Pariz

Post Reply
nosara

#3076 Re: Pariz

Post by nosara »

Jos jedan seseljevac... Odakle samo izviru...? :roll:
nosara

#3077 Re: Pariz

Post by nosara »

Arteta wrote:
nosara wrote:
Arteta wrote: Meni licno, a vjerujem i vecini ljudi, da li ce me neko ponizavati je bitnije nego koliko cu plodova ubosti.
Ta Libija je bila qratz drzava, Gadafi dao po jedan sektor svakom od sinova i logicno da ce to nekome smetati.
Evo recimo, jedan sin mu je bio predsjednik fudbalskog saveza, predsjednik najveceg kluba u drzavi i kapiten tima i kapiten Repke.
Jel ti razumijes koliko je to jebavanje ljudi u mozak?
:lol:

Kud spomenu fudbal, FIFA leglo najvece pljacke u istoriji svijeta...

Libija je bila drzava, a sad je kurac od ovce, ko i mi...
FIFU nisam spominjao, spominjao sam samo Libijski fudbalski savez kao sektor kojeg je kontrolisao Gadafijev sin, a komplet Libijski fudbal mu je dao babo u amanet.
Za taj savez su Munib, Iljo i kompanija veliki strucnjaci.
Nemam obraza diskutovat o fudbalskom savezu unistene i raskomadane drzave... Mislim, ovaj put, na Libiju...
Freamon Lester

#3078 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

It_is_a_Leclerc wrote:Freamon Lester :thumbup:

Kakvo šamaranje rusofila, "antikapitalista" i razotkrivanje njihovog pro-srpskog fundamenta kojeg su zakukuljili u priču o jadnom i napaćenom Sadamu Huseinu.
Pa dva dana gledam sta ljudi pisu i kako razmisljaju. Najgore sto je prica tako slatkastog okusa. Mi mali protvi njih veliki, a ustvari dobro osmisljena propaganda u ruskoj kuhinji koja se koristi jos od agresije na BiH.

Pa tako pricu popuse i normalni ljudi poput Kate na ovom forumu koja dodje kukati za Sadamom i pricom odakle pravo zapadu da dira predsjednika jedne suverene drzave, a nije ni svjesna da prica pricu Slobodana Milosevica i srpskih radikala, a onda se nadju uvrijedjeni kad im na fin nacin pokusas objasniti da su malo zastranili u razmisljanju. Ali najvise mrzim kad ljudi svjesno sviraju ovu pricu kao Dozer.
Dozer

#3079 Re: Pariz

Post by Dozer »

Bodkin wrote: Dobro dozer, drag si mi al jel ti fakat mislis da se tim drzavama nista ne placa za naftu? Ti fakat mislis dodje shell, uzme naftu i proda dalje uz 100% zarqdu?
Logicno da to nije tako. Ali, sva moguca tehnologija, tehnika, znanje i strucnost su tamo dosli iz - USA.
Saudijci sami po sebi ne znaju ni ekser za sliku ukucati u zid, a ne da pokrenu busotinu. Vjeruj mi na rijec. Bio, cuo i vidio koji je to mentalni sklop.
Tek u zadnjih 30-ak godina su se poceli skolovati, opet po zapadu, ali i dalje nemaju pojma o svemu tome i Ameri su ti koji time zaista upravljaju.
Ali, Saudijci su vlasnici zemlje i oni diriguju kolicine koje se ispumpavaju (po ugovorima), i naplacuju koncesije za sve to, kao i procenat od svakog ispumpanog litra (ako sam dobro upratio, taj procenat se krece od 10 do 20% po litru u odnosu na trzisnu cijenu barela, pri cemu oni nisu ti koji diriguju cijenu barela ;) ).

Vjeruj, sutra ako Saudijci zategnu i kazu da ne daju da se ispumpava toliko i toliko nafte (sto se desilo nedavno, pa nastala opsta frka), u roku 10 dana ce se i kod njih desiti ISIL, a Ameri ce biti ti koji ce se boriti na Saudijskoj strani i za zastitu naftnih izvora... Ista je prica i za UAE, Katar, Kuvajt i Bahrein.
muha_sa

#3080 Re: Pariz

Post by muha_sa »

Libija je bila državetina :-D raj na zemlji :thumbup:
sad kurac od države koja se NIKAD a možda ni tad oporavit i unormalit nece
nosara

#3081 Re: Pariz

Post by nosara »

Freamon Lester wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Freamon Lester :thumbup:

Kakvo šamaranje rusofila, "antikapitalista" i razotkrivanje njihovog pro-srpskog fundamenta kojeg su zakukuljili u priču o jadnom i napaćenom Sadamu Huseinu.
Pa dva dana gledam sta ljudi pisu i kako razmisljaju. Najgore sto je prica tako slatkastog okusa. Mi mali protvi njih veliki, a ustvari dobro osmisljena propaganda u ruskoj kuhinji koja se koristi jos od agresije na BiH.

Pa tako pricu popuse i normalni ljudi poput Kate na ovom forumu koja dodje kukati za Sadamom i pricom odakle pravo zapadu da dira predsjednika jedne suverene drzave, a nije ni svjesna da prica pricu Slobodana Milosevica i srpskih radikala, a onda se nadju uvrijedjeni kad im na fin nacin pokusas objasniti da su malo zastranili u razmisljanju. Ali najvise mrzim kad ljudi svjesno sviraju ovu pricu kao Dozer.
Razmontirao te dozer... Ono cerenje i seselj nemaju veze s mozgom... :D
nosara

#3082 Re: Pariz

Post by nosara »

Dozer wrote: Vjeruj, sutra ako Saudijci zategnu i kazu da ne daju da se ispumpava toliko i toliko nafte (sto se desilo nedavno, pa nastala opsta frka), u roku 10 dana ce se i kod njih desiti ISIL, a Ameri ce biti ti koji ce se boriti na Saudijskoj strani i za zastitu naftnih izvora... Ista je prica i za UAE, Katar, Kuvajt i Bahrein.
:thumbup:
Freamon Lester

#3083 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

nosara wrote: Razmontirao te dozer... Ono cerenje i seselj nemaju veze s mozgom... :D
Ma jok. Zaveli me cionisti kao i Aliju Izetbegovica pa nikako da razmisljam pravilno i okrenem se istinskom ljubitelju pravde Vojislavu Seselju i postanem "osvedočeni antiglobalista " kao ti. :izet:
Dozer

#3084 Re: Pariz

Post by Dozer »

Freamon Lester wrote: Ja nisam haver sa ljudima koji dijele ideologiju sa Srpskom radikalnom strankom. Zao mi je tu sam iskljuciv. Drugo da moj mozak dijeli razmisljanje Srpske radikalne stranke dobro bi se zamislio i porazgovarao sam sa sobom...

A najbitnije. Upravo svu ovu pricu o zlim cionistima, zavjerama, zlom NATO paktu, gusterima, otimanju nafte si poceo ti, a samim tim i omalovazavas zrtve jer relativiziras taj masakar. Kao sve je to zli zapad sam sebi skuhao :-) . A kad sam ti pokazao da sviras rusku propagandu koja je prevedena na srpski onda si poceo da vrijedjas.
Haveru (ovo ti ja, onako, od milja. A, inace nisam haver s bilo kim ko nema dovoljno mentalnih kapaciteta da razumije poentu necega izgovorenog ili napisanog i ko me etiketira na bazi svog neznanja i nerazumijevanja ;) )... ja obicno, a prije nego nekoga za nesto etiketiram, prvo bar malo istrazim kome se obracam.

Jos jednom - ti si puk'o k'o livada, a sada, kako vidim da te podrzava doticni lik iz Alo-Alo, pocinjem sumnjati i na neke druge psihijatrijske dijagnoze :D
Last edited by Dozer on 17/11/2015 13:53, edited 1 time in total.
tandmand

#3085 Re: Pariz

Post by tandmand »

muha_sa wrote:Libija je bila državetina :-D raj na zemlji :thumbup:
Tu priču je sinoć na Pinku guslao Miroslav Lazanski, pa ti vidi sa kim dijeliš mišljenje. :mrgreen:
muha_sa

#3086 Re: Pariz

Post by muha_sa »

tandmand wrote:
muha_sa wrote:Libija je bila državetina :-D raj na zemlji :thumbup:
Tu priču je sinoć na Pinku guslao Miroslav Lazanski, pa ti vidi sa kim dijeliš mišljenje. :mrgreen:
jebe mi se za nekog Lazanskog :-) Muha bio nekoliko puta i uvjerio se u ovo što napisah--da je bila državetina i raj na zemlji :)
Freamon Lester

#3087 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

muha_sa wrote: jebe mi se za nekog Lazanskog :-) Muha bio nekoliko puta i uvjerio se u ovo što napisah--da je bila državetina i raj na zemlji :)
Odlicna drzava. Zal za "osvedocenim antiglobalistom" koji bombe na civilne avione postavlja nikako da prodje, a pogotovo za njegovim obicajem da malo zgodnije djevice ljepotu sexa upoznaju dok ih dira ona njegova magicna bradica. :izet:
nosara

#3088 Re: Pariz

Post by nosara »

Freamon Lester wrote:
nosara wrote: Razmontirao te dozer... Ono cerenje i seselj nemaju veze s mozgom... :D
Ma jok. Zaveli me cionisti kao i Aliju Izetbegovica pa nikako da razmisljam pravilno i okrenem se istinskom ljubitelju pravde Vojislavu Seselju kao ti. :izet:
Nitko tada nije obratio pažnju na činjenicu da je “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića izdata od Beogradskog izdavača “Srpska reč”, neskrivene četničke kuće i da je tada Šešelj organizirao peticije da se puste “muslimanski intelektualci”.

Na Šešeljevu inicijativu je i veoma uticajna grupa lijevo orijentisanih evropskih filozofa iz tzv. Korčulanske škole stala u zaštitu “islamskih intelektualaca”.
U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.
Bolje da ne nastavljamo off topic... :oops:
nosara

#3089 Re: Pariz

Post by nosara »

Freamon Lester wrote:
muha_sa wrote: jebe mi se za nekog Lazanskog :-) Muha bio nekoliko puta i uvjerio se u ovo što napisah--da je bila državetina i raj na zemlji :)
Odlicna drzava. Zal za "osvedocenim antiglobalistom" koji bombe na civilne avione postavlja nikako da prodje, a pogotovo za njegovim obicajem da malo zgodnije djevice ljepotu sexa upoznaju dok ih dira ona njegova magicna bradica. :izet:

Dabogsacuva... :-?
Arteta

#3090 Re: Pariz

Post by Arteta »

Dozer wrote:
Arteta wrote:
:lol: :lol: :lol:
Ma hajde... A kako je ovdje kod nas, u BiH? Nas ovdje ne jebu u mozak? Ali, eto, Libijcima je bilo potrebno da dodju Ameri i da im kazu kako ih Gadafi jebe u mozak... :roll:

Da li si ti ili neko tvoj ikada bio/la u Libiji prije svega ovoga? Da li imas i jedno jedino licno ili posredno iskustvo sa zivotom u Libiji prije ovoga?
Moja mati je, recimo, nekada u drugoj polovini '80-ih radila tamo. Imam i 2 prijatelja koji su tamo radili od 2004-2007, i prica moje stare i njih je identicna, a upravo je ovakva kako sam vec i napisao. Tamo je zivot bio sasvim normalan za obicne ljude, i savrseno ih nije zanimalo sta rade Gadafijeva djeca, kontas?
Ali, ako je to tako kako ti kazes, onda je pitanje - kada ce dopizditi nama ovdje to isto sranje koje su imali Libijci s Gadafijem? S tim da je ovo "sranje" u libijskom slucaju pod navodnicima, a kod nas bez.
Jebu nas, ali ni blizu kao kod njih, cak nas ni u bivsoj Jugi nisu jebavali kao njih porodica Gadafi.

Imam par clanova porodice i par prijatelja koji su radili tamo i dobru su paru zaradili, ali oni se tome mogu zahvaliti zato sto je Gadafi ulijenio narod vodeci se onom "hljeba i igara" politikom, ali to nema veze sa Libijskim narodom.

Dozer wrote: Tacno. ALI - Nigerijsku naftu vec odavno kontrolise zapad, kao i Saudijsku, UAE, Katarsku i Bahreinsku. Libijsku, Sirijsku i Iracku nisu kontrolisali, nego su je morali placati. Sada je ne placaju, nego uzimaju koliko hoce, i odvoze i skladiste u novoizgradjene kapacitete u USA.

Cemu to vodi?
Sto duze traje sve ovo tamo, to Ameri imaju vece zalihe nafte kod sebe. Arapske nafte. Ako i kada sve ovo tamo stane, Ameri ce biti vodeca drzava po kolicini nafte na planeti (ako vec i nisu, samo sto kriju kolike su im uskladistene zalihe), jer ce podobro iscrpiti arapske prirodne zalihe, pri cemu ce imati i svoje prirodne podzemne zalihe u kolicini koju imaju i sada.
Da li si se ikada zapitao koliko je Amere kostao otprilike rat u Iraku i da li ti je palo na pamet koje su kompanije dobile pravo da crpe naftu?
To kada dvoje povezes nebi tako srao po forumu sa pricom koju si procitao po fb ili forumu ili na nepotpisanim dokumentarnim filmovima.
Freamon Lester

#3091 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

nosara wrote:
Freamon Lester wrote:
Ma jok. Zaveli me cionisti kao i Aliju Izetbegovica pa nikako da razmisljam pravilno i okrenem se istinskom ljubitelju pravde Vojislavu Seselju kao ti. :izet:
Nitko tada nije obratio pažnju na činjenicu da je “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića izdata od Beogradskog izdavača “Srpska reč”, neskrivene četničke kuće i da je tada Šešelj organizirao peticije da se puste “muslimanski intelektualci”.

Na Šešeljevu inicijativu je i veoma uticajna grupa lijevo orijentisanih evropskih filozofa iz tzv. Korčulanske škole stala u zaštitu “islamskih intelektualaca”.
U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.
Bolje da ne nastavljamo off topic... :oops:
Cudo jedno kakav borac za slobodu. Posebno kad su ga "nepravedno" drzali 11 godina u zatvoru. Eto ti klip kad tumaci knjigu koju je branio na "cionistickom sudu" u Hagu...
nosara

#3092 Re: Pariz

Post by nosara »

Arteta wrote: Da li si se ikada zapitao koliko je Amere kostao otprilike rat u Iraku i da li ti je palo na pamet koje su kompanije dobile pravo da crpe naftu?
To kada dvoje povezes nebi tako srao po forumu sa pricom koju si procitao po fb ili forumu ili na nepotpisanim dokumentarnim filmovima.

Dakle, da nisu dzaba rusili drzavu, jebi ga... Red je da dobiju pravo da je i pljackaju... :D

Dal' si ti svjestan sta pises...? :roll:
nosara

#3093 Re: Pariz

Post by nosara »

Freamon Lester wrote: Cudo jedno kakav borac za slobodu. Posebno kad su ga "nepravedno" drzali 11 godina u zatvoru. Eto ti klip kad tumaci knjigu koju je branio na "cionistickom sudu" u Hagu...
To ti vidi s izetbegovicima, njih je zaduzio... :D
Freamon Lester

#3094 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Three arrests in Germany linked to Paris attack - police

German police have told local media three people have been arrested near the western city of Aachen in connection to the Paris attacks.

The city is on the Belgian border, about two hours’ drive from Brussels, where police have been hunting suspect Salah Abdeslam.

According to the DPA news agency, three people have been arrested in Alsdorf, north-east of the city.

“We have received indications that one of the fugitives related [to the attacks in] Paris may be staying in our area,” a police spokesman told DPA.
Usput i Francuska je formalno zatrazila pomoc od ostalih clanica EU. Prvi put u istoriji EU jedna od clanica je zatrazila pomoc jer je napadnuta.
Challenger__

#3095 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

Matzan wrote:Btw naslućivalo se od početka... čak su bradonje idioti odmah preuzeli odgovornost.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/zvani ... /151117022
Znači, zvanično. Tako sada imamo Sinaj, Bejrut i Pariz.
Dozer

#3096 Re: Pariz

Post by Dozer »

Ma i Sirija je isto kao i Libija.

Shvatite, ovo sto se nama prikazuje u medijima, kojekakve prasnjave vukojebine u kojima se ratuje, to su samo djelici tih zemalja i jesu vukojebine cak i za njih tamo. Koja to zemlja na planeti nema neku svoju vukojebinu...?

Ali, da li ste ikada na TV-u ili drugim medijima vidjeli ovu Siriju?
Image
Image
Image

Ili ovu Libiju...?
Image
Image
Image
Image

Niste, naravno. Zapitajte se - zasto niste? Zasto uvijek vidite/vidimo samo prasinu, golet, pustahiju...?
nosara

#3097 Re: Pariz

Post by nosara »

Challenger__ wrote:
Matzan wrote:Btw naslućivalo se od početka... čak su bradonje idioti odmah preuzeli odgovornost.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/zvani ... /151117022
Znači, zvanično. Tako sada imamo Sinaj, Bejrut i Pariz.
Ako je ovo oko Pariza ovako kako se zvanicno prica, najebali smo... Ovi su imali vremena da se rasporede po svim vukojebinama Evrope... :roll:
mirza_15

#3098 Re: Pariz

Post by mirza_15 »

Vojna industrija! Koliko su zaradile korporacije koje proizvode oruzje? Pa makar to bile i pare americkih poreskih obveznika. To sto su Ameri potrosili su pare poreskih obveznika koje su se slile u privatne dzepove. Da ne pricamo sada da se svi onda jos vise naoruzavaju, a pogodi od koga kupuju oruzje.

Samo jedno pitanje ako mislite da je tako kako vi kazete: Zasto su Ameri dole? Veliki humanitarci koji uvode demokratiju da bi ljudima dole bilo bolje? :lol:
Freamon Lester

#3099 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Dozer wrote: Niste, naravno. Zapitajte se - zasto niste? Zasto uvijek vidite/vidimo samo prasinu, golet, pustahiju...?
Cionisti nas madjijaju preko medija. Oj porobljeni narode zapada osvjesti se i pogledaj ocima Putina...
sumirprimus

#3100 Re: Pariz

Post by sumirprimus »

pa nisu iz ljubavi,sve je interes.
dobro i zlo postoji al u vjerskim knjigama...
Post Reply