Ukrajina

Post Reply
Kikibombona

#3076 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mrzim Ruse. Dapače. Njihova književnost je baš kvalitetna.

However, smatram da bi svijet bio bolje mjesto kad bi se njihov utjecaj smanjio. Smatram da bi moja zemlja bila kudikamo uspješnija i na boljem putu da Rusi nisu uradili ono što su radili za vrijeme rata i da njihov ambasador ne blokira svaku odluku vijeća PIC-a koja vodi ka jačanju moje države.
Njihova historija je, ako hoćete toliko daleko, prepuna nepravde prema vjerskoj zajednici kojoj pripadam - od otimanja zemlje do genocida za vrijeme Romanovih.

Uglavnom, nemam simpatija prema njima i svaki čin međunarodne zajednice koji će reducirati ruske interese me čini zadovoljnim.
Ti bas zapeo za BiH.

Minimiziras rusku snagu u srazu sa Ukrajinom, koja je na njihovoj granici, a maksimiziras njihovu snagu i uticaj u slucaju BiH. Ima li logike?

Naravno da nema.

Rusi mogu samo supljirati kada je BiH u pitanju. O sudbini ove drzave odlucuje Amerika i saveznici. Rusi apsolutno nemaju snagu da uticu na BiH i region. Vidjeli smo na primjeru Kosova. Apsolutno su nemocni u svakom pogledu, a i ne vide neki poseban interes da bi rizikovali.

Ruska granica je nesto drugo. Vidjeli smo u Gruziji, Ceceniji. Vidjet cemo i u Ukrajini, sasvim sigurno. Uncle Sam je autsajder na ruskoj granici.
emigrazione

#3077 Re: Ukrajina

Post by emigrazione »

Eh sad da je pravde pa da bosance posalju na to kurcevo poluostrvo da, satro, nesto kobajagi nadgledaju... guzili bi im i majke i kcerke za kutiju drine mostarske, kao sto su oni u marsalci radili citav rat pizda im materina ukrainska
Blek Stena

#3078 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

E moji zapadnjaci ne mozete cackat dokle hocete. Izgubili ste svaku granicu i mjeru.
I zato bih volio bih da vas ruje otresu da ne znate dje vam je glava a dje guzica, bas kao i vase pretke.
Pa onda fino nazad u SB i UN da, bez cinizma i sa uvazavanjem, razgovarate sa ostalim zemljama i narodima svjeta da i oni kazu sta im je interes a sta nije.
Rusija :thumbup:
Murat Sabanovic

#3079 Re: Ukrajina

Post by Murat Sabanovic »

Challenger__ wrote:
Murat Sabanovic wrote:nazalost u pravu si ! dug je put iz guzice do glave... lijep pozdrav takodjer.
Vala, kad vidim šta većina piše, dođe mi da dignem ruke od foruma i da se samo ponekad pojavim, kao ti.
Živio mi paša moj.
vjeruj,ucinio bi sebi veliku uslugu ! ovaj forum je vec odavno postao sprdacina,bez obzira o kojoj se temi radilo .
It_is_a_Leclerc

#3080 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Kikibombona wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mrzim Ruse. Dapače. Njihova književnost je baš kvalitetna.

However, smatram da bi svijet bio bolje mjesto kad bi se njihov utjecaj smanjio. Smatram da bi moja zemlja bila kudikamo uspješnija i na boljem putu da Rusi nisu uradili ono što su radili za vrijeme rata i da njihov ambasador ne blokira svaku odluku vijeća PIC-a koja vodi ka jačanju moje države.
Njihova historija je, ako hoćete toliko daleko, prepuna nepravde prema vjerskoj zajednici kojoj pripadam - od otimanja zemlje do genocida za vrijeme Romanovih.

Uglavnom, nemam simpatija prema njima i svaki čin međunarodne zajednice koji će reducirati ruske interese me čini zadovoljnim.
Ti bas zapeo za BiH.

Minimiziras rusku snagu u srazu sa Ukrajinom, koja je na njihovoj granici, a maksimiziras njihovu snagu i uticaj u slucaju BiH. Ima li logike?

Naravno da nema.

Rusi mogu samo supljirati kada je BiH u pitanju. O sudbini ove drzave odlucuje Amerika i saveznici. Rusi apsolutno nemaju snagu da uticu na BiH i region. Vidjeli smo na primjeru Kosova. Apsolutno su nemocni u svakom pogledu, a i ne vide neki poseban interes da bi rizikovali.

Ruska granica je nesto drugo. Vidjeli smo u Gruziji, Ceceniji. Vidjet cemo i u Ukrajini, sasvim sigurno. Uncle Sam je autsajder na ruskoj granici.
Ja samo i isključivo gledam i tražim interes BiH u svemu. To je neka moja filozofija.
Ako će bilo kakav poraz Rusije donijeti dobro BiH (a hoće, to zna i osnovnoškolac), bring it on.

Rusi imaju itekako veliki utjecaj na situaciji u BiH. Njihov ambasador je član Vijeća za implementaciju mira, i to sa pravom veta. On bukvalno blokira sve što ionako zbunjeni visoki predstavnik pokuša uraditi da, npr., BiH krene prema NATO-u, da BiH riješi neka pitanja itd... Kosovo oni itekako svjesno drže u vakumu, kao mrkvu za magarca (magarac je u ovom slučaju Srbija). Ako Srbi krenu preblizu EU, pustt će.
Murat Sabanovic

#3081 Re: Ukrajina

Post by Murat Sabanovic »

Image

davno je napisano kako se rat vodi !
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3082 Re: Ukrajina

Post by Picajzla »

napolitanac100 wrote:srbi mrze sve muslimanske zemlje :-) ,irak,na primjer je uvijek bio prijatelj srbije,takodje i libija i sad u bg ima veliki br studenta iz libije,maroka i td,
Pa zato sto ne vole Amere. Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj 8-)
A inace srbi su jedan od najtolerantnijih naroda. Svima zele mir, narocito komsijama.
udar 99

#3083 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

zamislite da protestanti podrzani od strane Rusije ( ili Kine) uz posjete politicara i uz novcanu podrsku ispred Bijele Kuce osnuju zabarakadiran kamp, zaspu drzavne institucije molotovljevim koktelima i upadaju nasilno u njih
opremljeni i vatrenim oruzjem u uniformama pucaju na policiju
i traze rusenje Americke vlade i smijenu predsjednika ?
koga to podrzava Americka administracija u Ukrajini , Egiptu , Siriji i Venecueli takodjer ?
odlicna analiza ;

http://original.antiwar.com/chris_ernes ... and-syria/
Kikibombona

#3084 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote: Ja samo i isključivo gledam i tražim interes BiH u svemu. To je neka moja filozofija.
Ako će bilo kakav poraz Rusije donijeti dobro BiH (a hoće, to zna i osnovnoškolac), bring it on.

Rusi imaju itekako veliki utjecaj na situaciji u BiH. Njihov ambasador je član Vijeća za implementaciju mira, i to sa pravom veta. On bukvalno blokira sve što ionako zbunjeni visoki predstavnik pokuša uraditi da, npr., BiH krene prema NATO-u, da BiH riješi neka pitanja itd... Kosovo oni itekako svjesno drže u vakumu, kao mrkvu za magarca (magarac je u ovom slučaju Srbija). Ako Srbi krenu preblizu EU, pustt će.
Ma boli Amere ona stvar za Vijeca, UN i sve ostalo. Oni ako naume nesto uraditi, nista ih ne moze sprijeciti. Rusi su blokirali invazije i osudjivali destabilizacije mnogih drzava, ali Ameri za to nikada nisu marili. Da im je interes rasturiti RS, to bi i uradili, budi siguran u to. Rusi nemaju snagu da ih u tome zaustave. Mogli su i '95 rasturiti RS da su htjeli. Iz nekog razloga, upravo njima odgovara status quo u BiH.

Rusija je u BiH marginalan faktor. Mogu jedino kmecati. O svemu odlucje zapad, o svemu.
lajkujMe

#3085 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Za BIH je dobro da bude Svicarska u ovom slucaju i ne mijesa se u stvari drugih. Suti i pusti da prodje mimo nas, makar to znacilo WWIII, sve uciniti da ostanemo neutralni.
valensija

#3086 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Kijev traži pomoć od NATO i UN

IZVOR: TANJUG

Kijev -- Ukrajina je večeras zatražila od SAD i drugih ključnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da joj pomognu u očuvanju teritorijalnog integriteta.

Image

Takođe je zatražila i pomoć od NATO.

"Mi možemo da zaustavimo širenje te agresije", rekao je ambasador Ukrajine u UN Jurij Sergejev novinarima nakon što je govorio na sastanku SB UN iza zatvorenih vrata o krizi u Ukrajini, javio je Rojters.

On je rekao da je ruska vojna agresija narušila sporazum iz 1994. godine o očuvanju teritorijalnog integriteta Ukrajine i pozvao ostale četiri stalne članice SB UN da iskoriste svoj diplomatski uticaj i pomognu njegovoj zemlji.

"Ono što mi radimo jeste da se obraćamo drugim garantima (ukrajinskog suvereniteta) - SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Kini, da ispune svoje garancije", rekao je Sergejev.

Prema njegovim rečima, još postoji mogućnost da svetski lideri razgovaraju s ruskim predsednikom Putinom i spreče dalje pogoršanje situacije.

Sednica Saveta bezbednosti UN o Ukrajini održava se večeras iza "zatvorenih vrata".

Kako je rekao jedan zapadni diplomata, nekoliko predstavnika iz država članica SB UN tražilo je da zasedanje bude otvoreno za javnost i da se prenosi na Internetu, ali o tome nije postignut konsenzus, zbog čega se zaseda iza "zatvorenih vrata".

Ukrajina je danas zatražila i od NATO da razmotri sve moguće načine da joj pomogne u zaštiti svog teritorijalnog integriteta, rekao je ministar spoljnih poslova Ukrajine Sergej Deširitsja.

On je kazao da je razgovarao s predstavnicima SAD i Evropske unije i zatražio pomoć NATO nakon što je ukrajinski premijer ocenio da se radi o ruskoj agresiji, preneo je Rojters.

Deširitsja je rekao da je zatražio od NATO da "razmotri sve mogućnosti za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, ukrajinskog naroda i nuklearnih postrojenja na ukrajinskoj teritoriji".
Kikibombona

#3087 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote:Za BIH je dobro da bude Svicarska u ovom slucaju i ne mijesa se u stvari drugih. Suti i pusti da prodje mimo nas, makar to znacilo WWIII, sve uciniti da ostanemo neutralni.
Salis se jarane? :D

Kakvi mi jebote, nebitni smo kao Andora i Malta.

Ne bi niko zapazio sve i kada bi reagovali.
sinuhe

#3088 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Kijev traži pomoć od NATO i UN
A sto ne od Seste flote :mrgreen:
Last edited by sinuhe on 01/03/2014 23:51, edited 1 time in total.
Hodidid

#3089 Re: Ukrajina

Post by Hodidid »

Kad citam ovu diskusiju sjetim se svog druga iz djetinjstva Veljke koji mi je sa takvim entuzijazmom i odlucnoscu objasnjavao prije 25 Godina kako je kucnuo cas pobjede rusa nad amerima. I evo ja cekam vec 25 Godina.
McMoy

#3090 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

udar 99 wrote:zamislite da protestanti podrzani od strane Rusije ( ili Kine) uz posjete politicara i uz novcanu podrsku ispred Bijele Kuce osnuju zabarakadiran kamp, zaspu drzavne institucije molotovljevim koktelima i upadaju nasilno u njih
opremljeni i vatrenim oruzjem u uniformama pucaju na policiju
i traze rusenje Americke vlade i smijenu predsjednika ?
koga to podrzava Americka administracija u Ukrajini , Egiptu , Siriji i Venecueli takodjer ?
odlicna analiza ;

http://original.antiwar.com/chris_ernes ... and-syria/
:thumbup: :thumbup:
Po tuđoj guzici stotinu štapova.
Kikibombona

#3091 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

pasha078 wrote:

A ako Ameri izgube ovaj hladni rat u Ukrajini, mozebit iz razloga koje pises da RS postane zanimljiva kao nepozeljni ruski proxi?
A i satisfakcija u neku ruku....
Pa evo, postoji i ta varijanta.

Ako Ameri ispuse u Ukrajini, mogu kredibilitet vracati u Siriji, Srbiji i BiH. Mozda bi bilo dobro LeKlerk ako bi Rusija poklopila Ukrajinu. :D
madner

#3092 Re: Ukrajina

Post by madner »

Bez obzira sta se desi u Ukraini, trenirat ce se strogoca u BiH.

No RS till 2015. :D
daxon

#3093 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Često se u kontekstu ove krize spominje partija šaha, pošto sam i sam ljubitelj šaha, evo i moja analiza ove tzv. ukrajinske partije šaha, naravno šahovskim riječnikom:
Zapad je samouvjereno i hazarderski odigrao duboko pijunima, izvlačeći lovce i kraljicu, pokušavajući tako iznenada zadati neki brz i jeftini šah (mat) drugoj strani, vjerovatno očekujući neki njen previd.
Druga strana se nije zalijetala, već je na dobro poznate, lako predvidive i već viđene poteze zapada, odigrala smirenu odbranu, plitkom igrom pijuna i lovaca, stvarajući siguran prostor i dobre manevarske pozicije za topove i konje, koji sa rokadom kraljice u pozadini, drže sve ključne pozicije na tabli.
Sada i pijuni, sa podrškom dobro razvijenih jakih figura kojima su dobro zaštićeni, mogu nesmetano raditi dar mar drugoj strani, koja nije uspjela razviti igru i jake figure izvući na ključne pozicije. Zna se šta u šahu slijedi kada neko ne razvije igru i ne oslobodi sve figure, game over.
Blek Stena

#3094 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

madner wrote:Bez obzira sta se desi u Ukraini, trenirat ce se strogoca u BiH.

jel hidzretske? :D
It_is_a_Leclerc

#3095 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj sjednica vijeća sigurnosti UN-a iza zatvorenih vrata, a Aljazeera US prenosi live.

Uglavnom. Sutra poslijepodne, u Varšavi se održava sastanak generalnog sekreterijata NATO-a i Vijeća za nacionalnu sigurnost Ukrajine.
madner

#3096 Re: Ukrajina

Post by madner »

Blek Stena wrote:

Nije, ove.

Ocekivani rasplet situacije. Samo je pitanje hoce li biti milom ili silom.
sportman1

#3097 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

-jos kad uzmes u obzir da je pavijan stao na zulj moonu :D
razlog vise
rasuta_riza

#3098 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

Kikibombona wrote:
pasha078 wrote:

A ako Ameri izgube ovaj hladni rat u Ukrajini, mozebit iz razloga koje pises da RS postane zanimljiva kao nepozeljni ruski proxi?
A i satisfakcija u neku ruku....
Pa evo, postoji i ta varijanta.

Ako Ameri ispuse u Ukrajini, mogu kredibilitet vracati u Siriji, Srbiji i BiH. Mozda bi bilo dobro LeKlerk ako bi Rusija poklopila Ukrajinu. :D

Ako,kao što kažeš ispuše sa Ukrajinom, nema tog ruskog cara, boga peruna, i sličnoga koji će ih spriječiti da srede svoju satisfakciju preko leđa ovih zaradi naplate duga; Assad je mater svoju hebao, RS isto - zato da sam na mjestu RS - ovaca se ne BiH puno radovao najebaće samo tako :D , jedini koji mozga ima je onaj Vučić koji ima već scenario da zna kome je pušiona te se drži kursa, ali ostali navijaju za materešinu RU, a vidjećemo ko će ga posukat na kraju :bih:
rasuta_riza

#3099 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

Blek Stena wrote:

Biće vama i hidžretska i sve što ide iz to ako kauboji popizde. :izet:
Kikibombona

#3100 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj sjednica vijeća sigurnosti UN-a iza zatvorenih vrata, a Aljazeera US prenosi live.

Uglavnom. Sutra poslijepodne, u Varšavi se održava sastanak generalnog sekreterijata NATO-a i Vijeća za nacionalnu sigurnost Ukrajine.
Jarane, nije valjda da polazes nade u NATO. Ono ozbiljno? :? :-)

Ako se Rusi pozicioniraju u gradovima gdje imaju vecinsku podrsku naroda, mislis da ce ih NATO napasti? Nema ni promil sanse da to urade, ni promil.

Mogu jedino pokusati Ukajinci i dobiti po usima. Ne vjerujem da ce se i oni usuditi.

Najrealnija opcija je visoki stepen autonomije za Krim i 'Istocnu Ukrajinu'. Ne vjerujem da ce doci do disolucije, kao sto ne vjerujem da ce vlada u Kijevu imati kontrolu nad Krimom, Donjeckom i drugim istocnim gradovima, osim ako se nesto dramaticno ne promijeni.
Post Reply