Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
hAZNADAR

#3076 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

Opetja033 wrote:

Zasto lazes?
Kada sam ja negirao pravo Srba ili Hrvata u BiH da nazivaju i sebe i svoj jezik kako god onu zele.

Ja par puta danas na ovoj temi ponovio da mi je blizi svaki Bosnjak ateista/agnostik/pravoslavac/katolik od bilo kojeg bosanca-muslimana ili muslimana-muslimana.

Dakle frustracije izazvane objavom rezultata popisa kod tebe izazivaju halucinacije a od tolike zuci koju osjecas poceo si lagati, izmisljati i klevetati ljude.

Tebi na obraz.
Obraz? :lol: Izvini, ali dzaba se palis. Nema tu logike, nauke, cinjenica,.. ljudi poput njega vjeruju o sto hoce da vjeruju. Zbog takvih se i jugoslovenstvo, bosanstvo,.. nazalost i moze porediti sa srpskim nacionalizmom.

Sta odgovoriti osobi koja poistovjecuje negiranje bosanskog jezika od SANU, vlade RS,... i negiranje srpskog od par budala ne nekom forumu. Hajd realno.
Opetja033

#3077 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
Point. wrote:
Bodkin wrote:
Jarane zar i ti :) ajd sto vecina pacijenata ovako razmislja, al ja mislio ti pametniji. Ajde objasni pliz kako moze biti lose ako se neko identificira sa drzavom? Isto da kazem njemci su britanski pokusaj razvaljivanja njemacke
Zasto se uvijek preko nasih ledja prebija motika? Zasto se ova polemika nije vodila u srpskom, odnosno hrvatskom korpusu? Navodi na razmisljanje, jebi ga.
Kome je bosna na prvom mjestu? Ko od ovih nabrojanih zeli jaku i stabilnu drzavu?
A zasto bi iko na samom pocetku pristajao na taj glupi i providni spin o tome kako % Bosnjaka ugrozava drzavne interese?
Sto je veci % Bosnjaka, drzava ce biti jaca i stabilnija. Sto su Bosnjaci razbijeniji u demografskom kontekstu, to ce i drzava biti slabija.

Procenat i broj Bosnjaka je jedan od glavnih, kljucnih temelja opstojnosti ove zemlje.
Edin H.

#3078 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

Danguba wrote:Svi ovi sa nekim imenima pa medju njima je i mirza333 su teski trolovi a usput se svi ''prodaju'' pod bosnjake. :izet:
Tko drukcije kaze, taj klevece i laze, Nasu ce osjetit' pest. :oops:
Bodkin

#3079 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Ne Bosna nego tzv "bosanstvo".
Vidjecemo dokle ce tzv "bosnjastvo" drzavu za nekih 20-30 godina
Bodkin

#3080 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:
Kome je bosna na prvom mjestu? Ko od ovih nabrojanih zeli jaku i stabilnu drzavu?
A zasto bi iko na samom pocetku pristajao na taj glupi i providni spin o tome kako % Bosnjaka ugrozava drzavne interese?
Sto je veci % Bosnjaka, drzava ce biti jaca i stabilnija. Sto su Bosnjaci razbijeniji u demografskom kontekstu, to ce i drzava biti slabija.

Procenat i broj Bosnjaka je jedan od glavnih, kljucnih temelja opstojnosti ove zemlje.
Post nema veze sa onim sto sam ja napisao. Ovo nije odgovor. Mogao si komotno reply na temu jer meni ne odgovaras
General War

#3081 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
hAZNADAR wrote: Popis je bitan samo zato sto pokazuje realnu sliku bosnjackog drustva. Vise nema dilema niti polemike oko imena i identiteta Bosnjaka. Svako normalan to prihvata.
Hoces da kazes da vise nikad za vijeke vijekova nece neko opet prijasnjim (valjda) bosancima, bosnjacima, srbima-hrvatima islamse veroispovesti, Muslimanima, i jope Bosnjacima nece sapnut na uvo da se pisu drugacije shodno okolnostima?
Ja licno nemam sta da prihvatam, tako je kako je ali zemlja u rasulu a na taj nacin svojatati Bosnu i Hercegovinu to ne prihvatam, Bosanstvo=cetnici ali Bosanski jezik pa ga Vi pricali tamo u Plavu i Pljevljima i ovdje u Bosni...e vala -Ne, na bosanskom. :D
Ocigledno je da na Bosnjake gledas kao na retardirane cim opredjeljenje i identitet Bosnjaka tumacis saptanjem na "uvo".
Alija raspisao referendum 1993? Bilo na internetu, televiziji :D ...bilo neki okrugli sto, debata, trazila se podrska od naroda koji je krvario i gladovao, jer su srbi i hrvati bas ultimativno trazili da ako nastanu bosnjaci da ce prestat sa genocidom i ratom?
desni

#3082 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by desni »

L u c i f e r wrote:Natpolovicna vecina

Kako to mocno zvuci [emoji41]

Narocito 20g nakon agresije i genocida
:thumbup: Još više kad vidiš koliko je sljedbenicima politike koja je organizovala agresiju i genocid muka
kamberovica polje

#3083 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by kamberovica polje »

Opetja033 wrote:

Slažem se samo je problem što vam je opstojnost jedina i najbitnija ove ostale gluposti tipa obrazovanje, ekonomija i napredak zajebi. Po tome niste ništa drugačiji od Srba i Hrvata. Dovoljno je pogledat glavurde i face na kantonalnim i općinskim funkcijama i razvijenost općina i kantona s većinski bošnjačkim stanovništvom, da ne bi slučajno rekao kako te anamo drugi koče. Državni organi su druga priča.
Last edited by kamberovica polje on 01/07/2016 00:08, edited 1 time in total.
General War

#3084 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

kamberovica polje wrote:
Opetja033 wrote:

Slažem se samo je problem što vam je opstojnost jedina i najbitnija ove ostale gluposti tipa obrazovanje, ekonomija i napredak zajebi. Po tome niste ništa drugačiji od Srba i Hrvata dovoljno je pogledat glavurde i face na kantonalnim i općinskim funkcijama.
:thumbup:
mirzaaa33

#3085 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

General War wrote:
Alija raspisao referendum 1993? Bilo na internetu, televiziji :D ...bilo neki okrugli sto, debata, trazila se podrska od naroda koji je krvario i gladovao, jer su srbi i hrvati bas ultimativno trazili da ako nastanu bosnjaci da ce prestat sa genocidom i ratom?
Teška je bila situacija, rat, blokada Sarajeva. Od krucijalne važnosti za opstanak Bosne i Hercegovine je bio identitet naroda i reinkarnacija drevnih Bošnjaka koji su dobili nadnaravnu moć od predaka vraćanjem starom imenu što im je na kraju donijelo pobjedu u ratu.
arzuhal

#3086 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by arzuhal »

jao_situacije wrote:
arzuhal wrote:Danas pratim srpske medije i pratim vijesti i kod svih se dešava, istodobno i paralelno, isto:

- svi tvrde kako je Popis pogrešan, lažan, neprihvatljiv, neprimjenjiv i nikada ga neće prihvatiti, i
- svi se koriste podacima Popisa i analiziraju kako smo stara/mlada nacija, koliko smo nepismeni, kako najviše raje živi u dvosobnim, kako ovo, kako ono, obilato se koristeći Popisom, prihvatajući ga.
ja ušo nako da vidim imal šta novo, kad ti moderator

Allah mubarek, nek je berićet
pred bajram poklon
:lol:

Allah razi olsun :mrgreen:
Opetja033

#3087 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

General War wrote:
Opetja033 wrote:
General War wrote:
1) Nikada, niti jedan pisani izvor iz srednjovjekovne Bosne, stanovnistvo ne naziva Bosancima. Samo i iskljucivo Bosnjanima i Bosnjacima. To sto ti napisa da su prvobitno bili "Bosanci" i, za svaki slucaj, doda to "valjda" (svjestan svog neznanja) - samo pokazuje kolika si neznalica po pitanju historije svoje zemlje. Zato i lupetas ovakve gluposti.

2) Bosanski jezik se uvijek tako zvao. Nikada "bosnjacki". Jos od srednjovjekovne Bosne: narod Bosnjani/Bosnjaci, jezik bosanski.

3) Ma nemoj. Srbi u Hrvatskoj, Bosni, itd mogu pricati srpski, Hrvati u Bosni i Kotoru mogu pricati hrvatski ali eto ti bi da odredjujes kako ce se zvati jezik Bosnjaka u Plavu. :lol: :lol:
Srecom nista se ne pitas i svima se jebe za tvoje misljenje obzirom da je ustavom CG bosanski i zvanicno priznat i zasticen kao jezik bosnjacke nacionalne manjine u toj drzavi. Isto vazi i za Kosovo recimo.
Jbg, preostaje ti samo da muda pod sobom jedes. Realno. :mrgreen: :mrgreen:
Pa vidim da bjezite od Bosanca ko vrag od krsta pa zato stavih (valjda)
Te tvoje istorijske vratolomije ubjedjuj koga hoces...zaboli me zivo. ja samo kazem bosanski sto ja pricam i bosanski od tvog bosnjaka iz pljevanja je nidje veze, al eto tebi je blizi...samo naprijed, i ti realno mores kakit kako hoces, realno situacija je vise nego ocigledna koliki su vam dometi.
U srednjovjekovnoj Bosni niko nikada nije nazvao stanovnike ove zemlje "bosancima". Ne postoji nijedan pisani trag.

A hrvatski jezik koji prica Zagrepcanin i hrvatski jezik koji prica neko sa Krka inace ima puno dodirnih tacaka? Ili Srbin iz Vranja i Srbin iz Sipova, Subotice?

Ponovo se pokusavaju pred Bosnjake staviti uslovi koji se ne stavljaju ni pred Srbe ni pred Hrvate.
Nece moci. Nikada vise. Sto se svi vi prije pomirite sa tim manje ce da boli i manje ce te biti primorani da prosipate frustracije. Jbg, valja vam se navici. Sta drugo da radite, necete valjda iseliti. Evo i ovaj popis pokazao da nemate bas nikakvog uticaja.
Ostaaaajte oooovdje sunce tudjeg neba, nece vas grijat k'o sto ovo grijee..
Last edited by Opetja033 on 01/07/2016 00:18, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#3088 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

desni wrote:

:thumbup: Još više kad vidiš koliko je sljedbenicima politike koja je organizovala agresiju i genocid muka
Neprocjenjivo

Suze dusmana su najsladje piće
desni

#3089 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by desni »

hAZNADAR wrote:
Opetja033 wrote:

Zasto lazes?
Kada sam ja negirao pravo Srba ili Hrvata u BiH da nazivaju i sebe i svoj jezik kako god onu zele.

Ja par puta danas na ovoj temi ponovio da mi je blizi svaki Bosnjak ateista/agnostik/pravoslavac/katolik od bilo kojeg bosanca-muslimana ili muslimana-muslimana.

Dakle frustracije izazvane objavom rezultata popisa kod tebe izazivaju halucinacije a od tolike zuci koju osjecas poceo si lagati, izmisljati i klevetati ljude.

Tebi na obraz.
Obraz? :lol: Izvini, ali dzaba se palis. Nema tu logike, nauke, cinjenica,.. ljudi poput njega vjeruju o sto hoce da vjeruju. Zbog takvih se i jugoslovenstvo, bosanstvo,.. nazalost i moze porediti sa srpskim nacionalizmom.

Sta odgovoriti osobi koja poistovjecuje negiranje bosanskog jezika od SANU, vlade RS,... i negiranje srpskog od par budala ne nekom forumu. Hajd realno.
Takvima je bitno samo na svakoj ovakvoj temi papagajski ponavljati pišući stotine postova da su oni koji traže prava za sebe isti kao i oni kojim prava negiraju.U celofan upakovano ono čuveno "ko nas bre zavadi".
    Još kao njima se sva ta priča gadi,oni su iznad toga,ali su najaktivniji na takvim temama.Mislim ako mi se nešto gadi neću da pričam ili pišem o tome.
      Rezultati popisa su im velika šamarčina.Još najsmješnije kad počnu pisati da će sad Bošnjaci fasovati zbog izjašnjavanja na popisu :lol:
      pink floydd

#3090 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pink floydd »

Od ukupnog broja stanovnika 59,4 posto čine žene, a 40,6 posto su muškarci.
      greška kod klixa....ja kontam pa dje su tolike trebe jbt, ja kad god izađem sve one brze frizure i hipiji nakvi, slabo đe ženska da vidiš
      House

#3091 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by House »

hajducka travica wrote:
      House wrote:pobjeda! :bih: ala đikani kmeče :lol: :lol:
      Kmecaces i ti i prokljinjati.Ne zaboravi da su ti djikani glavni,da su ti djikani uzeli pola domovine a i ti mozes kmecati na 23% domovine.Jebga,ovo je realnost koja nije ni meni draga ali je bolja nego da bosnjaci zagospodare cijelom Bosnom.
      Image
      Image
      jao_situacije

#3092 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by jao_situacije »

L u c i f e r wrote:
      desni wrote:

Neprocjenjivo

vrti se slika na fb, natprosječni bošnjo gleda ptpc i naslađuje se :mrgreen:
      a kmeče od sabaha :lol:
      Opetja033

#3093 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
      Opetja033 wrote:
      Bodkin wrote:

Post nema veze sa onim sto sam ja napisao. Ovo nije odgovor. Mogao si komotno reply na temu jer meni ne odgovaras
      Pa indirektno, namazano jer si mnogo inteligentniji od ovih drugih trolova, ti zapravo tvrdis da se treba forsirati ovo - mrtvorodjeno, odbaceno i od Bosnjaka na popisu popisano - "bosanstvo" kako bi drzava bila jaka i stabilna.

Sto je nonsens. Upravo su Bosnjaci, njihova brojnost i njihov procenat, ti koji garantuju stabilnu, jaku i prosperitetnu BiH.
      Niko drugi i nista drugo.
      L u c i f e r

#3094 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

@ jao

Milina :izet:
      dječak sa šibicama

#3095 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dječak sa šibicama »

Biene Maya wrote: Hahahaha i ponovo hahahaha! Sigurno smo u Ujedinjenim Nacijama predstavljeni kao drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata ili smo oznaceni kao bosansko-hercegovacka drzava! Drzava jednako nacija! Na planeti postoje samo 197 nacije odnosno drzave, a naroda ima najmanje 6000! Prema tome, cim napustis granice moje lijepe Bosne, a pri tome imas bosanski pasos, ti si za svakog stranca Bosnia i nista vise! A ako ti je tesko zbog toga, nasa planeta je ogromna, a granice su otvorene!
      Bosanskim pasosem brisem dupe, uglavnom.

Nije mi tesko, ovo je drzava svih nas, svih naroda i nacija, a kome mi "ostali" smetamo, neka crkne od muke. Nestati necemo :thumbup:
      kamberovica polje

#3096 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by kamberovica polje »

Opetja033 wrote:
      Pa indirektno, namazano jer si mnogo inteligentniji od ovih drugih trolova, ti zapravo tvrdis da se treba forsirati ovo - mrtvorodjeno, odbaceno i od Bosnjaka na popisu popisano - "bosanstvo" kako bi drzava bila jaka i stabilna.

Sto je nonsens. Upravo su Bosnjaci, njihova brojnost i njihov procenat, ti koji garantuju stabilnu, jaku i prosperitetnu BiH.
      Niko drugi i nista drugo.
      Imaš tu većinu zadnjih 20 godina i uzmi samo općine s Bošnjačkom većinom. Gdje ti tu vidiš stabilnost, snagu i prosperitet?
      Edin H.

#3097 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

desni wrote:
      hAZNADAR wrote:
      Opetja033 wrote:

Zasto lazes?

Tebi na obraz.

Takvima je bitno samo na svakoj ovakvoj temi papagajski ponavljati pišući stotine postova da su oni koji traže prava za sebe isti kao i oni kojim prava negiraju.U celofan upakovano ono čuveno "ko nas bre zavadi".
        Još kao njima se sva ta priča gadi,oni su iznad toga,ali su najaktivniji na takvim temama.Mislim ako mi se nešto gadi neću da pričam ili pišem o tome.
          Rezultati popisa su im velika šamarčina.Još najsmješnije kad počnu pisati da će sad Bošnjaci fasovati zbog izjašnjavanja na popisu :lol:
          Sreca je da kvantitet nije nikada znacio kvalitet. :skoljka:
          desni

#3098 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by desni »

L u c i f e r wrote:
          desni wrote:

Neprocjenjivo

Samo za oči dušmana nek plaču od muke
            Bošnjaci apsolutna većina u Bosni i Hercegovini
              Bošnjaci većina u Brčkom
                Bošnjaci većina u Srebrenici
                  Bosanski jezik govori 53%stanovnika jedine nam domovine
                    Bošnjaka više od jedne trećine u Prijedoru,Zvorniku i Bratuncu
                      Pet opština sa najmlađim stanovništvom bošnjačka većina.
                        Ima toga još al je u bošnjačkoj tradiciji da se malo oćejfi 8-)
                        dale cooper

#3099 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dale cooper »

Jel' ima gdje u ovom procentu ostalih kako se ko pojedinačno izjašnjavao? :zoka: Kontam jel' ima štovatelja Sile, Klingonaca,
                        Vulkanaca ili doseljenika sa Gallifreya? :D
                        L u c i f e r

#3100 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

hAZNADAR wrote:
                        L u c i f e r wrote: Mada sam simpatizer naziva Bosanac, i mada sam ateist, na popisu sam se ipak izjasnio kao Bosnjak musliman.
                        Ja nisam samo simpatizer naziva Bosanac - ja se tako ponosno deklarisem u regionalnom i kulturoloskom smislu.
                        Jer se za izraz veze duhovitost, prostodusnost, naivnost, sarm, popularnost kod zena, pjevanje, zabava, dobrota,...

Ali to ne moze biti skracenica za bosanskohercegovacku naciju, bosanskohercegovacki identitet,.. zna se kako se drzava zove i tu nema skracenica.
                        Ima i ta mjesta, npr Srbijanac - Srbin
                        Locked