Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#3076 Re: Blokada puteva

Post by L u c i f e r »

shbc wrote:Jebo majku, svi na kraju bili u Sarajevu da nas brane. Pa jel' se gdje drugo ratovalo majka mu stara?
Kompleksi su čudna stvar.
Neka zavist zbog ko zna čega, što je neki grad malo veći i sa malo više stanovnika...?
Usput budi rečeno, grad heroj koji je preživio trogodišnju opsadu, granatiranje, snajpere, izgladnjivanje, redukcije.
Bolesni malograđanski umovi.
Nikad nisam gledao npr Tuzlu i tuzlake kao nešto drugo, strano, odvojeno od nas samih, manje vrijedno, niti bilo koji drugi naš grad ili selo.
Al ta priča sa "sarajlijicama" je odličan lakmus papir, odmah znaš koliko mu je sati u glavi.
Nema nikog kući, propuh.
triconja

#3077 Re: Blokada puteva

Post by triconja »

O'zone wrote:
Black swan wrote:nagledao sam se toliko dokumentaraca i videa iz rata

ni na jednom videu na bojistu nije bilo žena niti djevojaka

znači ili logistika ili šverc
Moram te ispraviti. Ima dokumentaraca iz rata u kojima ima pripadnica vojnih jedinica i to pravih "borkinja" što bi rekli ovi Avazovci. Evo ti ako imaš volje jedan text vezan za dame u ratu
Bosanske heroine: Žene koje su branile BiH

U raznim temama koje se danas obrađuju o pitanjima žena u Bosni i Hercegovini, rijetko je primjetna kategorija onih koje su nesebično dale svoj doprinos u odbrani naše zemlje od agresije.

Prema evidenciji od 31. decembra 1995, 5.360 žena je branilo BiH u redovima Armije RBiH
Trinaest njih dobitnice su najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan". To su Fadila Bajrić, Zlata Gazibara, Dževada Tataragić i Aida Zuko, dok su posthumno ovim priznanjem odlikovane Emira Bašić, Mevlida Elčić, Kornelija Jurić, Atifa Karalić, Razija Merić, Indira Pjanić i Nevzeta Sefer. Također, Fadila Odžaković Žuta i Edina Čamdžić, osim "Zlatnim ljiljanom", posthumno su odlikovane i "Ordenom zlatnog grba" s mačevima, odnosno "Medaljom za hrabrost".

Pogibija sestara Elčić
U ljeto 1993. na brdima iznad Mahale vodile su se velike borbe između Armije RBiH - 3. Septembra poginulo je nekoliko hrabrih boraca, a među njima i gornjovakufska heroina Atifa Karalić Tifka
Grmuško-srbljanski plato bio je posljednja ovodunjalučka stanica za 20-godišnju Indiru Pjanić, heroinu iz Mutnika kod Cazina, koja je, zajedno sa četiri saborca, poginula u julu 1992. Bh. slobodu nije dočekala ni legendarna Fadila Odžaković Žuta, heroina s Žuči. Teško je ranjena 18. septembra 1992. u odbrani kote Orlić, a umrla je dva dana nakon toga, piše Dnevni avaz.

Kornelija Jurić imala je 20 godina i 17 dana kada je 10. oktobra 1992. poginula za vrijeme velike srpske ofanzive na Stupu kod Sarajeva, na dužnosti komandira sanitetske desetine u HVO-u "Kralj Tvrtko". Razija Merić je bila borac Samostalnog diverzantskog bataljona "Crni vukovi". Razija je 1. jula 1993. poginula na vozućkom ratištu, na Cvijanovićima. Imala je 18 godina.

Fadila Odžaković Žuta i nana Fata Turkušić
Podsjeća se i na napad od 14. maja 1992. na 15 branilaca Sarajeva na brdu Mojmilo. Fata je svojim bombama zaustavila napad i bila teško ranjena. Umrla je nakon agresije, u novembru 1996.
Dvadesetčetverogodišnja studentica žurnalistike Emira Bašić iz Bosanskog Novog poginula je 27. novembra 1993. u odbrani Sarajeva na Jevrejskom groblju. Sestre Mevlida i Samira Elčić, poginule su kao pripadnice 4. motorizovane brigade ARBiH 28. jula 1993. u bici za igmansko Golo brdo. Poginule su u razmaku od pet minuta. Jedna ulica na Ilidži danas nosi njihovo ime.

Dvadesetdvogodišnja Edina Čamdžić iz Kladnja poginula je 10. novembra 1993. kao diverzant u Zubetima kod Vareša. Vidjevši da će pasti u ruke neprijatelju, aktivirala je bombu i tako zajedno sa sobom u smrt odvela i neprijateljske vojnike. Iza nje je ostala dvogodišnja kćerka Alba.

Plave ptice
U avgustu 1992. u Pofalićima je osnovana četa djevojaka pod nazivom "Plave ptice", kojom je komandovala Sabaheta Ćutuk. Ove heroine borile su se na Žuči
Četiri dobitnice "Zlatnog ljiljana" koje su preživjele agresiju, danas žive skromno. Fadila Porčić iz Bosanskog Petrovca, bivši diverzant Specijalne jedinice "Tigrovi" Petog korpusa ARBiH, sa 17 gelera dobivenih u pet ranjavanja, živi u Bihaću i nekako se nosi s bolešću.

Dževada Tataragić iz Foče danas je stopostotni invalid. Ostala je bez ruke kada je u ljeto 1993, kao pripadnik Diverzantsko-izviđačkog odreda "Fikro" 4. motorizovane brigade, iz neprijateljske dubine podno Igmana izvlačila ranjene saborce. Zlata Gazibara iz Starog Majdana kod Sanskog Mosta od 2000. živi u Sloveniji. Aida Zuko danas živi u Sarajevu, piše Avaz.

Vlasenički borci i danas pričaju o hrabrosti djevojke Dženaide Topčić, koja je u borbu stupila nakon što joj je poginuo vjerenik. I ona je poginula 2. jula 1992, od granate, tokom velike neprijateljske ofanzive na Gradačac. Nermana Planja bila je prva žena-šehid Sarajeva. U pokušaju oslobađanja Mrkovića poginula je 8. maja 1992.

Nepunih 19 godine imala je Dalida Tufo kada je krajem januara 1993. na Dobrinji poginula kao pripadnica Specijalne jedinice MUP-a RBiH. Posthumno je odlikovana "Srebrenom policijskom zvijezdom". Dvadesetčetverogodišnja Amra Sedić je ratna zakletva Bosanske Krupe i 511. slavne brigade ARBiH. Poginula je 1994. u borbama oko rodnog grada.

Sestre Elčić i Mirzeta Forić Mama

Mirzeta Forić Mama živjela je do rata u Zagrebu, ali se, gledajući šta se radi od njenog Kozarca, prijavila u Prvi krajiški bataljon, koji se formirao u maju 1992. u Zagrebu. Kao heroina 17. krajiške brigade ARBiH, preživjela je mnoge ratne oluje, ali nije uspjela preživjeti strahote mira. Nakon teške bolesti, svoju posljednju bitku izgubila je 29. novembra 2010.

Na olovskom ratištu pamte rahmetli heroinu Sabinu Jamaković i nekoliko puta ranjavanu Feridu Huseinović, u Tuzli i danas spominju Tahiru Ahmetović, u Devetaku kod Lukavca Azru Hodžić, na podmajevičkim prostorima Elviru Ferhatbegović, u Hrasnici Dinu Rovčanin, Zoricu, Sanelu, Dinu, Aišu, Adviju, Tidžu, u Vogošći Jasnu Dedić i Feridu Mašić, na Soukbunaru Mujesiru Duraj, na Sedreniku Halidu Bojadži, u Ilijašu Kadiru Palić...

Stravična priča o Ivanki Skoko
Prvog dana decembra 1992, kada su srpski specijalci napali sarajevsko naselje Sokolje, dešavala se nezapamćena drama vezana uz Ivanku Skoku, djevojku iz srednje Bosne, koja je do agresije bila podstanarka u ovom naselju i ostala da brani Sarajevo. Ranjena Ivanka bila je smještena u podrum jedne od napuštenih kuća.

Srpski vojnici, kako joj nisu mogli prići i zarobiti je živu, municijom su zapalili kuću u kojoj se nalazila ranjena Ivanka. Ivanka Skoko je izgorjela desetak minuta prije nego što su njeni saborci uspjeli probiti se do zapaljene kuće.

Dijana Marinova i Sabaheta Demir
Miljenica Tuzlaka bila je Slovenka Olga Kovač, diplomirani ekonomista, borac Prve tuzlanske brigade ARBiH. Bila je udata za Bosanca Midhata Hodžića i došla je da brani Bosnu. Kada je saznala da joj je muž, umjesto da brani Bosnu, zbrisao u Italiju, podnijela je zahtjev za razvod braka
Ratni komandant Ahmed Sejdić i borci Prve slavne višegradske brigade ARBiH s nekom posebnom toplinom i danas izgovaraju imena Bugarke Dijane Marinove i Sabahete Demir.

Dijana se početkom agresije zatekla na privremenom radu u istočnoj Bosni, a Sabaheta, inače diplomirani pravnik iz Nemile kod Zenice, bila je udata u Višegrad za Dževada Demira, borca koji je nestao u borbi. Bile su ubitačan protivoklopni tandem u borbama oko Goražda i Višegrada, a u borbama su obje ranjavane. Dijana je napustila Bosnu i vratila se u Bugarsku, dok Sabaheta danas radi kao službenica u jednoj od sarajevskih općina,
Treba u svako selo udarit biste tim zenama i tako to :thumbup:
mali jomu

#3078 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

Pjevaljka je uradila bolje nego svi.... malo ce se sa policijom zezat a oni "veliki" odmah sve prijedloge i zakone.... hitno usvojise :mrgreen:
insomnia78

#3079 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Cekaj, cojk stvarno misli da ova borkinja čuva pantole još iz rata?
mali jomu

#3080 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

insomnia78 wrote: Cekaj, cojk stvarno misli da ova borkinja čuva pantole još iz rata?

svako ih ima i nikad ih niko ne baca, svako ih moze obuci i ne znace nista.....
Janjicar

#3081 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

drndalo wrote:
Janjicar wrote:@drndalo ti a i drugi morate shvatiti da nije Bosna samo Sarajevo, a zalosno je sto 23g nakon rata niste shvatili da bi bez ostatka Bosne, Sarajevo davno palo.
Ja to znam jako dobro, imam dobrih drugova i iz Gracanice, Tuzle, Srebrenika, Lukavca, cak i Zenice i Mostara, Banja Luke gluho bilo... I zamisli sad koliko sam dobar, da me niko od njih ne zove "Sarajlijica", a ti znas sta to znaci...? :mrgreen:

Vidis, ti pretpostavljas da Sarajlije misle da je samo Sarajevo BiH, i iako ima takvih, vecina normalnih nije ni blizu toga... Meni se cini da je puno vise ovih koji su kivni na SA najcesce jer su slusali price o Sarajlijama koje "ovo-ono"...

Upadate u Dodikovu matricu:"Politicari iz Sarajeva"... Gdje je to vrhunac zla, zaboravljajuci pri tome da ih je u SA mozda 20% zaista iz SA, a ostali su iz svih istalih sredina BiH, pa i sire...

Ja ne vjerujem da je ovaj ciko ciju si sliku stavio marisao ljude, ali neko jeste. E ti ce izazvati srdzbu koja iduci put moze eskalirati. A vi skontajte dal ce time sta postici...?

I da ja tebe upitam, sta mislis sta bi bilo sa ostakom BiH da je Sarajevo palo?
Da je palo Sarajevo sve bi palo, znali su to i oni tad zato su isli, a vjerovatno su znali i da ce te ih poslije pljuvati.

Vidim koliko Vam je stalo do boljitka u ovoj drzavi, dva dana novine pune te neke Esme, forumasi je satanizirase k'o da je Hitler, pa ni o Asmiru Zukicu, Kukicu, Bakiru, Zlatki niste pljuvali ko po ovoj zeni.

Klix poslije napada 3 članka udarna o toj zeni, pa nisu toliko pisali o najbitnijim temama u drzavi i onda ja trebam zalit tog novinara ?

Policija nek privede uhapsi sprovede i dovidjenja.
mali jomu

#3082 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

Ne zajebajite se..... pola ce raje za 5min za tu zenu i te ljude skocit ako bude trebalo,

a onaj mali i sve to sto se izdesavalo..... jebem ti dobro je sve proslo, zao mi je malog i to sve, ono je samo malecka ljuta i bjesna masa ljudi u kojoj se svasta mota po glavi, a sva su raja ljuta i bijesna......

i ja sam tako ljut i bijesan da je cista sreca pa ne mogu nikom nista u picku materinu sve, sve to zaludi ljude.....
Fudo387

#3083 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

Sirotinjo, i Bogu si teska...vazda isto.
drndalo

#3084 Re: Blokada puteva

Post by drndalo »

Janjicar wrote:
drndalo wrote:
Janjicar wrote:@drndalo ti a i drugi morate shvatiti da nije Bosna samo Sarajevo, a zalosno je sto 23g nakon rata niste shvatili da bi bez ostatka Bosne, Sarajevo davno palo.
Ja to znam jako dobro, imam dobrih drugova i iz Gracanice, Tuzle, Srebrenika, Lukavca, cak i Zenice i Mostara, Banja Luke gluho bilo... I zamisli sad koliko sam dobar, da me niko od njih ne zove "Sarajlijica", a ti znas sta to znaci...? :mrgreen:

Vidis, ti pretpostavljas da Sarajlije misle da je samo Sarajevo BiH, i iako ima takvih, vecina normalnih nije ni blizu toga... Meni se cini da je puno vise ovih koji su kivni na SA najcesce jer su slusali price o Sarajlijama koje "ovo-ono"...

Upadate u Dodikovu matricu:"Politicari iz Sarajeva"... Gdje je to vrhunac zla, zaboravljajuci pri tome da ih je u SA mozda 20% zaista iz SA, a ostali su iz svih istalih sredina BiH, pa i sire...

Ja ne vjerujem da je ovaj ciko ciju si sliku stavio marisao ljude, ali neko jeste. E ti ce izazvati srdzbu koja iduci put moze eskalirati. A vi skontajte dal ce time sta postici...?

I da ja tebe upitam, sta mislis sta bi bilo sa ostakom BiH da je Sarajevo palo?
Da je palo Sarajevo sve bi palo, znali su to i oni tad zato su isli, a vjerovatno su znali i da ce te ih poslije pljuvati.

Vidim koliko Vam je stalo do boljitka u ovoj drzavi, dva dana novine pune te neke Esme, forumasi je satanizirase k'o da je Hitler, pa ni o Asmiru Zukicu, Kukicu, Bakiru, Zlatki niste pljuvali ko po ovoj zeni.

Klix poslije napada 3 članka udarna o toj zeni, pa nisu toliko pisali o najbitnijim temama u drzavi i onda ja trebam zalit tog novinara ?

Policija nek privede uhapsi sprovede i dovidjenja.
Ko ih bolan pljuje? Pogledaj malo redosljed dogadjaja, protesti protiv politicara lagano prelaze u silovanje civila... I oni trebaju biti sretni? Iznijeti kruha, sira i vode (pive)? Od blokade pol.stranaka i na vlasti i iz opozicije, na blokadu grada? Aferim!

Meni se cini da to sve nije slucajno, kao ni SDA povorke SA taxija pred izbore... Sve spontano... Ako im nije jasno da su alat, bice, samo kasno... Kolovodje su odlicno placene, masa je alibi...

Esma udara i hvali se bilo koga metalnom stanglom? Ko je ona da ikoga udara? Sta bi bilo da je nju neko nalupao? Bilo bi lincovanje jer je neko natamburao "borkinju", clana sehidske familije i slicno... ALI obratno moze?! To je OK? Ja sam jucer s posla jahao po trotoarima da prodje hitna pomoc pod sirenama... Zamisli bezobrazluka neko se u novom dijelu grada ubezobrazio umirati kada oni blokiraju jednu od glavnih raskrsnica, a bolnice u Centru...?

Ko ce biti kriv ako taj neko iz Hitne nije prezivio zbog transporta koji je trajao vise od sata ? Borkinja? Pancirna glava?
Last edited by drndalo on 27/07/2018 19:39, edited 2 times in total.
drndalo

#3085 Re: Blokada puteva

Post by drndalo »

mali jomu wrote:Ne zajebajite se..... pola ce raje za 5min za tu zenu i te ljude skocit ako bude trebalo,

a onaj mali i sve to sto se izdesavalo..... jebem ti dobro je sve proslo, zao mi je malog i to sve, ono je samo malecka ljuta i bjesna masa ljudi u kojoj se svasta mota po glavi, a sva su raja ljuta i bijesna......

i ja sam tako ljut i bijesan da je cista sreca pa ne mogu nikom nista u picku materinu sve, sve to zaludi ljude.....
A druga polovina ce skociti na njih ako moradne... Zaboravio si sta je Radovan dobio prijetnjama i terorom...? Najgore su nahebali svaki put kad su najvise grizli... Nemam boljeg objasnjenja nego inat... Ne potcjenjuj inat bar 100.000 ljudi...
mali jomu

#3086 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

drndalo wrote:
mali jomu wrote: Ne zajebajite se..... pola ce raje za 5min za tu zenu i te ljude skocit ako bude trebalo,

A druga polovina ce skociti na njih ako moradne... Zaboravio si sta je Radovan dobio prijetnjama i terorom...? Najgore su nahebali svaki put kad su najvise grizli... Nemam boljeg objasnjenja nego inat... Ne potcjenjuj inat bar 100.000 ljudi...

o cemu ba to ti, kakav radovan i cete :lol:

to ljudi iz armije cete? :lol:
Last edited by mali jomu on 27/07/2018 19:52, edited 1 time in total.
Janjicar

#3087 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

drndalo wrote: Ko ih bolan pljuje? Pogledaj malo redosljed dogadjaja, protesti protiv politicara lagano prelaze u silovanje civila... I oni trebaju biti sretni? Iznijeti kruha, sira i vode (pive)? Od blokade pol.stranaka i na vlasti i iz opozicije, na blokadu grada? Aferim!

Meni se cini da to sve nije slucajno, kao ni SDA povorke SA taxija pred izbore... Sve spontano... Ako im nije jasno da su alat, bice, samo kasno... Kolovodje su odlicno placene, masa je alibi...

Esma udara i hvali se bilo koga metalnom stanglom? Ko je ona da ikoga udara? Sta bi bilo da je nju neko nalupao? Bilo bi lincovanje jer je neko natamburao "borkinju", clana sehidske familije i slicno... ALI obratno moze?! To je OK? Ja sam jucer s posla jahao po trotoarima da prodje hitna pomoc pod sirenama... Zamisli bezobrazluka neko se u novom dijelu grada ubezobrazio umirati kada oni blokiraju jednu od glavnih raskrsnica, a bolnice u Centru...?

Ko ce biti kriv ako taj neko iz Hitne nije prezivio zbog transporta koji je trajao vise od sata ? Borkinja? Pancirna glava?
Vama je sve terorisanje neduznog naroda. Da imate imalo savjesti vi bi prvo sve blokirali uz proteste za Dzenana. Il imate bitnijeg posla ? Sugradjanina vam "mrak pojeo" a ta ista policija ga zataskala. I ti si odgovoran kao i ja i svi mi sto je drzava u banani, sto nas pokradose kako hoce...

Kakvi smo, mislim da kad bi protesti za Dzenana napravili blokadu puta bilo bi budala koji bi rekli terorisu neduzan narod. A nije taj narod neduzan nego je odgovoran za ovakvu drzavu.
L u c i f e r

#3088 Re: Blokada puteva

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:
drndalo wrote: Ko ih bolan pljuje? Pogledaj malo redosljed dogadjaja, protesti protiv politicara lagano prelaze u silovanje civila... I oni trebaju biti sretni? Iznijeti kruha, sira i vode (pive)? Od blokade pol.stranaka i na vlasti i iz opozicije, na blokadu grada? Aferim!

Vama je sve terorisanje neduznog naroda. Da imate imalo savjesti vi bi prvo sve blokirali uz proteste za Dzenana. Il imate bitnijeg posla ? Sugradjanina vam "mrak pojeo" a ta ista policija ga zataskala. I ti si odgovoran kao i ja i svi mi sto je drzava u banani, sto nas pokradose kako hoce...

Kakvi smo, mislim da kad bi protesti za Dzenana napravili blokadu puta bilo bi budala koji bi rekli terorisu neduzan narod. A nije taj narod neduzan nego je odgovoran za ovakvu drzavu.
Garant si dijasporac. :D
Janjicar

#3089 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

A ovi sto se bune da su Sarajlice, jeste Sarajlijce ste. Znas kad ce te bit Sarajlije ? Nikad.

Sarajlija ima muda pa počisti u svom dvoristu, Sarajlija je gospodin čo'jk i neda da seljaci snjim vladaju. Bunite se sto ova seljacki prica a Esad Radeljas vam do jucer sjedio u skupstinskim klupama. Slusatel' sta Vam se slusa po kaficima ?
drndalo

#3090 Re: Blokada puteva

Post by drndalo »

mali jomu wrote:
drndalo wrote:
mali jomu wrote: Ne zajebajite se..... pola ce raje za 5min za tu zenu i te ljude skocit ako bude trebalo,

o cemu ba to ti, kakav radovan i cete :lol:

to ljudi iz armije cete? :lol:
Svi mirni ljudi koje znam na prijetnje ne reaguju dobro. Ovo sto si napisao zvuci tako... Onaj ko prijeti moze i dobiti po guzi...
drndalo

#3091 Re: Blokada puteva

Post by drndalo »

Janjicar wrote:A ovi sto se bune da su Sarajlice, jeste Sarajlijce ste. Znas kad ce te bit Sarajlije ? Nikad.

Sarajlija ima muda pa počisti u svom dvoristu, Sarajlija je gospodin čo'jk i neda da seljaci snjim vladaju. Bunite se sto ova seljacki prica a Esad Radeljas vam do jucer sjedio u skupstinskim klupama. Slusatel' sta Vam se slusa po kaficima ?
Nek si nam rekao, bice da se kod tebe po kaficima slusa Monserat Kabalje, Schopen, i tako ta raja...

Ti sa svakim svojim komentarom vise govoris o sebi nego o ljudima iz SA... Sta god ti mislio o sarajlijicama, oni nemaju posprdno-deminutivno ime ni za jednu carsiju, pa ni iz TK... Ako ti mislis da tvoje "sarajlijacanje" mene tebe cini "Tuzlacinom", u grdnoj si zajebuni... :kiss:
Janjicar

#3092 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote:
Janjicar wrote:

Nisam vala al aBd planiram u narednom periodu biti. Previse je nepravde u ovoj drzavi a borba protiv nepravde treba da bude prioritet svake karakterne osobe. Kako? Onako kako znas. Ovaj narod ovdje je glup i zna samo blokirat ceste, dal' je najpametnije ? Nije vjerovatno, al samo to zna.
L u c i f e r

#3093 Re: Blokada puteva

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:A ovi sto se bune da su Sarajlice, jeste Sarajlijce ste. Znas kad ce te bit Sarajlije ? Nikad.

Jbg mi smo makar Sarajlijice, a ti jarane ni MiniSarajlica niti MikroSarajlica ne mereš bit. :izet:

Eh da znaš kako je fino prošetat Ferhadijom, pa ono kurčevito sjest popit kahvu kod katedrale, ma malo na ćevape na čaršiju, pa malo fijakerom do Vrela Bosne, pa žičarom do Trebevića, pa malo prcati sarajevomrsce na forumu. Neprocjenjivo. 8-)

L u c i f e r

#3094 Re: Blokada puteva

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:
L u c i f e r wrote:
Nisam vala al aBd planiram u narednom periodu biti. Previse je nepravde u ovoj drzavi a borba protiv nepravde treba da bude prioritet svake karakterne osobe. Kako? Onako kako znas. Ovaj narod ovdje je glup i zna samo blokirat ceste, dal' je najpametnije ? Nije vjerovatno, al samo to zna.
Sretan put i sve najbolje. :)

Ako ti tamo nešta ne bude valjalo, a ti jarane odma him blokiraj grad. :thumbup: :bih:
Last edited by L u c i f e r on 27/07/2018 20:13, edited 1 time in total.
Janjicar

#3095 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

drndalo wrote:

Nek si nam rekao, bice da se kod tebe po kaficima slusa Monserat Kabalje, Schopen, i tako ta raja...

Ti sa svakim svojim komentarom vise govoris o sebi nego o ljudima iz SA... Sta god ti mislio o sarajlijicama, oni nemaju posprdno-deminutivno ime ni za jednu carsiju, pa ni iz TK... Ako ti mislis da tvoje "sarajlijacanje" mene tebe cini "Tuzlacinom", u grdnoj si zajebuni... :kiss:
Samo sam ti rekao istinu nista drugo. Glavni grad BiH nema vode u 21. Vijeku i ja trebam tebi se dodvarat ? Pa ti si odgovoran za to.
Janjicar

#3096 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote:

Jbg mi smo makar Sarajlijice, a ti jarane ni MiniSarajlica niti MikroSarajlica ne mereš bit. :izet:

Eh da znaš kako je fino prošetat Ferhadijom, pa ono kurčevito sjest popit kahvu kod katedrale, ma malo na ćevape na čaršiju, pa malo fijakerom do Vrela Bosne, pa žičarom do Trebevića, pa malo prcati sarajevomrsce na forumu. Neprocjenjivo. 8-)

Sve je to uredu i ja dodjem i prosetam i vjerovao il ne kad Zeljo il Sarajevo naprave dobar rezultat u Europi drago mi. Nemoj se udarat u prsa kad ove trenutne generacije Sarajevo samo prave selom.
Ommadawn

#3097 Re: Blokada puteva

Post by Ommadawn »

L u c i f e r wrote:
shbc wrote:Jebo majku, svi na kraju bili u Sarajevu da nas brane. Pa jel' se gdje drugo ratovalo majka mu stara?
Kompleksi su čudna stvar.
Neka zavist zbog ko zna čega, što je neki grad malo veći i sa malo više stanovnika...?
Usput budi rečeno, grad heroj koji je preživio trogodišnju opsadu, granatiranje, snajpere, izgladnjivanje, redukcije.
Bolesni malograđanski umovi.
Nikad nisam gledao npr Tuzlu i tuzlake kao nešto drugo, strano, odvojeno od nas samih, manje vrijedno, niti bilo koji drugi naš grad ili selo.
Al ta priča sa "sarajlijicama" je odličan lakmus papir, odmah znaš koliko mu je sati u glavi.
Nema nikog kući, propuh
.
Iskompleksirano.
Samo "Zdravo, zurim" i udaljis se.
Meni kad neko dodje iz Banjaluke pa kaze "Joj sto ja ne mogu ove iz Kozarca, Sanskog Mosta, Prijedora, Mostara, Sarajeva, Zenice (you name it) jesu brate svi nekakvi cudni" ja odmah kazem "Hajd to jarane. Al sto ja mrzim ove Banjalucane..." i time ga poklopim.
No nije tema...
uglavnomja

#3098 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

Janjicar wrote:
drndalo wrote: Nek si nam rekao, bice da se kod tebe po kaficima slusa Monserat Kabalje, Schopen, i tako ta raja...

Samo sam ti rekao istinu nista drugo. Glavni grad BiH nema vode u 21. Vijeku i ja trebam tebi se dodvarat ? Pa ti si odgovoran za to.
znas li ti sta znaci dodvoravati? :-)

ukratko, izvalio si nonsens, ne znam da li ti je sam dosao na pamet, ono po inerciji - svi sve za sarajevo, sarajavo nikom nikad nista - ili ti je neko rekao :-) da su neke jedinice dolazile ni manje ni vise nego U sarajevo i to citav period 92-95

bolan, znas li ista o sarajevu u ratu (osim sto znas sve o sarajlij(ic)ama)
Last edited by uglavnomja on 27/07/2018 20:27, edited 1 time in total.
Ommadawn

#3099 Re: Blokada puteva

Post by Ommadawn »

Janjicar wrote:
drndalo wrote:

A ni Tuzla nema bas neku infrastrukturu kojom se moze pohvaliti. Znam, dodjem, obidjem, budem...
Pa svaki grad u BiH ti kuburi sa istim ili slicnim problemima.
drndalo

#3100 Re: Blokada puteva

Post by drndalo »

Janjicar wrote:
drndalo wrote:

Nema potrebe da mi se dodvoravas ni zbog cega, ali ni da preseravas samo preseravanja radi... Da i mi smo krivi za dio stanja ovdje i neki kao nesto pokusavaju popraviti... Polusvijet se nakotio, sa svih strana... I tu nije laka borba sa ovim nasljednicima Zna se/Narod zna politika...

Sasvim slucajno znam i kad ste vi vodu ustabilili, pa nije ti to neka utjeha... Da, i to je dio borbe sa ovim polusvijetom koji je zasjeo...
Locked