Republika Turska
-
pjerino
#3076 Re: Republika Turska
delete
Last edited by pjerino on 10/02/2016 21:33, edited 1 time in total.
- Mlohavi
#3077 Re: Republika Turska
Ojj kad vidim da nekog bespomocnog prebijaju prevrne mi se stomak. Momcic to na snimku jbt.
Stvarno ne znam koliko bi se stvari moralo prelomiti u meni da tako krvnicki udaram djecaka pa sve i da je par minuta prije pucao prema meni.
Zato se valjda sirom svijeta pa i u Turskoj u miru uzgajaju ti "junaci" koji ne postavljaju pitanja...
Stvarno ne znam koliko bi se stvari moralo prelomiti u meni da tako krvnicki udaram djecaka pa sve i da je par minuta prije pucao prema meni.
Zato se valjda sirom svijeta pa i u Turskoj u miru uzgajaju ti "junaci" koji ne postavljaju pitanja...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3078 Re: Republika Turska
dajte ba ljudi saberite se...otkad to hrvati žive na tri kontientna pa nisu turci samo bosnu osvojili niti sam ja izmislio turski feudalizamGrean wrote:Ma to je klasicna srpsko-hrvatska propaganda o zlostavljanju. Da neko nekog zlostavlja 500 godina ne bi ih bilo na mapi.Tabhana wrote:Black swan wrote:ne možeš 500 godina zlostavljati narode na 3 kontinenta
i onda da to prestane odjednom bez katarze i isprike
inercija je to ba
gadna stvar
Drug, poštujem tvoje mišljenje, kao i tvoje pisanje na forumu kroz različite teme, ali ne možeš reći da su 500 godina zlostavljali. To je potpuno netačno, posebno ne na Bosnu, bosanski ejalet, pa i kroz velike vezire, gdje im je najpoznatiji Bošnjak, Sokolović. Osmanlije, tj. njihovi sultani su na početku bili vladari za poželjeti, kako su se smjenjivali, sve je postajalo gore, tako da je od Sulejmana, iako je kao u njegovo vrijeme carstvo bilo na najvećem nivou ipak kriza osjetna.
Kada je trbuh prazan, sve se zaboravlja, tako je krenulo propadanje.
E sada zamisli da su Osmanlije bile kao drugi osvajači, da nisu vodili brigu o osvojenom narodu, na što bi to ličilo? Jednom je Zukorlić rekao neka se Srbija zahvali šerijatu što i dalje postoji, i to je istina, mnogi su mogli nestati, od Srbije, Grčke, Kipra, pa nadalje.
Ja ne štitim, niti branim ovu današnju Tursku, ja govorim o Osmanlijama, od nastanka do propadanja tog carstva. Bilo je tu još mnogo osvajača, tipa Mongoli, mnogo kasnije Britanci, Španjolci, Francuzi u ere Napoleona itd. Uvijek imaš takvih.
Ako ćemo već o zlostavljanju, usporedi države koji su bili pod Osmanlijama, i države koje su imali svoje kolonije, gdje su masovno iskorištavali narod, resurse država, to su činjenice.
i nije ugnjetavanje samo ubijanje ima tu i dugih oblika ugnjetavanja od silovanja žena do otimanja dječaka za janjičare, uskraćivanja normalnih stvari
a tu je i porez i rad na zemlji
da ne duljimo
ujko će opravdati hrvatske zločine
ćeto srpske
a samo će bošnjak opravdavati turske zločine na sva 3 osvojena kontinenta + danas što se događa diljem svijeta
- Truba
#3079 Re: Republika Turska
konačno da i ti napišeš nešto kraće, da nema veze s kurdima i da je smisleno koncizno i jasnoKikibombona wrote:Koja ce to budala pobiti stanovnistvo i imati praznu novoosvojenu zemlju?japin_mutapi wrote:da su ih milovali 500 godina izlizali bi se i ne bi ih bilo, a ne da su genocidisali
Ko ce placati porez, ko ce ici u vojsku?
Sta imaju od zemlje na kojoj nema ljudi?
Carstvo i jeste bilo mocno zato sto su porobljeni narodi radili za njega!
Ne mora te ubijati da bi bio ugrozen. Narodi koji su bili pod otomanskom vladavinom su tretirani kao gradjani drugog ili treceg reda od strane okupatora. Otomani po tome nisu bili nista bolji ili gori od drugih kolonizatora. Dakle, glupa prica, koja ce se nazalost jos decenijama povlaciti na ovim prostorima.
- Mlohavi
#3080 Re: Republika Turska
Nismo mi Bosnjaci skloni zlocinima nad drugim narodima pa to onako da se uklopimo u sivilo komsiluka, krenuli pravdat Turke.Black swan wrote:
da ne duljimo
ćeto srpske
a samo će bošnjak opravdavati turske zločine na sva 3 osvojena kontinenta + danas što se događa diljem svijeta
Boga mi bolje i to neg' svoje zlocine da pravdamo.
Last edited by Mlohavi on 11/01/2016 14:31, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#3081 Re: Republika Turska
Bolesnika ima u svakoj vojsci. Vidio si sta su Amerikanci radili u Abu Graibu.fosna2014 wrote:
Ne razumijem sto to rade? Mislim ipak se radi o regularnoj vojsci. Isto zatucano kao i Arapi. Vuci mrtvaca zakacenog za dzip. To je bolesno.
Ludak je ludak. Problem su lideri, politika, sudovi, drustvo, mediji... koji o ovakvim stvarima ni rijec ne rekose. Imali su kristalne noci u kojima su fasisticki raspolozeni Turci palili urede HDP, unistavali imovinu lokalnih Kurda, premlacivali ih, ponizavali... niko nije na to reagovao! Ni politika, ni sudstvo, ni mediji... NIKO!
Cilj je zastrasiti kurdsko stanovnistvo, pokazati sta ih ceka ako ne budu pokorni!
- Truba
#3082 Re: Republika Turska
ispričaj se lakše će ti biti u životuMlohavi wrote:Nismo mi Bosnjaci skloni zlocinima nad drugim narodima pa to onako da se uklopimo u sivilo komsiluka, krenuli pravdat Turke.Black swan wrote:
da ne duljimo
ćeto srpske
Boga mi bolje i to neg' svoje zlocine da pravdamo.
evo ja se ispričavam za sve zločine počinjene u ime hrvatskog naroda i države
eno čujem kanadski premijer papu pegla da se ispriča za zločine otprije 150 godina nad indijancima što će ovaj rado učiniti ne sumnjam
samo ko će se od kanađana ispričati libijskom narodu i oće li to iko tražiti...turci čak i blokiraju
barem 3 puta sam se ispričao na ovom topiku ako sam uvijedio ikoga
ali sada mislim da sam u pravu vjerujem svojim očima ako ništa drugo = vidim komentare po fejsu
- Mlohavi
#3083 Re: Republika Turska
Drago mi je zbog tebe.Black swan wrote: ispričaj se lakše će ti biti u životu
eno čujem kanadski premijer papu pegla da se ispriča za zločine otprije 150 godina nad indijancima što će ovaj rado učiniti ne sumnjam
samo ko će se od kanađana ispričati libijskom narodu i oće li to iko tražiti...turci čak i blokiraju
- Kikibombona
#3084 Re: Republika Turska
Meni je jedan Kurd iz Turske pricao o zatvoru Dijarbakir. Taj zatvor za njih je mjesto horora i zovu ga logor. Premlacivanja, ponizavanja, mnoga sa smrtnim ishodom... Uhapse te pod optuzbom da si saradnik terorista, a za Turke je svako terorista ko afirmise kurdski narod, pa te onda zatvore na nekoliko godina i za to vrijeme se brutalno izivljavaju...Mlohavi wrote:Ojj kad vidim da nekog bespomocnog prebijaju prevrne mi se stomak. Momcic to na snimku jbt.
Ima stosta na netu o zatvoru Dijarbakir na eng jeziku.
- Truba
#3085 Re: Republika Turska
o turskim zatvorima sve se zna iz filma midnight expres
a tu je i savršena glazba
a tu je i savršena glazba
- Truba
#3086 Re: Republika Turska
vjerojatno bih se i ja tako postavio da ne smatram kako su svi ljudi jednakiMlohavi wrote:Drago mi je zbog tebe.Black swan wrote: ispričaj se lakše će ti biti u životu
samo ko će se od kanađana ispričati libijskom narodu i oće li to iko tražiti...turci čak i blokirajuCim osjetim potrebu vjeruj da hocu.
- Kikibombona
#3087 Re: Republika Turska
Mehdi Zana, bivsi muz Lejle Zana, govori o svom boravku u zatvoru Dijarbakir
http://kurdistan.org/what-i-witnessed-i ... ir-prison/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mehdi_Zana
Isto sada prolaze clanovi stranke HDP, kurdski novinari, intelektualci... svi koji se drznu boriti za prava kurdskog naroda...
Zemlja straha i terora!
http://kurdistan.org/what-i-witnessed-i ... ir-prison/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mehdi_Zana
Isto sada prolaze clanovi stranke HDP, kurdski novinari, intelektualci... svi koji se drznu boriti za prava kurdskog naroda...
Zemlja straha i terora!
- Opetja033
#3088 Re: Republika Turska
Kako za koga.. Ja recimo jedva cekam ljeto da se odmorim k'o covjek. Jos malo pomognem nama prijateljsku zemlju. Da hoce Bog'do svaku marku koju ostavim na bojevu municiju protiv ovih terorista potrositi.Kikibombona wrote:Zemlja straha i terora!
- Truba
#3089 Re: Republika Turska
što bi rekao žika pavlović dok se ne sredi situacija s tuđmanom ne idem u hrvatsku 
a ja dodajem a i nemam para
turska me nije nikad privlačila
možda stopama sv. pavla ako nekad mognem uplatiti put
a ja dodajem a i nemam para
turska me nije nikad privlačila
možda stopama sv. pavla ako nekad mognem uplatiti put
- Kikibombona
#3090 Re: Republika Turska
Pa naravno da je tako, kako ga za koga...Opetja033 wrote:Kako za koga.. Ja recimo jedva cekam ljeto da se odmorim k'o covjek. Jos malo pomognem nama prijateljsku zemlju. Da hoce Bog'do svaku marku koju ostavim na bojevu municiju protiv ovih terorista potrositi.Kikibombona wrote:Zemlja straha i terora!
I ti si samo gost, uzimaju ti pare (a Turci su odlicni trgovci, jedni od najboljih, ako ne i najbolji), ne zivis tamo. Da zivis davno bi te poturcili kao sto su i druge Bosnjake.
Niko nije kao Turci umanjio broj Bosnjaka. Al ne smeta to. Samo neka uvaljuje brat musliman, do jaja ako treba, svaki put. Da su asimilirali mrski krscani ili cifuti, bilo bi mitologije samo takve.
Al' sve se vraca sve se placa. Pusila su i mnogo jaca carstva od ovog papirnatog turskog tigra. Rusi im razvalise Turkmene, oni na to placu kao picke. Evo, volio bih da zastite narod u Latakiji, nesto su mi simpaticni postali radi junacke odbrane. Al' kurcina! Nema se muda!
- Mlohavi
#3091 Re: Republika Turska
MaBlack swan wrote:
vjerojatno bih se i ja tako postavio da ne smatram kako su svi ljudi jednaki
Do tad, Bogu hvala da Bosnjaci po broju svojih zlocina i zlocinaca u poredenju s komsijama im, pronadu vremena cak i za pravdanje Osmanlija i njihovih zlocina.
- Truba
#3092 Re: Republika Turska
kad nekog smatraš subhumanom
naravno da nećeš misliti da si činio zločine
- Kikibombona
#3093 Re: Republika Turska
Impresivan intervju Demirtasa o aktuelnoj situaciji u Turskoj
8.55
Covjek objasnjava kako je biti Kurd u Turskoj!
8.55
Covjek objasnjava kako je biti Kurd u Turskoj!
- Tabhana
#3094 Re: Republika Turska
@black swan
Onako iskreno, pišeš nebuloze, jesi li pročitao bilo kakvu historijsku knjigu o Osmanskom carstvu?
Čuj silovanja, to je neminovna novotarija što si iznio. Porez u Osmanskom carstvo je bio jedno stotinu puta bolji nego u bilo kojoj drugoj državi u Evropi. Pa par stotina godina ranije porez je bio bolji u Osmanskom carstvu, nego u Rusiji, Francuskoj itd u 18. stoljeću gdje su robovi bili većina domaćeg stanovništva (90%+).
Kakvo otimanje dječaka? Danak u krvi što bi rekli ovi anti-osmanski historičari? Na to misliš? Kakvo otimanje?
Realno si mi pao žestoko u očima, mislio sam da si objektivniji forumaš, a vidim da me prozivaš da pravdam ne turske, nego osmanske "zločine". Vidim da brkaš moderno vrijeme i nešto što se dešavala u srednjem vijeku. Očigledno je i protjerivanja muslimana iz Španije bilo demokratsko po većini forumaša, na stranu što je to bilo zlatno doba Španije, od Granade pa nadalje.
Što se tiče historijskog znanja u vezi Osmanlija, ne znaš ni osnove, to je moja profesija i na to posmatram kritički, a u tebe je to mitomanija, živio ti meni još stotinu godina, ne da mi se više pisati o ovom tebi ovdje, to je jednostavno gubljenje vremena.
Pročitaj malo Josefa Matuza, Inaldžika, Ihsanoglua ili propagandnu historija naroda Jugoslavije prvi i drugi dio (preko 2000 strana), pa malo dođi sebi, mogu ti dati još nekoliko autora ako želiš, da malo bolje upoznaš neku materiju s kojom vućeš pararelu sa ustaša i četnicima koji su izvršili agresiju, ne okupaciju na suverenu državu.
Onako iskreno, pišeš nebuloze, jesi li pročitao bilo kakvu historijsku knjigu o Osmanskom carstvu?
Čuj silovanja, to je neminovna novotarija što si iznio. Porez u Osmanskom carstvo je bio jedno stotinu puta bolji nego u bilo kojoj drugoj državi u Evropi. Pa par stotina godina ranije porez je bio bolji u Osmanskom carstvu, nego u Rusiji, Francuskoj itd u 18. stoljeću gdje su robovi bili većina domaćeg stanovništva (90%+).
Kakvo otimanje dječaka? Danak u krvi što bi rekli ovi anti-osmanski historičari? Na to misliš? Kakvo otimanje?
Realno si mi pao žestoko u očima, mislio sam da si objektivniji forumaš, a vidim da me prozivaš da pravdam ne turske, nego osmanske "zločine". Vidim da brkaš moderno vrijeme i nešto što se dešavala u srednjem vijeku. Očigledno je i protjerivanja muslimana iz Španije bilo demokratsko po većini forumaša, na stranu što je to bilo zlatno doba Španije, od Granade pa nadalje.
Što se tiče historijskog znanja u vezi Osmanlija, ne znaš ni osnove, to je moja profesija i na to posmatram kritički, a u tebe je to mitomanija, živio ti meni još stotinu godina, ne da mi se više pisati o ovom tebi ovdje, to je jednostavno gubljenje vremena.
Pročitaj malo Josefa Matuza, Inaldžika, Ihsanoglua ili propagandnu historija naroda Jugoslavije prvi i drugi dio (preko 2000 strana), pa malo dođi sebi, mogu ti dati još nekoliko autora ako želiš, da malo bolje upoznaš neku materiju s kojom vućeš pararelu sa ustaša i četnicima koji su izvršili agresiju, ne okupaciju na suverenu državu.
- Truba
#3095 Re: Republika Turska
ne znam ni što se raspravljam
bilo je bajno krasno imali smo ahdamu
sve je super bilo prvi dokument ljudskih prava
sve je frcalo od pravda i poštenja
ljepota je bila
majke su slale dječake u tuđu vojsku
ma super
i nemoj mi tih floskula pao si mi u očima ne znam ni ko si i nik ti prvi put vidim iskreno
bilo je bajno krasno imali smo ahdamu
sve je super bilo prvi dokument ljudskih prava
sve je frcalo od pravda i poštenja
ljepota je bila
majke su slale dječake u tuđu vojsku
ma super
i nemoj mi tih floskula pao si mi u očima ne znam ni ko si i nik ti prvi put vidim iskreno
- Mlohavi
#3096 Re: Republika Turska
Ma kakvi to. Kad nekog smatras subhumanom, nad njim pocinis zlocine.Black swan wrote:kad nekog smatraš subhumanom
- Tabhana
#3097 Re: Republika Turska
Pa ne moraš ti mene znati, znam tebe po postovima, nemam ih ja 30k kao ti
Previše braće Grimm čitaš, obični si mitoman, mora da ti je drago slušati Jovana Deretića.
Dosta o meni, ne raspravljam se više o tome, pročitaj par knjiga, pa se javi, ako nemaš vremena od pisanja postova, imaš i wikipediju, njemačku, englesku, nemoj srpsku, oni su heroji koji su se odbranili od svega.
Živio, nemam namjeru više replicirati.
Previše braće Grimm čitaš, obični si mitoman, mora da ti je drago slušati Jovana Deretića.
Dosta o meni, ne raspravljam se više o tome, pročitaj par knjiga, pa se javi, ako nemaš vremena od pisanja postova, imaš i wikipediju, njemačku, englesku, nemoj srpsku, oni su heroji koji su se odbranili od svega.
Živio, nemam namjeru više replicirati.
- Co0l
#3098 Re: Republika Turska
Genocidna,onakva kakvim ih stalno nazivas.Kikibombona wrote:Koja ce to budala pobiti stanovnistvo i imati praznu novoosvojenu zemlju?japin_mutapi wrote:da su ih milovali 500 godina izlizali bi se i ne bi ih bilo, a ne da su genocidisali
- Challenger__
#3099 Re: Republika Turska
pjerino wrote:Teroristi "PKK" i slavna turska vojska...
https://www.facebook.com/bajarhaber/vid ... =2&theater
Sad će to osuditi "moralni giganti" foruma koji su 2011 i 2012 osuđivali sirijske šebihe. Sad će oni po turskim šebihama, jer, nasilje je nasilje.Mlohavi wrote:Ojj kad vidim da nekog bespomocnog prebijaju prevrne mi se stomak. Momcic to na snimku jbt.
Ili ipak nije??
- Goldenhand
#3100 Re: Republika Turska
Ne znam šta mi je gore o što Bošnjaci brane nekadašnje Turske zločine ili što nisu u stanju priznati da su i oni činili zločine kroz historiju. Vjerovatno očekujem da me proglaše četom ili ustašom sada, a za ove kvazibošnjake sam Stjepan Tvrtko i Zmaj Husein u jednom.