propaganda ostatku svijetasalik79 wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ja jesam pametna,imam jeverja u famiiji![]()
The Nazis engaged in many deceptions to deflect rumors and reports regarding the liquidation of the Jews.to je bila doticna svrha korespondecnije, case closedShortly after writing these postcards or letters, these individuals were killed
Hajde, sada logika, kome bi se ovi dokazivali, odnosno opravdavali '43, '44, pa logorase tjerali da pisu sta su dobili u paketima?!
Ista karta kao iz Jasenovca - sta su dobili i jos par recenica.
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- Connaisseur Karlin
#3076 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- insomnia78
#3077 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Da, tad im je bas trebala
- Connaisseur Karlin
#3078 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
pitanje vezano za temu:arzuhal wrote:Pa vidiš da su imali i nekakve šlagere...Oni pjevali, **be se njima, a fol logor bio...Fudo387 wrote:Slali im pisma i pakete u ausvic?
E svasta.
Sta je sljedece? Gasne komore su ustvari bile saune?
Ko daje ovakve ideje ili odobreenj za imena skola sa osobama poput Mustafe ili Draskovica , tj. osoba iz drugog svijetskog rata ?
- Connaisseur Karlin
#3079 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
propganada je uvijek potrebna , to je dio politikeinsomnia78 wrote:Da, tad im je bas trebala
- insomnia78
#3080 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Connaisseur Karlin wrote:propganada je uvijek potrebna , to je dio politikeinsomnia78 wrote:Da, tad im je bas trebala
- It_is_a_Leclerc
#3081 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ništa, znači... Pošto je dr. Eso Sadiković u ljeto 1992. pisao svojoj djeci iz koncentracionog logora Omarska, nema nam druge nego, tragom Salikovih otkrića, donijeit zaključak kako je logor Omarska bio, pa recimo to tako, jedna vrsta obmane u kojoj su logoraši tako imali redovno korespodenciju sa svijetom, a o hrani, piću i lijekovima koji su im slani da i ne pričamo.
- insomnia78
#3082 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
A dje Salik tvrdi tako nesto?
- salik79
#3083 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Connaisseur Karlin wrote:propaganda ostatku svijetasalik79 wrote:
Hajde, sada logika, kome bi se ovi dokazivali, odnosno opravdavali '43, '44, pa logorase tjerali da pisu sta su dobili u paketima?!
Ista karta kao iz Jasenovca - sta su dobili i jos par recenica.kuzis
- salik79
#3084 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Connaisseur Karlin wrote:propganada je uvijek potrebna , to je dio politikeinsomnia78 wrote:Da, tad im je bas trebala
Hajmo, kakva konkretna propaganda?! U vezi cega? Kojem svijetu!?
- Kikibombona
#3085 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Nema nijednog zlocina koji se ne relativizira ili dovodi u sumnju!
Uz svaki zlocin ide more konspirativnih teorija!
Uz svaki zlocin ide more konspirativnih teorija!
- salik79
#3086 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
O cemu ti?! Hajde se ti vrati unazad, kada sam ti postavio onu karticu iz Jasenovca, uz pojasnjenje, te sve ono sto je uslijedilo od strane @PM72, a kasnije i ovog drugog, u smislu osporavanja vjerodostojnosti (originalnosti) tog dokumenta (ismijavanje, omalovazavanje i u konacnici proglasavanjem mene apologetom zlocinaca u rangu Karadzica).Fudo387 wrote:To sto ti pises moze komotno u rubriku, vjerovali ili ne...dobro, uspio se argumentovano dokazati da je bilo i tih pojava.salik79 wrote:Ma ja, sto su im ikako slali ista (nisu samo pisma, nego prijeko potrebne pakete sa namirnicama i donjim rubljem i carapama - u mjeri koliko su im dozvoljavala upraviteljstva logora). Pisat ih, ionako su znali da ce biti ubijeni. Bolje da su za sebe to sve zadrzali, ne eksponirajuci se bezze. Ha ja!Fudo387 wrote: Mozda i nisu, a sta su im vrijedila?
Dobio si pismo, i haj sad na kupanje.![]()
Nego, jesam li ja sta slagao?! Paketi, kamere, crveni krst, Boss odijela,...Iko ista.
Cak su me, zbog postavljene kartice, proglasili negatorom zlocina, koji se time sprda sa logorasima, pa cak se i paralela sa Karadzicem povukla...I, opet, kada im lijepo - crno na bijelo - dokazes da nista ne lazes, slijedi ona "pojeo vuk magarca".
@PM72 zna sve o Jasenovcu, pitajte njega, o novinari "Radija slobodne Europe"....A, sto jes', jes', sumLJivo je da Jevrej salje pakete u Jasenovac. Falsifikat!
I za sta je to bitno?
Da odamo priznanje svapskom ptt-u?
- GandalfSivi
#3087 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kao da je CIA angazovala Jovicu Stanisica, necuveno... A mislis da AID ne bi angazovao Batka (ili bilo koga, slazemo se da je slab primjer) da uhvate Karadzica, ili da pobiju likove koji planiraju recimo hemijski napad na Sarajevo...salik79 wrote:
Citam. To je, otprilike, kao kada bi AID, danas je to OSA, angazovao Batka kao agenta (s tim da je Batko bio daleko nize rangiran), odnosno placenog ubicu.
- salik79
#3088 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
It_is_a_Leclerc wrote:Ništa, znači... Pošto je dr. Eso Sadiković u ljeto 1992. pisao svojoj djeci iz koncentracionog logora Omarska, nema nam druge nego, tragom Salikovih otkrića, donijeit zaključak kako je logor Omarska bio, pa recimo to tako, jedna vrsta obmane u kojoj su logoraši tako imali redovno korespodenciju sa svijetom, a o hrani, piću i lijekovima koji su im slani da i ne pričamo.
Umjesto odgovora (posto je od ovoga i krenulo):
salik79 wrote: Kad vec "Dervu" spominjes da ispricam jednu anegdotu, koja plasticno opisuje cionisticku "suosjecajnost" i "zal" za "drugima", pogotovo ako se ne uklapaju u agendu...Naime, znajuci da ce na jednoj sahrani, prije par godina, prisustvovati i on, babo i ja odlucismo ponijeti jedan "brzojav" iz logora u Jasenovcu, koji je "zbog dobrog vladanja" imao pravo mome pradjedu poslati Moric Finci, u kojem mu se puno zahvaljuju na svemu sto mu je poslao i pise koliko mu to znaci, uz obavezni "rukoljub" na kraju...Htjeli smo cisto da vidimo reakciju jednog Fincija, na pismo drugog Fincija, koji je na zalost (uz sva nastojanja pradjeda - koji je za masu drugih, pa i Srba iz Babica kod Turije, "podmicivanjem" uspio "isposlovati" slobodu) tragicno skoncao u logoru...Njegova reakcija je, doslovno, bila:"Nije mi poznato. Ime mi nista ne govori.", bez traga empatije, a kamoli "interesovanja" ko, sta, kako...Sve se svelo na ove dvije recenice.
A na ovo bih dodao i primjer jos jedne jevrejske (kasnije cionisticke, odselili u Izrael) porodice iz Tuzle, porodice Vizler, kojima su onaj isti pradjed i pranena, kao svojim komsijama, svu njihovu najvrijedniju imovinu sklonili/sakrili kod sebe (cak i tepisi su bili ispod njihovih tepiha), a pribor za jelo sa ugraviranim zlatnim "V" ispod njihovog pribora i sl...Podsjetit cu da je u to vrijeme Gestapo zalazio u kuce i provjeravao da li neko skriva imovinu jevreja kod sebe, za sta je bila predvidjena kazna smrt strijeljanjem na licu mjesta, odnosno u dvoristu kuce gdje to bude pronadjeno, za "primjer" ostalima. Zalazio je Gestapo i u njihovu kucu, ali - Bozijom voljom - nista nisu pronasli, iako su u pojedinim trenucima doslovno gledali u to. Helem, na kraju, vratise to oni Vizlerima i sve bi ok, da bi sutradan dosli da pitaju za jos jednu kasiku (ili kasicicu) koja im je nedostajala u setu...
-
Boletus edulis
#3089 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
nije majka muju karala sto se kockao........
- GandalfSivi
#3090 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Raspravljam se vamo s likom, ali se moram sloziti sa njim u branjenju istoga. Mislim, sam post jest bio protiv Jevreja, jer neko spomenu Izrael, i onda Salik stavi Fincija kao primjer kako Jevreji ne valjaju, ali nigdje nije negirao holokaust (barem ne ovdje), niti govorio da su koncentracioni kampovi bili zajebancija, samo je stavio pismo i onda usao u bespotrebnu raspravu.insomnia78 wrote:A dje Salik tvrdi tako nesto?
- salik79
#3091 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jovica Stanisic nije Amerima nista nazao ucinio. A kako i bi kada je Amerika dodijelila najvece vojno odlicje cetnickom vojvodi Dragoljubu Drazi Mihailovicu!?GandalfSivi wrote:Kao da je CIA angazovala Jovicu Stanisica, necuveno... A mislis da AID ne bi angazovao Batka (ili bilo koga, slazemo se da je slab primjer) da uhvate Karadzica, ili da pobiju likove koji planiraju recimo hemijski napad na Sarajevo...salik79 wrote:
Citam. To je, otprilike, kao kada bi AID, danas je to OSA, angazovao Batka kao agenta (s tim da je Batko bio daleko nize rangiran), odnosno placenog ubicu.
A na ovo drugo - pokusaj sam sebi dati odgovor. Mogli su i Goebelsa, kao vrsnog propagandistu, angazovati u medijima, da se nije ubio....Zasto da ne? Pa i Hitlera, kao "harizmaticnog" vodju...
A sta su tek mogli sa Goeringom! Samo nebo je granica...
-
alipasijaner
#3092 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Elem.. za sve su krivi Jevreji i biciklisti..
- GandalfSivi
#3093 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Mogao je i Asad pustiti ISIS preko svoje teritorije da napadne "opoziciju". Hajde, necu vise, jebote branim Izrael cijeli dan...salik79 wrote:Jovica Stanisic nije Amerima nista nazao ucinio. A kako i bi kada je Amerika dodijelila najvece vojno odlicje cetnickom vojvodi Dragoljubu Drazi Mihailovicu!?GandalfSivi wrote:Kao da je CIA angazovala Jovicu Stanisica, necuveno... A mislis da AID ne bi angazovao Batka (ili bilo koga, slazemo se da je slab primjer) da uhvate Karadzica, ili da pobiju likove koji planiraju recimo hemijski napad na Sarajevo...salik79 wrote:
A na ovo drugo - pokusaj sam sebi dati odgovor. Mogli su i Goebelsa, kao vrsnog propagandistu, angazovati u medijima, da se nije ubio....Zasto da ne? Pa i Hitlera, kao "harizmaticnog" vodju...
A sta su tek mogli sa Goeringom! Samo nebo je granica...
- salik79
#3094 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
GandalfSivi wrote:Raspravljam se vamo s likom, ali se moram sloziti sa njim u branjenju istoga. Mislim, sam post jest bio protiv Jevreja, jer neko spomenu Izrael, i onda Salik stavi Fincija kao primjer kako Jevreji ne valjaju, ali nigdje nije negirao holokaust (barem ne ovdje), niti govorio da su koncentracioni kampovi bili zajebancija, samo je stavio pismo i onda usao u bespotrebnu raspravu.insomnia78 wrote:A dje Salik tvrdi tako nesto?
Ne Jevreji, nego cionisti!!! Cionizam nije jednako Judaizam!
A krenulo je od Fudinog pitanja gdje je bio Finci svo vrijeme, pa nas je Izrael priznao tek krajem '97. ...
- salik79
#3095 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
GandalfSivi wrote: Mogao je i Asad pustiti ISIS preko svoje teritorije da napadne "opoziciju". Hajde, necu vise, jebote branim Izrael cijeli dan...
I nemoj....
-
kakavdanakneiskustvu
#3096 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Connaisseur Karlin wrote:pitanje vezano za temu:arzuhal wrote:Pa vidiš da su imali i nekakve šlagere...Oni pjevali, **be se njima, a fol logor bio...Fudo387 wrote:Slali im pisma i pakete u ausvic?
E svasta.
Sta je sljedece? Gasne komore su ustvari bile saune?
Ko daje ovakve ideje ili odobreenj za imena skola sa osobama poput Mustafe ili Draskovica , tj. osoba iz drugog svijetskog rata ?
a vajda oni koji su ideoloski bliski takvim osobama
-
Fudo387
#3097 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa da, ti si od moje zajebancije napravio citavu dramu i odmah pozurio da objasnis kako je Finci loza dabog sacuva i sakloni, eto kakvi su bili, trazili su neke kasike sto ih je tvoj dedo sacuvao za njih, pa se onda doslo i do razglednica iz Dahaua...jebem li ga, malo ti je sva prica morbidna.salik79 wrote:GandalfSivi wrote:Raspravljam se vamo s likom, ali se moram sloziti sa njim u branjenju istoga. Mislim, sam post jest bio protiv Jevreja, jer neko spomenu Izrael, i onda Salik stavi Fincija kao primjer kako Jevreji ne valjaju, ali nigdje nije negirao holokaust (barem ne ovdje), niti govorio da su koncentracioni kampovi bili zajebancija, samo je stavio pismo i onda usao u bespotrebnu raspravu.insomnia78 wrote:A dje Salik tvrdi tako nesto?
A krenulo je od Fudinog pitanja gdje je bio Finci svo vrijeme, pa nas je Izrael priznao tek krajem '97. ...
Sumnjam da bi ti u prici o Guatanamu, mada se to ni u ludilu ne moze porediti sa ausvicom, palo na pamet da spominjes internet, sportske terene i sl stvari koje tamosnji robijasi imaju.
Last edited by Fudo387 on 24/10/2017 22:12, edited 1 time in total.
- Kareem Abdul
#3098 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Allah dž.š., kaže: “Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: »Mi smo kršćani«, zato što meðu njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.” (el-Ma’ida, 82.)salik79 wrote:GandalfSivi wrote:Raspravljam se vamo s likom, ali se moram sloziti sa njim u branjenju istoga. Mislim, sam post jest bio protiv Jevreja, jer neko spomenu Izrael, i onda Salik stavi Fincija kao primjer kako Jevreji ne valjaju, ali nigdje nije negirao holokaust (barem ne ovdje), niti govorio da su koncentracioni kampovi bili zajebancija, samo je stavio pismo i onda usao u bespotrebnu raspravu.insomnia78 wrote:A dje Salik tvrdi tako nesto?
Nigdje u ovim ajetima se ne spominju cionisti.
Kao niti u ovom hadisu.
Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao:
“Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne pobiju Jevreje, kada će se Jevrej skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)
- salik79
#3099 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Vidis da ne citas, nisam spominjao loze, nego Jakoba Fincija (cionistu) i Morica Fincija (antifasistu). Jakoba Moricovo mucenistvo interesuje kao lanjski snijeg, jer ga ne moze unovciti.Fudo387 wrote:Pa da, ti si od moje zajebancije napravio citavu dramu i odmah pozurio da objasnis kako je Finci loza dabog sacuva i sakloni, eto kakvi su bili, trazili su neke kasike sto ih je tvoj dedo sacuvao za njih, pa se onda doslo i do razglednica iz Dahaua...jebem li ga, malo ti je sva prica morbidna.salik79 wrote:GandalfSivi wrote:
Raspravljam se vamo s likom, ali se moram sloziti sa njim u branjenju istoga. Mislim, sam post jest bio protiv Jevreja, jer neko spomenu Izrael, i onda Salik stavi Fincija kao primjer kako Jevreji ne valjaju, ali nigdje nije negirao holokaust (barem ne ovdje), niti govorio da su koncentracioni kampovi bili zajebancija, samo je stavio pismo i onda usao u bespotrebnu raspravu.
Sumnjam da bi ti u prici o Guatanamu, mada se to ni u ludilu moze porediti sa ausvicom, palo na pamet da spominjes internet, sportske terene i sl stvari koje tamosnji robijasi imaju.
A kasike su bile vezane za Vizlere.
Za Morica sam, inace, cuo samo rijeci hvale.
- salik79
#3100 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Znas li ti hiatoriju cionizma? Koliko je star cionisticki pokret? U Kur'anu se spominju Jevreji Medine i tog kraja, koji su zaista bili najljuci protivnici Muhammedovi a.s. (a i to ne svi, naravno, kao i danas sto nisu).Kareem Abdul wrote:
Allah dž.š., kaže: “Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: »Mi smo kršćani«, zato što meðu njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.” (el-Ma’ida, 82.)
Nigdje u ovim ajetima se ne spominju cionisti.
Kao niti u ovom hadisu.
Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao:
“Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne pobiju Jevreje, kada će se Jevrej skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)
„....A da Allah nije odbranio neke ljude drugim ljudima, bili bi porušeni manastiri, crkve, sinagoge i džamije u kojima se često ime Allaha spominje.“ (sure 22: ajet 40)
"Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični."
"Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabejci, i krišćani – oni koji su u Allaha i u onaj svet vjerovali i dobra djela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati."
Članak 17 Državnog ugovora iz Medine našeg poslanika (savs) sačinjenog tokom prvih godina njegova boravka u tom gradu, sadržavao je slijedeće: “Oni jevreji koji nam se pridruže bit će pomagani i lijepo tretirani. Neće im se činiti nepravda i njihovim se neprijateljima neće pomagati.” Članak 25 istog ugovora glasi, “Jevreji iz Beni Awfa i vjernici su jedan narod. Oni će živjeti prema svojoj vjeri a muslimani prema svojoj.” Članak 36 kaže, “Muslimani i jevreji međusobno će se pomagati, ljubazno odnositi i biti dobri jedni prema drugima” (Ibn Kathir, as-Sira, II/322; Hamidullah, el-Vesaik, p. 44-45; „Suživot na zapadu i izvorima zapada,“ str. 285).
Hadis koji si ti postavio se moze odnositi iskljucivo na cioniste, odnosno neprijatelje islama i muslimana, kao sto se onaj Ajet odnosio na stvarne neprijatelje Poslanikove a.s.. Glavnom, zabranjeno je napadati, ili vrijedjati, bilo koga ko se prema tebi odnosi ljudski, bez obzira koje vjere bio, u sta vjerovao, ili nevjerovao.