Prolazio x puta dok sam krstario redovno mjesečno po BiH.
Nigdje nikog nema samo patrola policije.
Pa i ne očekujem nikog vidjeti u Međeđi kod Bosanske Dubice. Nisam znao da postoji mjesto do prije sat vremena.
Većina manjih gradova su pustoš zimi. Ti očekuješ u Kalinoviku, Šekovićima, Petrovcu, Drvaru, Foči, da žive zimi?
Bgm, za Kalinovik nije pretjerao, bila ima jedno 15-tak godina, stari navalio da posjetimo dedovinu....meni onaj kamen nije zanimljiv
Međeđa i Ustiprača su sela sa jednom ulicom - glavnom magistralnom saobraćajnicom i svega 20-30 polupraznih kuća, i neuporediva su sa Čajničem, Kalinovikom ili Rudo. To govorimsuspect_zero wrote: ↑17/08/2025 22:14Bgm, za Kalinovik nije pretjerao, bila ima jedno 15-tak godina, stari navalio da posjetimo dedovinu....meni onaj kamen nije zanimljiv....osim stećaka, ima ih baš puno.
Nisamsdaali wrote: ↑17/08/2025 22:18 Kalinovik i Rudo nemaju bankomata, jedina razlika izmedju njih i Ustiprače je što umjesto 20 praznih kuća imaš njih 200, to što su prije rata bili respektabilna mjesta ne znači ništa
2022 pun standova sa putinom i Z majicama. Guba cetnicka srbuje , pa ujutro u Jelah il Tesanjku na poso.manuchao91 wrote: ↑18/08/2025 08:22 Teslić je jadan i tužan.Dobro imaju Banja Vrucicu najsposjeceniji kompleks u RS-u ali ovo ostalo je iz 80 tih godina.
Zgrade stambene nisu obnovljene po cijelom gradu stoje kao da je 1989 godina.Narod iselio ostali starci.Od industrije samo Destilacija ostala.
U teslicu sam svake sedmice par puta zivim blizu pa znam svako cosak.
Joj što se tiče među nacionalnog saživota jeste ok,ali opština je katastrofa možda jedna od najjadnij u Bih.
Nazalost istina. Ali tako je u svakom gradu gdje je politika najbitnija stvar. Ljudi se prikljuce vladajucoj stranci,nadajuci se da ce upasti na budzet negdje i onda ih politika koristi za svoje ciljeve...samo dobiju poruku da dodju tu i tu,stranka naredila. Isto je i po selima u RSu,tamo gdje je SNSD,tu se svaka osoba nalazi na spisku i sve znaju o njima. Ista je matrica i u FBiH,nikakve tu razlike nema. Sto jadnije selo,tu stranka ima veci uticaj.Rothmans wrote: ↑19/08/2025 06:312022 pun standova sa putinom i Z majicama. Guba cetnicka srbuje , pa ujutro u Jelah il Tesanjku na poso.manuchao91 wrote: ↑18/08/2025 08:22 Teslić je jadan i tužan.Dobro imaju Banja Vrucicu najsposjeceniji kompleks u RS-u ali ovo ostalo je iz 80 tih godina.
Zgrade stambene nisu obnovljene po cijelom gradu stoje kao da je 1989 godina.Narod iselio ostali starci.Od industrije samo Destilacija ostala.
U teslicu sam svake sedmice par puta zivim blizu pa znam svako cosak.
Načelnik
SLAVKO TEŠIĆ
Slavko Tešić rođen je 2. jula 1993. godine u Brčkom. Osnovnu školu je završio u Pelagićevu, a srednju Geodetsko – građevinsku u Brčkom.Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta PiM u Banjaluci.
Stalno je nastanjen u Pelagićevu sa porodicom, neoženjen.
Posjeduje iskustvo u realnom sektoru, a u periodu od 2013. - 2016. godine bio je prodajni predstavnik Njemačke kompanije „Henkel" za područje BiH.
Na lokalnim izborima 2016. godine dobija povjerenje građana, te ulazi u Skupštinu Opštine Pelagićevo i postaje najmlađi Predsjednik SO-e u Republici Srpskoj. U periodu od 2019. - 2020. godine bio je zaposlen u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske kao Viši stručni saradnik za rad sa nezaposlenim licima u Birou Pelagićevo. Član je SNSD-a od 2010. godine, a za predsjednika mladih socijal-demokrata OO Pelagićevo imenovan je 2011. godine i reizabran 2016. godine. Član je Predsjedništva MSD i član Opštinskog odbora SNSD Pelagićevo.
Na lokalnim izborima 2020. godine izabran je za načelnika Opštine Pelagićevo .