Ma to su oni sinonimi - zapadna/istočna varijanta... Mislim da bi u hrvatskom bili čimbenicisherbett wrote:Pa zato su mene cunioci podsjetili na atome...znaci, bila sam u pravuEuridika wrote:Matematika ti nije baš najjača strana...?Herb wrote:Ma jok atom, atom je najsitnija cestica nekog elementa koja ima sve osobine tog elementa. Sastoji se od protona +, neutrona i elektrona-.Elektroni kruze oko jezgre..... sad sam ti vec dosadan![]()
A svesti na cinioce znaci svesti polinome na nama razumljiv prirodan broj.... vjerovatnoPolinom je funkcija, nije svediv na broj. A mislio si valjda na rastavljanje brojeva na proste faktore (činioce)...
![]()
Btw, nemaju svi atomi neutrone... sjeti se hidrogena.![]()
Doduse, ne znam bas ni svaku rijec u bosanskom..."cinioci" ja mislim ne postoje u hrvatskom...bar dok sam ha isla u skolu
sta vas najviise odbija (za dame)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euridika
- Globalna šefica
#3076 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
- pukepuke
#3077 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ne mislim da nisi fina, nego pametna brate, to muškarce plaši... Rijetki su oni kojima je to privlačnoEuridika wrote:Štoo? Pa ja sam fina...pukepuke wrote:Euridika, plašiš me. Zamisli samo kako su se sad muškarci prepali![]()
Ne sekiraj se za muške, ima ih par i na forumu koji dobro kontaju šta sam napisala i ne smeta im...
- Euridika
- Globalna šefica
#3078 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ma znam, skontala sam te, nego sam htjela da napravim protutežu time što sam fina... valjda će mi oprostiti pamet...pukepuke wrote:Ne mislim da nisi fina, nego pametna brate, to muškarce plaši... Rijetki su oni kojima je to privlačnoEuridika wrote:Štoo? Pa ja sam fina...pukepuke wrote:Euridika, plašiš me. Zamisli samo kako su se sad muškarci prepali![]()
Ne sekiraj se za muške, ima ih par i na forumu koji dobro kontaju šta sam napisala i ne smeta im...
- Euridika
- Globalna šefica
#3079 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
...ću da odlijepim onda...sherbett wrote:Eh, pamet se tesko prasta
- edo_79
#3080 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
će ponesem gumelezuEuridika wrote:...ću da odlijepim onda...sherbett wrote:Eh, pamet se tesko prasta

Last edited by edo_79 on 05/10/2015 11:30, edited 1 time in total.
- Euridika
- Globalna šefica
#3081 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
edo_79 wrote:će ponesem gumelezuEuridika wrote:...ću da odlijepim onda...sherbett wrote:Eh, pamet se tesko prasta![]()
-
ing-ecc
#3082 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Kao da se i polinom, iako je funkccija, ne može razložiti na više funkcija?? X*2-x-2=(x-2)*(x+1)Euridika wrote:Matematika ti nije baš najjača strana...?Herb wrote:Ma jok atom, atom je najsitnija cestica nekog elementa koja ima sve osobine tog elementa. Sastoji se od protona +, neutrona i elektrona-.Elektroni kruze oko jezgre..... sad sam ti vec dosadan![]()
A svesti na cinioce znaci svesti polinome na nama razumljiv prirodan broj.... vjerovatnoPolinom je funkcija, nije svediv na broj. A mislio si valjda na rastavljanje brojeva na proste faktore (činioce)...
![]()
Btw, nemaju svi atomi neutrone... sjeti se hidrogena.
A rastavljenje broje na proste faktore je jasno osim u slučaju ako je predmetni broj prost? 11,13,17,...51,59,....
I poistovljeno u našem slučaju: Šta ako je Sherba prosta? Onda Herbo nema posla jer ne m'rreeeeee.
- Euridika
- Globalna šefica
#3083 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Dragi kolega, naravno da se polinom može rastaviti, čak je i poželjno za neke namjene...ing-ecc wrote:Kao da se i polinom, iako je funkccija, ne može razložiti na više funkcija?? X*2-x-2=(x-2)*(x+1)Euridika wrote:Matematika ti nije baš najjača strana...?Herb wrote:Ma jok atom, atom je najsitnija cestica nekog elementa koja ima sve osobine tog elementa. Sastoji se od protona +, neutrona i elektrona-.Elektroni kruze oko jezgre..... sad sam ti vec dosadan![]()
![]()
Btw, nemaju svi atomi neutrone... sjeti se hidrogena.
A rastavljenje broje na proste faktore je jasno osim u slučaju ako je predmetni broj prost? 11,13,17,...51,59,....
I poistovljeno u našem slučaju: Šta ako je Sherba prosta? Onda Herbo nema posla jer ne m'rreeeeee.![]()
Ako je predmetni broj prost, on je već i rastavljen... ha, ja... ostavila ga žena...
Naša Sherba sasvim sigurno nije prosta, za Herbu još utvrđujemo činjenično stanje...
-
ing-ecc
#3084 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Znači:Euridika wrote:...
Ako je predmetni broj prost, on je već i rastavljen... ha, ja... ostavila ga žena...![]()
![]()
Naša Sherba sasvim sigurno nije prosta, za Herbu još utvrđujemo činjenično stanje...
1. Sherba ide ipak na rastavljanje
2. upitno je ko će Sherbu rastavljati
- Euridika
- Globalna šefica
#3085 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
ing-ecc wrote:Znači:Euridika wrote:...
Ako je predmetni broj prost, on je već i rastavljen... ha, ja... ostavila ga žena...![]()
![]()
1. Sherba ide ipak na rastavljanje![]()
2. upitno je ko će Sherbu rastavljati(...jer se Herbino stanje tek utvrđuje
)
Ne bih smjela da ustvrdim... ipak bi Sherba trebala dati posljednji sud...
- Euridika
- Globalna šefica
#3086 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Jooj, Sherbo, mene malo j*** ova profesionalna deformacija... ja čim sam pročitala indukcija, meni u glavi napon (indukovani)... znaš ono, površinski...sherbett wrote:Nije se rodio koji bi mene rastavio, ili sastavio...svejedno dal indukcija il dedukcija...ing-ecc wrote:Znači:Euridika wrote:...
![]()
1. Sherba ide ipak na rastavljanje![]()
2. upitno je ko će Sherbu rastavljati(...jer se Herbino stanje tek utvrđuje
)
- edo_79
#3087 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Euridika wrote:Štoo? Pa ja sam fina...pukepuke wrote:Euridika, plašiš me. Zamisli samo kako su se sad muškarci prepali![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#3088 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Šta se smiješ?edo_79 wrote:Euridika wrote:Štoo? Pa ja sam fina...pukepuke wrote:Euridika, plašiš me. Zamisli samo kako su se sad muškarci prepali![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeste i vi muški ...cccc...
Ili možda ne vjeruješ da sam fina?
- edo_79
#3089 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ma ja to samo na ovaj dio ''dobro kontaju''Euridika wrote:Šta se smiješ?Eno ing_ecc me je skontao, nije se bunio...
![]()
A zašto nebih vjerovao da si fina .... Tko sam ja da sumnjam u tvoje izjave
- klixoris
#3090 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Zna li ti muz da se indukujes po forumima ?Euridika wrote: Šta se smiješ?Eno ing_ecc me je skontao, nije se bunio...
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#3091 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Edo, Edo... ako ne kontaš, slobodno pitaj... mož' i da se objasni, demonstrira...edo_79 wrote:Ma ja to samo na ovaj dio ''dobro kontaju''Euridika wrote:Šta se smiješ?Eno ing_ecc me je skontao, nije se bunio...
![]()
A zašto nebih vjerovao da si fina .... Tko sam ja da sumnjam u tvoje izjave
- Euridika
- Globalna šefica
#3092 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ja se indukujem po forumima...klixoris wrote:Zna li ti muz da se indukujes po forumima ?Euridika wrote: Šta se smiješ?Eno ing_ecc me je skontao, nije se bunio...
![]()
- klixoris
#3093 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Al' se ne bi protivila da se neko ponudi da previkluje stator ?Euridika wrote:Ja se indukujem po forumima...klixoris wrote:Zna li ti muz da se indukujes po forumima ?Euridika wrote: Šta se smiješ?Eno ing_ecc me je skontao, nije se bunio...
![]()
Ili možda ne vjeruješ da sam fina??
- edo_79
#3094 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Objašnjenje i nekako al nemoj bogati nikakvih demonstracijaEuridika wrote: Edo, Edo... ako ne kontaš, slobodno pitaj... mož' i da se objasni, demonstrira...
- edo_79
#3095 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Filozof na struju ..... ooooj majkoooosherbett wrote:Eh moja ti Sta ti je gestalt! Ti o struji, matematici i fizici ja o logici, filozofiji i metafizici empirijiEuridika wrote: Jooj, Sherbo, mene malo j*** ova profesionalna deformacija... ja čim sam pročitala indukcija, meni u glavi napon (indukovani)... znaš ono, površinski...![]()
Citaj Kuhna malooooo
- Euridika
- Globalna šefica
#3096 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ako još uvijek govorimo o elektromotorima, onda da, pomoć nikad nije naodmet.klixoris wrote:Al' se ne bi protivila da se neko ponudi da previkluje stator ?Euridika wrote:Ja se indukujem po forumima...?
- Euridika
- Globalna šefica
#3097 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ostalo iz studentskih dana...edo_79 wrote:Objašnjenje i nekako al nemoj bogati nikakvih demonstracijaEuridika wrote: Edo, Edo... ako ne kontaš, slobodno pitaj... mož' i da se objasni, demonstrira...
- Euridika
- Globalna šefica
#3098 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Eee moja ti, mi opletosmo po prvom što nam je pameti... poslu...sherbett wrote:Eh moja ti Sta ti je gestalt! Ti o struji, matematici i fizici ja o logici, filozofiji i metafizici empirijiEuridika wrote: Jooj, Sherbo, mene malo j*** ova profesionalna deformacija... ja čim sam pročitala indukcija, meni u glavi napon (indukovani)... znaš ono, površinski...![]()
Citaj Kuhna malooooo
Nekima ovdje sex ne izlazi iz glave, bez obzira na doba dana...
- edo_79
#3099 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ma jok ... samo budi nježna ... odvikao sam se od tih demonstracijaEuridika wrote:Ostalo iz studentskih dana...edo_79 wrote:Objašnjenje i nekako al nemoj bogati nikakvih demonstracijaEuridika wrote: Edo, Edo... ako ne kontaš, slobodno pitaj... mož' i da se objasni, demonstrira...... predavanja, teorijske vježbe, laboratorijske vježbe, demonstratorske vježbe... Nemoj zamjeriti...
- Herb
#3100 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ma ko se prepaoEuridika wrote:Štoo? Pa ja sam fina...pukepuke wrote:Euridika, plašiš me. Zamisli samo kako su se sad muškarci prepali![]()