Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Srpscanin

#3076 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

oakville wrote:
Srpscanin wrote:Cheska i Slovacka nekad bile zajedno skupa bile :)
I nekada su srbi hodili u velikom broju po hrvatskoj, a danas :D
I sta sad ocekujes,jel da napravim paralelu sa Muslimanima u Srpskoj
Srpscanin

#3077 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

emil_L wrote:
Da i šta sa tim?
Sada više nisu zajedno i šta sa tim? Iskoristile svoje međunarodno priznato pravo na razdruživanje, i opet šta sa tim?
Ne pratis fabulu ! Vidis sta kazu cike iz PIK/a http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yhFAvS5tKQ
Hafis

#3078 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

pravi_herceg_bosanac wrote:Ja, kao Hrvat, priznajem da je RH izvrsila agresiju na BiH
Evo ja kao Bošnjak to ne priznajem. Činjenica je da postoji prvostupanjska presuda o UZP, ali do termina ''agresije države na državu'' ima još puno posla za odraditi, s velikom mogućnošću i neuspjeha.
Nego, inače se ne bavim brojanjem krvnih zrnaca, ali mi ipak ne treba mnogo vremena da prepoznam o kojoj se ''boji'' u sugovornika radi, mada mi to ne znači ništa.
Nekada to uspjevam po njegovim izraženim političkim stavovima, afinitetima, ponekad i po mentalitetu alki veoma često i po rječniku kojim se služi u raspravi.

E što ovo govorim. Znaš, poprilično sam skeptičan kada je u pitanju to tvoje ''hrvatstvo'', i to ti je vjerojatno paravan za isticanje ''samokritike'' i općenito stari forumski trik navlačenja...u stvari nešto poput mog avatara, mada ja ne izigravam Bošnjaka i ne predstavljam se pogešno.

E sad da naučiš nešto od doca:
demokratski izabranog predstavnika Hrvata i prvog covijeka HDZa
Covijek prica o Varesu konkretno
Slušaj, kada pročitam oružije iili čovijek slobodno me pitaj koliko je sati - reći ću ti u sekundu točno, a neću čak ni pogledati na sat.
Ima tu još bisera, ali su mi ovi najsimpatičniji.
Uglavnom, ignore ti je od mene zbog lažnog predstavljanja i relativno skromnog obrazovanja koje nije srazmjerno opsežnosti rasprave koju bi htio voditi.
Bok Hrvatino :)
155_mm

#3079 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
pravi_herceg_bosanac wrote:Ja, kao Hrvat, priznajem da je RH izvrsila agresiju na BiH
Evo ja kao Bošnjak to ne priznajem. Činjenica je da postoji prvostupanjska presuda o UZP, ali do termina ''agresije države na državu'' ima još puno posla za odraditi, s velikom mogućnošću i neuspjeha.
Nego, inače se ne bavim brojanjem krvnih zrnaca, ali mi ipak ne treba mnogo vremena da prepoznam o kojoj se ''boji'' u sugovornika radi, mada mi to ne znači ništa.
Nekada to uspjevam po njegovim izraženim političkim stavovima, afinitetima, ponekad i po mentalitetu alki veoma često i po rječniku kojim se služi u raspravi.

E što ovo govorim. Znaš, poprilično sam skeptičan kada je u pitanju to tvoje ''hrvatstvo'', i to ti je vjerojatno paravan za isticanje ''samokritike'' i općenito stari forumski trik navlačenja...u stvari nešto poput mog avatara, mada ja ne izigravam Bošnjaka i ne predstavljam se pogešno.

E sad da naučiš nešto od doca:
demokratski izabranog predstavnika Hrvata i prvog covijeka HDZa
Covijek prica o Varesu konkretno
Slušaj, kada pročitam oružije iili čovijek slobodno me pitaj koliko je sati - reći ću ti u sekundu točno, a neću čak ni pogledati na sat.
Ima tu još bisera, ali su mi ovi najsimpatičniji.
Uglavnom, ignore ti je od mene zbog lažnog predstavljanja i relativno skromnog obrazovanja koje nije srazmjerno opsežnosti rasprave koju bi htio voditi.
Bok Hrvatino :)

pored toga sto si strucnjak za nestanak bosnjaka sad si i strucnjak za hrvatstvo. pa onda sigurno znas hoce li HDZ na iducim izborima traziti jos vise ministarskih mjesta u vladi entiteta nego sto ih je trazila na proslim izborima. cemu skromnost ipak su HDZ-ovi certificirani prestavnici bosanskih hrvata, potvrdila klintonovca.
emil_L

#3080 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Represija wrote:
emil_L wrote:
Represija wrote:Јel sud naprednih civilizacija igde zabeležio kad je počela agresija na BiH?
Mislim, treba bi, jer je agresija ekplicitan čin...pa budući naraštaji treba da znaju tačno kad je počela agresija na BiH, kao što tačno znaju kad je na primer Nemačka napala Poljsku...
Naravno..
da su od 18. novembra 1991. do aprila 1994. učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
Eto vidiš....
Šta se desilo 18 novembra? Kako ulazak JNA u Vukovar može predstavljati čin agresije na BiH?
Uopšte se ne radi o ulasku JNA u Vukovar ? Odakle ti takva besmislica?

Za više informacija kreni sa ovim linkom pa gdje završiš.
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
emil_L

#3081 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Srpscanin wrote:
emil_L wrote:
Da i šta sa tim?
Sada više nisu zajedno i šta sa tim? Iskoristile svoje međunarodno priznato pravo na razdruživanje, i opet šta sa tim?
Ne pratis fabulu ! Vidis sta kazu cike iz PIK/a http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yhFAvS5tKQ
Pratim itekako. Zato ti i govorim da ne postoji nikakva paralela između Češke-Slovačke i Bosne i Hercegovine.
emil_L

#3082 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Srpscanin wrote:
oakville wrote:
Ma ne, ja konkretno očekujem da prestanše promovisati rezultate genocida, ratnog zločina i etničkog čišćenja i kreneš se ponašati u skladu sa normama naprednih civilizacija.
mezzo95

#3083 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

Srpscanin wrote:
oakville wrote:
Haj za pocetak nauci maternji jezik. Pripadnik neke vjere se pise malim slovom. Na primjer budist, pravoslavac, musliman.
emil_L

#3084 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote: Evo ja kao Bošnjak
Toooo roćko..pa onda reci da maĐorizacija ne daje rezultate.. :mrgreen:

Ako ti treba "sunet štela" samo javi...mogu te ubacit preko reda. :thumbup:
exliberal-ex

#3085 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

Jel se to meni cini ali imam osjecaj da su hrvati pretekli srbe po tome ko je neprijatelj br.1 :D :D
Srpscanin

#3086 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

emil_L wrote: Ma ne, ja konkretno očekujem da prestanše promovisati rezultate genocida, ratnog zločina i etničkog čišćenja i kreneš se ponašati u skladu sa normama naprednih civilizacija.
Popravicemo se :D
madner

#3087 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Drago mi je da kovanica usvojena, civilizacijske vrijednosti su svakako najbitnija stavka. :D
radostan dan

#3088 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

exliberal-ex wrote:Jel se to meni cini ali imam osjecaj da su hrvati pretekli srbe po tome ko je neprijatelj br.1 :D :D
do oktobra 2014.
Paranoid

#3089 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

emil_L wrote:

Image

Dovoljno je i otresti prašinu sa gl0ve i ... ko nov!
exliberal-ex

#3090 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

radostan dan wrote:
exliberal-ex wrote:Jel se to meni cini ali imam osjecaj da su hrvati pretekli srbe po tome ko je neprijatelj br.1 :D :D
do oktobra 2014.
sejdo kvikli....al nekontam :)
sto do oktobra?
Hafis

#3091 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

emil_L wrote:

Ne hvala, ponuđen k'o počašćen :) Kad nismo poslije pada Jajca i onolike muke, neću valjda sada.
To bi bilo isto kao kad bih u ožujku 1945. iz partizana prešao u domobrane.
Hafis

#3092 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

exliberal-ex wrote:
radostan dan wrote:
do oktobra 2014.
sejdo kvikli....al nekontam :)
sto do oktobra?
Pa izbori su tada.
Normalno, pod uvjetom da se usvoji izborni zakon i riješi hrvats...pardon Sejfdić-fFinci pitanje.
pravi_herceg_bosanac

#3093 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by pravi_herceg_bosanac »

Koliko je pogubna i prazna politika hercegovackog HDZa bila pokazuju rezultati popisa.

Iako jos neznamo tacno koliko koga ima u odredjenom gradu, zna se ukupan broj stanovnika.

Tako dobijamo za STOLNI GRAD MOSTAR 65.000 ljudi sve ukupno. Znaci i kada se ubroje i oni koji su vani ali popisani.

Dakle bit ce da STOLNI GRAD imao 25.000 hrvata i to jos da se herceg bosanci poljube u dupe i odpjevaju gangu.

Dakle na braniku Herceg Bosne stoji Stolni grad. U njemu zivi 25.000 Hrvata. JADNO

Sa druge strane Sarajevo ima 360.000 bez Ilidze. Ilidza sama ima vise stanovnika nego sto STOLNI GRAD ima Hrvata. A Ilidza je samo pregradje Sarajeva.

Budjenje ce biti bolno.
sportman1

#3094 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sportman1 »

sarajevo bez ilidze nema 300.000,malo si se presao.sa ilidzom je oko 360.000
pravi_herceg_bosanac

#3095 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

sportman1 wrote:sarajevo bez ilidze nema 300.000,malo si se presao.sa ilidzom je oko 360.000
Okej ali onda Vogosca nije ubrojana a ni Hadzici vjerovatno. O Ilijasu da i nepricam. Sve u svemu predgradje sarajeva imaju vise stanovnika nego STOLNI GRAD hrvata.
sportman1

#3096 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sportman1 »

pravi_herceg_bosanac wrote:
sportman1 wrote:sarajevo bez ilidze nema 300.000,malo si se presao.sa ilidzom je oko 360.000
Okej ali onda Vogosca nije ubrojana a ni Hadzici vjerovatno. O Ilijasu da i nepricam. Sve u svemu predgradje sarajeva imaju vise stanovnika nego STOLNI GRAD hrvata.

tacno,ali kakve veze ima to sa mostarom??
pravi_herceg_bosanac

#3097 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Www.fzs.ba

Sarajevo sa Ilidzom, Vogoscom, Hadzicima ima 440.000

Cijela Herceg Bosna od Neuma i Capljine do Mostara, Citluka ima 240.000. Bog te mazao.

Hahaha. Eto herceg Bosne.
pravi_herceg_bosanac

#3098 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

sportman1 wrote:
pravi_herceg_bosanac wrote:

tacno,ali kakve veze ima to sa mostarom??
Jesili vidio koliko ima Mostar ukupno stanovnika?

Znaci sa dijadporom, bosnjacima, srbima?
VjecitiStudent

#3099 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by VjecitiStudent »

Prva godina rata: Armija BiH pobjeđuje na svim frontovima, RS pred padom. Strani mediji bilježe i dolazak nekoliko stotina dobrovoljaca, pretežno iz arapskih zemalja.

Druga godina: Nakon što su strani borci proglasili Islamsku državu Bosnu i Hercegovinu, optuženi su za teška kršenja ljudskih prava na teritoriji koju kontrolišu. Opisani su slučajevi mučenja, javnih pogubljenja i držanje stotina umjerenih muslimana - Bošnjaka. Armija BiH je morala zaustaviti svoju uspješnu ofanzivu, da bi otklonila rastuću prijetnju od islamista.

Treća godina: Žestoke borbe između Armije BiH i boraca Islamske države Bosne i Hercegovine ulaze već u drugu godinu. U međuvremenu, vojska RS nakon pretrpljenih teških gubitaka i na rubu potpunog poraza nakon prve godine rata, uspijeva da povrati sve teritorije.
...........................................................................................

Svaka sličnost sa događajima u Siriji zadnjih dana je namjerna.
Last edited by VjecitiStudent on 06/01/2014 18:57, edited 1 time in total.
madner

#3100 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Naseljeno mjesto Mostar ima samo 65 000 ljudi?
Locked