Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#3076 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:sve neznam, ali znam ono sto Kuran i poslanik Muhammed kazu o njemu
Eki... Mislis - vjerujes da je tako kako pise u Kur'anu (ovako se pise, ako vec hoces da ga spominjes), i kako je pricao Muhammed...? Jer, realno, o tome zaista ne znas nista.

A, sto si mi preskocio ovo:
Dozer wrote:Ja, recimo, zivim sasvim lijepim zivotom, pomazem kada i kome mogu, a zadrti sam ateista. Dze cu ja zavrsit', Allaha ti?
Ako je ovo odgovor:
stvar je relativna, nemora znaciti da ce u dzehennem, ima mugocnosti i za dzenneta, a ako bi recimo cinio dobru a odbijao islam naprimjer , znaci nezainteresovan uopste za vjeru, za Boziji put na ovom svijetu koji vodi upravo prema dzennetu, takvima Bog dadne naplatu jos na ovom svijetu kroz razne oblike, pa kad dodju ispred njega, nigdje nista teska pustara, nikakvih dobrih djela za koje bi bili nagradjeni jer vec isplaceno na zemlji.
Onda nam moras dati i neki citat da je to tako. Mojne nam malo citata, a malo svog misljenja ;)
znaci za Tebe mozda stvar i nije relativna kao za neke druge ateiste, jer ti imas pristup internetu i islamu , na dlanu ga imas, ali opet nista nisi uradio po tom pitanju , a ako bi umro u ovom stanju, bogami kako pise po islamskim tekstovima nebi dobro prosao, eh sad hoces li ti sta uraditi u buducnosti pa okrenuti se onim putem sa kojim je Bog zadovoljan to samo Bog zna, a sigurno je da ako bi umro kao ateista a odbijao Boziji put koji m je on zadovoljan, onda dzehennem negine u toj situaciji. A to sto pomazes drugima, ipslatio bi ti Bog kroz razne oblike, dadne ti zdravlje, posao, kucu, srecu, sacuva te neke nesrece koja ti je bila sudjena itd

ali kad se dodje na onaj svijet, platu svoju si vec dobio za dobrotu, tako da si praznih dzepova kad stojis pred njim na polaganju racuna.
Smrcak15

#3077 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: Onda nam moras dati i neki citat da je to tako. Mojne nam malo citata, a malo svog misljenja ;)
a sto se tice ateista koji bi mozda mogli doci do dzenneta, jedino vidim ovaj nacin, da nedodje uputa bozija do njih , znaci nedodju u dodir za zadnjom bozijom vjerom koja je validna kod Boga, onda budu stavljeni na test na sudnjem danu, pa ako prodju idu u dzennet ako ne idu u dzehennem.
Dozer

#3078 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

O kojem se testu radi... IQ? Fizicka sprema? Pucanje? Sexualna kondicija i iskustvo? Drzanje daha?
aditon

#3079 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Smrcak15 wrote:znaci za Tebe mozda stvar i nije relativna kao za neke druge ateiste, jer ti imas pristup internetu i islamu , na dlanu ga imas, ali opet nista nisi uradio po tom pitanju , a ako bi umro u ovom stanju, bogami kako pise po islamskim tekstovima nebi dobro prosao, eh sad hoces li ti sta uraditi u buducnosti pa okrenuti se onim putem sa kojim je Bog zadovoljan to samo Bog zna, a sigurno je da ako bi umro kao ateista a odbijao Boziji put koji m je on zadovoljan, onda dzehennem negine u toj situaciji. A to sto pomazes drugima, ipslatio bi ti Bog kroz razne oblike, dadne ti zdravlje, posao, kucu, srecu, sacuva te neke nesrece koja ti je bila sudjena itd

ali kad se dodje na onaj svijet, platu svoju si vec dobio za dobrotu, tako da si praznih dzepova kad stojis pred njim na polaganju racuna.
I dalje ti je pravopis na nivou nekog ko nikad nije išao u školu. Dakle da sumiramo, možeš biti najbolji čovjek međutim ako ne klanjaš, džehenem jel?
Ovim potvrđuješ da su svi prije objave Kur'ana otišli u džehenem, oni koji su nakon objave Kur'ana bili a i danas su pripadnici drugih religija, opet džehenem. Nije ni čudo onda što imamo ISIL i slične organizacije čiji članovi doživljavaju pokornost Allahu upravo na taj način. Dakle, možeš ubiti, kamenovati ženu jer je (ili neko je tako pomsilio) prevarila supruga sve dok je to učinjeno u ime Allaha, ideš u dženet.

Nemoj mi samo sad govoriti onu poznatu krilaticu da kad jednog čovjeka ubiješ, kao da si ubio cijelo čovječanstvo a u isto vrijeme imamo oko za oko pravdu, koja se kosi s tim da je jedini Allah sudija i jedino on može presuđivati a nikako obični sluga božiji da uzima pravdu u svoje ruke. Sve su to kontradiktornosti u cijeloj toj priči. Da se razumijemo, ne postoji način da ti ovdje kažeš i dokažeš da sam u krivu. Jednostavno, moram te malo driblati jer uživaš u tome :D

Žene i Allah. Ta mi je posebno priča draga. Način na koji Allah tretira ženu. Zadnja rupa na sviralu. Sve dok su žene nagrada muškarcima u dženetu, ti apsolutno ne možeš reći ništa da pobiješ tu činjenicu.

ps

pravopis Smrcak, pravopis
SamoVasGledam

#3080 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

A zašto bi iko išao u džehenem? Džehenem je kazna, a neko je kažnjen ako je nešto zgrešio. Ja kao nemusliman nisam ništa zgrešio. Ja sam u najgorem slučaju u zabludi, a otkada se i zbog čega zabluda kažnjava tako oštro? Dakle ja ne odbacujem Islam zato što znam da je istina, ali eto volim vatru i želim da prkosim Bogu. Ja da sam ubeđen da je Islam istina sledio bih tu veru, kao i svaki normalan čovek na svetu, jer svi mi želimo da spoznamo pravu istinu. Ko to želi da živi u laži? A ako ne vidimo istinu u Islamu, jer je to problem do nas ili do Boga koji nije učinio Islam dovoljno ubedljivim? Tek svaki četvrti čovek na Zamlji je musliman posle 1400 godina postojanja te vere.
Last edited by SamoVasGledam on 15/06/2016 15:05, edited 1 time in total.
SamoVasGledam

#3081 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

.
Smrcak15

#3082 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:O kojem se testu radi... IQ? Fizicka sprema? Pucanje? Sexualna kondicija i iskustvo? Drzanje daha?
test poslusnosti Allahu
Smrcak15

#3083 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:
Smrcak15 wrote:znaci za Tebe mozda stvar i nije relativna kao za neke druge ateiste, jer ti imas pristup internetu i islamu , na dlanu ga imas, ali opet nista nisi uradio po tom pitanju , a ako bi umro u ovom stanju, bogami kako pise po islamskim tekstovima nebi dobro prosao, eh sad hoces li ti sta uraditi u buducnosti pa okrenuti se onim putem sa kojim je Bog zadovoljan to samo Bog zna, a sigurno je da ako bi umro kao ateista a odbijao Boziji put koji m je on zadovoljan, onda dzehennem negine u toj situaciji. A to sto pomazes drugima, ipslatio bi ti Bog kroz razne oblike, dadne ti zdravlje, posao, kucu, srecu, sacuva te neke nesrece koja ti je bila sudjena itd

I dalje ti je pravopis na nivou nekog ko nikad nije išao u školu. Dakle da sumiramo, možeš biti najbolji čovjek međutim ako ne klanjaš, džehenem jel?
Ovim potvrđuješ da su svi prije objave Kur'ana otišli u džehenem, oni koji su nakon objave Kur'ana bili a i danas su pripadnici drugih religija, opet džehenem. Nije ni čudo onda što imamo ISIL i slične organizacije čiji članovi doživljavaju pokornost Allahu upravo na taj način. Dakle, možeš ubiti, kamenovati ženu jer je (ili neko je tako pomsilio) prevarila supruga sve dok je to učinjeno u ime Allaha, ideš u dženet.

Nemoj mi samo sad govoriti onu poznatu krilaticu da kad jednog čovjeka ubiješ, kao da si ubio cijelo čovječanstvo a u isto vrijeme imamo oko za oko pravdu, koja se kosi s tim da je jedini Allah sudija i jedino on može presuđivati a nikako obični sluga božiji da uzima pravdu u svoje ruke. Sve su to kontradiktornosti u cijeloj toj priči. Da se razumijemo, ne postoji način da ti ovdje kažeš i dokažeš da sam u krivu. Jednostavno, moram te malo driblati jer uživaš u tome :D

Žene i Allah. Ta mi je posebno priča draga. Način na koji Allah tretira ženu. Zadnja rupa na sviralu. Sve dok su žene nagrada muškarcima u dženetu, ti apsolutno ne možeš reći ništa da pobiješ tu činjenicu.

ps

pravopis Smrcak, pravopis
Dakle da sumiramo, možeš biti najbolji čovjek međutim ako ne klanjaš, džehenem jel?
stani malo kako najbolji covjek

Da li će dobri ljudi u džehennem?

nepotvrdjujem nego ti naopako sve razumijes, i odnosis zakljucke na osnovu pogresnih razmisljanja

dovoljno je bilo prije slijedjenje isusa , ili Mojsija, ili drugih boziji poslanika da se udje u dzennet, nije potreban nikakav Kur'an.

Sve su to kontradiktornosti u cijeloj toj priči. Da se razumijemo, ne postoji način da ti ovdje kažeš i dokažeš da sam u krivu. Jednostavno, moram te malo driblati jer uživaš u tome :D
ti si vec pripremio rostilj, naostrio noz, pripremio tanjir i kasike, a zeca ni na vidiku

stani ba malo, ti donese masa zakljucaka na osnovu prve pogresne postavke. nedriblas ti mene nimalo nego sam sebe , jer donosis zakljucke na pogresnim postavkama.
po islamu, zene su nagrada muskarcu u Dzenetu, tako isto muskarci su nagrada zenama u dzennetu izmedju svega ostalog.

sta je problematicno ovdje covjce, pa ti zivis u nekom nadrealnom svijetu, kao nesto lose sto Bog mami sa lijepim zenama muskarce u dzennet.
Smrcak15

#3084 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote: A zašto bi iko išao u džehenem? Džehenem je kazna, a neko je kažnjen ako je nešto zgrešio. Ja kao nemusliman nisam ništa zgrešio. Ja sam u najgorem slučaju u zabludi, a otkada se i zbog čega zabluda kažnjava tako oštro? Dakle ja ne odbacujem Islam zato što znam da je istina, ali eto volim vatru i želim da prkosim Bogu. Ja da sam ubeđen da je Islam istina sledio bih tu veru, kao i svaki normalan čovek na svetu, jer svi mi želimo da spoznamo pravu istinu. Ko to želi da živi u laži? A ako ne vidimo istinu u Islamu, jer je to problem do nas ili do Boga koji nije učinio Islam dovoljno ubedljivim? Tek svaki četvrti čovek na Zamlji je musliman posle 1400 godina postojanja te vere.
Ja kao nemusliman nisam ništa zgrešio.
kako znas da nisi zgrijesio, dali znas sta su grijesi Bogu i , nije samo grijeh ubiti , udariti, opljackati itd

grijeh moze da bude i sladak, malo pogledati golotinje na ulici, popiti koju , zapiliti koju, malo kockati sad pogotovo dok je evropsko, ili baviti se kamatom, ogovaranje drugih ljudi, varanje drugih itd

ove stvari su sto te mogu strmoglavit u dzehennem, pa cak i nepranje poslije male nuzde dok mokris.
Ja da sam ubeđen da je Islam istina sledio bih tu veru, kao i svaki normalan čovek na svetu,
pa gdje ces covjce slijediti kad si nmadojen propagandnim materijalom sa raznih antiislamski stranica, ako si mislio da ce te Bog uputiti Preko islamskih stranica, onda se varas.
A ako ne vidimo istinu u Islamu, jer je to problem do nas ili do Boga koji nije učinio Islam dovoljno ubedljivim?
sta je to problematicno u islamu?

vrlo je jednostavna vjera, vjeruj u jednog Boga drzi se njegovih propisa, cini dobro ljudima, kloni se zla, i eto ti raj poslije.
Tek svaki četvrti čovek na Zamlji je musliman posle 1400 godina postojanja te vere
nema to veze koliko je koga.

ako ima dosta alkholicara neznaci da je to pravi put, nemozes se za masom povoditi.
Dozer

#3085 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Crni Smrcak... It's 21st century... If you didn't noticed that... :D
Proslo skoro 1500 godina od kada su ta "pravila" osmisljena :D
skupljac_zeljeza

#3086 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

Dozer wrote:Crni Smrcak... It's 21st century... If you didn't noticed that... :D
Mnogo, mnogo pre, ali ubiti čoveka, ukrasti, slagati, ogovarati, prevariti etc ...etc ...ostaju greh na veke vekova. I za ateistu.
mousstapha

#3087 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

skupljac_zeljeza wrote:
Dozer wrote:Crni Smrcak... It's 21st century... If you didn't noticed that... :D
Mnogo, mnogo pre, ali ubiti čoveka, ukrasti, slagati, ogovarati, prevariti etc ...etc ...ostaju greh na veke vekova. I za ateistu.
Džaba ti sve, ako ne pereš ćunu nakon pišanja.
Lopov-eliminator

#3088 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Dovoljno je samo pogledati ovaj klip s Greenom, koji je postavio, koji nenamjerno otkriva toliko rupa u njegovoj vlastitoj ideologiji da se moze esej napisati.
Smrcak15

#3089 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:
Dovoljno je samo pogledati ovaj klip s Greenom, koji je postavio, koji nenamjerno otkriva toliko rupa u njegovoj vlastitoj ideologiji da se moze esej napisati.
De ukratko ih napisi
skupljac_zeljeza

#3090 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

mousstapha wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Džaba ti sve, ako ne pereš ćunu nakon pišanja.
Da...i peksinluk je grijeh. Moraš klanjati, ali ako to uradiš žutih gaća nije namaz ispravan.
tlr

#3091 Re: Svijet bez religija

Post by tlr »

Jooj kako bi bio lijep taj svijet. No nemoguć je, kao što je nemoguć svijet bez šefova, lopova, političara, kretena, glupana i *upaka različitih veličina...

Ja mislim da je to zbog toga što smo nesavršeni. Uvijek će među nama biti snalažljivih - onih koji će uzimati mjeru drugima kroz religiju ili ideologiju. Onih koji bi da nameću svjetonazore, pa muntaju druge da se dižu u zrak, da pale ljude na lomačama i uopšte pokušavaju drugima zamagliti i ograničiti svu širinu našeg lijepog Univerzuma.

Mislim da se iskreni ateisti :D ne bi trebali oko toga previše sekirati. SIguran sam da ih na kraju puta čeka velika nagrada - svijet bez ovozemaljskih religija, takorekuć džennet :mrgreen:.

Ako sam u pravu, onda će svako na kraju dobiti ono što je i zaslužio.

Meni je pravo neobično vidjeti kako većina vjernika odriče Svijeta, kako bi bili robovi oksimoronske ideje života za smrt. PObismmo se slijedeći religiju, marketing, ideologiju... Svi se bore za nekakvu materijalnu nagradu koja bi (ko biva) trebalo da bude vječna. Istovremeno će takvi u ovom (konačnom) svijetu dozvoliti da ih handri Kunto + Panto, ama pristaće i da svjesno budu budale... samo da bi jednog dana bili puni k'o brod i mogli non-stop žderati, piti i zitigu, a da ih glava ne zaboli. Ne kontam ja tu ljudsku psihologiju nikako. :roll:

Živi bili i vidimo se jednog dana u čituljama. :lol:
shbc

#3092 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Dakle da sumiramo. Posto je dzenet/raj glavna nagrada, sve sto ti se lijepo desi na ovom svijetu je utjesna nagrada. Dakle, to sto si dobar covjek je dovoljno samo za utjesnu nagradu (i ovo pod uslovom da ne postoje ateisti koji su dobri ljudi a zive u bijedi, siromastvu, izmuceni bolestima i gubitkom voljenih). Za glavnu nagradu ipak moras se klanjati bicu naspram kojeg si manji od makovog zrna.

Ali taj bog nije narcisoidan. Bolesno opsesivan. Ne. Taj bog nas voli. Voli nas vise nego bilo ko drugi. Voli nas vise od nasih roditelja. To sto nas nasi roditelji ne bi gurnuli u vjecnu vatru i pustili kojekakvim sadistickim manijacima da nam igraju vuce uzeta kroz guzicu i usta sve da ih pljunemo u lice, istucemo, odreknemo ih se i uvrijedimo kao nikad niko, a taj bog bi... To je samo dokaz njegove ljubavi.

Povrh svega. Taj bog vas podjednako voli i postuje ako ste zena. To sto je muzu dozvoljeno ponekad da vam spuca samar, da vas bicuju ako ste silovani jer zaboga nemate 4 svjedoka (iako je praksa da silovatelji svoje radnje obavljaju u javnosti) a muskarcina se zakleo allahom da lazete, sto vam je rijec vrijedna kao pola muskarceve... Ne brinite. On samo jos 3 zene moze imati pored vas. I sve cetiri ce da vas prekrije od glave do pete i drzi u izolaciji dok mahala sa ahbabima. Pa zar bog nije bezgranicno mudar i pametan?

Zar bog nije i svemoguc? To sto ljudski mozak je u stanju da nadjaca njegovu svemogucnost logickim paradoksom ili jezicnom konstrukcijom... To ne znaci da on nije svemoguc. Samo nece to da radi. Kako ne bi ispalo da nije svemoguc. Logicno.

p.s. I da... Posto neko rece da se u dzenet ulazi bez dlake na tijelu osim kose... Ko mi pokusa obrijati ruke i noge, i priblizi mi se obrvama sa pincetom, ima da mu ruku slomim pa sve da je dz.s. himself.
Dozer

#3093 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
A pogotovo nek' mi ne diraju dlake na shupku. Za to odgrizam usi :lol:
Smrcak15

#3094 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Dakle da sumiramo. Posto je dzenet/raj glavna nagrada, sve sto ti se lijepo desi na ovom svijetu je utjesna nagrada. Dakle, to sto si dobar covjek je dovoljno samo za utjesnu nagradu (i ovo pod uslovom da ne postoje ateisti koji su dobri ljudi a zive u bijedi, siromastvu, izmuceni bolestima i gubitkom voljenih). Za glavnu nagradu ipak moras se klanjati bicu naspram kojeg si manji od makovog zrna.

Ali taj bog nije narcisoidan. Bolesno opsesivan. Ne. Taj bog nas voli. Voli nas vise nego bilo ko drugi. Voli nas vise od nasih roditelja. To sto nas nasi roditelji ne bi gurnuli u vjecnu vatru i pustili kojekakvim sadistickim manijacima da nam igraju vuce uzeta kroz guzicu i usta sve da ih pljunemo u lice, istucemo, odreknemo ih se i uvrijedimo kao nikad niko, a taj bog bi... To je samo dokaz njegove ljubavi.

Povrh svega. Taj bog vas podjednako voli i postuje ako ste zena. To sto je muzu dozvoljeno ponekad da vam spuca samar, da vas bicuju ako ste silovani jer zaboga nemate 4 svjedoka (iako je praksa da silovatelji svoje radnje obavljaju u javnosti) a muskarcina se zakleo allahom da lazete, sto vam je rijec vrijedna kao pola muskarceve... Ne brinite. On samo jos 3 zene moze imati pored vas. I sve cetiri ce da vas prekrije od glave do pete i drzi u izolaciji dok mahala sa ahbabima. Pa zar bog nije bezgranicno mudar i pametan?

Zar bog nije i svemoguc? To sto ljudski mozak je u stanju da nadjaca njegovu svemogucnost logickim paradoksom ili jezicnom konstrukcijom... To ne znaci da on nije svemoguc. Samo nece to da radi. Kako ne bi ispalo da nije svemoguc. Logicno.

p.s. I da... Posto neko rece da se u dzenet ulazi bez dlake na tijelu osim kose... Ko mi pokusa obrijati ruke i noge, i priblizi mi se obrvama sa pincetom, ima da mu ruku slomim pa sve da je dz.s. himself.
a ko je rekao da te voli?? imas li ti mozda neku ostembiljanu potvrdu za to.
Zar bog nije i svemoguc? To sto ljudski mozak je u stanju da nadjaca njegovu svemogucnost logickim paradoksom
postavis pitanje , moze li Bog ujedno da postoji i nepostoji, ili moze li Bog stvoriti okruglu kocku, ili moze li stvoriti zelenooko dijete sa plavim ocima, mozemo ovako unedogled naglabati paradoxe i onda govoriti kako Bog nemoze ovo ili ono.
teske gluposti valjas, a i lazi ujedno, cuj da bicuju silovanu osobu, pa de mi molim daj neki hadis pa makar i apokrifan koji dozvoljava bicevanje silovane osobe :-)
Towelie

#3095 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Strasno kako ateisti nece ili ne zele da naprave razliku izmedju onoga sto Kur'an propisuje i onoga sto muslimani rade.
Lopov-eliminator

#3096 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Towelie wrote:Strasno kako ateisti nece ili ne zele da naprave razliku izmedju onoga sto Kur'an propisuje i onoga sto muslimani rade.
Nije tacno, ja je pravim, a ateista sam. Tu razliku ne mogu napraviti samo oni koji su neinformisani o islamu, tako da nemoj generalizirati.
Towelie

#3097 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Lopov-eliminator wrote:
Towelie wrote:Strasno kako ateisti nece ili ne zele da naprave razliku izmedju onoga sto Kur'an propisuje i onoga sto muslimani rade.
Nije tacno, ja je pravim, a ateista sam. Tu razliku ne mogu napraviti samo oni koji su neinformisani o islamu, tako da nemoj generalizirati.
U pravu si. Neki ateisti, da budem precizniji. :-D
aditon

#3098 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Smrcak15 wrote:nepotvrdjujem nego ti naopako sve razumijes, i odnosis zakljucke na osnovu pogresnih razmisljanja

dovoljno je bilo prije slijedjenje isusa , ili Mojsija, ili drugih boziji poslanika da se udje u dzennet, nije potreban nikakav Kur'an.
This is getting interesting :izet:

Čitam ovu rečenicu 10 puta i pokušavam da shvatim smisao. Znači dok Kur'an nije objavljen, dovoljno je bilo slijediti Bibliju i Toru. Sad kad je Kur'an objavljen, to više nije dovoljno te će svi koji su nastavili slijediti ove dvije "svete knjige" ipak u Džehenem. Zanimljiva teza. A de mi reci onda jesu u Džehenem otišli npr svi Vikinzi, Maje, Egipčani itd., ljudi koji su živjeli prije 15, 20, 100 hiljada godina? Radi se o milionima, stotinama miliona ljudi, svi u džehenmu :? Ovo stalno izbjegavaš da ogovoriš jer nemaš odogovora na ovo moje pitanje.

Za Allaha, žene su sluge drugog reda, u mnogim stvarima imaju podjenaka i ne veća prava od životinja. Žašto ne bi žena kao nagradu od Allaha mogla imati 72 muškarca? Naravno, zato što je žena zadnja rupa na sviralu. U molitvama, u svemu, žene su odvajane u posebene torove, zasebne torove, Kad je đenaza, žene se mole u posebnoj prostoriji u nemogućnosti da tuguju zajedno s muškarcima gubitak voljene osobe, u molitvama obično ulaze na poseban ulaz, na poseban sprat, žene su nagrada muškarcima, moraju pokriti sve što im je taj isti Allah podaraio. Onda ih je trebao napraviti bez lica i naličja, kad je tako i kad je svemoguć. Mada sam ti ovdje sada dao prostora da se pokažeš s svojim "argumentima" a tačno znam i šta češ napisati, ali odmah da ti kažem, mlačenje prazne slame :lol:
aditon

#3099 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Smrcak15 wrote:teske gluposti valjas, a i lazi ujedno, cuj da bicuju silovanu osobu, pa de mi molim daj neki hadis pa makar i apokrifan koji dozvoljava bicevanje silovane osobe :-)
Ti ovdje lažeš kad negiraš da se ovo ne dešava u Allahovo ime. Takvi kao ti i interpretiraju Kur'an na takav način te dolazi do ovakvih stvari. Dok ovo pišem to se negdje upravo dešava. A opet ponavljam, žena je za Allaha potrošna roba, tj upravu je čovjek kad kaže da 4 žene nemaju moć tj njihove riječi nemaju snagu i težinu kao nešto što muškarac kaže. :lol: Ali Allah nas voli sve, samo eto, tu i tamo nas mora prepadati i kažnjavati, teška srca, jer ne klanjamo :? :-)
Smrcak15

#3100 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:
Smrcak15 wrote:nepotvrdjujem nego ti naopako sve razumijes, i odnosis zakljucke na osnovu pogresnih razmisljanja

This is getting interesting :izet:

Čitam ovu rečenicu 10 puta i pokušavam da shvatim smisao. Znači dok Kur'an nije objavljen, dovoljno je bilo slijediti Bibliju i Toru. Sad kad je Kur'an objavljen, to više nije dovoljno te će svi koji su nastavili slijediti ove dvije "svete knjige" ipak u Džehenem. Zanimljiva teza. A de mi reci onda jesu u Džehenem otišli npr svi Vikinzi, Maje, Egipčani itd., ljudi koji su živjeli prije 15, 20, 100 hiljada godina? Radi se o milionima, stotinama miliona ljudi, svi u džehenmu :? Ovo stalno izbjegavaš da ogovoriš jer nemaš odogovora na ovo moje pitanje.

Za Allaha, žene su sluge drugog reda, u mnogim stvarima imaju podjenaka i ne veća prava od životinja. Žašto ne bi žena kao nagradu od Allaha mogla imati 72 muškarca? Naravno, zato što je žena zadnja rupa na sviralu. U molitvama, u svemu, žene su odvajane u posebene torove, zasebne torove, Kad je đenaza, žene se mole u posebnoj prostoriji u nemogućnosti da tuguju zajedno s muškarcima gubitak voljene osobe, u molitvama obično ulaze na poseban ulaz, na poseban sprat, žene su nagrada muškarcima, moraju pokriti sve što im je taj isti Allah podaraio. Onda ih je trebao napraviti bez lica i naličja, kad je tako i kad je svemoguć. Mada sam ti ovdje sada dao prostora da se pokažeš s svojim "argumentima" a tačno znam i šta češ napisati, ali odmah da ti kažem, mlačenje prazne slame :lol:
citaj malo bolje sta pisem a ne kako ti to na svoju ruku shvatas.

Znači dok Kur'an nije objavljen, dovoljno je bilo slijediti Bibliju i Toru. Sad kad je Kur'an objavljen, to više nije dovoljno te će svi koji su nastavili slijediti ove dvije "svete knjige" ipak u Džehenem. Zanimljiva teza.
ja sam napisao slijedjenje isusa a ne biblije. znaci njegova ucenja a ne ucenja pavla koji je napisao vecinu novog zavjeta.
A de mi reci onda jesu u Džehenem otišli npr svi Vikinzi, Maje, Egipčani itd., ljudi koji su živjeli prije 15, 20, 100 hiljada godina? Radi se o milionima, stotinama miliona ljudi, svi u džehenmu :? Ovo stalno izbjegavaš da ogovoriš jer nemaš odogovora na ovo moje pitanje.
niko ne ide u dzehennem dok mu se ne posalje poslanik ili covjek koji ce ih uputiti na pravi put

Allah kaze:
“… I Mi nikada ne kaznjavamo dok Poslanika ne posaljemo (da upozori)” (Isra, 15)

Osoba koja nikada nije cula za Islam ili za Poslanika, s.a.v.s., i ko nikada nije cuo poruku u svojoj pravoj i tacnoj formi, nece biti kaznjen od strane Allaha, dz.s., ako umre u stanju kufra (nevjerstva). Da je pitano sta ce se desiti sa njime, odgovor bi bio d ace ga Allah, dz.s., testirati na Dan Prozivljenja: ako se pokori, uci ce u Dzennet, a ako se ne pokori uci ce u Dzehennem. Dokaz (delil) za ovo je hadis el-Aswad ibn Saree’, koji navodi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:

“Cetvorica ce uloziti protest Allahu na Danu Prozivljenja: gluhi covjek koji nikada nista nije cuo, ludi covjek, izuzetno stari covjek, i covjek koji je umro tokom fatrah (vremenu izmedju Isaa, a.s., i Muhammeda, s.a.v.s.). Gluhi ce reci: ‘O Gospodaru, Islam je dosao ali ja nikada nisam nista cuo.’ Ludi ce reci: ‘O Gospodaru, Islam je dosao ali su djeca trcala zamnom i gadjali me kamenjima.’ Veoma stari covjek ce reci: ‘O Gospodaru, Islam je dosao ali ja nisam nista razumeo.’ Covjek koji je umro tokom perioda fatrah ce reci: O Gospodaru, Poslaniknije dosao do mene.’” On (Allah,dz.s.) ce prihvatiti njihova obecanja na pokornost, onda ce him rijec biti poslata da udju u Vatru. Tako mi Onoga u cijoj je ruci Muhammedova dusa, ako udju u nju, bice hladna i sigurna za njih.”

A prema drugoj predaji, on je rekao: “Ko god udje u nju, bice hladna i sigurna za njega, a ko god ne udje u nju, bice odvucen njoj.” (Hadis biljezi Imam Ahmed i Ibn Hiban, i Albani ga ocjenjuje kao sahih, Saheeh al-Jaami’, 881)
Za Allaha, žene su sluge drugog reda, u mnogim stvarima imaju podjenaka i ne veća prava od životinja. Žašto ne bi žena kao nagradu od Allaha mogla imati 72 muškarca? Naravno, zato što je žena zadnja rupa na sviralu. U molitvama, u svemu, žene su odvajane u posebene torove, zasebne torove, Kad je đenaza, žene se mole u posebnoj prostoriji u nemogućnosti da tuguju zajedno s muškarcima gubitak voljene osobe, u molitvama obično ulaze na poseban ulaz, na poseban sprat, žene su nagrada muškarcima, moraju pokriti sve što im je taj isti Allah podaraio. Onda ih je trebao napraviti bez lica i naličja, kad je tako i kad je svemoguć. Mada sam ti ovdje sada dao prostora da se pokažeš s svojim "argumentima" a tačno znam i šta češ napisati, ali odmah da ti kažem, mlačenje prazne slame
pa ako to zeli i dobit ce, samo pitas li se hoce li to zeliti

Allah kaze za dzennet:

"...u njemu ce biti sve sto duse zazele i cime se oci nasladjuju, i u njemu cete vjecno boraviti" (Az-Zuhruf 71)
Locked