Blek Stena wrote:Evo docekasmo konacno da neko argumentuje razlog zbog cega BIH Tuzilastvo nije zavrsilo predmet Oric(ovako ili onako) tako sto ce nas podsjetiti na lavove ubice iz Pionirske. Nadasve briljantna argumentacija. Od kad predmet "Lavovi" lezi u tuzilastvu, jel zna neko?
Ne znam.
Znam da je covjeku sudjeno u Hagu i da je oslobodjen.
Uzasna cetnicka propaganda, kako u ratu tako i danas, je dovela do toga da cetnicima ne vjerujem ni da je mlijeko bijelo.
Blagodati cetnicke propagande i nezavisnog pravosudja osjetio je jadni Ilija Jurisic.
A bogme i rehabilitovani djeneral Draza, ciji su mi heroji poklali pola familije u ww2, vecinom zene i djevojcice.
U principu sam naravno za to da svi zlocini budu procesuirani i sankcionirani.
Sto me dovodi do sljedeceg pitanja.
Ako uzmemo u obzir samo Srebrenicu, tu je strijeljano preko 8000 neduznih ljudi i djecaka.
Nakon toga su zakopani u masovne grobnice, a zatim su posle rata vlasti tzv rs bagerima prekopavale te grobnice i kamionima ih razvozile u nove sekundarne grobnice, kako bi sakrile dokaze genocida.
Zato se ostaci jednog pojedinca nalaze u vise razlicitih udaljenih grobnica.
Koliko je ljudi osudjeno za ucesce u strijeljanju 8000 ljudi, te naredivanju i provodjenju naknadnog bageranja masovnih grobnica tj organizovanom i monstruoznom sakrivanju leseva kao dokaza genocida?
U tome je ucestvovalo stotine ljudi, koliko ih je osudjeno?
Gdje je tu jebeni smisao za pravdu tzv rsa i jebeno pravosudje tzv rsa?