Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3076 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

Connaisseur Karlin wrote:
Black swan wrote:drugovi
ne zanimaju me izbjeglice koje deru svoje dokumente i bacaju ljude s brodova
eno u spanjolskoj se vodi sudski proces bacili ljude s camca jer nisu njihove vjere
u pakistanu nije rat
u pola onih africkih zemalja nije rat a dolaze u europu
to nisu izbjeglice nego ekonomski migranti koji krse gomilu zakona
unistavat brodove
krimcarima dozivotne kazne
zleis, reci da nije bilo Balkanaca koji su se "izvlacili" van kao BiH i Kosovo izbjelgice :D

Tebe ne zanimaju izbjelgice koje deru dokumente,a ne znas nista o njihovom zivotu

ti si vjernik,katolik,gdje je empatija :D
kakvo ba kosovo 1999 i bih 1992.

pa imam empatiju prema imigrantima bačenim u nabujalo more samo zato što ne pripadaju većini koja ide ka europi

što kolegica reče ako sam katolik nisam budala
skupljali mi lovu za sirijske izbjeglice i davali pred vječnom
ali nešto su mi previše postali crni i kosooki za sirijce :D
pa smo odustali
sad se ne obaziremo na tu prevaru
AleksoMKD

#3077 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

http://www.dw.com/en/hungarys-double-st ... a-35921841

Prima Madjarska izbeglice ali samo one sa parama.

However foreigners arriving to buy Hungarian permanent residency bonds could be forgiven for failing to notice Prime Minister Viktor Orban's virulent anti-migrant campaign, thanks to both the opacity of the Hungarian language, and the generousness of the deals on offer.

The European Bond Program is a Hungarian government-backed scheme that refers potential applicants to the mainly offshore companies that broker the sales. Its website promises a "lifetime Hungarian residence permit for the whole family in two months," underlining that "the permanent residence (sic) permit is actually a lifetime Schengen visa allowing free travelling in Europe."

Cheap deals for residency

On arrival in Budapest, applicants are welcomed into one of six government-assigned offices that operate as intermediaries for the mostly offshore bond-issuing companies. Clients pay 360,000 euros ($400,000) for a five-year bond, and after that period receive back 300,000 euros, making the deal one of the cheapest in the EU. So far the program has awarded permanent residencies to families from countries including Egypt, Algeria, Iran, Jordan and Turkey.

"This 360,000 euro includes four family members and we ask 2,000 euro for each additional family member," one agent told an applicant this week, adding that "with parents, you have to make it believable that they are [financially] dependent on you," DW learned. "You can't find [anything] cheaper on the European market," the agent added.
Connaisseur Karlin

#3078 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:
Black swan wrote:drugovi
ne zanimaju me izbjeglice koje deru svoje dokumente i bacaju ljude s brodova
eno u spanjolskoj se vodi sudski proces bacili ljude s camca jer nisu njihove vjere
u pakistanu nije rat
u pola onih africkih zemalja nije rat a dolaze u europu
to nisu izbjeglice nego ekonomski migranti koji krse gomilu zakona
unistavat brodove
krimcarima dozivotne kazne
zleis, reci da nije bilo Balkanaca koji su se "izvlacili" van kao BiH i Kosovo izbjelgice :D

Tebe ne zanimaju izbjelgice koje deru dokumente,a ne znas nista o njihovom zivotu

ti si vjernik,katolik,gdje je empatija :D
kakvo ba kosovo 1999 i bih 1992.

pa imam empatiju prema imigrantima bačenim u nabujalo more samo zato što ne pripadaju većini koja ide ka europi

što kolegica reče ako sam katolik nisam budala
skupljali mi lovu za sirijske izbjeglice i davali pred vječnom
ali nešto su mi previše postali crni i kosooki za sirijce :D
pa smo odustali
sad se ne obaziremo na tu prevaru
pa bilo je izbjelgica iz BiH i Kosova,u razlicitim periodima,sto sam pogresno napisala :)

pa ti postavljas sumnju bez potrebe da saznas uzroke i posljedice ponasanja izbjeglih osoba,zato sam napsiala,sto se desilo sa tvojom empatiijom katolika :) posmatras previse povrsno :)
Connaisseur Karlin

#3079 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

_BataZiv_0809 wrote:
pirmin wrote:Skontao narod :thumbup: , nema od Orbanove nazadne demagogije nista.
Ovako imaju minimalno 5 milijardi € godisnje od EU, neometan protok robe i ljudi...sta im fali smjestiti 10k ljudi u nevolji od kojih ce sigurno dobar procenat biti integrisan u drustvo a neki ce se vratiti odakle su dosli.
Otkad su to pare za punopravnu clanicu EU-a i prijem ekonomskih migranata i izbjeglica u korelaciji?
oduvijek :-D
Connaisseur Karlin

#3080 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

AleksoMKD wrote:http://www.dw.com/en/hungarys-double-st ... a-35921841

Prima Madjarska izbeglice ali samo one sa parama.

However foreigners arriving to buy Hungarian permanent residency bonds could be forgiven for failing to notice Prime Minister Viktor Orban's virulent anti-migrant campaign, thanks to both the opacity of the Hungarian language, and the generousness of the deals on offer.

The European Bond Program is a Hungarian government-backed scheme that refers potential applicants to the mainly offshore companies that broker the sales. Its website promises a "lifetime Hungarian residence permit for the whole family in two months," underlining that "the permanent residence (sic) permit is actually a lifetime Schengen visa allowing free travelling in Europe."

Cheap deals for residency

On arrival in Budapest, applicants are welcomed into one of six government-assigned offices that operate as intermediaries for the mostly offshore bond-issuing companies. Clients pay 360,000 euros ($400,000) for a five-year bond, and after that period receive back 300,000 euros, making the deal one of the cheapest in the EU. So far the program has awarded permanent residencies to families from countries including Egypt, Algeria, Iran, Jordan and Turkey.

"This 360,000 euro includes four family members and we ask 2,000 euro for each additional family member," one agent told an applicant this week, adding that "with parents, you have to make it believable that they are [financially] dependent on you," DW learned. "You can't find [anything] cheaper on the European market," the agent added.
https://epthinktank.eu/2014/01/15/eu-ci ... -for-sale/
Requirements for granting residence permits vary from one country to another. In Greece, a residence permit can be granted to a third-country national acquiring a real estate property of minimum €250.000, the United Kingdom applies a “Tier 1” investor scheme to wealthy third-country nationals if they can potentially invest at least £1.000.000. Eligibility for the Residency Bond Programme in Hungary does not require exceptional investments. A third country national can simply become a resident by paying a programme participation fee of €300.000, of which €250.000 is given back after 5 years.

Through these specific programmes, host MS intend to benefit from investments made by wealthy third country nationals, but the results of these schemes are not uncontroversial. The money laundering potential of these schemes is also a source of concern. Nevertheless, it is the factor of unwanted migration in the Schengen area which has become arguably the most controversial side-effect of such schemes.
pogledja donji dio stranice sa linkovima za svaku EU drzavu :

http://www.prweb.com/releases/Residency ... 971658.htm
:)
Truba

#3081 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

možeš lagati dio ljudi dio vremena
ne možeš sve ljude sve vrijeme
Connaisseur Karlin

#3082 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Black swan wrote:možeš lagati dio ljudi dio vremena
ne možeš sve ljude sve vrijeme
http://frontex.europa.eu/partners/consu ... m/members/

Frontex i Caritas suradjuju zajedno :)

najmanje se pise o djeci izbjelgicama iz Sirije:

Image

izvor: http://www.crs.org/
Truba

#3083 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

sirijci nisu problem
nikad ni bili imaju sva prava

problem su butanci mauritanci zanzibarci

eno cujem i srbija zatvara granice
a austrija vraca hrvatskoj iako nisu presli preko hrvatske do austrije
ST11

#3084 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ST11 »

Odnos Butanaca, Mauritanaca i Zanzibaraca do istinskih izbjeglica iz Sirije, prosle godine u Hrvatskoj (video nakon reklame).

http://www.24ur.com/novice/svet/video-begunci.html
pirmin

#3085 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Osnovni problem je podjeljena Evropa kao nikad.
Pola stanovnistva je striktno protiv priliva bilo kakvih stranaca a pola je za humanitarni pristup, bez granica, sa slobodom kretanja.
I sta sad?
Gdje je kompromis? Nema ga ni u najavi.
Connaisseur Karlin

#3086 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Black swan wrote:sirijci nisu problem
nikad ni bili imaju sva prava

problem su butanci mauritanci zanzibarci

eno cujem i srbija zatvara granice
a austrija vraca hrvatskoj iako nisu presli preko hrvatske do austrije
zatvraanje granica predstavlja istovremeno problem upravo sirijkim izbjeglicama :)
pirmin wrote:Osnovni problem je podjeljena Evropa kao nikad.
Pola stanovnistva je striktno protiv priliva bilo kakvih stranaca a pola je za humanitarni pristup, bez granica, sa slobodom kretanja.
I sta sad?
Gdje je kompromis? Nema ga ni u najavi.
ma nesto se ni EU ne trudi previse sa suradnjom o formiranjem novih regulacija u imigraciji
AleksoMKD

#3087 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Da su stvarno hteli da pomognu izbeglicama prvo bi se dogovorili, utvrdili i prihvatili kvote te organizirali transport tih jadnih ljudi u zemlje EU. Nesto slicno kao kada su 1999 izbeglice sa Kosova iz Makedonije avionima prevezene do drugih zemalja.

Problem je sto je "Refugees Welcome" bio jeftin PR trik Merkelove (mozda gresim) koji joj se sada obio o glavu. Jednici su krenuli pesice, na milost i nemilost svercera, vremenskih uslovima i zemalja koje ih nisu zelele. Usput su im se pridruzili ljudi koji nisu iz Sirije ili Iraka i jebiga.
Da, clanice EU svakako obavezne da prihvate izbeglice, ali razumem i to da se ljute jer je Merkelova odlucila u ime svih bez da ih konsultira.

A mogli su avionima i brodovima iz Turske da uzmu odredjem broj ljudi, registruju ko je odakle i gde ide i ne bi bilo stotine ako ne i hiljade mrtvih po putu. I ne bi bilo toliko razdvojenih porodica i izgubljene dece.
U kampu kod Gevgelije imaju decji odel sa par stotina dece bez roditelja. Bilo je tragicnih slucajeva da Avganistanci otmu dete Sirijaca ili Iracana i pokusaju sa njim da predju granicu pa ga ostave posle. Ko zna koliko ih je takvih od Turske do Nemacke.
SkyLimit

#3088 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by SkyLimit »

Kad slušam šta pričaju ovi Orbanovi zvuči 100 puta smislenije nego Merkel i proimigranti ekipa. Ako ih(imigranata) pustimo 70 000, zašto onda ne bi i 700 000, pa onda i 7 000 000? A ima na stotine miliona crnaca, Arapa, Indijaca...koji bi se dokopali Europe da im se pruži prilika.

Ja bih bio jasan: Ne bi primio ni jednog. A što se tiče one manjine od ukupnog broja imigranata koja je krenula put Europe zbog ratnog stanja nisam tip koji bi imao previše razumjevanja ni za njih, moja porodica je ostala u BiH tokom rata. Možda da smo i mi fatili njemačku bih imao razumjevanja, ovako baš i ne. A šta tek mislim o onim vojnim obaveznicima Bošnjacima koji jesu tad napustili BiH da ne pričam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3089 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

SkyLimit wrote:Kad slušam šta pričaju ovi Orbanovi zvuči 100 puta smislenije nego Merkel i proimigranti ekipa. Ako ih(imigranata) pustimo 70 000, zašto onda ne bi i 700 000, pa onda i 7 000 000? A ima na stotine miliona crnaca, Arapa, Indijaca...koji bi se dokopali Europe da im se pruži prilika.

Ja bih bio jasan: Ne bi primio ni jednog. A što se tiče one manjine od ukupnog broja imigranata koja je krenula put Europe zbog ratnog stanja nisam tip koji bi imao previše razumjevanja ni za njih, moja porodica je ostala u BiH tokom rata. Možda da smo i mi fatili njemačku bih imao razumjevanja, ovako baš i ne. A šta tek mislim o onim vojnim obaveznicima Bošnjacima koji jesu tad napustili BiH da ne pričam.
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#3090 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

AleksoMKD wrote:Da su stvarno hteli da pomognu izbeglicama prvo bi se dogovorili, utvrdili i prihvatili kvote te organizirali transport tih jadnih ljudi u zemlje EU. Nesto slicno kao kada su 1999 izbeglice sa Kosova iz Makedonije avionima prevezene do drugih zemalja.

Problem je sto je "Refugees Welcome" bio jeftin PR trik Merkelove (mozda gresim) koji joj se sada obio o glavu. Jednici su krenuli pesice, na milost i nemilost svercera, vremenskih uslovima i zemalja koje ih nisu zelele. Usput su im se pridruzili ljudi koji nisu iz Sirije ili Iraka i jebiga.
Da, clanice EU svakako obavezne da prihvate izbeglice, ali razumem i to da se ljute jer je Merkelova odlucila u ime svih bez da ih konsultira.

A mogli su avionima i brodovima iz Turske da uzmu odredjem broj ljudi, registruju ko je odakle i gde ide i ne bi bilo stotine ako ne i hiljade mrtvih po putu. I ne bi bilo toliko razdvojenih porodica i izgubljene dece.
U kampu kod Gevgelije imaju decji odel sa par stotina dece bez roditelja. Bilo je tragicnih slucajeva da Avganistanci otmu dete Sirijaca ili Iracana i pokusaju sa njim da predju granicu pa ga ostave posle. Ko zna koliko ih je takvih od Turske do Nemacke.
O tome sam pisala od pocetka teme,EU je imala vremena,ali se nije zurila,i vlro je nezainteresirana u vezi imigarcije.Merkelova je , tek naon 5 godina rtovanja u Sirji,usmjerila tok nagle imigracije,a ne bih rekla da je Markelova kriva,jer je vjerovtno znala sto se dogadja ia zatvorenih vrata.
Connaisseur Karlin

#3091 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

SkyLimit wrote:Kad slušam šta pričaju ovi Orbanovi zvuči 100 puta smislenije nego Merkel i proimigranti ekipa. Ako ih(imigranata) pustimo 70 000, zašto onda ne bi i 700 000, pa onda i 7 000 000? A ima na stotine miliona crnaca, Arapa, Indijaca...koji bi se dokopali Europe da im se pruži prilika.

Jako lose rezonujes: tvoj zivot nije mjerna jedinica drugih izbjeglickih zivota, a tvoji su ostali u BiH ,jer BiH nije opustosena kao daansnaja Sirija.

Ako neko ne zeli sudjelovati u ratu,a zeli otici,naravno da je to njegov izbor.Svaka drzava u ratu,prisiljava ljude da odlaze na front. Sto danasnji vojnici ARBiH imaju od svoje drzave koja ih je dolsovno izdala?
Challenger__

#3092 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Nek' ih vode kući majmuni koji su im uništili države: Bush jr, Obama, Blair i Cameron, nek ih transportuju u USA i na Ostrvo.
Challenger__

#3093 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

Dosta je bilo privatizacije pljačke a socijalizacije štete. Nek' ih stoka vodi svojoj kući.
AleksoMKD

#3094 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Connaisseur Karlin wrote: Merkelova je , tek naon 5 godina rtovanja u Sirji,usmjerila tok nagle imigracije,a ne bih rekla da je Markelova kriva,jer je vjerovtno znala sto se dogadja ia zatvorenih vrata.
Pozvala je (t.j. ohrabrila) ljude da krenu na opasan put gde su ih cekali lesinari kao sverceri a jadnici su krenuli pesice. Totalno neodgovorno sa njene strane.
A svima je bilo jasno da ce se istocne clanice EU buniti.
SkyLimit

#3095 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by SkyLimit »

Connaisseur Karlin wrote:Jako lose rezonujes: tvoj zivot nije mjerna jedinica drugih izbjeglickih zivota, a tvoji su ostali u BiH ,jer BiH nije opustosena kao daansnaja Sirija.

Ako neko ne zeli sudjelovati u ratu,a zeli otici,naravno da je to njegov izbor.Svaka drzava u ratu,prisiljava ljude da odlaze na front. Sto danasnji vojnici ARBiH imaju od svoje drzave koja ih je dolsovno izdala?
I izbor građana Europe je da kažu da se ne slažu sa time da oni dođu ovamo, kao što su i iskazali značajnim padom podrške Merkelovci na ovim berlinskim izborima :)
Connaisseur Karlin

#3096 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

SkyLimit wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Jako lose rezonujes: tvoj zivot nije mjerna jedinica drugih izbjeglickih zivota, a tvoji su ostali u BiH ,jer BiH nije opustosena kao daansnaja Sirija.

I izbor građana Europe je da kažu da se ne slažu sa time da oni dođu ovamo, kao što su i iskazali značajnim padom podrške Merkelovci na ovim berlinskim izborima :)
Prije nastupanja problema sa imigracijom,grdjani su bili OK,ali su sad isprepadani postojecom politikom i neradom EU. Na sluzbenim statistickim analizama,gradjani se zale da EU ne radi divljno u vezi imigracije,tj. da bi trebala biti vise organizirana i zaintersirana za imigarciju. Jako lose si infomriran. :-D
Connaisseur Karlin

#3097 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

AleksoMKD wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Merkelova je , tek naon 5 godina rtovanja u Sirji,usmjerila tok nagle imigracije,a ne bih rekla da je Markelova kriva,jer je vjerovtno znala sto se dogadja ia zatvorenih vrata.
Pozvala je (t.j. ohrabrila) ljude da krenu na opasan put gde su ih cekali lesinari kao sverceri a jadnici su krenuli pesice. Totalno neodgovorno sa njene strane.
A svima je bilo jasno da ce se istocne clanice EU buniti.
Budimo realni,izbjelgice su putovale i prije Markelinog poziva,ali se o tome manje pisalo. :) Neodgovorno je postavljati kampove sa ljudima u kojim nema nomrlanih uslova za zivot. I ja bih krenula iz takvog kampa i bez Markelinog ppoziva.
AleksoMKD

#3098 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Budimo realni,izbjelgice su putovale i prije Markelinog poziva,ali se o tome manje pisalo. :) Neodgovorno je postavljati kampove sa ljudima u kojim nema nomrlanih uslova za zivot. I ja bih krenula iz takvog kampa i bez Markelinog ppoziva.

Putovale su ali u puuuuno manjem broju. Plus je posle njenog poziva krenula navala ljudi koji nisu iz Sirije ili iz Iraka.

I na kraju krajeva ona ih je pozvala bez da se na terenu pripremi bilo sta. Jedna Nemacka ima problem sa registacijom a ne drugi.
Connaisseur Karlin

#3099 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

AleksoMKD wrote:

Putovale su ali u puuuuno manjem broju. Plus je posle njenog poziva krenula navala ljudi koji nisu iz Sirije ili iz Iraka.

I na kraju krajeva ona ih je pozvala bez da se na terenu pripremi bilo sta. Jedna Nemacka ima problem sa registacijom a ne drugi.
Postojanje ileglanih ekonomskih imigranata nije novost,a oni su odvek dio migarcije .

markel ih je pozvala sa ciljem koji nam nije nikak javno objasnjen,zato je nelogicno osudjivati rad osobe ,o kojem ne znamo detalje.
Challenger__

#3100 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

- Za one koji žele da razumiju ova dešavanja preporučujem knjigu:

Image

Dostupna je na i na netu.
Post Reply