Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

Roccohljup

#3076 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Kralj te hebo koji ego i koje vizije :-) :-)
Stranačko savjetovanje u Zavidovićima i Tešnju

SBB želi vladu nacionalnog jedinstva za evropsku BiH

Autor: Press centar SBB-a

prije 1 sat

A

A

A

18

Država postoji zbog naroda, zbog svih njenih građana, a ne zbog političkih i budžetskih krpelja, koji su umislili da su oni država, a narod njihov preplašeni sluga, rekao je, između ostalog, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na večerašnjim unutarstranačkim tribinama u Zavidovićima i Tešnju.

Velike investicije

- Bošnjake treba da vode oni koji su još prije 30 godina imali viziju da Jugoslavija neće opstati, koji su se intelektualno eksponirali u medijima, oni koji se nisu bojali ni Miloševića ni Tuđmana, ni Karadžića ni Bobana, niti četničkih granata, oni koji su nosili uniformu ARBiH, a nisu se krili po sefovima centralnih banaka.

SBB se bori za politiku evropskih vrijednosti, a protiv svilenih gajtana, i to će se okončati pobjedom pravne države.

Moja kandidatura iznuđena je ponudom drugih političkih stranaka, jer se ispostavilo da se radi o ljudima koji nikada nisu radili u fabrici, nikada nisu otvorili nijedno novo radno mjesto u privatnom biznisu, nikada nisu isplatili plaću drugome, izmislili neki proizvod i stvorili novu vrijednost, već su cijeli svoj radni vijek ugodno i mirno živjeli na odličnim plaćama iz budžeta, odnosno na narodnim parama.

SBB nudi povratak Bošnjaka na veliku političku scenu, dovođenje velikih investicija, evropski put, a ne familijarno vazalsko vladanje. Želimo harmonizaciju odnosa unutar Bošnjaka.

U nemogućnosti da objasni zašto je za 23 godine poslijeratnog vladanja Bošnjake doveo na evropsko dno po razvijenosti, izgradnji ili zapošljavanju, Bakir Izetbegović i njegov policijski režim nude prljavu izbornu kampanju, ali mi ćemo imati kampanju ekonomije i argumenata.

Onaj ko je slagao žrtve genocida u Vijećnici, sigurno nikada neće u svom životu govoriti istinu. Paničan strah od gubitka izbora doveo je režim u situaciju da ne bira sredstva u podmetanju političkim rivalima, jer nemaju snage da se rasprava vodi na bazi rezultata – rekao je Radončić.

Naša zemlja može bolje, uspješnije, nećemo biti vazali i bit ćemo dio porodice evropskih naroda, zaključio je Radončić.

- Bakir je protjerao A-sda, BPS, SDP, DF, SBB, SBiH, a dodatno su otjerani i ljudi koji su napravili Nezavisni blok, PDA, Narod i pravdu i Nezavisnu bh. listu. Tako je razbio bošnjački politički faktor, ali i svoju stranku. Bolje rečeno, on je svoju i Sebijinu frakciju unutar SDA učinio osamljenom i izoliranom.

Patriotske snage

Mnogo je pametnih ljudi on uklonio različitim pritiscima i podvalama.

SBB će, kao kičma buduće vlasti, okupiti sve patriotske snage i napraviti koaliciju nacionalnog jedinstva. A ako neko slučajno to ne bude htio, jasno je da se radi o fingiranom razlazu s usamljenim i odlazećim samozvanim vođom.

To ne znači da se pravi historijski neminovni demokratski savez protiv SDA, u kojoj ima dobrih i vrijednih ljudi, nego pakt protiv familijarnog režima koji je zarobio tu stranku, Bošnjake, i državu u cjelini. Uz to, vrata su otvorena i za neke prerano politički penzionirane, a uspješne ličnosti - poručio je Radončić.

Bakira je prestravila izgubljena Kosovska bitka

Monstruozna policijska montaža koja je trebala uništiti mene, moju biografiju, moju porodicu, na Kosovu je završila fijaskom i pravosnažnom oslobađajućom presudom.

Jasno je da ja nisam mogao imati nikakve veze s ubistvom ratnog komandanta Delalića i to je utvrdio međunarodni tribunal EULEX. To ubistvo počinila je bošnjačka državna mafija, koja je preko sarajevske optužnice htjela da svoj leš podmetne drugome. Sada ih je uhvatila panika da će profesionalno pravosuđe u Sarajevu otkriti prave nalogodavce i ubice. Zato su izmislili priču da sam ja za rat i optužio Bošnjake i ta državna mafija svjesno želi da izbriše moje hrabre predratne knjige, ratnu ulogu, moje porodične tragedije i šehide u mojoj kući, jer se boje obnavljanja istrage o tome ko je zaista imao interesa da ubije našeg ratnog komandanta.

Izgubljenom Kosovskom bitkom Bakiru je propao plan da mene optuži ni krivog ni dužnog i istovremeno sakrije prave ubice koje on sigurno poznaje i štiti. Uostalom, prije četiri godine upravo je cijelu predizbornu kampanju protiv mene Bakir vodio pozivajući se na kosovsku optužnicu. Sada mu je međunarodni sud začepio usta, ali je strah u njemu očigledno i s razlogom ostao.

Njegove laži kao papagaj ponavlja trećepozivac Šefik Džaferović. Cijela ova priča o njima govori kao o nemoralnom dvojcu koji je spreman sve učiniti i sve podvaliti samo da ostanu na budžetskim jaslama - rekao je Radončić.
JThomas

#3077 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

ma pametni su arapovići oni hoće iznutra to da promijene.
madner

#3078 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by madner »

100%, pogotovo hanuma bi uvela velike promjene. :D
ultima_palabra

#3079 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Pridruzit ce se Vikicevoj struji u SBB :mrgreen:
daddy-kool

#3080 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

:lol:
Prpa.ba

#3081 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Prpa.ba »

ultima_palabra wrote:Pridruzit ce se Vikicevoj struji u SBB :mrgreen:
:lol:
SmokingMan

#3082 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Željan vlasti po svaku cijenu,a nije ništa pogriješio kada je posminjući SDA zapravo i mnogo puta spomenuo samoga sebe i svoje buduće ciljeve kao i ciljeve stranke.Na pomolu je pokušaj smjene generacije mrtvih uhljeba i ustoličenje drugih uhljeba.Briga o narodu?!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3083 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

Sjaši Kurta, da uzjaše Murta!
kluz franjo

#3084 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kluz franjo »

GandalfSivi wrote:
kluz franjo wrote: Ja jesam malo maliciozan, ali ne vjerujem da sam JA polupao lončiće.
Evo da pokušamo da povjerujemo i predsjedniku i potpredsjednici i čitavom glavnom odboru SBB-a i svim njihovim fox&friends i da zamislimo da će ovaj "Makronov zakon" zaista biti uveden i u BiH - zahvaljujući SBB-u.
Da li bi po tom zakonu zastupnica Arapović bez rizika krivičnog gonjenja smjela da glasa za ministra Arapovića?
Ili da ipak kako ono kažu "to make an educated guess" i da zaključimo, da je ovo još jedna u nizu nebuloza i podvala "velikog vođe, predsjednika, mentora i vizionara".
Sto se tice Fahre, ili SBB-a, nismo djeca ba, kakav Makronov zakon ba? Pa neki dan su zajedno sa SDA glasali da nije trgovina uticajem ako direktno ne primis mito, da ne spominjem druge stvari koje su uradili. Ja ovdje pricam o drugoj vrsti malicioznosti. Ako su (bilo koji) supruznici na izbornim listama i ako oboje dobiju glasove, to veze nema sa onim o cemu se gore prica.
I ako si upratio, ja svaki put uredno potvrdim da je moj komentar rezultat maliciozne zajebancije.
GandalfSivi wrote:Dva puta provlacis istu pricu, samo zato sto imamo dvoje ljudi koji su se dokazali (ako nista drugo, onda stranci) da su kvalitetni dovoljno da budu na listi, sto je totalno drugacije od toga kada neko koristi svoj uticaj da progura clana porodice na kakvo mjesto u drzavnoj firmi ili upravi...
Upravo u ovom stavu se po mom mišljenju nalazi najbolji argument, zašto su supružnici Arapović "fair game" za malicioznu zajebanciju.
I jedno i drugo, a posebno Adis po mom mišljenju, su u ovo političko iskustvo ušli kao dokazano kvalitetne osobe da budu na bilo kojoj listi. Možda nisi primjetio, ali po objavljivanju njegove odluke da se aktivno uključi u politiku ja se uopšte nisam negativno izjašnjavao po tom pitanju. Uz čuđenje zbog izbora političke opcije, ja sam se možda čak i afirmativno izrazio u kontekstu da je bolje imati Arapovića u parlamentu, (pa čak i ispred SBB-a), nego npr. Rasima Lakotu ili čak i Zlatka Kravića.

Međutim, kada osobe takvog kalibra sav svoj autoritet založe u politički stav (btw. ukraden iz pozdravnog otvaranja Dnevnika Sjevernokorejske TV):
– ...u toj borbi imamo vođu, predsjednika, mentora, vizionara – Fahrudina Radončića, koji je u stanju voditi sve nas, koji nas tjera da budemo bolji, da učimo, da radimo i da nikada ne zaboravimo principe i ciljeve koji su nas okupili – zaključila je Omerbegović-Arapović.
onda između njih i Zvonka Marića ili Vesne Švancer nema nikakve razlike i samim tim su poseban "fair game" za svaku vrstu političke zajebancije.
MaxPayne

#3085 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by MaxPayne »

jao dupeuvlakačkog članka,zar nije ovaj Džambić SDA igrač

Image
jazzer

#3086 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by jazzer »

Ftk sto ovo pseto nikada nije bilo na dzenazi u Potocarima?

Da se razumijemo, mnogi su tamo (kao i u dzamiju) odlazili da budu vidjeni a ne zato sto pate
za bosnjackim zrtvama ali ovaj nikada?

Bar mu to,izmedju ostalog, spocitavaju ovi iz SDA (grob te jebo ne zna se koji su gori, ili masa ovih sto su bili ili ovi sto nisu).

Mislim, oportuno bi mu bilo da je otisao i zacepio im usta, ovako..
Maraschino

#3087 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Jebe se njemu za citavom BiH a kamo li za Srebrenicom.

Politicari dolaze iz citavog svijeta da odaju pocast nevino ubijenim, da se koliko-toliko solidarisu u bolu sa prezivjelima a njemu daleko iz Sarajeva otici tamo pa makar to bilo proforme radi.

Ljiga je to ljudska a jos gori oni koji ga podrzavaju.
GandalfSivi

#3088 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

kluz franjo wrote: Međutim, kada osobe takvog kalibra sav svoj autoritet založe u politički stav (btw. ukraden iz pozdravnog otvaranja Dnevnika Sjevernokorejske TV):
– ...u toj borbi imamo vođu, predsjednika, mentora, vizionara – Fahrudina Radončića, koji je u stanju voditi sve nas, koji nas tjera da budemo bolji, da učimo, da radimo i da nikada ne zaboravimo principe i ciljeve koji su nas okupili – zaključila je Omerbegović-Arapović.
onda između njih i Zvonka Marića ili Vesne Švancer nema nikakve razlike i samim tim su poseban "fair game" za svaku vrstu političke zajebancije.
Evo ti dobre zajebancije, gdje ces bolje ba. Ne samo Adise, nego sviju redom iz stranke koji pisu hvalospjeve o "voljenom vodji". Cak nije ni maliciozno, samo je smijesno... Nema potrebe ici u neke nebuloze pored ovoga...
kluz franjo

#3089 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kluz franjo »

GandalfSivi wrote:
kluz franjo wrote: Međutim, kada osobe takvog kalibra sav svoj autoritet založe u politički stav (btw. ukraden iz pozdravnog otvaranja Dnevnika Sjevernokorejske TV):
Evo ti dobre zajebancije, gdje ces bolje ba. Ne samo Adise, nego sviju redom iz stranke koji pisu hvalospjeve o "voljenom vodji". Cak nije ni maliciozno, samo je smijesno... Nema potrebe ici u neke nebuloze pored ovoga...
Hajde, drago mi je da kada već ne dijelimo isti smisao za humor, da se barem slažemo u tome da su u najkraćem mogućem roku od svoje političke karijere uspjeli napraviti politički vic.
Čitamo se.
kakavdanakneiskustvu

#3090 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

Maraschino wrote:Jebe se njemu za citavom BiH a kamo li za Srebrenicom.

Politicari dolaze iz citavog svijeta da odaju pocast nevino ubijenim, da se koliko-toliko solidarisu u bolu sa prezivjelima a njemu daleko iz Sarajeva otici tamo pa makar to bilo proforme radi.

Ljiga je to ljudska a jos gori oni koji ga podrzavaju.
:thumbup: :thumbup:
bosanska senzacija

#3091 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

KELJMENDI, HEROIN, A NE ZLOČINAC: Čini mi se, Tornjače, da je "Avaz" pokvario ljude, jedu govna i sanjare :D

Prema pouzdanim Hadžiomerovićevim informacijama i informantima, dogovor o njegovoj likvidaciji su postigli Fahrudin Radončić i Naser Keljmendi, na čiji su poziv, kako je panično dojavljivao, u Sarajevo stigli neki bugarski zlikovci da ga "o'lade".

Piše: SENAD AVDIĆ

Pravomoćna oslobađajuća presuda za Nasera Keljmendija, kojom ga je sud u Prištini oslobodio optužbe za organiziranje ubistva Ramiza Delalića Ćele 2007. godine u Sarajevu, u filomafijaškom dnevnom biltenu kojeg "savjetuje" Fahrudin Radončić, proslavljena je euforično, trijumfalno i dugotrajno. Radončićevom poslovnom ortaku i intimusu, pećkom mafijaškom patrijarhu Keljmendiju, ostala je "samo" ona sićušna presuda za međunarodnu trgovinu i prodaju droge, ali njegovi medijski jataci i simpatizeri ne kriju nadu da će sud na Kosovu i taj banalni krimen skinuti sa njegovih nedužnih ruku i nejakih pleća.

"Heroin, a ne zločinac", slavodobitno uzvikuju preko "Avazovih" stubaca novinari i simpatizeri tog biltena (i Keljmendija, bezbeli), u čemu prednjači najdraži i najposlušniji Radončićev "korisni idiot", Nedžad Latić i ništa manje zloupotrijebljeni novinar sa posebnim potrebama i ništa više pismeniji "kolumnista" Bakir Hadžiomerović.

Vjerski radnik i zvjerski kolumnista Latić povodom oslobođanja Keljmendija krivice za likvidaciju Delalića, u najljepšem duhu "Zakona Leke Dukađinija", omiljene literature svog sponzora Radončića, šalje poruku "Slobodnoj Bosni": "RAČUNAJTE NA NAS(ERA)". Kako uopće da računamo na njih, kada su oni uglavnom neuračunljivi?! Oni koji bolje poznaju istoriju bolesti Nedžada Latića prisjećaju se kako je samo jednom ovaj Radončićev garib, korisnik prekovremenih i vansezonskih vitri iz Šćepine (i Azrine) hazne, bio ovako egzaltiran i sretan: nakon izlaska iz zatvora brata njegovog Džemaludina.

KO JE KOLEGA OD OLEGA

Radost druga i kolumniste Bakira Hadžiomerovića zbog oslobađanja od optužnice i izlaska na slobodu Nasera Keljmendija, možda je čak uporediva sa srećom koja ga je obasjala nakon što mu je majka izašla iz zatvora. "Monteri političkih optužnica naprasno su zaglavili u teškoj ilegali", piše jedini "Avazov" autor čija bi se (ne)pismenost dala uporediti sa analfabetskim podvizima Nedžada Latića. Hadžomerović se koristi tzv. govornim jezikom, bliskim običnom narodu, koji je konfuzan, šifriran i nečitljiv. Evo još jednog primjera za to: "Nigdje nema onog nadobudnog 'eliotanesa', Dubravka Čampare dakle, kojeg je SDA režim zvanično zadužio za hapšenje i zatvaranje naciljanih političkih meta", optužuje najljući medijski kasapin iz "Avaza", te, thompsonovski kazano, "kuće Fahrovih mesara".

Nepismeni kolumnista "Avaza", koji se prije samo četiri godine na izborima za Predsjedništvo BiH natjecao sa svojim sadašnjim hraniteljem Fahrudinom Radončićem (i izgubio, jer se pokazalo da je konsultant "Avaza" Šćepo Radončić veća rock zvijezda od frontmana "Grafita" i Lagumdžijinog pokusnog zamorčića), vjerovatno zna barem toliko da je "nadobudni Dubravko Čampara", dakle državni tužitelj u nemilosti "Fahrovih mesara", naprasno skinut, udaljen iz istrage u ubojstvu Ramiza Delalića Ćele. Na njegovo mjesto je postavljen tužitelj Oleg Čavka, protiv kojeg se, to je službeno, a ne ono što tvrdi "rock zvijezda", vode tri istrage zbog različititih krivičnih djela koje je "službeno" počinio posljednjih godina.

U informaciji koju je prije više od godinu dana Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dostavila državna Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) prikupljena su saznanja o dugogodišnjim odnosima, kontaktima, tajnim vezama... između "Avazog" heroja Nasera Keljmendija i "Avazove ličnosti godine", tužitelja (pod trima istragama) Olega Čavke. U tom je dokumentu napisano i sljedeće: „Prema podacima koji su prikupljeni do početka 2015. godine, E.R. (ugostitelj koji je bio oficir za vezu između Čavke i Kelmendija, op. S.B.) je u kontinuitetu dobivao direktne upute od Nasera Kelmendija, a potom ih prenosio Olegu Čavki. Od kada se Kelmendi nalazi u pritvoru R-u su naloge od Kelmendija prenosili pojedini članovi porodice Kelmendi, nakon čega se on sastajao sa Čavkom. Za ustupljene informacije Ugostitelj i Čavka su dobijali novčana sredstva i druge pogodnosti..."

U ovoj Informciji piše i sljedeće:"Tužilac Čavka je preko ugostitelja R. prosljeđivao dokumente Tužilaštva BiH koji mogu biti zloupotrijebljeni u aktuelnom sudskom procesu protiv Nasera Kelmendija, prvenstveno kroz uticaj na svjedoke. Tako je Čavka, krajem novembra 2013. godine (dakle u vrijeme kada direktor OSA-a nije bio aktuelni direktor Osman Mehmedagić, nego njegov prethodnik Almir Džuvo, op. S.B. ), u svojoj vikendici u Brezi ustupio R-u spisak svjedoka u istrazi u ubistvu Ramiza Delalića zvanog Ćelo i imena drugih lica uključenih u istragu koja se vodi protiv Nasera Kelmendija."

Prema hronično neuravnoteženoj logici kojom se poštapa Hadžiomerović tokom napada "žute minute" koja ga svakodnevno trese, tek sada treba očekivati konačnu istinu o atentatorima i naručiteljima likvidacije Ćele Delalića, budući da je istragu o tome preuzeo tužitelj (Oleg Čavka) koji je godinama za novac i druge drangulije bio direktni suradnik Nasera Keljmendija informirajući ga o istragama koje se protiv njega vode, svjedocima, tužiteljima...!?

KO JE SERIJSKI UBIJAO KOLUMNISTU "AVAZA"?

Samo budala i režimski plaćenik, to hoće reći, drug i kolumnista Hadžiomerović, može i smije vjerovati da su Naser Keljmendi, a time i Fahrudin Radončić, pojedinačno, ili udruženi u zločinačku organizaciju, u stanju nekome napakostiti, ili nedaj Bože, likvidirati ga. Treba, svakako, podsjetiti da je autor "Bakirove žute minute", tadašnji neustrašivi novinar i urednik magazina "60 minuta" najmanje pet godina, 24 sata dnevno, hodao okružen gomilom policajaca koje mu je, kao štićenom licu, dodijelijelio MUP Kantona Sarajevo. Od koga je čuvano "štićeno lice"? Od zločinačke organizacije koja je, prema njegovim saznanjima, u restoranu hotela "Radon Plaza" dogovarala njegovu likvidaciju. Ko su bili organizatori tog sastanka i (ko)autori plana njegove likvidacije?

Prema pouzdanim Hadžiomerovićevim informacijama i informantima, dogovor o njegovoj likvidaciji su postigli Fahrudin Radončić i Naser Keljmendi, na čiji su poziv, kako je panično dojavljivao, u Sarajevo stigli neki bugarski zlikovci da ga "o'lade". Svi koje je tada Hadžiomerović identificirao kao mafijaše koji mu rade o glavi (pa i Radončić, pa i Keljmendi) saslušani su u policiji, negirali da se dogodilo išta od onoga za što ih je optuživao Hadžiomerović i oslobođeni bilo kakve odgovornosti.

Uprkos tome što nije ponuđen niti jedan dokaz, ili barem trag da iko priprema njegovu likvidaciju, da mu prijeti, da ga na bilo koji način ugrožava, policija je još četiri godine, u tri smjene dnevno, pratila, čuvala, štitila krhkog Hadžiomerovića, koji je u to vrijeme, kad god mu je bilo dosadno, ili kada se pripremalo povlačenje policijskog osiguranja, smišljao nove atentate, pa čak izmislio i da je ubijen!? Kada je napokon 2013. policija Kantona Sarajevo prestala osiguravati Hadžiomerovića, izračunato je da je "štićeno lice" za 4-5 godina policijskog nadzora nad njim koštalo budžet blizu pola miliona maraka!!

Sličan scenario, prijetnji nepoznatih počinitelja, posljednjih je dana primijenjen i tokom skandala sa zastrašivanjem pravosudnih djelatnika Ranka Debeveca i Jadranke Lokmić- Misirača. Ciklično, u pravilnim razmacima, baš nekako kada ističe rok za policijsku pratnju, prijetnje su upućivane i drugim pravosudnim ljubimcima "kuće Fahrovih mesara", Dijani Kajmaković, Olegu Čavki...

Zanimljivo, istraga o prijetnjama svojim kolegama zapala je baš Olega Čavku, što je krajnje ohrabrujuće i obećavajuće: čim otkrije ko je ubio Ramiza Delalića, a nije Keljmendi i nije Radončić, bacit će se na raskrinkavanje "antisemita" koji su prijetili smrću Lokmić-Misirači i Debevecu!
SSemir

#3092 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by SSemir »

Sto se mene tice, ovaj i dodik su u istoj ravni.
A glupani koji glasaju za radoncica su mi gluplji od glasaca sda
kmirsad

#3093 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

SSemir wrote:Sto se mene tice, ovaj i dodik su u istoj ravni.
A glupani koji glasaju za radoncica su mi gluplji od glasaca sda
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Roccohljup

#3094 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Cunami pravednosti :mrgreen:
BUDŽETSKI UHLJEBI FAHRUDINA RADONČIĆA: Nakon Zeničanke Vesne Švancer, sada vedri i oblači Kakanjac Enver Merdić

Da se nastavlja djelovanje kadrova SBB-a protiv kojih se vode sudske istrage i koji su u sukobu interesa, najbolje svjedoči primjer direktora Termoelektrane Kakanj, Envera Merdića...

Mini market

Prije 2h  Prije 2h

Ilustracija: Bosanskihumor.space

Enver Merdić (Foto: NAP)

Izabran je na funkciju direktora u januaru 2016. sa pozicije v.d. predsjednika OO SBB Kakanj, iako je u uslovima konkursa izričito naglašeno da kandidat ne smije biti na funkciji u političkoj stranci.

„Za člana uprave preduzeća ne može biti imenovano lice koje obavlja izvršnu funkciju u političkoj stranci“, kaže Zakon o javnim preduzećima FBiH, što nije spriječilo SBB da Merdića, predsjednika Općinskog odbora SBB-a Kakanj, postavi na čelo Termoelektrane Kakanj. Odmah nakon toga, Merdić je uplatio stranci 10.000 KM, što je vjerovatno bila cijena te pozicije, iako nikome nije jasno kako je nastavnik i uposlenik Rudnika Kakanj uštedio taj novac.

Potom je krenuo SBB "cunami" Merdićevog familijarnog upošljavanja u Termoelektrani Kakanj, čime je ovaj budžetski uhljeb najbolje demantovao svog predsjednika Radončića. Zaposlenje je dobio Mugdin Gorak, a njegovom zapošljavanju je u prilog išla činjenica da je uskoro trebao postati i zet SBB-ovog direktora Termoelektrane.

Familijarna veza je osigurala radno mjesto i za Elmira Merdića i Adnana Kovača. Naši izvori iz Kaknja tvrde da su navedene osobe samo mali dio niza lica koje je aktuelni direktor Termoelektrane nelegalno zaposlio u tu kompaniju. A kako bi pridobio naklonost lokalne policije, zaposlen je i sin komandira Policijske stanice Kakanj, a Merdić je, navodno, obnovio i svoj vozni park zahvaljujući zapošljavanju sina jednog trgovca automobilima iz Kaknja.

Istovremeno, demobilisani borci su 2016. protestovali protiv Merdića, jer ne mogu dobiti nikakav radni angažman u Termoelektrani Kakanj.

Ćazim Bajrić, nezaposleni demobilisani borac, zajedno sa svojim kolegama provodio je noći ispred

Termoelektrane Kakanj. Na ovaj korak su se odlučili jer, kako kaže, ne mogu trpiti stranačka zapošljavanja i omalovažavanje boraca.

"Direktor nam je ponudio da preko servisa radimo par mjeseci ovdje i ponovo na biro. Normalno, mi nismo htjeli da prihvatimo, i manje su plate, imali bismo 400 maraka. Nije to trajno rješenje, nama trajno rješenje treba", istakao je tada Bajrić.

Pored zapošljavanja rodbine, provjerava se i upotreba resursa Termoelektrane Kakanj za stranačke, ali i lične i porodične interese pojedinaca bliskih Merdiću. Time samo nastavlja sa bahatim, drskim i bezobraznim ponašanjem, koje je bilo prepoznatljivo i za SBB-ovu perjanicu, sa svim epitetima koje poredasmo uz Merdića, Vesnu Švancer.

Koliko je ogrezao u porodično zapošljavanje, vidljivo je i po tome što je njegova kćerka, koja je netom zavrsila fakultet, promptno dobila posao u Domu zdravlja u Kaknju, što je za mnoge ljude u Bosni i Hercegovini neostvarivo.

Naravno da se na ovakvo ponašanje Envera Merdića nije moglo oglušiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) zaprimilo je prijavu u kojoj je navedena poduža lista osoba koje su po stranačkoj, familijarnoj i interesnoj osnovi primljeni u radni odnos u Termoelektrani Kakanj tokom Merdićevog "direktorovanja" i to sa detaljnim objašnjenjima propusta koji su napravljeni pri njihovom zapošljavanju.

Po okončanju ovih provjera, tačnije 23. juna 2017., Kantonalnom tužilaštvu ZDK je dostavljen izvještaj o postupanju po prijavi i prikupljenim obavještenjima na daljnju nadležnost i ocjenu - potvrđeno nam je iz MUP-a ZDK.

Uputili smo i molbu Tužzilaštvu ZDK da nam odgovori dokle su stigle istrage i radnje vezane za podnošenje prijave.

Sam Merdić potvrdio je navode za svoju optužnicu prilikom obraćanja na novogodišnjoj konferenciji za medije Općinskog odbora SBB-a Kakanj.

„Kao što vam je poznato, početkom 2016. OO SBB-a Kakanj imenuje direktora najprofitabilnije kompanije u našem gradu, Termoelektrane Kakanj, gospodina Envera Merdića i koji je dobio maksimalnu podršku kako općinskog, tako i kantonalnog odbora. Sa ovim imenovanjem OO SBB-a Kakanj dobila je jedan novi zamah za dalje političko djelovanje“, kazao je Merdić, a njegov je govor, u kojem sam sebe oslovljava sa "gospodin", prenijela zvanična internet stranica SBB-a.

On je dodao da je SBB imenovao Muhameda Plastu za direktora za proizvodnju u Rudniku Kakanj te Ibrahima Fazlića za izvršnog direktora za ekonomske poslove u istoj kompaniji.

„Općinski odbor SBB-a Kakanj dobio je i predsjednika Nadzornog odbora RMK-a Promet Nedžiba Kobilicu, zatim člana u Skupštini ŠPD-a ZDK Senada Delića, odnedavno i člana u Agenciji za privatizaciju ZDK Nedima Frljka, te bivšu vijećnicu u OV Kakanj Jasminu Hadžić, koja je u NO Željeznica FBiH“, rekao je Merdić.

Interesantno je da je Radončić postavio Envera Merdića kao nosioca liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na predstojećim izborima, 2018., iako tu funkciju neće moći obavljati kao direktor Termoelektrane Kakanj?!

Na potezu su tužilaštvo i Fahrudin Radončić, koji neprestano poziva na demagošku borbu protiv familijarnih "budžetskih uhljeba" i kriminalaca, dok mu razni švanceri i merdići krše pravila koja je postavio za druge stranke.

(S.B.)
bosanska senzacija

#3096 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

Fahrudin Radončić Šćepo:

"Shvatio sam da ja moram ponuditi sebe svom narodu."
SSemir

#3097 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by SSemir »

A ko j*b* ove iz ostalih stranaka sto ne znaju sa iskoriste ovakve stvari da radoncixa i sbbbbb pomnoze sa nulom..
mesarkasapin

#3098 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by mesarkasapin »

bosanska senzacija wrote:Fahrudin Radončić Šćepo:

"Shvatio sam da ja moram ponuditi sebe svom narodu."
Pa dobro, ovo je poštenije nego da nudi zlatne kašike!
criticos

#3099 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by criticos »

Nastavnik likovnog je maštovit čovjek. Svoju kreativnost iskazuje kroz svoje glasilo. Preko svake svoje laži pređe novom bojom.
kmirsad

#3100 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

Prije dan dva, SBB imao skup u Hotelu Melain... Jebo te... mnogo ljudi bilo... šokirao se koliko... i to puno fino svijeta, profesora, doktora, direktora... i to nisu došli da snimaju šta se priča... frenetično plješču, ustaju sa stolica...
Post Reply