Dok on dobije te pare može umrijeti. Valjda će mu ispatiti, ipak je bio pobjednik.dječak sa šibicama wrote:Nije jos dobio pare, dobio je sudsku presudu.
Ali Mitrovic nema kesha da plati, njemu su jahtu zaplijenili i prodali na aukciji, da bi neke dugove namirili. Previse je ulozio, pogledaj studio u Simanovcima koliki je, to su sve ogromne hale, nekoliko emisija snimaju.
Ali covjek zivi na kreditu, na dugu. Nacekace se Memo.
Popularne stvari koje ne kontam
- avetinja
#3076 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- JThomas
#3077 Re: Popularne stvari koje ne kontam
amel je jednako dobro umio pjevati i prije 12 godina, a onaj šou je tad bio novina u nas dok je ovo po xyz-ti put jedno te isto. tako da, ako se dosad nije uspio stvarno afirmisati bez obzira što realno umije - ne vjerujem da će i od sad.
- Muhamed Đakmić
#3078 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Uzeti redom sve ove emisije i vidjeti gdje su i šta su napravili pobjednici istih. I kad se vidi da su na istom na čemu su bili i prije, odnosno da mogu pjevati po kafanama, vidi se da je to nebulozno.
Velkoski odlično opisa, niti ko ide na Amelove svirke, niti bi kupio njegov CD. Nego eto onako glasaj, da ga podržiš. A napraviš mu medvjeđu uslugu time.
Bez kvalitetnih (ovo je uslovno rečeno, jer je danas nažalost sve relativno) pjesama nema kvalitetnog muzičara, a ovi što pjevaju tuđe pjesme nikad ozbiljnije karijere neće napraviti, ma kakav glas imali.
Ono gore što rekoše da mu fale pjesme, pa šta to treba da ima da bi bio uspješan muzičar, ako ne vlastite pjesme?
Velkoski odlično opisa, niti ko ide na Amelove svirke, niti bi kupio njegov CD. Nego eto onako glasaj, da ga podržiš. A napraviš mu medvjeđu uslugu time.
Bez kvalitetnih (ovo je uslovno rečeno, jer je danas nažalost sve relativno) pjesama nema kvalitetnog muzičara, a ovi što pjevaju tuđe pjesme nikad ozbiljnije karijere neće napraviti, ma kakav glas imali.
Ono gore što rekoše da mu fale pjesme, pa šta to treba da ima da bi bio uspješan muzičar, ako ne vlastite pjesme?
- Point.
#3079 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dobro eto niko ne valja. Kad mi forumas krene kakiti da jedan Massimo nema pjesmu. Ili Joksimovic.Banksy wrote: Pjesma zapravo fali Massimu, i svakom članu svakog žirija. Prepjevao je The Sun Ain't Gonna Shine Anymore i Arsenovu Ne plači, i to mu je vrh karijere. Znaš neku njegovu, drugu?
A. Kovač, znaš neku njenu? Zamisli ironije kad takvi pričaju o ''jednoj potrebnoj pjesmi''.
Zvijezde nikad i ne sjede u žirijima, nemaju kad.
Amel je imao 12 godina, pa ništa nije napravio. Nek uči školu.
Last edited by Point. on 22/06/2015 19:00, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#3080 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Toliko muzike na svijetu, pa da bi pretrazio bandcamp trebali bi godine i godine, a ovdje se pojedinci svezali talent emisija. Ko da su one mjerilo necega. Paula Abdul u ziriju - EJ NAJEZIO SAM SE. Pjevaljka koja je isfurana sa pocetkom devedesetih godina.
-
dezurni_ucenik
#3081 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Point. wrote:Dobro eto niko ne valja. Kad mi forumas krene kakiti da jedan Massimo nema pjesmu. Ili Joksimovic.Banksy wrote: Pjesma zapravo fali Massimu, i svakom članu svakog žirija. Prepjevao je The Sun Ain't Gonna Shine Anymore i Arsenovu Ne plači, i to mu je vrh karijere. Znaš neku njegovu, drugu?
A. Kovač, znaš neku njenu? Zamisli ironije kad takvi pričaju o ''jednoj potrebnoj pjesmi''.
Zvijezde nikad i ne sjede u žirijima, nemaju kad.
Amel je imao 12 godina, pa ništa nije napravio. Nek uči školu.
- Not My Idea
#3082 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mi smo zemlja, od svih na Balkanu, u kojoj je najteze uspjeti. De nek mi neko nabroji nase pop pjevacice koje aktivno nastupaju na svojim koncertima, da to nisu tv emisije ili svirke po kaficima. Nema. Niti jedna.
Imamo li pop pjevaca pored Merlina i Harija? Sitno nesto. Padaju mi na pamet Armin Muzaferija i Igor Vukojevic. A oni se pretrgli od uspjeha...
Sta hocu rec? Tesko je Amel mogao ista postic nakon obn talenata, jednostavno jer smo mi tesko tlo za upjeh. To ne znaci manjak njegovog talenta. Znaci da nema para niti sponzora. To je sve.
Nemamo niti jednu zensku pop pjevacicu. Pa skoro ni folk,narodnu..
Pogledajte samo glamur u Srbiji i Hrvatskoj, okupljanja, zabave, ...crveni tepih svake sedmice zbog ovog ili onog povoda.
Kod nas od SFFa do SFFa i opet nam najvece zvijezde Jelena Karleusa i Severina. Srbija ima 8 miliona pjevaca i pjevacica koji se ubise od posla. Kakvi su da su, nastupaju i pjevaju ko ludi.. Hrvatska malo manje, vecinom pop sto je pohvalno...a mi? U cijeloj drzavi, 5 ljudi se aktivno bavi muzikom, izdaju albume i imaju koncerte.
Nije Amel kriv. Momak nikad nije ni imao sansi. Drzim mu fige da uspije u Srbiji i Hrvatskoj, jer ovdje nece nikad...
Imamo li pop pjevaca pored Merlina i Harija? Sitno nesto. Padaju mi na pamet Armin Muzaferija i Igor Vukojevic. A oni se pretrgli od uspjeha...
Sta hocu rec? Tesko je Amel mogao ista postic nakon obn talenata, jednostavno jer smo mi tesko tlo za upjeh. To ne znaci manjak njegovog talenta. Znaci da nema para niti sponzora. To je sve.
Nemamo niti jednu zensku pop pjevacicu. Pa skoro ni folk,narodnu..
Pogledajte samo glamur u Srbiji i Hrvatskoj, okupljanja, zabave, ...crveni tepih svake sedmice zbog ovog ili onog povoda.
Kod nas od SFFa do SFFa i opet nam najvece zvijezde Jelena Karleusa i Severina. Srbija ima 8 miliona pjevaca i pjevacica koji se ubise od posla. Kakvi su da su, nastupaju i pjevaju ko ludi.. Hrvatska malo manje, vecinom pop sto je pohvalno...a mi? U cijeloj drzavi, 5 ljudi se aktivno bavi muzikom, izdaju albume i imaju koncerte.
Nije Amel kriv. Momak nikad nije ni imao sansi. Drzim mu fige da uspije u Srbiji i Hrvatskoj, jer ovdje nece nikad...
-
Gabrielo
#3083 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Americki i Britanski pobjednici su napravili karijeru. Neki, ne svi.Muhamed Đakmić wrote:Uzeti redom sve ove emisije i vidjeti gdje su i šta su napravili pobjednici istih. I kad se vidi da su na istom na čemu su bili i prije, odnosno da mogu pjevati po kafanama, vidi se da je to nebulozno.
Kod nas to ne ide. Evo @NMI je iznad lijepo objasnila situaciju.
- dječak sa šibicama
#3084 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Amel je rocker, a rock muzika je globalno prevazidjena jer to je bio pokret jednog vremena (nesto a la punk), koji danas ne sluzi nicemu jer su ciljevi postignuti ili se negdje usput izgubili.
Na nasoj sceni rock muzika nikada i nije bila nesto profitabilna, nije Bregovic pastirski rok forsirao jer ga voli vec sto je pokusao tim hibridom prici ruralnoj publici, i uspio je u tome.
Danas od rocka zive matori rockeri poput Springsteena ili Stonsa, i na njihovim koncertima vecina publike su njihovi vrsnjaci ili nesto mladja raja koja je tu muziku slusala u svoje vrijeme. To su ujedno svjetske zvijezde, cije je trziste ipak "nesto vece".
Ta ce Amel, kome ce on pjevati pjesme Divljih jagoda, ko to vise slusa na Balkanu.
Njemu je jedini moguci put komercijala, ali on nije za te muzike, uostalom da jeste do danas bi se ufurao u tu pricu. Ko sto su se nesretni reperi spandjali sa narodnjacima pa prave neke Dara Bubamara feat. DJ Mladja pjesmice koje se pola repuju pola zavijaju u narodnjackom stilu.
Amel jedino da se lansira u komercijalu a la Allegro bend ili tako nesto, poskocice za beogradske splavove i slicne lokale. Ili da zapejva narodnjake. Trece mu nema.
Na nasoj sceni rock muzika nikada i nije bila nesto profitabilna, nije Bregovic pastirski rok forsirao jer ga voli vec sto je pokusao tim hibridom prici ruralnoj publici, i uspio je u tome.
Danas od rocka zive matori rockeri poput Springsteena ili Stonsa, i na njihovim koncertima vecina publike su njihovi vrsnjaci ili nesto mladja raja koja je tu muziku slusala u svoje vrijeme. To su ujedno svjetske zvijezde, cije je trziste ipak "nesto vece".
Ta ce Amel, kome ce on pjevati pjesme Divljih jagoda, ko to vise slusa na Balkanu.
Njemu je jedini moguci put komercijala, ali on nije za te muzike, uostalom da jeste do danas bi se ufurao u tu pricu. Ko sto su se nesretni reperi spandjali sa narodnjacima pa prave neke Dara Bubamara feat. DJ Mladja pjesmice koje se pola repuju pola zavijaju u narodnjackom stilu.
Amel jedino da se lansira u komercijalu a la Allegro bend ili tako nesto, poskocice za beogradske splavove i slicne lokale. Ili da zapejva narodnjake. Trece mu nema.
-
dezurni_ucenik
#3085 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dječak sa šibicama wrote:Amel je rocker, a rock muzika je globalno prevazidjena jer to je bio pokret jednog vremena (nesto a la punk), koji danas ne sluzi nicemu jer su ciljevi postignuti ili se negdje usput izgubili.
Esi mi dobar ???
- avetinja
#3086 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Srbija ima 8 miliona pjevača? Znači od 10 miliona stanovnika, 8 miliona se bavi muzikom i svi oni imaju mega hitove, svi oni redovno nastupaju, svi su oni popularni? Jelena Karleuša pjeva elektropop-pop, a također ima i pjesme drugih žanrova. Severina isto tako. Amel pjeva neki pop-rock. Evo nekih od naših pop pjevača, trenutno se ne mogu sjetiti više : Donna Ares, Eldin Huseinbegović, Deen, Laka, Leo, Tribun Band. Ni Dino Merlin ne održava koncerte svako malo. Zašto se to nastupi po klubovima i kafićima ne računaju? Recimo, Sandra Afrika nastupa po klubovima, pa je opet popularna. Donna Ares je bila aktivna, ali nažalost bolest je spriječila. A, jel misliš da sada ima šanse da izgradi karijeru?
- cLo
#3087 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E jesi ih spojio jadna ti majka, Karleuša i Lakaavetinja wrote:Srbija ima 8 miliona pjevača? Znači od 10 miliona stanovnika, 8 miliona se bavi muzikom i svi oni imaju mega hitove, svi oni redovno nastupaju, svi su oni popularni? Jelena Karleuša pjeva elektropop-pop, a također ima i pjesme drugih žanrova. Severina isto tako. Amel pjeva neki pop-rock. Evo nekih od naših pop pjevača, trenutno se ne mogu sjetiti više : Donna Ares, Eldin Huseinbegović, Deen, Laka, Leo, Tribun Band. Ni Dino Merlin ne održava koncerte svako malo. Zašto se to nastupi po klubovima i kafićima ne računaju? Recimo, Sandra Afrika nastupa po klubovima, pa je opet popularna. Donna Ares je bila aktivna, ali nažalost bolest je spriječila. A, jel misliš da sada ima šanse da izgradi karijeru?
Pa ni u putu
- avetinja
#3088 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam ih ni spajao. To je bio samo osvrt na njezino prijašnje spominjanje. Karleuša je na početku karijere pjevala folk, i sada ima par folk pjesama, ali trenutno pretežno pjeva elktropop. Severina je pjeva elektropop, već pop, a sada je počela praviti dueta sa Ministarkama.cLo wrote:E jesi ih spojio jadna ti majka, Karleuša i Lakaavetinja wrote:Srbija ima 8 miliona pjevača? Znači od 10 miliona stanovnika, 8 miliona se bavi muzikom i svi oni imaju mega hitove, svi oni redovno nastupaju, svi su oni popularni? Jelena Karleuša pjeva elektropop-pop, a također ima i pjesme drugih žanrova. Severina isto tako. Amel pjeva neki pop-rock. Evo nekih od naših pop pjevača, trenutno se ne mogu sjetiti više : Donna Ares, Eldin Huseinbegović, Deen, Laka, Leo, Tribun Band. Ni Dino Merlin ne održava koncerte svako malo. Zašto se to nastupi po klubovima i kafićima ne računaju? Recimo, Sandra Afrika nastupa po klubovima, pa je opet popularna. Donna Ares je bila aktivna, ali nažalost bolest je spriječila. A, jel misliš da sada ima šanse da izgradi karijeru?![]()
![]()
Pa ni u putu
- uglavnomja
#3089 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a u pmavetinja wrote: Evo nekih od naših pop pjevača, trenutno se ne mogu sjetiti više : Donna Ares, Eldin Huseinbegović, Deen, Laka, Leo, Tribun Band. Ni Dino Merlin ne održava koncerte svako malo. Zašto se to nastupi po klubovima i kafićima ne računaju? Recimo, Sandra Afrika nastupa po klubovima, pa je opet popularna. Donna Ares je bila aktivna, ali nažalost bolest je spriječila. A, jel misliš da sada ima šanse da izgradi karijeru?
indexi, cola, dugme, jabuka, pusenje, orkestar, kemo, neda, safet, beba, behka o ljuca, cod, teska industrija, vajta, henda, omar advokat. djino banana, bombaj stampa, ...
- ultima_palabra
#3090 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma niđe veze fakat... neko se fura da je urban i onda sjedne ispred TV-a i sluša kako neko prepjevava "da te bogdo ne volim"dezurni_ucenik wrote:Toliko muzike na svijetu, pa da bi pretrazio bandcamp trebali bi godine i godine, a ovdje se pojedinci svezali talent emisija. Ko da su one mjerilo necega. Paula Abdul u ziriju - EJ NAJEZIO SAM SE. Pjevaljka koja je isfurana sa pocetkom devedesetih godina.
Generalno ne kontam omladinu kojoj TV natura program, hajd što moji starci gledaju televiziju jer ne znaju za torrente i streamove... ali za ove informatički obrazovane je to fakat lijenost i zapuštenost. Ja jutros prvi put čuo da postoji taj X Factor
-
ciza_bliza
#3091 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako ćemo gledati naše prostore onda se ne može ni od čega živjeti, osim politike...
Rock je itekako profitabilan.
Rock je itekako profitabilan.
- avetinja
#3092 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislio sam na novu generaciju.uglavnomja wrote:a u pmavetinja wrote: Evo nekih od naših pop pjevača, trenutno se ne mogu sjetiti više : Donna Ares, Eldin Huseinbegović, Deen, Laka, Leo, Tribun Band. Ni Dino Merlin ne održava koncerte svako malo. Zašto se to nastupi po klubovima i kafićima ne računaju? Recimo, Sandra Afrika nastupa po klubovima, pa je opet popularna. Donna Ares je bila aktivna, ali nažalost bolest je spriječila. A, jel misliš da sada ima šanse da izgradi karijeru?na sta je spao pojam muzike
indexi, cola, dugme, jabuka, pusenje, orkestar, kemo, neda, safet, beba, behka o ljuca, cod, teska industrija, vajta, henda, omar advokat. djino banana, bombaj stampa, ...
- annoy
#3093 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dezurni_ucenik wrote: Paula Abdul u ziriju - EJ NAJEZIO SAM SE. Pjevaljka koja je isfurana sa pocetkom devedesetih godina.
Ni ostatak liste nije puno bolji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3094 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A realno ko je to napravio karijeru nakon pobjede u nekom od ovih takmicenja?
I fakat me broj ovih takmicenja podsjeca na hiperprodukciju kadra
a la univerzitet travnik/vitez/kiseljak 
I fakat me broj ovih takmicenja podsjeca na hiperprodukciju kadra
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3095 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vidio sam da je sinoc neka hajka bila oko tog X Factora, po fb malo malo pa nesto iskoci, ali nisam se nesto zainteresovao.....toliko tih reality show desavanja da se sve izlizalo.ultima_palabra wrote:Ma niđe veze fakat... neko se fura da je urban i onda sjedne ispred TV-a i sluša kako neko prepjevava "da te bogdo ne volim"dezurni_ucenik wrote:Toliko muzike na svijetu, pa da bi pretrazio bandcamp trebali bi godine i godine, a ovdje se pojedinci svezali talent emisija. Ko da su one mjerilo necega. Paula Abdul u ziriju - EJ NAJEZIO SAM SE. Pjevaljka koja je isfurana sa pocetkom devedesetih godina.I vidici završavaju na Merlinu, Joksimoviću ili One Direction... pa jebemuled, makar je danas sve dostupno,
Generalno ne kontam omladinu kojoj TV natura program, hajd što moji starci gledaju televiziju jer ne znaju za torrente i streamove... ali za ove informatički obrazovane je to fakat lijenost i zapuštenost. Ja jutros prvi put čuo da postoji taj X Factor
-
Bodkin
#3096 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa jarane x factor nije za lika koji ce donijeti sax i odsvirati blue train od coltrane-a. on je bas za ove pop pjesmice i komercijalu gdje izbace zvijedu par mjeseci i dolazi nova. neko je gore spominjao leonu lewis ili slicne. realno furali se jedno ljeto. tipicni kapitalizam u muzici. imas one koji opsanu malo duze ali ih je vecina kao ova leona. izbaci hit i vec na zimu je isfurana i daj mijenja. isto kao telefon novi kad izadje. svi zaborave na stariultima_palabra wrote:Ma niđe veze fakat... neko se fura da je urban i onda sjedne ispred TV-a i sluša kako neko prepjevava "da te bogdo ne volim"dezurni_ucenik wrote:Toliko muzike na svijetu, pa da bi pretrazio bandcamp trebali bi godine i godine, a ovdje se pojedinci svezali talent emisija. Ko da su one mjerilo necega. Paula Abdul u ziriju - EJ NAJEZIO SAM SE. Pjevaljka koja je isfurana sa pocetkom devedesetih godina.I vidici završavaju na Merlinu, Joksimoviću ili One Direction... pa jebemuled, makar je danas sve dostupno,
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3097 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Domaćih "umjetnika" nema jer jednostavno ne znaju napraviti ništa mainstream, jebiga. U biti najpopularniji su reperi, al' su sad u zatvoru svi.
Nemamo ni lijepih žena na estradi, pa da makar to prodamo, jbt najpopularnija stvar koju smo "izveli" je Senada Nurkić. Mi smo najluzerskiji ex-Yu narod i to je sada već fakt.
I ultima, to je to, TV nisam upalio, brat bratu, pet godina, sinoć da nije bilo statusa o Ćuriću k'o da je Bajram ne bih ni znao da je pobijedio na nekom antimultitalentshowu.
Nemamo ni lijepih žena na estradi, pa da makar to prodamo, jbt najpopularnija stvar koju smo "izveli" je Senada Nurkić. Mi smo najluzerskiji ex-Yu narod i to je sada već fakt.
I ultima, to je to, TV nisam upalio, brat bratu, pet godina, sinoć da nije bilo statusa o Ćuriću k'o da je Bajram ne bih ni znao da je pobijedio na nekom antimultitalentshowu.
- Muhamed Đakmić
#3098 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Možeš li još koju rečenicu spojiti u ovu jednu uz pomoć zareza?Velkoski wrote:Domaćih "umjetnika" nema jer jednostavno ne znaju napraviti ništa mainstream, jebiga. U biti najpopularniji su reperi, al' su sad u zatvoru svi.![]()
![]()
- Raigor Stonehoof
#3099 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jesmo kul, ne gledamo neku emisiju na TV, daj da se pohvalimo na forumu 
- Point.
#3100 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je sad in. Ne gledaju se talent emisije al se sve zna o njima.