Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ali, ovo mi je super, samo pokrivena Hercegovina, ne dao Bog da se pridruže bh. varijanti ovog kluba...mislim da je ima...
nego, hebo politiku, bez koje se ne može ni u auto-moto svijetu kod nas...
Ja sam na FB-u clan ove grupe BH Mercedes fuan klub. I to je po meni blago receno katastrofa. Organizacija nikakva i brate papanluk. A sto se tice skupa, znam da ne treba neke stvari mjesati, ali mislim da nije u redu praviti ove manifestacije u toku ramazana, jer znam da sigurno ima dosta ljudi koji bi dosli, ali ne mogu radi istog.
Inace, ne znam kako za druge marke, ali kod nas nema kako treba Mercedes kluba. Pratim forume Mercedes kluba iz HR i Srbije i miljama su daleko od nas. Odlicna organizacija u svakom pogledu i sto je najbitnije, i mozda jedan od glavnih razloga osnivanja takvih klubova, ljudi pomazu jedni drugima u rjesavanju problema sa autom, bilo u popravci ili jeftinijoj nabavci dijelova.
Kod nas je sve "nidje veze" !
Niđe veze ba jara ocam kad pročelnik kluba promijeni marku propadne i forum.
Meni ne daju na Energoinvest. Jednom bio, sve trebe htjele da im se slikaju u mom autu i od tad imam zabranu. Ne da mi žena ahahaha
sparky wrote:Vece gluposti od tih onlajn fan klubova nema na svijetu.
Ne bih komentarisao stranice tipa bhchuning i sl
Ali stvarno ima par fan klubova koji stvarno sluze za druzenje ljudi,razmjenu misljenja,iskustava,pomoci. Ja najvise pratim alfisti.hr i tamo su ljudi super organizovani. Susreti se organizuju,nedavno je bio u Rijeci,na Grobniku,preko 200 auta je bilo. Bude ih jos par sirom HR,a u BiH je najozbiljnija ekipa iz BL,mislim vec par god org skupove na Zaluzanima.
U Srbiji tu scenu manje pratim.
Od 2006. do ove godine broj zaposlenih u fabrikama koje su vezane za automobilsku proizvodnju, povećao se sa 24.804 na 35.907 radnika
KADA bi se sabrali svi radnici angažovani u firmama koje prate auto-industriju u našoj zemlji, došlo bi se do podatka da ovaj biznis hrani čak 100.000 porodica. Od 2006. do ove godine, naime, broj zaposlenih u fabrikama koje su vezane za automobilsku proizvodnju, povećao se sa 24.804 na 35.907 radnika!
U tom periodu u ovu industriju uloženo je 1,97 milijardi evra - kaže Miloš Petrović, državni sekretar Ministarstva privrede. - Ukupno je realizovano 58 projekata koji su doneli i značajno zapošljavanje, ali i rast prihoda.
Najviše projekata delo je kompanija iz Italije, Francuske, Nemačke i Južne Koreje. Petrović kaže i da je Srbija podržala subvencijama 35 projekata, u ukupnoj vrednosti od 1,4 milijardi evra, kojima je direktno zaposleno ukupno 16.000 radnika!
Najviše subvencija je dato kompanijama iz Nemačke, čak 47 miliona evra, a u deset je posao našlo 6.900 radnika. Južnokorejske kompanije su zaposlile radnike uz pomoć subvencija od 28,5 miliona evra. Dve američke kompanije zaposlile su, uz 12 miliona evra pomoći Srbije, još 1.200 radnika.
- Prihodi u automobilskoj industriji Srbije su 2006. iznosili 439,4 miliona evra, a 2013. više od dve milijarde evra - kaže Petrović. - Kada se saberu svi oni koji na bilo koji način rade u auto-industriji dolazimo do podatka da oko 100.000 ljudi u Srbiji živi od ovog biznisa.
Automobilske gigante, 35 svetski poznatih brendova, u našoj zemlji zastupa 20 kompanija. Ono što nije povoljno je činjenica da je samo pet od ovih kompanija osnovano domaćim kapitalom.
- U tim kompanijama radi 30.214 radnika - naglašava Petrović. - Raduje nas dolazak novih brendova, poput kineskog "Grejt vola", ili ruskog "Gaza".
Prema podacima SIEPA najviše radnika zapošljava južnokorejska komapnija "Jura" - 4.806. Na drugom mestu je kragujevački FAS sa 3.668, a na trećem DAD Draksmejer automotiv d.o.o sa 2.828 zaposlenih.