Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Control panel

#3076 Re: Kifla

Post by Control panel »

drzava spala na
Kiflu
i
Bravceta
sahara1428

#3077 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

S jednog teleta, došli smo da se fikne tele dnevno kod Terovića, nije ovo bilo Pošteno nego KAD TELAD UTIHNU :lol: :lol: :lol:
sahara1428

#3078 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

sahara1428 wrote:S jednog teleta, došli smo da se fikne tele dnevno kod Terovića, nije ovo bilo Pošteno nego KAD TELAD UTIHNU :lol: :lol: :lol:
Doduše, zaboravih, konj je izvršio samoubistvo... :run:
Roccohljup

#3079 Re: Kifla

Post by Roccohljup »

Ned071 wrote:Odavno u ovakvim emisijama nije bilo pristojnije i odmjerenije diskusije... Cini mi se da su obojica u pravu... A siguran sam kako će ova prica okoncat
Nadam se da je ovo sarkazam neki.......razlog sto je diskusija bila bez krvi do koljena je sto i jedan i drugi imaju oraha u dzepovima za koje onaj drugi zna a bezbeli imaju i zajednickih "projekata" u proslosti.
salihh

#3080 Re: Kifla

Post by salihh »

Dino je bio odlican... koliko god ovaj intrvju ne ide na ruku sda toliko je I opoziciju uzdrmao... jednostavno je covjek u pravu I govori jasno I ljudi razumiju sta govori... samo naprijed
sahara1428

#3081 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

salihh wrote:Dino je bio odlican... koliko god ovaj intrvju ne ide na ruku sda toliko je I opoziciju uzdrmao... jednostavno je covjek u pravu I govori jasno I ljudi razumiju sta govori... samo naprijed
Dino je bio nervozan, samo uprati "rad" ruku i nogu. Ovo je bilo "maženje" dvojice consiglierea. Svima je jasno da su obojica duboko u nečasnim radnjama, ali su se mazili, dozirali optužbe i sada je jasno da Dino nema snage i da je izgubio bitku, samo ostaje da plasira raji pred izbore svoje "poštenje". Nek ih narod obojicu "baci niz rijeku", zaslužili su i oni i stranka im
megaman4

#3082 Re: Kifla

Post by megaman4 »

sahara1428 wrote:
salihh wrote:Dino je bio odlican... koliko god ovaj intrvju ne ide na ruku sda toliko je I opoziciju uzdrmao... jednostavno je covjek u pravu I govori jasno I ljudi razumiju sta govori... samo naprijed
Dino je bio nervozan, samo uprati "rad" ruku i nogu. Ovo je bilo "maženje" dvojice consiglierea. Svima je jasno da su obojica duboko u nečasnim radnjama, ali su se mazili, dozirali optužbe i sada je jasno da Dino nema snage i da je izgubio bitku, samo ostaje da plasira raji pred izbore svoje "poštenje". Nek ih narod obojicu "baci niz rijeku", zaslužili su i oni i stranka im
:thumbup:
salihh

#3083 Re: Kifla

Post by salihh »

sahara1428 wrote:
To je tvoje misljenje i ok je. Moj glas ima jer ja trenutno ne vidim nikoga boljeg. Ne znam za bacanje niz rijeku, dino je ocigledno neke stvari vidio, iskusio i naucio... stekao je iskustvo koje je vrijedno i moze biti od koristi i njemu i nama. Nije to jos za bacanje niz vodu...
video

#3084 Re: Kifla

Post by video »

Koliko sam bio dosad rezervisan, ova emisija mi je odgovorila na pitanja.
SDA 10000% gubi Kanton Sarajevo.
Taj gubitak ce im tesko pasti i oporaviti se laHko nece!

A u vezi topica, ako sam i imao rezerve o Elmedinu( ono kifla je vise izlizano)Konakovicu od veceras ih i nemam. Po meni, u svim pitanjima koja se ticu Kantona je "ubio" bravceta!
A.S. se bavio visokom politikom a E.K. stvarima koje se ticu 'malog' covjeka - stvari koje ovi na minderu, zagrizeni u vlast i vladavinu do guse, ne mogu prepoznati.
E to ce im konacno presuditi.
Napokon!
Sretno Elmedine a AkBd sa postenim iz ljevice (prvenstveno NS) da 'pometete' na izborima !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3085 Re: Kifla

Post by Velkoski »

KIFLA HEROJ, ODMAH ĆU SE UČLANITI U NJEGOVU STRANKU
sahara1428

#3086 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

Velkoski wrote:KIFLA HEROJ, ODMAH ĆU SE UČLANITI U NJEGOVU STRANKU
Image
Kad ti Faćo bude predsjednik kantonalnog odbora :D :D :D
i nemoj da posjeduješ konja... :run:
Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3087 Re: Kifla

Post by sabina1 »

video wrote: Sretno Elmedine a AkBd sa postenim iz ljevice (prvenstveno NS) da 'pometete' na izborima !
E taj film necete gledati.
Budite u to sigurni.

Dino moze koalirati s Pedjom ako hoce.
S Nasom strankom ne moze.
sahara1428

#3088 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

sabina1 wrote:
video wrote: Sretno Elmedine a AkBd sa postenim iz ljevice (prvenstveno NS) da 'pometete' na izborima !
Budite u to sigurni.

e jedino da se sa još jednom ljubavnom aferom uzdrma Kojović ili Ćudićka, možda onom iz Albanije, kako je kad ljevica ljubi :D
megaman4

#3089 Re: Kifla

Post by megaman4 »

sabina1 wrote:
Budite u to sigurni.

U Sarajevu ce nakon 2018 ostati jedino stranke jer fabrika ionako vise nema. Onaj koji iole sta zna raditi, otici ce iz ove rupe od grada i drzave.
pametolog

#3090 Re: Kifla

Post by pametolog »

sahara1428 wrote:S jednog teleta, došli smo da se fikne tele dnevno kod Terovića, nije ovo bilo Pošteno nego KAD TELAD UTIHNU :lol: :lol: :lol:
Ja sam razumio da je pricao o prethodnom direktoru Emiru Zlataru, a Terovic je spomenut kao uspjesan.
sahara1428

#3091 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

pametolog wrote:
Ja sam razumio da je pricao o prethodnom direktoru Emiru Zlataru, a Terovic je spomenut kao uspjesan.
Dio za Emira sadašnju uzdanicu SDP-a koji voda Lazovića po halkama, a dio za Terovića, ima i on svojih "teladi" poput rođenog mu brata uhljeba na pijaci na Ciglanama, baš se pitam kako se zaposlio :?:
svi u napad

#3092 Re: Kifla

Post by svi u napad »

sabina1 wrote:Ne vjerujem Dini Konakoviću ni SDA čak ni kada Dino Konaković "napušta" SDA.
:thumbup: Savrseno jasno i prozirno. No sad ce ga jarani pod raznim nikovima nafalit i jos jedno dva tri puta kod Senada i eto njega na konju. A niko da pogleda imovinski karton, talove sa Brankovicima tj. bratijom iz SDA i slicne sitnice zbog kojih se u svijetu ide u bajbukanu a u nas u predsjednicku fotelju.
gidra

#3093 Re: Kifla

Post by gidra »

sahara1428 wrote:
pametolog wrote:
Dio za Emira sadašnju uzdanicu SDP-a koji voda Lazovića po halkama, a dio za Terovića, ima i on svojih "teladi" poput rođenog mu brata uhljeba na pijaci na Ciglanama, baš se pitam kako se zaposlio :?:
Zaposlio se za vrijeme Zlatara
Kad mu je buraz došao za direktora progurao ga za šefa na Ciglanama i glavnog doušnika. Ne znam ima li tri razreda srednje.
Šupci generalno svi pomenuti.
megaman4

#3094 Re: Kifla

Post by megaman4 »

svi u napad wrote:
sabina1 wrote:Ne vjerujem Dini Konakoviću ni SDA čak ni kada Dino Konaković "napušta" SDA.
:thumbup: Savrseno jasno i prozirno. No sad ce ga jarani pod raznim nikovima nafalit i jos jedno dva tri puta kod Senada i eto njega na konju. A niko da pogleda imovinski karton, talove sa Brankovicima tj. bratijom iz SDA i slicne sitnice zbog kojih se u svijetu ide u bajbukanu a u nas u predsjednicku fotelju.
Sve su to neradnici. Samo daj stranku i nista drugo. Ali nece ni to dovijeka.
kiligonzales

#3095 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

sahara1428 wrote:
Velkoski wrote:KIFLA HEROJ, ODMAH ĆU SE UČLANITI U NJEGOVU STRANKU
Image
Kad ti Faćo bude predsjednik kantonalnog odbora :D :D :D
i nemoj da posjeduješ konja... :run:
Image
Faco je posten, kakvi su ovi sto Konakovicu oponiraju. Zamisli 20. 000 uzmes po jednom zaposlenju. Kakva je to trgovina uticajem... Sta je s onim sto se ne zna?

Covjek je djelio stranku sa celavim, sigurno i sa Sarajlicem ima ovakvu sliku :D
kiligonzales

#3096 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

megaman4 wrote:
svi u napad wrote:
Sve su to neradnici. Samo daj stranku i nista drugo. Ali nece ni to dovijeka.
Jel ovo tajna podrska vecim krimosima iz SDA od Konakovica ? :D
kiligonzales

#3097 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

Ovaj duel u emisiji Posteno, djeluje po Konu ovako, s jacim se ne tuci, s bogatijim se ne sudi, a za Vuglu koji kaze 15 svjedoka je svjedocilo i nista se nije dokazalo, bicu nevin ne mjenja cinjenicu da je on kadija koji tuzi i sudi i da stranka ima uticaja i na tuzilastvo i na sudstvo, te da cega njegova stranka oprati od bilo koje krivicne odgovornosti.
walk_M-A-N

#3098 Re: Kifla

Post by walk_M-A-N »

Za svoju ulogu predsjednika Sda, u teškoj situaciji, Sarajlić je bio dobar. Staloženo je iznio stavove i uvjerenja a i rekao Konakoviću da ne može biti i premijer i tužilac i sudija, da se bavi minornim stvarima kao nekakvim teletom, da ga je taj pritvoreni rođak Zukić progurao, da za sve prijave ima drugih koje je zataškao.

Konaković priča zbrda-zdola, nađe jedan izvor i iz toga sklopi teoriju i priču, skreće temu čim osjeti opasnost na Visoko, Krajinu, Tuzlu... Računa na slabo obrazovane, one krimose koje hvali, familiju iz Rogatice, mentalitet Difa, nezadovoljnike u Sda, nekakve koji su nešto prije sedam godina itd. Kao ovaj Salih, deset postova da nam objasni da ga podržava. Nedostojan je premijera, pokazuje nedostatak općeg obrazovanja i kulture dijaloga, sve banalizira za svoju ciljnu publiku. Usput, kao što je brzo diplomirao, možda slično i doktorira, na temi vodovoda.

Emisija je bila loša jer je falio neko ko će objasniti čime bi se trebao baviti premijer i odgovoriti na razne besmislice koje smo čuli, tipa da je porastao broj zaposlenih za deset hiljada, da istražuje tele a ne stotine miliona raznih dugova koje su i jedni i drugi pokrili.
I dalje ne znamo kako to da sada ima vode. A ja ne vjerujem da je išta riješeno jer ne može biti.

Kada želim pročitati nešto pametno, definitivno ne idem na službenu fb stranicu ni premijera ni Sda, već na blog Edina Forte.
Ko imalo razumije šta je bitno, vidi kako Konaković manipulira. A primjer je članak o Skenderiji koji tačno navodi šta ovaj radi, a kako bi trebalo. Ko to ne može shvatiti, nema veze, na izborima se ne traži pamet.
mahalik

#3099 Re: Kifla

Post by mahalik »

Na izborima se traži glas da bi poslije imao mandate koje ćeš basnoslovno prodati prilikom sklapanja većine koju kako je krenulo niko neće imati
Dr. Kuca

#3100 Re: Kifla

Post by Dr. Kuca »

Sinoc je potvrdio ono sto smo sa imalo inteligencije i znali a to je da zeli glavni dio teleta, a ne da ga zapada ono.sto ostane poslije drugih.
Locked