Novi rat

Locked
seln

#3076 Re: Novi rat

Post by seln »

sWeeT_Companion wrote:I pustite me političke organizacije Sud u Hagu.
Da, naravno. Ako je iz 'Aga, onda je laz. :D
I postoji li bar teoretska mogucnost da nema dovoljno valjanih dokaza?
Ne postoji. Jer su žrtve pričale, baš kao i oni koji su najrođenije nalazili zakačene na ogradu, odsječenih glava, polnih organa, ruku do lakata.
Pricale su "zrtve" i o 5000 pobijenih srba u Sarajevu. Onda zrtvama nije problem da imenuju pocinioce? Ili jeste?
sWeeT_Companion

#3077 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

Pa imenovani su počinioci, sa gomilom materijalnih dokaza. Međutim, kao što rekoh, Tužilaštvo i Sud ne rade svoj posao. Ispolitizovani su i pod direktivom onih koji pričaju o lošim i dobrim momcima.
Paul F.

#3078 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

sWeeT_Companion wrote:Nemam ja šta biti zao ili bezobrazan. Nikada nikog nisam istukao, verbalno vrijeđao zbog toga što je drugačiji. A kada je bio rat, bio sam premlad da bih nekog držao na okidaču. A kamo li nešto gore.
I pustite me političke organizacije Sud u Hagu. Pričamo o faktima. Ne o političkom marketingu.

Kao što rekoh, oni koji su činili zločine, bez obzira kako se zvali, treba da budu u zatvoru. I da ostanu tamo do kraja života. Jer jednostavno svojom patološkom potrebom za zvjerskim ubistvima ne zaslužuju ništa bolje.
Ne postoji. Jer su žrtve pričale, baš kao i oni koji su najrođenije nalazili zakačene na ogradu, odsječenih glava, polnih organa, ruku do lakata.
Šuplja ti je priča totalno. Imali ste vremena dokaze dostaviti Hagu. Umjesto toga, pravosuđe koje nema nadležnost raspisuje potjernicu.
sWeeT_Companion

#3079 Re: Novi rat

Paul F.

Argumenti su ti.. :lol:
cekek

#3080 Re: Novi rat

Post by cekek »

seln wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vi ... iti/315993

Ovo vec postaje degutantno... tesko je slusati srpsko kmecanje "tata, tata, nismo samo mi krivi, i drugi su".
E, pa nisu... srbi su poceli rat i agresiju, srbi su pocinili genocid, srbi su stvorili genocidni entitet.
Jesu i drugi cinili zlocine, ali za sve gore navedeno su krivi samo srbi.
Glupost je i tvrdnja da se sudi samo srbima: postoji podugacka lista "nasih" osudjenih za ratne zlocine, i to u sudu BiH, ne u Hagu.
I tu smo na onome sto srbe zulja: ako su svi Bosnjaci osudjeni za ratne zlocine osudjeni od suda BiH, a skoro niko u Hagu, sta nam to govori?
Taaako je, Milorade, sjedi, pet: znaci da nije postojala komandna odgovornost, tj. plan da se srpsko stanovnistvo pobije ili protjera i takvi zlocini su djelo pojedinaca ili grupa, bez postojanja udruzenog zlocinackog poduhvata.
I to je ono sto srbe zulja.
Hebiga, ali meni to više liči na izvlakušu za Srbe, jer, oni su SVI morali činiti zločine po naređenju koje je došlo od 5-10 ljudi, inače sve ljudi na ranu da ih priviješ.

Istim misaonim tokom dolaziš do dijametralnog zaključka o Bošnjacima....
Bodkin

#3081 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

sumirprimus wrote:
Bodkin wrote:
pemanapemani wrote:BiH hitno treba bosanskohercegovačku politiku. Nebitno koliko će kojeg naroda tu politiku u početku podržavati. Na kraju krajeva, neka je podržava 90% Bošnjaka.
Da bi se suprotstavio Vučiću i sl., moraš forsirati državničku politiku, a ne savršeno egzistirati u sistemu gdje Srbija posebno komunicira sa manjim entitetom i bošnjačkim političkim vrhom.

Ne treba upadati u zamku jedne od zaraćenih strana.

Ima šanse da MZ podrži državotvornu djelovanje, a politiku jednog naroda, teško.

Na svaku Dodikovu prijetnju je trebalo odgovoriti detaljno razrađenim prijedlogom za reorganizaciju BiH bez entiteta i forsirati ekonomsku stranu tog prijedloga.

Pristaješ da se izjednači nacionalno i etničko, da se degenerična entitetska državljanstva upisuju u ličnu kartu, pretjerano se ne obazireš na blokade u parlamentima i domovima, a paralelno halapljivo kradeš i uništavaš..., šta da pomisli i dobronamjerni međunarodni zvaničnik, a ne političke hijene koje nam vise nad gčavom.
Naravno da treba ali to nema sanse da se desi. Bh politika bi trebala izbaciti bosnjake, srbe ili hrvate. Bh politika nema veze sa religijom. Nema veze sa nekakvim osmanlijama ni edroganom. Bh politika bi trebala biti ponosna na zavnobih i antifasisticku borbu. Sve sto tih 90% bosnjaka ne bi podrzao ni u ludilu. Da ima takva stranka vecinu pa da kazes da treba srbe poslati u kurac ali isto tako i bosnjake kad forsiraju bosnjak=bosanac. Ali nema druze peni. Sve ostalo su pusta nadanja
Jedini ispravan put,da postanemo normalna drzava ,servis svim njenim gradjanima....
Bosna,bosanci,antifasizam...
Pusta nada ili ne, jedini ispravan put....
Naravno. Samo sto 9 od 10 ima pogresnu predstavu o tome sta to znaci
L u c i f e r

#3082 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Vala doduse nikad nijedan Bosnjak nije bio procesuiran ni za ono bacanje srpske nejaci lavovima u Pionirskoj dolini... :|

http://m.youtube.com/watch?v=LzUqQxNb8qw

http://m.youtube.com/watch?v=WJ1sBaP38VE
k3ngur

#3083 Re: Novi rat

Post by k3ngur »

L u c i f e r wrote:Vala doduse nikad nijedan Bosnjak nije bio procesuiran ni za ono bacanje srpske nejaci lavovima u Pionirskoj dolini... :|

:thumbup:
krater

#3084 Re: Novi rat

Post by krater »

:lol:
cekek

#3085 Re: Novi rat

Post by cekek »

L u c i f e r wrote:Vala doduse nikad nijedan Bosnjak nije bio procesuiran ni za ono bacanje srpske nejaci lavovima u Pionirskoj dolini... :|

A jesu lavovi procesuirani?
sWeeT_Companion

#3086 Re: Novi rat

I ja sam protiv propagande. ;) Ali isto tako ne treba stvari polarizovati, niti se ovako ozbiljnim stvarima igrati na jedan šeretski način.
Mjerilo čovjeka je sposobnost prihvatanja odgovornosti. Roy L. Hunt
Blek Stena

#3087 Re: Novi rat

Post by Blek Stena »

Evo docekasmo konacno da neko argumentuje razlog zbog cega BIH Tuzilastvo nije zavrsilo predmet Oric(ovako ili onako) tako sto ce nas podsjetiti na lavove ubice iz Pionirske. Nadasve briljantna argumentacija. Od kad predmet "Lavovi" lezi u tuzilastvu, jel zna neko?
mudrac2

#3088 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

sWeeT_Companion wrote:Nemam ja šta biti zao ili bezobrazan. Nikada nikog nisam istukao, verbalno vrijeđao zbog toga što je drugačiji. A kada je bio rat, bio sam premlad da bih nekog držao na okidaču. A kamo li nešto gore.
I pustite me političke organizacije Sud u Hagu. Pričamo o faktima. Ne o političkom marketingu.

Kao što rekoh, oni koji su činili zločine, bez obzira kako se zvali, treba da budu u zatvoru. I da ostanu tamo do kraja života. Jer jednostavno svojom patološkom potrebom za zvjerskim ubistvima ne zaslužuju ništa bolje.
koliko bi srba danas bilo na slobodi kada bi sve zločince stigla pravda? Koliko je samo zločinaca učestvovalo u opsadi sarajeva i genocidu u srebrenici?

Na desetine hiljada.
emmir1

#3089 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Kaže Dodik da su presude uglavnom protiv Srba i to 78 posto , oko 13 protiv Bošnjaka te ostatak protiv Hrvata.

Ako uzmete da je u ratu ubijeno preko 33 000 bošnjačkih civilia
srpski oko 4000, s tim da su ih oko 500 ubili Srbi granatama u Sarajevu

te oko 2500 hrvatskih civila

Znači da tužilaštvo ne radi dobro i da presude protiv Srba treba da budu bar 85 posto
sWeeT_Companion

#3090 Re: Novi rat

s tim da su ih oko 500 ubili Srbi granatama u Sarajevu
:roll: Nemojmo se ovakvim stvarima igrati, ipak smo ozbiljni ljudi.
Rat je bio i prošao. Sjećanja ostaju. Ali zbog toga upravo mora shvatiti da mir nema alternativu. Jedan izgubljen život je mnogo, a ne desetine hiljada.
Nisrin

#3091 Re: Novi rat

Post by Nisrin »

Rata ce biti sigurno, kad- ne znam... odmah bih isla odavde, pa kako god...makar i mrtva, ali da podnesem jos stradanja najblizih ne mogu niti hocu...jer ljudi se u ratu bore za bolje sutra i ideale, i na kraju produkt mozete vidjeti svi!
L u c i f e r

#3092 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Blek Stena wrote:Evo docekasmo konacno da neko argumentuje razlog zbog cega BIH Tuzilastvo nije zavrsilo predmet Oric(ovako ili onako) tako sto ce nas podsjetiti na lavove ubice iz Pionirske. Nadasve briljantna argumentacija. Od kad predmet "Lavovi" lezi u tuzilastvu, jel zna neko?
Ne znam.
Znam da je covjeku sudjeno u Hagu i da je oslobodjen.
Uzasna cetnicka propaganda, kako u ratu tako i danas, je dovela do toga da cetnicima ne vjerujem ni da je mlijeko bijelo.
Blagodati cetnicke propagande i nezavisnog pravosudja osjetio je jadni Ilija Jurisic.
A bogme i rehabilitovani djeneral Draza, ciji su mi heroji poklali pola familije u ww2, vecinom zene i djevojcice.

U principu sam naravno za to da svi zlocini budu procesuirani i sankcionirani.

Sto me dovodi do sljedeceg pitanja.
Ako uzmemo u obzir samo Srebrenicu, tu je strijeljano preko 8000 neduznih ljudi i djecaka.
Nakon toga su zakopani u masovne grobnice, a zatim su posle rata vlasti tzv rs bagerima prekopavale te grobnice i kamionima ih razvozile u nove sekundarne grobnice, kako bi sakrile dokaze genocida.
Zato se ostaci jednog pojedinca nalaze u vise razlicitih udaljenih grobnica.
Koliko je ljudi osudjeno za ucesce u strijeljanju 8000 ljudi, te naredivanju i provodjenju naknadnog bageranja masovnih grobnica tj organizovanom i monstruoznom sakrivanju leseva kao dokaza genocida?
U tome je ucestvovalo stotine ljudi, koliko ih je osudjeno?

Gdje je tu jebeni smisao za pravdu tzv rsa i jebeno pravosudje tzv rsa?
Last edited by L u c i f e r on 18/07/2015 11:10, edited 1 time in total.
Paul F.

#3093 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

sWeeT_Companion wrote:I ja sam protiv propagande. ;) Ali isto tako ne treba stvari polarizovati, niti se ovako ozbiljnim stvarima igrati na jedan šeretski način.
Sad stvarno šamarčinu zaslužuješ. Prihvatanje odgovornosti je na vama.
sWeeT_Companion

#3094 Re: Novi rat

Paul F. wrote:
sWeeT_Companion wrote:I ja sam protiv propagande. ;) Ali isto tako ne treba stvari polarizovati, niti se ovako ozbiljnim stvarima igrati na jedan šeretski način.
Sad stvarno šamarčinu zaslužuješ. Prihvatanje odgovornosti je na vama.

Stop nasilju.
Nasilje je odbrana čovjeka nesigurnog u sebe i koristi samo onima koji ništa ne mogu izgubiti.
Paul F.

#3095 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

sWeeT_Companion wrote: Stop nasilju.
Nasilje je odbrana čovjeka nesigurnog u sebe i koristi samo onima koji ništa ne mogu izgubiti.
Kao na primjer nasilje kojim je stvorena RS ? Pa ima li iko pametan među ovim srpskim forumskim dobrovoljcima ?
madner

#3096 Re: Novi rat

Post by madner »

Trololo, nema srpskih zrtava granatiranja Sarajeva, pametne granate su to.
tandmand

#3097 Re: Novi rat

Post by tandmand »

L u c i f e r wrote:Aleksandar Vučić ne smije se miješati u politiku BiH, on i Dodik učinili su je taocem 17.07.2015 u 18:25
Koalicija Prvi mart pozvala je lidere u Bosni i Hercegovini da se odupru miješanju srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u unutrašnja pitanja BiH, na osnovu kojih gradi lični profil i promovira se kao lider i pomiritelj 'sukobljenih' strana u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).
Šta ćeš kad ga b.č.p. poziva, "apeluje" da se miješa. :-)
Bakir Izetbegović: Vučiću ću predložiti da upozori Dodika
sWeeT_Companion

#3098 Re: Novi rat

Nisam ja nikakav dobrovoljac, ja sam forumaš kao i svi ostali koji iznosi svoj stav. Istina, po duhu totaliteta se razlikuje od većine. Ali Bože moj.
Ukoliko bi logički razmatrali, nemaš teritorija koji nije nastao na nasilju, krvoproliću. A vođeni time, za rezultat imamo da je onda takav jedan odbrambeni mehanizam u startu apsolutno nepotreban u diskusiji. Jer onda dolazimu i situaciju "da svaki cigo svog konja fali".

Ovdje se nije potrebno vraćati u bližu prošlost, jer bliža prošlost se ne može sagledati isključivo kroz poslednje 23 godine. Već puno, puno dalje.
Sve je to posljedica uzroka...
L u c i f e r

#3099 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

tandmand wrote:
L u c i f e r wrote:Aleksandar Vučić ne smije se miješati u politiku BiH, on i Dodik učinili su je taocem 17.07.2015 u 18:25
Koalicija Prvi mart pozvala je lidere u Bosni i Hercegovini da se odupru miješanju srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u unutrašnja pitanja BiH, na osnovu kojih gradi lični profil i promovira se kao lider i pomiritelj 'sukobljenih' strana u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).
Šta ćeš kad ga b.č.p. poziva, "apeluje" da se miješa. :-)
Bakir Izetbegović: Vučiću ću predložiti da upozori Dodika
Glupan.
bach

#3100 Re: Novi rat

Post by bach »

sWeeT_Companion wrote:
Paul F. wrote:
Sad stvarno šamarčinu zaslužuješ. Prihvatanje odgovornosti je na vama.[/quote]

Stop nasilju.
Nasilje je odbrana čovjeka nesigurnog u sebe i koristi samo onima koji ništa ne mogu izgubiti. [/quote]

Srbine. Evo šta vam kaže vaš komanadant. Brat Rus.

http://radiosarajevo.ba/novost/160442/i ... lj-pljacka
U Strelkovom dnevniku, srpske kolege su opisane kao kukavice bez vojne discipline čiji je glavni cilj pljačka.
"Rusi su već vidjeli da Srbima nedostaje hrabrosti, za razliku od njihovih sunarodnjaka u Prvom svjetskom ratu”, napisao je Strelkov.

Iako je naveo da ni Muslimani ni Hrvati nisu bili bolji u izvršenju zlodjela, srpske postrojbe nisu ostavile dobar utisak na Strelkova.

Jednom prilikom, Srbi su pustili Ruse da budu izloženi, a potom odložili svoju intervenciju.

Strelkov i njihova grupa su morali da se povuku dok su bili pod vatrom i to im je odnijelo mnoge žrtve. Ruski borac je bio vrlo pažljiv u izražavanju svog olakšanja po pitanju granate koja je pala u blizini grupe djece, a nije eksplodirala.

Kada je selo Pretiša bilo konačno zarobljeno, Strelkov je opisao pljačku sela od strane oko 70 srpskih vojnika kao “živopisnu”.
“Šarena grupa je vukla na svojim ramenima videorekordere, TV-e, motocikle, stoku,” pisao je.

Iznenada su začuli buku, neprijateljski meci su počeli letjeti, pljačkaši su se skrili, a vremenom je neprijateljska vatra utišana dvjema mašinkama.

U drugoj raciji, Rusi su se pridružili Srbima u napadu “spaljena zemlja” na selo Tvrtkovići, u kojem su Srbi “malo pljačkali, pa spalili selo”.

Strelkov se vratio u Rusiju u aprilu 1993. i bio je veoma ponosan na svoju ulogu u ratu.

“Možemo samo reći da smo ponosni na naš mali, ali značajan doprinos zaštiti srpske Bosne, očuvavajući tradicionalno rusko-srpsko bratstvo”, napisao je u zaključku svog dnevnika.
Locked