Ti bas zapeo za BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mrzim Ruse. Dapače. Njihova književnost je baš kvalitetna.
However, smatram da bi svijet bio bolje mjesto kad bi se njihov utjecaj smanjio. Smatram da bi moja zemlja bila kudikamo uspješnija i na boljem putu da Rusi nisu uradili ono što su radili za vrijeme rata i da njihov ambasador ne blokira svaku odluku vijeća PIC-a koja vodi ka jačanju moje države.
Njihova historija je, ako hoćete toliko daleko, prepuna nepravde prema vjerskoj zajednici kojoj pripadam - od otimanja zemlje do genocida za vrijeme Romanovih.
Uglavnom, nemam simpatija prema njima i svaki čin međunarodne zajednice koji će reducirati ruske interese me čini zadovoljnim.
Minimiziras rusku snagu u srazu sa Ukrajinom, koja je na njihovoj granici, a maksimiziras njihovu snagu i uticaj u slucaju BiH. Ima li logike?
Naravno da nema.
Rusi mogu samo supljirati kada je BiH u pitanju. O sudbini ove drzave odlucuje Amerika i saveznici. Rusi apsolutno nemaju snagu da uticu na BiH i region. Vidjeli smo na primjeru Kosova. Apsolutno su nemocni u svakom pogledu, a i ne vide neki poseban interes da bi rizikovali.
Ruska granica je nesto drugo. Vidjeli smo u Gruziji, Ceceniji. Vidjet cemo i u Ukrajini, sasvim sigurno. Uncle Sam je autsajder na ruskoj granici.