512MB
#3098 Re: Bitcoins
Crypto market cap je par stotina milijardi dolara, to je mala maca u odnosu na imo il derivate.parappa wrote:pumpa se nenormalno puno para u ovo...
ja sam ocekivao da ce bar jedno trziste pasti (berze, nekretnine) ali nista... sve raste.
sve vise mislim da se trenutno stanca dosta novca (i da se stancalo zadnje 3-4 godine), da ima dosta ljudi koji imaju toliko na racunu da se mogu igrati ovoga a da ne moraju prodavati nesto drugo.
kakvo je vase misljenje? odakle na jednom ovolika ulaganja a da pri tome nema pada na drugim trzistima?
ps: moze li se tema preimenovati u kriptovalute - all about ili slicno?
- 512MB
#3099 Re: Bitcoins
Bjez ba Sherlock nasmija me u ovaj vakatseoBIH wrote:Info je potvrdjen, ali ne mora biti tacan!
- ladacoko
#3100 Re: Bitcoins
Tron prije dva dana 0,08 a sad je 0,29.Jos 6 januara predstavljaju novog partnera(vecina pominje alibabu).