Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pauza

#3076 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

C4 2011 1.6hdi

Imam 2 problema sa retrovizorima.

Prvi problem se manifestuje tako što kada daljinski otključam auto, retrovizor sa vozačeve strane se ne otvara. Kada priđem autu na 2m i zaključam pa otključam onda se otvore oba retrovizora.

Drugi problem je da mi je prestalo da radi elektronsko pomijeranje retrovizora iznutra, onaj džojstik džaba pritiskam ogledala se ne pomjeraju. A sve je radilo odlično. Je li do zime ove, pa neki motori zaledili? Inače radi grijač u retrovizoru i radi preklapanje retrovizora kad se pritisne iznutra.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3077 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Pauza wrote:C4 2011 1.6hdi

Prvi problem se manifestuje tako što kada daljinski otključam auto, retrovizor sa vozačeve strane se ne otvara. Kada priđem autu na 2m i zaključam pa otključam onda se otvore oba retrovizora.

Drugi problem je da mi je prestalo da radi elektronsko pomijeranje retrovizora iznutra, onaj džojstik džaba pritiskam ogledala se ne pomjeraju. A sve je radilo odlično. Je li do zime ove, pa neki motori zaledili? Inače radi grijač u retrovizoru i radi preklapanje retrovizora kad se pritisne iznutra.
Neki strujni problem, trk kod elektricara, mislim da nije nesto strasno u pitanju.
Pauza

#3078 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

konektovan wrote:
Pauza wrote:C4 2011 1.6hdi

Neki strujni problem, trk kod elektricara, mislim da nije nesto strasno u pitanju.
Molim te, daj mi preporuku kod kojeg? moze i u pp
konektovan

#3079 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Senči kod dvorane Ramiz Salčin, Alipasino i Buco u sokolović koloniji, blizu pekare panera.
sgunited

#3080 Re: Citroen All About

Post by sgunited »

Jutros krenem na posao, ne mogu uopste da otkljucam auto. Probam i manuelno nece, otisao po drugi kljuc kontam nesto je do baterije opet nece. Nisam imao ranije nikakvih problema, jedino sto znam da mi je akumulator los i vrijeme mu je za zamjene ali je li moguce da je do toga uopste. Najvise me buni sto ne mogu ni manuelno da ga otkljucam. Je li neko imao slican problem. U pitanju je C4 2013, 16hdi.
ado-šampion

#3081 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

Ako ti je akumulator toliko los moguce da centralna brava uopste ne radi, desilo se na 308, noc ranije se vozio normalno, ujutro u garazu da otkljuca ne moze meda. Ali bi morao manuelno kljucem moci otkljucati vozacka i suvozacka vrata.
sgunited

#3082 Re: Citroen All About

Post by sgunited »

To me najvise buni, sto ne mogu da udjem uopste. Ali eto ostao je na suncu danas ako nista pa valjda uspijem poslije posla.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3083 Re: Citroen All About

Post by Tomahawk11 »

Možda je samo zaledila brava.
condy

#3084 Re: Citroen All About

Post by condy »

Nešto mi je rano da ledi. Jeli bio jutros minus :-D

Možda da pokuša sa onim wd sprejom. Može i on pomoći
sgunited

#3085 Re: Citroen All About

Post by sgunited »

ma nema sanse da je zaledila. mislim da nije ni bilo minusa, jutros auto na suncu ali opet nece.
Dzontra_Volta

#3086 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

Ne znam kako ne može ručno, ako je pravi ključ!? Jest da te brave zapeknu jer se ručno nikad ne otvaraju, ali bi svejedno moglo ako se malo zapne.
Ako ne uspiješ, imaš dvije varijante:
1. otvoriš pajserom
2. da zoveš bihamk, hudini ili sl. da ti otvore.
Optimist

#3087 Re: Citroen All About

Post by Optimist »

Ni u kom slucaju ne bi smjelo da ne mozes da otvoris bravu mehanicki, tj sa kljucem.

Kolega s posla jedno jutro isto tako nije mogao upaliti svoj 308. Kaze kad dam kontakt podigne displej od navigacije, popale se sve lampice ali nece da vergla. I na kraju bilo do akumulatora.
ado-šampion

#3088 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

Vjerovatno je brava zapekla posto se nikad nije koristila, probaj malo WD40 uspricat.

Ako otkljucas auto i ne mogne verglati nemoj otkljucavati na daljinski jer moguce ako uspijes da neces posle moci zakljucati, pa ce ti neko morati cuvati auto dok odes po akumulator. :D
konektovan

#3089 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Meni se desilo da ne mogu manuelno otvoriti, i to prosle godine. Baterija u daljincu otkazala jedan dan, mada sam ja kriv, osjetilo se da sve slabije o/z i da udjem u auto nemere. Pokusam rucno, zapeklo sve, hebiga, za sedam godina mozda dva tri puta tako o/z. Odem do sahatdzije, zamjenim bateriju u daljincu i otključam, i odmah trk do majstora, servis i izrada kljuceva Sella na Alipasinu, kod pijace. Momak profesionalac, za minutu ga otvorio rucno, skinuo bravu, ocistio, podmazao i vratio na mjesto, i rekao da s vremena na vrijeme koristim rucno o/z. Nekad se ne moze spasiti brava, ja imao srece. :mrgreen: 30 KerMaša i Allahimanet. :thumbup:
adodbr

#3090 Re: Citroen All About

Post by adodbr »

Kako da namjesitm na c4 da mi pokazuje kolika je potrosnja kad zavrsim voznju ?
konektovan

#3091 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

adodbr wrote:Kako da namjesitm na c4 da mi pokazuje kolika je potrosnja kad zavrsim voznju ?
Pa imas bodrd druze, resetujes ga kad krenes i kad zavrsis voznju, provjeri cifru koju pokazuje board.
condy

#3092 Re: Citroen All About

Post by condy »

I auto pogodi ponedjeljak kao i čovjeka :D
xamp

#3093 Re: Citroen All About

Post by xamp »

Da nisi fulio auto? :D
condy

#3094 Re: Citroen All About

Post by condy »

:lol: :thumbup:
adodbr

#3095 Re: Citroen All About

Post by adodbr »

Ja vidim da mi izbacuje samo trenutno kad vozim kolika je potrosnja ono mjenja stalno al me interesuje dal moze da mi napise poslije kad stane auto ?
konektovan

#3096 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

adodbr wrote:Ja vidim da mi izbacuje samo trenutno kad vozim kolika je potrosnja ono mjenja stalno al me interesuje dal moze da mi napise poslije kad stane auto ?
Na citroenu imas trenutnu i prosjecnu, na prosjecnoj mozes vidjeti priblizno stanje. Reset prije voznje i kad zavrsis recimo 100 km voznje, pogledas na prosjek, i sve ce ti biti jasno, ili na pumpu, metodom od cepa do cepag :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3097 Re: Citroen All About

Post by Tomahawk11 »

sgunited wrote:ma nema sanse da je zaledila. mislim da nije ni bilo minusa, jutros auto na suncu ali opet nece.
Jutros bilo -1. Kod mene je zaledila. Valjda je bilo vlage i onda zaledi unutra.
xamp

#3098 Re: Citroen All About

Post by xamp »

konektovan wrote:
adodbr wrote:Ja vidim da mi izbacuje samo trenutno kad vozim kolika je potrosnja ono mjenja stalno al me interesuje dal moze da mi napise poslije kad stane auto ?
Na citroenu imas trenutnu i prosjecnu, na prosjecnoj mozes vidjeti priblizno stanje. Reset prije voznje i kad zavrsis recimo 100 km voznje, pogledas na prosjek, i sve ce ti biti jasno, ili na pumpu, metodom od cepa do cepag :mrgreen:
Ma najbolja metoda je 'od cepa do cepa'
Tomahawk11
Globalni moderator

#3099 Re: Citroen All About

Post by Tomahawk11 »

Dzontra_Volta wrote:Ne znam kako ne može ručno, ako je pravi ključ!? Jest da te brave zapeknu jer se ručno nikad ne otvaraju, ali bi svejedno moglo ako se malo zapne.
Ako ne uspiješ, imaš dvije varijante:
1. otvoriš pajserom
2. da zoveš bihamk, hudini ili sl. da ti otvore.
Uh, kakvim pajserom :-)
Bolje je prozor razbiti, nego bravu sjebati.
Treba zvati ove koji su stručni, ako već ne možeš otvoriti. BIHAMK su cirkus, oni traže 101,00 KM, a ne garantuju da će otvoriti :mrgreen:
konektovan

#3100 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Tomahawk11 wrote:
sgunited wrote:ma nema sanse da je zaledila. mislim da nije ni bilo minusa, jutros auto na suncu ali opet nece.
Jutros bilo -1. Kod mene je zaledila. Valjda je bilo vlage i onda zaledi unutra.
Zato kupi onaj de icer ili malo wd-a preventivno naprskaj.
Post Reply