US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

sjedi 1

#3076 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

jeza u ledja wrote:
sjedi 1 wrote: Kod ovog je štembilj :D
On je vlasnik...
Cega vlasnik jbem ga ja. :D
Sve kontam neko "iz sjene" nesto, taj rad. Tako mi izgleda. :D
Vlasnik svega,Jacob Rothchild
dale cooper

#3077 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dale cooper »

LSD wrote:
E pa, to su čari vrle demokratije :mrgreen:

Zato sam ja retrogradne sisteme - monarhije, sultanate, royal blood i slicne retro furke...može i diktature, jednopartijske sisteme, kult licnosti, sjeverna koreja i slicno, samo ne democracy....bolje da jedan yebe i ne vadi :izet: nego da se majmuni smijenjuju pod plaštom demokratije, a pale ratove na sve strane.
A jebiga, mi smo imali jednopartijski sistem, pa i to propade.
LSD

#3078 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

dale cooper wrote:
LSD wrote:

Zato sam ja retrogradne sisteme - monarhije, sultanate, royal blood i slicne retro furke...može i diktature, jednopartijske sisteme, kult licnosti, sjeverna koreja i slicno, samo ne democracy....bolje da jedan yebe i ne vadi :izet: nego da se majmuni smijenjuju pod plaštom demokratije, a pale ratove na sve strane.
Ne smije se dati neobrazovanoj svjetini i rulji tolika moc da biraju bolesnike za vladare, jer ce ga kad-tad izabrati. Istorija je to bezbroj puta dosad potvrdila. To je bila poenta. Ne smiješ dati isfrustiranoj budali da glasa, jer on pojma nema šta radi, a boli ga q za posljedice.
Ali to je demokratija tj. vladavina vecine naroda.
slavonskilola

#3079 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by slavonskilola »

155_mm wrote:
slavonskilola wrote:Šešelj je dobro obavještena Sotona da bi ga samo tek tako podržao.
Svi koji mislite da je Donald kao slučajni proizvod Američke coca cola politike glupi ste jednako kao onda kada u njegovim početcima niste razumjeli tko je Milošević.
Bošnjaci muslimani neboj te se,bit će vam ono što i Hrvatima jer Donaldu samo fali šajkača.
i crnogorcima se izgleda lose pise.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi izbalansiranu spoljnu politiku.
sve mirise na jebenu 1918 godinu a odnosi bosnjaka i hrvata nikad gori jos od devedesetih.

Ostatci UDBE ,, još uvjek nisu bez posla.
Ovo mi više liči na 1941g.
afafaf

#3080 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by afafaf »

Toplo mi oko srca sto ova kuravela ne vodi najmocniju drzavu na svijetu.
dale cooper

#3081 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dale cooper »

LSD wrote:
dale cooper wrote:
LSD wrote:

Ne smije se dati neobrazovanoj svjetini i rulji tolika moc da biraju bolesnike za vladare, jer ce ga kad-tad izabrati. Istorija je to bezbroj puta dosad potvrdila. To je bila poenta. Ne smiješ dati isfrustiranoj budali da glasa, jer on pojma nema šta radi, a boli ga q za posljedice.
Ali to je demokratija tj. vladavina vecine naroda.
Tvoja vjera u narod je mislim na rekordno niskom nivou. :mrgreen:
jeza u ledja

#3082 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

sjedi 1 wrote:
jeza u ledja wrote:
sjedi 1 wrote: Kod ovog je štembilj :D
On je vlasnik...
Cega vlasnik jbem ga ja. :D
Sve kontam neko "iz sjene" nesto, taj rad. Tako mi izgleda. :D
Vlasnik svega,Jacob Rothchild
Haha znamo sam da je neki Rotsild. :lol: Nisam htio ranije napisati na koga mi lici, da me ne bi optuzili za svasta, :P
A ciji je on? Hilarijin?

A vidim vrijednost samo 5 milijardi...ma nista to ba. :D

Ima Hillary mnogo jacih igraca iza sebe.
dezurni_ucenik

#3083 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:49, edited 1 time in total.
jefferson

#3084 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jefferson »

Ma pametnico nasa, vidi kako si ti sebe uvjerio da nesto znas. :)

Sad ce malo nastupiti hegemonija znanja iz guzice. To sto ti nesto osjecas ne znaci da znas zasto je to tako. Zamisli, jedan momak u Bosni poznaje bolje situaciju u americkom drustvu nego strucnjaci koji se tim bave. Clintonova je trebala tebe uposliti, zamisli kakvu bi lovu mogao zaraditi!

@ jeff je u pravu samo donekle. Mislim da nije u pravu kada kaze da je Trumpova kampanja bolje razumjela sta ljude mori. Oni su malo toga razumjeli, i vodili su se slijepim ubadanjem po osjecanjima glupih ljudi. Nisu postojala gotovo nikakva istrazivanja sa njihove strane, samo su upirali prstom u govno dok nisu dovoljno govana nabrali. Oni prvi nisu mislili da ce pobijediti juce kad su se zatvorila izborna mjesta.

Problem ovih drugih takodje nije oslanjanje na "big data" vec jednostavno slab kandidat i silne kontroverze, od kojih je vecina nastala iz pupa have.

Problem oslanjanja na big data je prvenstveno problem analiticara, medija i nas koji tim podacima vjeruju.

No previse se pridaje paznje konacnoj slici bez zapazanja da su rezultati podijeljeni na pola, da je Clinton osvojila 0.2% vise glasova i da su izbore rijesile bukvalno sitnice.

RCP prosjek anketa je juce bio +3.2% za Clinton. Zavrsio se 3 procenta drukcije.
Prije 4 godine RCP prosjek je bio +0.9% za Obamu, zavrsio se 3 procenta drukcije (3.9%).
U 4 kljucne drzave razlika je bila manja od 1.3%. Tri od te 4 nisu imale rano glasanje. Trebale su joj samo te 3. U dvije od njih sa glasovima Zelenih bila ispred Trumpa. I u svakoj se u zadnje dvije sedmice razlika u anketama drasticno smanjila.
Tu je razlog poraza.
A sad, post-mortem analize i generali poslije bitke, te generalizacija na osnovu vrlo tankih razlika, to je najlakse.

Ja cijelo vrijeme prenosim sta procitam. Ti prenosis sta? Svoje natuknuto znanje iz Sukoba civilizacija? Bravo klap klap, ubo si nesto.
Mislim da podcjenjujes da Trumpova kampanja nije znala sta mori ljude. Jeffrey Lord, koji je govorio o Trumpu kao ozbiljnom kandidatu jos od januara 2015, je konstantno govorio o "rust belt" strategiji. Trumpova kampanja je ostala zapanjena jer su i oni vjerovali u ankete, demokratsku nadmoc u "big data" i "ground game."
Trump je takodje znao vrlo dobro sta pali kod slabo obrazovanih ljudi koji imaju ekonomske proleme. on 50 godina prodaje muda pod bubrege, i ovoj je samo kulminacija prodavanja muda pod bubrege. Na zalost prije negos to to ljudi skontaju, jos ce siromasniji biti.
LSD

#3085 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

dale cooper wrote:
:-) :lol: to si u pravu :mrgreen:

Ali evo pogledaj nijemce i šta su sebi birali 30-tih godina, da ne pominjem posljedice toga....to je nevjerovatno.
yebo nas, mi smo balkanska halaša, ali Njemačka je stoljecima bila avangardna zemlja, zemlja intelektualaca, filozofa, pjesnika, revolicionara, vizionara (Gete, Šopenhauer, Hegel, Kant, Jaspers, Niče, Marks, Engels itd) - pa su potpali pod nekog ludog austijskog kaplara, dali mu neviđenu moc...a takva jedna država i narod sa takvim tradicijom.
Šta onda ocekivati od nekog balkanoida koji veze nema sa politikom i demokratijom ili nekog rednecka sa americkog southwetsa koji živi u onim autoprikolicama...gdje ce takav birati i davati moc nekome :facepalm: pa to je zlocin....i normalno da ce takvi kad-tad izabrati budalu da ih povede u propast.
Niemand

#3086 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Niemand »

LSD je mescini malo prepotentan, al dobro.
LSD

#3087 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

Niemand je malo upao padobranski ovdje, al dobro.
dale cooper

#3088 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dale cooper »

LSD wrote:
dale cooper wrote:
:-) :lol: to si u pravu :mrgreen:

Ali evo pogledaj nijemce i šta su sebi birali 30-tih godina, da ne pominjem posljedice toga....to je nevjerovatno.
yebo nas, mi smo balkanska halaša, ali Njemačka je stoljecima bila avangardna zemlja, zemlja intelektualaca, filozofa, pjesnika, revolicionara, vizionara (Gete, Šopenhauer, Hegel, Kant, Jaspers, Niče, Marks, Engels itd) - pa su potpali pod nekog ludog austijskog kaplara, dali mu neviđenu moc...a takva jedna država i narod sa takvim tradicijom.
Šta onda ocekivati od nekog balkanoida koji veze nema sa politikom i demokratijom ili nekog rednecka sa americkog southwetsa koji živi u onim autoprikolicama...gdje ce takav birati i davati moc nekome :facepalm: ....i normalno da ce takvi kad-tad izabrati budalu da ih povede u propast.
Ali ja opet mislim da se ne mogu kriviti isključivo ti ljudi. Veliki dio problema leži i u političkim elitama.
Opet ovdje spominjem demokratsku stranku koja nije prepoznala nezadovoljstvo kod jednog prilično velikog
sloja društva u Americi. Lako je sad reći krive su neobrazovane i bjedne seljačine i redneci iz Kentuckya koji su nasjeli
na jeftini populizam Trumpa. Pa koji kurac niste bilo šta uradili u ovih 8 godina da te seljačine budu malo
obrazovaniji, malo bolje plaćeni. I onda im još staviš kandidata koja je utjelovljenje sve njihove mržnje
prema privilegovanim političkim elitama iz Washingtona. Pa jebote Clintonova je izgubila i Wisconsin, tradicionalnu
utvrdu demokrata. Čak je nije ni posjetila tokom kampanje. Pa ne možeš tako uzimati ljude zdravo za gotovo i
očekivati da glasaju za tebe. Najgori se instinkti u ljudima bude kada su u najgoroj poziciji.
Niemand

#3089 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Niemand »

Jasta. Zanimljivo je da su tudji izbori glupi, ne trebaju ni odlucivati jer su glupi, a i rulja nema pojma, al ti nisi dio rulje, tvoji izbori nisu pogresni, pa bi mogao cak donositi i sud o izborima.

Simpaticno i padobrancima, staE.
LSD

#3090 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

Niemand wrote:Jasta. Zanimljivo je da su tudji izbori glupi, ne trebaju ni odlucivati jer su glupi, a i rulja nema pojma, al ti nisi dio rulje, tvoji izbori nisu pogresni, pa bi mogao cak donositi i sud o izborima.

Simpaticno i padobrancima, staE.
Normalno da su glupi , zato ja i ne glasam nikad, a to je tebi prepotencija....al šta da se radi, tako je kako je.
Muhamed Đakmić

#3091 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Muhamed Đakmić »

Pa nemam nikakvih pisanih dokaza, ali mislim da procentualno najveći broj visoko obrazovanih građana BiH živi u Sarajevu. SDA u Sarajevu pomeo izbore čovječe.

Ili su oni progresivna stranka ili je narod sam po sebi retrogradan i nema nikakvih pravila. Evo i ovdje su neke stvari meni jako lijepo objašnjene, mada se ne tiču izbora ovdje ili negdje drugo, ali pokazuju na neke vidljive probleme današnjeg sistema:

https://www.theguardian.com/commentisfr ... are_btn_fb
LSD

#3092 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

Muhamed Đakmić wrote:Pa nemam nikakvih pisanih dokaza, ali mislim da procentualno najveći broj visoko obrazovanih građana BiH živi u Sarajevu. SDA u Sarajevu pomeo izbore čovječe.

Ili su oni progresivna stranka ili je narod sam po sebi retrogradan i nema nikakvih pravila. Evo i ovdje su neke stvari meni jako lijepo objašnjene, mada se ne tiču izbora ovdje ili negdje drugo, ali pokazuju na neke vidljive probleme današnjeg sistema:

To je to....ništa to drugo.
Narod hoce da jede drek i dobije od Riđog porcije koje ih slijeduju.
bracika

#3093 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bracika »

Postoji li mogucnost da je sTrumpfova pobjeda iscenirana/isplanirana na perfidan nacin od strane stvarnih "rukovodioca", kako bi za sranja koja se uskoro mogu ocekivati imali alibi, tj. Imali puppeta za okriviti?? Marionetu kakav jeste, budaletinu, namjerno medijski predstavljanu i sotoniziranu otvoreno kao takvu bi sutra bilo lahko i planski optuziti za bilo kakvo sranje u prikrivenu korist "glavnih"?

Bilo kako bilo, on ce i onako igrati samo po planiranom scenariju..
madner

#3094 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by madner »

SDA je jedna, opozicija ima 101 partiju. Nije apsolutni pobjednik.
prog321

#3095 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by prog321 »

Pričam godinama da je ekonomija u USA pala k za uši.
Srednji stalež se topi i biraju one koji ne pripadaju establismentu. TO je suština.
Sve drugo je palamudjenje.
dale cooper

#3096 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dale cooper »

Muhamed Đakmić wrote:Pa nemam nikakvih pisanih dokaza, ali mislim da procentualno najveći broj visoko obrazovanih građana BiH živi u Sarajevu. SDA u Sarajevu pomeo izbore čovječe.

Mane neoliberalnog ekonomskog modela i slobodnog tržišta i efekti koje proizvode u društvu jeste generator
svog ovog nezadovoljstva. Samo što Trump nije rješenje za taj problem.
Challenger__

#3097 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

dale cooper wrote:Mane neoliberalnog ekonomskog modela i slobodnog tržišta i efekti koje proizvode u društvu jeste generator
Saglasan.

Šta misliš da jeste rješenje?
jasko_ba

#3098 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jasko_ba »

Apsolutno svako fasisticko govno se danas izjasnilo za Trumpa. Lijepo je kad znas kakvi su sve debili oko tebe.
Image
Image
Image
Last edited by jasko_ba on 10/11/2016 00:17, edited 2 times in total.
Muhamed Đakmić

#3099 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Muhamed Đakmić »

dale cooper wrote:

Mane neoliberalnog ekonomskog modela i slobodnog tržišta i efekti koje proizvode u društvu jeste generator
Ma naravno da nisu rješenje Trump i slični, nego ja samo postavih ovo da pokažem gdje leže ozbiljni problemi.
Danguba

#3100 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Danguba »

Desnica tamo, desnica amo...dok se neka masa ne stvori i sta onda? Prvo ce se izmedju sebe pokrviti. Ovo su sada samo podrske jedni drugima dok se brod ne zaljulja.
Post Reply