Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
sadie_forever

#3076 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sadie_forever »

Ljevica je za nas strance na zapadu,pogledaj kako desnica u svedskoj odjednom iznevjeri sve svoje glasace strance kad ime je zatrebala ekstremna desnica? eno ih sad suradjuju ,i sve ono sto je prije 5 godina pricala ekstremna desnica danas prica i desnica.ovo je cinjenica

za nas je ljevica,pa da smo milioneri
insomnia78

#3077 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Vala ne znam. Ako si regularan neces imati problema ni sa desnicom
sadie_forever

#3078 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:Vala ne znam. Ako si regularan neces imati problema ni sa desnicom

Apsolutno se ne slazem,ovdje je desnica otvorila svoja vrata ekstremnoj desnici,promjenila nacin govora da bi se i toj grupi ljudi priblizila.Ovo je desnica koja je prije par god samo klela se da "nikada u suradnju i razgovor ne idemo sa ekstremima"

A problemi krecu postepeno,sad je ok pricati ,sutra ce i zakoni biti drugaciji.Stvara se atmosfera gdje te kao stranca drugacije tretiraju postaje politicki korektno javno pricati protiv stranaca...sve to ne moze tebi nista konkretno ali ubija zivotni mir
Last edited by sadie_forever on 22/05/2019 17:35, edited 1 time in total.
Bodkin

#3079 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Kazu da u Vlasenici i Bratuncu ti startapi rasturaju ovih dana
Da da, to je to. Suknuo si ga bas. Sad ce aplauz :thumbup:
insomnia78

#3080 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
Otkrij nam lokaciju
insomnia78

#3081 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Vala ne znam. Ako si regularan neces imati problema ni sa desnicom

Apsolutno se ne slazem,ovdje je desnica otvorila svoja vrata ekstremnoj desnici,promjenila nacin govora da bi se i toj grupi ljudi priblizila.Ovo je desnica koja je prije par god samo klela se da "nikada u suradnju i razgovor ne idemo sa ekstremima"

A problemi krecu postepeno,sad je ok pricati ,sutra ce i zakoni biti drugaciji.Stvara se atmosfera gdje te kao stranca drugacije tretiraju postaje politicki korektno javno pricati protiv stranaca...sve to ne moze tebi nista konkretno ali ubija zivotni mir
Ne bih znao. Ja kad sam tek dos’o Sarko bio na vlasti. Bila aktuelna protjerivanja ciganije inekipe bez papira. Nikad nisam imo ni najmanjeg problema. Cak sam radio za lika, nisam jos ni jezik znao kako treba koji je visoko pozicioniran u FN-u u nasem departmanu. I danas sam dobar sa njim iako je proslo pet-sest godina od kako sam radio za njega
Leverage

#3082 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Leverage »

sadie_forever wrote:

Nisam vjerovao da ću ovo ikad napisati ali slažem se u potpunosti.
Bodkin

#3083 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
Otkrij nam lokaciju
Rudo
LBVIEW

#3084 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

:lol:
Nadzornik

#3085 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

sadie_forever wrote:Ljevica je za nas strance na zapadu,pogledaj kako desnica u svedskoj odjednom iznevjeri sve svoje glasace strance kad ime je zatrebala ekstremna desnica? eno ih sad suradjuju ,i sve ono sto je prije 5 godina pricala ekstremna desnica danas prica i desnica.ovo je cinjenica

Ljevica je za one bisere koji koriste socijalu.
Desnicari su protiv prijema novih azilanata i onih koji zele da koriste socijalu.
Koliko samo ja poznajem ovdje u Austriji nasih ljudi koji godinama koriste socijalu i oni su obicni neradnici,alkosi i kriminalci.
Pokojni Hajder nikada nije rekao da treba protjerati radnike vec neradnike i parazite a i sam da imam moc bih protjerao sve one silne
neradnike koji zive preko mojih ledja i poreza na moju platu.
Dodjem sa posla i dva sata trazim parking pred zgradom a na parkingu svako drugo auto sa BiH registracijom,kao da
sam u Bosni... :-)
Samo se bave svercom,polovna auta,polovni namjestaj,uglavnom samo kupe smece i voze za Bosnu.
Koliko se samo tog polusvjeta nakupilo u zadnjih par godina pa to je nevjerovatno,pored svih svojih obaveza moram jos i djecu
da pratim do skole,kao da zivim u Bronksu... :shock:
Ja ne znam cemu ovo vodi ali da je dobro,nije i bice sve gore i gore.
славянин

#3086 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
sadie_forever wrote:Ljevica je za nas strance na zapadu,pogledaj kako desnica u svedskoj odjednom iznevjeri sve svoje glasace strance kad ime je zatrebala ekstremna desnica? eno ih sad suradjuju ,i sve ono sto je prije 5 godina pricala ekstremna desnica danas prica i desnica.ovo je cinjenica

Ljevica je za one bisere koji koriste socijalu.
Desnicari su protiv prijema novih azilanata i onih koji zele da koriste socijalu.
Koliko samo ja poznajem ovdje u Austriji nasih ljudi koji godinama koriste socijalu i oni su obicni neradnici,alkosi i kriminalci.
Pokojni Hajder nikada nije rekao da treba protjerati radnike vec neradnike i parazite a i sam da imam moc bih protjerao sve one silne
neradnike koji zive preko mojih ledja i poreza na moju platu.
Dodjem sa posla i dva sata trazim parking pred zgradom a na parkingu svako drugo auto sa BiH registracijom,kao da
sam u Bosni... :-)
Samo se bave svercom,polovna auta,polovni namjestaj,uglavnom samo kupe smece i voze za Bosnu.
Koliko se samo tog polusvjeta nakupilo u zadnjih par godina pa to je nevjerovatno,pored svih svojih obaveza moram jos i djecu
da pratim do skole,kao da zivim u Bronksu... :shock:
Ja ne znam cemu ovo vodi ali da je dobro,nije i bice sve gore i gore.
Razumljivo ... ali sada ako kazes da si protiv imigranata koji nece da rade i koji se tovare na socijalu i gledaju sto bolje da prodju a sto manje da rade preko ledja drugih onda si homofob,islamofob,fasista,nacista...
Nadzornik

#3087 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Razumljivo ... ali sada ako kazes da si protiv imigranata koji nece da rade i koji se tovare na socijalu i gledaju sto bolje da prodju a sto manje da rade preko ledja drugih onda si homofob,islamofob,fasista,nacista...
Znam samo da crveni krst nisam i ne zelim biti.

Mozda supak jesam ali homofob,islamofob,fasista,nacista sigurno nisam... :D
vivaldi

#3088 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by vivaldi »

mO k3 wrote:
vivaldi wrote:
Nadzornik wrote:Da se razumijemo,danas ni jedan desnicar nije u vrhu vlasti u velikim i mocnim zemljama a svijet nemilosrdno klizi prema apokalipsi.
nije ti losa ova konstatacija, meni ne bi pala na pamet, mada je bas i ne kontam to previse, ljevica - desnica. meni je to nekako vise retoricko pitanje nego neko sustinsko.

ja mislim da svijetom vlada pragmatizam, svako gleda samo svoje interese i na osnovu njih povlaci poteze i donosi odluke - neki od tih poteza se vjeovatno po nekim deifinicjama uklapaju u ljevicu a neki u desnicu. zato mislim da je to vise pitanje galame i prezentacije nego neko sustinsko.
Orban ??
FPÖ u AT bio ??

vidi, u zadnjih godinu dana mogu da se sjetim bar 10 ubistava u austriji u kojima su izvrsioci, zrtve ili i jedno i drugo bili jugovici. govorim samo o ubistvima bez druguh teskih krivicnih djela. Niti su nasi mediji sve prenjeli, niti sam ja vjerovatno svaku tu crnu vijest procitao. znaci govorim samo o jugovicima, i samo o jednoj godini. kada na to dodas sranja koja su pocinili drugi stranci, mene uospte ne cudi da je pravim austrijancima pun kurac stranaca. austrija je mala zemlja. samim tim mene ne cudi da to postaje i politicki problem, tj neka vrsta nacionalne prijetnje i da se shodno tome mijenja i politika, ali to je rezultat novonastalih okolnosti.

ja vjerujem da ti cak i ako zivis tamo godinama i dalje ne znas sta o tome misli tvoj radni kolega hans s kojim dijelis godinama kancelariju jer ti to nece reci da te ne uvrijedi ili jednostavno misli da je to misljenje njegova privatna stvar koju ce iskazati samo u glasackoj kutiji . isto tako, ne mislim ni da je on licemjerean sto ti to ne govori, vec se pravi fin s tobom, jer je njegov stav generalan, a ne pojedinacan i vrlo je vjerovatno da on protiv tebe licno nema nista. naprotiv, mozda te osjeca cak i praivm prijateljem. po meni, bez obzira da li si ljevica ili desnica, tvoj posao je da vodis racuna o interesima naroda. ako stranci zaista postaju problem koji ugrozava domiicilnu kulturu, nacin zivota i tradicionalne vrijednosti meni je logicno da se poduzimaju neke kontra mjere bez obzira da li si ljevak ili desnjak. mislim samo da su desnicari vece galamdzije i sirovije retorike, dok ce ljevicari to fino upakovati, ali sustina je ista.

sto se tice madjara, oni su ko i vecina istocnog bloka bili decenijama zatvoreni, nacionalno homogeni i „do juce“ nisu nikada imali priliku vidjeti ni crnca, ni kineza, ni muslimana.

migranti/muslimani sada trenutno jesu najaktuelnije pitanje, ali problem rasizma i netrpljevisti prema drugima postoji znantno duze u svim istocnim zemljama, ali evo konkretno govorimo o madjarima. tamo su se desavali uzasne stvari prema crncima, kinezima, romima, pederima...puno prije nego sto je iko od nas i cuo za orbana i puno prije migrantske krize.

ovo je vijest iz 1992
Racist Attacks Surge Dramatically in Hungary

By Colin Woodard April 15, 1992  Premium content for subscribers. Subscribe Today

Budapest, Hungary -- A dramatic increase in racially motivated attacks on foreigners has forced many students from Africa, Asia, and the Middle East to leave Hungarian universities and prompted some nations to consider taking action to protect their...
a ovo iz 2013
A court in Hungary has found four men guilty of killing six Roma (Gypsy) people in racist attacks.

The victims included a five-year-old child. The attacks on Roma families took place in villages in north-eastern Hungary in 2008 and 2009.

jednostavno, izmedju 10 miliona madjara i 10 miliona random svaba, francuza, engleza...iz niza razloga postoji ogormna razlika koju ne moze niko ponistiti preko noci i od madjara napraviti tipicnog zapadnog evropljanina samo zato sto je sada clan eu pa tako treba. na mnoge stvari se hoce prilagoditi, ali neke, poput ovih, su sustinski nepomirljive.

ni ti, ni ja, ni merkelova, ni macron ne zna bolje madjare od orbana. ja ne mislim da je on opsesivni islamofob vec jednostavno zna kakav mu je narod. ako mu sutra svabe uvale 10 hiljada migranata, zna da istog trenutka mora zaposliti novih 10 hiljada policajaca da ih non stop nadgledaju da vec prvi dan ne padne mrtva glava. nista bolja stvar nije ni sa poljacima, cesima i slovacima nego upravo zbog retorike je na orbanu najvece zvono, ali sustinski i ostali su isti.

ti i kdo nas cak imas dobar primjer. do prije samo par godina da si pitao stanovnike bihaca i kladuse sta misle o azijskoj i africkoj sirotinji vjerovatno bi imali neki saosjecan stav zbog humanistickih razloga ili vjerske solidarnosti. u najgorem slucaju stav bi bio neutralan, ali danas vise nije tako. okolnosti su se promjenile. da ti tu zivis, i da znas da ti cerka veceras u minjaku ide u grad i da ce u povratku kuci usred noci proci pored nekoliko desetina migranata koji su pored svega ostalog i seskualno frustrirani, a niko ne moze da utvrdi tacno ni odakle su ni kako se zovu, cisto sumnjam da bi i ti ostao ravnodusan.
insomnia78

#3089 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

U Bihacu bibsad hladno bila izabrana ekstremno desnicarska stranka
Edin H.

#3090 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Edin H. »

Eto sad bolje raditi za gazdu Kurta koji je ionako bogat i svojim radom ga ciniti bogatijim, umjesto laganini zasluzene socijale :oops:
славянин

#3091 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Edin H. wrote:Eto sad bolje raditi za gazdu Kurta koji je ionako bogat i svojim radom ga ciniti bogatijim, umjesto laganini zasluzene socijale :oops:
:lol: kada je Kurt poblesavio pa pusta da se tovari bjelosvjetski sljam na grbacu
Nadzornik

#3092 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

insomnia78 wrote:U Bihacu bibsad hladno bila izabrana ekstremno desnicarska stranka

Kako razlikovati obicnu od ekstremne desnice...???

To ono kao vjernik i ortodoksni vjernik... :shock:
Edin H.

#3093 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Edin H. »

славянин wrote:
Edin H. wrote:Eto sad bolje raditi za gazdu Kurta koji je ionako bogat i svojim radom ga ciniti bogatijim, umjesto laganini zasluzene socijale :oops:
:lol: kada je Kurt poblesavio pa pusta da se tovari bjelosvjetski sljam na grbacu
Zaro sto Kurt i Kurtovci jos nisu skontali da je robovlasnistvo ukinuto.
Nadzornik

#3094 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

славянин wrote: :lol: kada je Kurt poblesavio pa pusta da se tovari bjelosvjetski sljam na grbacu
Ma gazdi kurtu je svejedno,on moze biti samo na dobitku ali mi obicni gradjani i te kako osjecamo posljedice masovne imigracije.
Kako kroz socijalna davanja,djeciji dodatak,porez na platu,smanjenju primanja,besplatno ovo ono,treba to ravnomjerno podjeliti.
Ja koji 30 godina doprinosim ovoj drzavi moram na ravnopravne casti djeliti sve sa onim koji je juce dosao ko zna odakle i koji ce
jos mnogo godina zivjeti na nasoj grbaci kao parazit.
Da se razumijemo,prvi dan kada sam stigao u Austriju morao sam raditi,moliti za radnu dozvolu ili nazad za Bosnu po kratkom postupku a
dolje sve gori,koga briga,radi ili vozi odakle si dosao a danas je bitno samo da se docepas zapada i rahat uzivas godinama na racun drzave... :-)
Vjerovao ti meni ili ne,najveci protivnici imigracije i azilanata su upravo strani drzavljani koji su ovdje na zapadu godinama.
To je zato sto smo mi najvise u kontaktu sa njima a Austrijanac ako i ima nesto sa njima to nije volonterski nego je placen za to i
to vrlo dobro placen.
vivaldi

#3095 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by vivaldi »

insomnia78 wrote:U Bihacu bibsad hladno bila izabrana ekstremno desnicarska stranka
pa bi sigurno, ljudi se osjecaju doslovno fizicki ugrozeni, a ne svojom krivicom. logicno je da traze zastitu od drzave, stranke ili bilo koga ko im moze pomoci.cak i u sarajevu imas mikrolokalite gdje je jaka averzija prema migrantima. dio oko hadzica gdje im je nekakav kamp. murija svakodnevno reaguje. stalno kradu iz dvorista, upadaju u kuce gdje vide da nema nikoga..kad god prodjem autom vidis ih kako tumaraju kraj ceste i smekaju kuce uz put. nije tesko zamisliti kako bi se osjecao da tu zivim
Edin H.

#3096 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Edin H. »

Nadzornik wrote: Vjerovao ti meni ili ne,najveci protivnici imigracije i azilanata su upravo strani drzavljani koji su ovdje na zapadu godinama.
Ovo je nazalost tacno, zato se nadam kada ovi desnicari dodju na vlast da ce prvo pouzimati drzavljansta ovima sto su ostarili u tim zemljama i potjerati ih kucama da stvore prostor za novu i mladju radnu snagu. :oops:
Nadzornik

#3097 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

vivaldi wrote:
pa bi sigurno, ljudi se osjecaju doslovno fizicki ugrozeni, a ne svojom krivicom. logicno je da traze zastitu od drzave, stranke ili bilo koga ko im moze pomoci.cak i u sarajevu imas mikrolokalite gdje je jaka averzija prema migrantima. dio oko hadzica gdje im je nekakav kamp. murija svakodnevno reaguje. stalno kradu iz dvorista, upadaju u kuce gdje vide da nema nikoga..kad god prodjem autom vidis ih kako tumaraju kraj ceste i smekaju kuce uz put. nije tesko zamisliti kako bi se osjecao da tu zivim
Znaju li ti nesretnici da kod nas svaka kuca ima zastekan kalas,zlu netrebalo... :D
animals

#3098 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Edin H. wrote:
Nadzornik wrote: Vjerovao ti meni ili ne,najveci protivnici imigracije i azilanata su upravo strani drzavljani koji su ovdje na zapadu godinama.
Ovo je nazalost tacno, zato se nadam kada ovi desnicari dodju na vlast da ce prvo pouzimati drzavljansta ovima sto su ostarili u tim zemljama i potjerati ih kucama da stvore prostor za novu i mladju radnu snagu. :oops:
Pa ne moze..
postoje ustavom zagarantovana prava..
славянин

#3099 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Edin H. wrote:
Zaro sto Kurt i Kurtovci jos nisu skontali da je robovlasnistvo ukinuto.
Naravno da jeste, ali djabaluk preko tudjih ledja nikada nije uspostavljen.Bilo kako bilo granice se sve vise stezu - Njema , sipak - gledam u grckoj sada traze nacin da se vrate kuci :D
славянин

#3100 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Edin H. wrote:
Ovi sto tu zive i rade vec po 30 godina nikada nisu imali problema i nikada nije bilo rasta desnicarskih stranaka dok nisu plemenski ljudi krenuli na vijesti o medu i mlijeku koje je besplatno prema rahatluku.Nece od tih "mladih ranika" nikoga sunce ogrijati :lol:
Post Reply