https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /170426058
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Logovan
-
kakaljin
#3077 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa dobili su izlaz na kruzni koji je nelogican i opet se bune, ovo postoja smijesno da nije zalosno ko sve kroji urbaniziranje grada i poboljsavanje gradske ceste.Logovan wrote:Opet blokada raskrsnice kod pekare AS.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /170426058
ova recenica vrijedja inteligenciju: Stanovnici ovog naselja kažu da je ova raskrsnica žila kucavica u njihovom životu, te da bi kružni tok izazvao veliki problem jer bi građani bili osuđeni da kruže više od dva kilometra do svojih kuća.
Pa isti ce imati ulaz i izlaz koji vec imaju.
- Qler
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3079 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jebemte drzavo kad 20 brCkih papaka moze promijeniti projekat saobracajnice koja je od znacaja za grad...
nek kruze 4 km koga boli q,kruzim i ja cijeli zivot,i guslam za papcima 30km/h gdje je ogranicenje 60 km/h, pa ne izlazim na raskrsnice da protestujem...valjda je svrha te longitudinale i kruznog toka da se ne stvara guzva u sarajevu,a ne pristup 500 kuca od kojih 2% ima gradjevinsku...
nek kruze 4 km koga boli q,kruzim i ja cijeli zivot,i guslam za papcima 30km/h gdje je ogranicenje 60 km/h, pa ne izlazim na raskrsnice da protestujem...valjda je svrha te longitudinale i kruznog toka da se ne stvara guzva u sarajevu,a ne pristup 500 kuca od kojih 2% ima gradjevinsku...
- problemnatravunu
#3080 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Definitivno
A j_ebem ti drzavu gdje svako zbog nekog nezadovoljstva radi blokade prometnica, granicnih prelaza itd kako hoce!
To sve govori da smo praznoglavi, pa idi blokiraj općinu, j_ebe se nacelniku općine sto ti stojis na tom kruznom toku, znas koliko će trebati da to dodje do njega, nego idite direktno u glavu
A j_ebem ti drzavu gdje svako zbog nekog nezadovoljstva radi blokade prometnica, granicnih prelaza itd kako hoce!
To sve govori da smo praznoglavi, pa idi blokiraj općinu, j_ebe se nacelniku općine sto ti stojis na tom kruznom toku, znas koliko će trebati da to dodje do njega, nego idite direktno u glavu
- Haris.ba
#3081 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
-
kakaljin
#3082 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Opstine da, ali raskrsnice NEHaris.ba wrote:Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
- Haris.ba
#3083 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije općina ni investitor, ni projektant. A dok nafataš naše nadležnosti, oznojiš se. Jer, kad treba nešta - niko nije nadležan.kakaljin wrote:Opstine da, ali raskrsnice NEHaris.ba wrote:Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
Naravno da je ovo kršenje zakona. I nije pitanje treba li ili ne rastjerati sa ceste blokadu. Ali, ako država nije sposobna rastjerati one koji blokiraju rasksnice - onda nek ih i blokiraju.
-
kakaljin
#3084 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Hajde da kazemo da su u pravu, ali po prikazanom i dosada napisanom nisu, blokiranje nekoga ko im nizasta nije kriv stvara revolt kod tog i pravi se kontraefekat jer ces slabo imati podrsku za tu zamisao.Haris.ba wrote:Nije općina ni investitor, ni projektant. A dok nafataš naše nadležnosti, oznojiš se. Jer, kad treba nešta - niko nije nadležan.kakaljin wrote:Opstine da, ali raskrsnice NEHaris.ba wrote:Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
Naravno da je ovo kršenje zakona. I nije pitanje treba li ili ne rastjerati sa ceste blokadu. Ali, ako država nije sposobna rastjerati one koji blokiraju rasksnice - onda nek ih i blokiraju.
Zato se treba obracati onima koji su odgovorni, a ne obicni gradjani.
A u ostalom ako je drzava nesposobna nesto da uradi zasto gradjani trebaju to koristiti i praviti dodatni haos umjesto da poprave to stanje.
- Haris.ba
#3085 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zato što je to jedini način da se nešta postigne u ovoj državi. Vidjeli ljudi. Dođu štrajkovati ispred Vlade FBiH radnici, i sve dok ne blokiraju saobraćajnicu - nema pregovora.
Šta njih briga što se u ostatku naroda stvara revolt? Kad jedini glas u svemu tome imaju blokatori i investitor.
Ne znamo pozadinu priče. Nemamo ni sve informacije. I ja mislim da su pretjerali. I da niko ne treba blokirati saobraćajnicu.
Ali nije pitanje smiju li blokirati saobraćajnicu. Naravno da ne smiju. Stvar je kad blokiraju da odmah dođe policija i svima džematile pukne kaznu od 500 KM, i naredi im da se maknu. Ali, čim vlast neće da talasa, i dopušta blokadu - znači da je to pravi način za "pregovore".
Što se mene tiče, naravno da ne treba da imaju direktni priključak na kružni. Ali, ako traže, i nije im se mrsko organizovati - naravno da će im vlast popustiti. Da smo sposobni ovako reagovati za sve što nas žulja - bilo bi drugačije.
Šta njih briga što se u ostatku naroda stvara revolt? Kad jedini glas u svemu tome imaju blokatori i investitor.
Ne znamo pozadinu priče. Nemamo ni sve informacije. I ja mislim da su pretjerali. I da niko ne treba blokirati saobraćajnicu.
Ali nije pitanje smiju li blokirati saobraćajnicu. Naravno da ne smiju. Stvar je kad blokiraju da odmah dođe policija i svima džematile pukne kaznu od 500 KM, i naredi im da se maknu. Ali, čim vlast neće da talasa, i dopušta blokadu - znači da je to pravi način za "pregovore".
Što se mene tiče, naravno da ne treba da imaju direktni priključak na kružni. Ali, ako traže, i nije im se mrsko organizovati - naravno da će im vlast popustiti. Da smo sposobni ovako reagovati za sve što nas žulja - bilo bi drugačije.
-
kakaljin
#3086 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Najzalosnije sto se ne zna reagovati na puno bitnije stvariHaris.ba wrote:Zato što je to jedini način da se nešta postigne u ovoj državi. Vidjeli ljudi. Dođu štrajkovati ispred Vlade FBiH radnici, i sve dok ne blokiraju saobraćajnicu - nema pregovora.
- Prpa.ba
#3087 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Upravo tako. Dok je "kontraefekat" na blokadu ceste poneka psovka nervoznog vozaca, seljani sa Hrasnog brda ce provoditi svoje nasilje nad pravnom drzavom i interesima gradske zajednice.Haris.ba wrote:Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Dope_Man
#3089 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mozda su morali tako da ublaze nagib, jer se cesta dize iznad sina, a onda spusta na raskrsnicu.. mada mi ne izgleda kao neki silan nagib, ali mi je jedino sto mi pada na pamet kao moguce objasnjenje.
- Haris.ba
#3090 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
I još služi za usporavanje saobraćaja. Kako je krenulo, moraće ovako i na devetoj transferzali.Dope_Man wrote:Mozda su morali tako da ublaze nagib, jer se cesta dize iznad sina, a onda spusta na raskrsnicu.. mada mi ne izgleda kao neki silan nagib, ali mi je jedino sto mi pada na pamet kao moguce objasnjenje.
- Logovan
#3091 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa moguće je da ima neko drugo objašnjenje. Nelogično mi je da neko skrši bruku para bezveze i potroši puno vremena, a ništa postigao nije.Dope_Man wrote:Mozda su morali tako da ublaze nagib, jer se cesta dize iznad sina, a onda spusta na raskrsnicu.. mada mi ne izgleda kao neki silan nagib, ali mi je jedino sto mi pada na pamet kao moguce objasnjenje.
- supercali
#3092 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Koliko sam ja nasao u buducnosti ide jos jedna cesta tacno ispod stubova gdje su crvene linije kao sto pruga ide
- problemnatravunu
#3093 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
I ja podrzavam blokadu, ali ne blokadu prazne ceste (prazne od politicara tj. onih koji odlucuju)Haris.ba wrote:Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
Da pojasnim, shvatam da se sa ovom bagrom na vlasti jedino tim metodama moze (eventualno) nesto postici, ali LJUDI, ONDA IDITE PRED KANCELARIJE ODGOVORNIH I NADLEŽNIH I TAMO BLOKIRAJTE ŠTA HOĆETE, NAJBOLJE NJIH
A NEMOJTE BLOKIRATI CESTU I ZAEBAVATI OBICNE LJUDE KOJI S TIME NEMAJU NISTA, JA PRVI VAM ZBOG TOGA HEBEM MATER I OD MENE NEMATE PODRŠKU ZA ZAHTJEVE, AKO ĆE TE ME KOČITI U MOJIM NORMALNIM AKTIVNOSTIMA!
To je totalna fula!
Isto oni borci u Hercegovini prije dva dana, blokiraju granicne prelaze, i šta, šta će naškoditi glavonjama iz HDZ i SDA, pa da ih primoraju da im izadju u susret???
Ništa, boli njih, samo se zamjeraju obicnim ljudima, putnicima ....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3094 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pozdravproblemnatravunu wrote:I ja podrzavam blokadu, ali ne blokadu prazne ceste (prazne od politicara tj. onih koji odlucuju)Haris.ba wrote:Podržavam blokadu. Kome smeta - neka skupi raju i ide odblokirati.
Da pojasnim, shvatam da se sa ovom bagrom na vlasti jedino tim metodama moze (eventualno) nesto postici, ali LJUDI, ONDA IDITE PRED KANCELARIJE ODGOVORNIH I NADLEŽNIH I TAMO BLOKIRAJTE ŠTA HOĆETE, NAJBOLJE NJIH
A NEMOJTE BLOKIRATI CESTU I ZAEBAVATI OBICNE LJUDE KOJI S TIME NEMAJU NISTA, JA PRVI VAM ZBOG TOGA HEBEM MATER I OD MENE NEMATE PODRŠKU ZA ZAHTJEVE, AKO ĆE TE ME KOČITI U MOJIM NORMALNIM AKTIVNOSTIMA!
To je totalna fula!
Isto oni borci u Hercegovini prije dva dana, blokiraju granicne prelaze, i šta, šta će naškoditi glavonjama iz HDZ i SDA, pa da ih primoraju da im izadju u susret???
Ništa, boli njih, samo se zamjeraju obicnim ljudima, putnicima ....
http://www.novosarajevo.ba/administraci ... umentacija1. Regulacioni plan “Brdo Hrasno”
Izmjene i dopune Regulacionog plana “Brdo Hrasno” uz proširenje obuhvata usvojene su u Decembru 2001. godine i objavljene u Službenim novinama Kantona Sarajevo broj: 33/01.
Ovo je planski dokument koji pokriva područje Brda Hrasno, na kojem je zbog izražene bespravne gradnje, naročito na lokalitetu Šanca, iskazana potreba za usvajanjem ovog planskog dokumenta, po prirodi je sanacioni plan, jer uglavnom zadržava stanje kakvo je prilikom izrade plana zatečeno na terenu.
U okviru ove prostorne cjeline usvojen je Urbanistički projekt “Džamija Hrasno Brdo”, usvojen i objavljen u Službenim novinama Kantona Sarajevo br. 3/00, na osnovu kojeg je izvršena izgradnja objekta .
Verifikovana je Odluka o korekciji Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Brdo Hrasno“ kako bi se na mjestu postojećeg zadržanog stambenog objekta, omogućila izgradnja vjerskog objekta-džamije. Odluka je objavljena je u Službenim novinama Kantona Sarajevo broj: 12/07.
U Novembru 2009 godine je pokrenuta korekcija plana koja se odnosi na izgradnju Rondoa sa poslovnim centrom na Trasi Južne longitudinale/raskrsnica na spoju ulica Aziza Šaćirbegović-Put Mladih Muslimana-Olovska/ i korekcija plana kojim treba da prolazi trasa Južne longitudinale, a sve po predhodno pribavljenom stručnom mišljenju Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.
Gledaj kad se o tome kontalo, i onda dođe telad i skupi se na asfaltu 5 do 12. Jebi ga. Prvo se ode pa se nauci citati.
Ali šta ćeš. Sada da se Projekat mijenja, oteglo bi se sve jos minimalno godinu, a radovi bi bili obustavljeni. Kreditna sredstva pod pitanjem. Prvo u školu, pa od usranog bukvara da se krene, pa onda na protest...
-
Innovation
#3095 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Vlada Kantona Sarajevo podržala prijedlog Ministarstva saobraćaja za rješavanje problema projekta izgradnje druge faze Južne longitudinale
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... -prijedlog

http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... -prijedlog
- nadžak
#3096 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bolan ljudi riješite se tih sterotipa! Pa jel moguće da se ismijavate sa Bocvanom!
E svašta.
E svašta.
- supercali
#3097 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bocvana je najnaprednija africka drzava bez obzira sto zvuci kao neka africka vukojebina gdje zive busmani
- Mišo_Kovač
#3098 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Botswana ima veći GDP od bosne... tek toliko
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3099 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jedino je mjerilo ko bi gdje živio 
i koliko njih
Joseph Nkonga It's called Poor Jo burg..... when you want your city to look like Johannesburg but you don't have the money.....
Alex RaptasTechnologies Sichinga yaba.... The only way to go up easily is through a ring, and thats what they did exactly. You have to be some engineer to understand
i koliko njih
Joseph Nkonga It's called Poor Jo burg..... when you want your city to look like Johannesburg but you don't have the money.....
Alex RaptasTechnologies Sichinga yaba.... The only way to go up easily is through a ring, and thats what they did exactly. You have to be some engineer to understand
- Tomahawk11
- Globalni moderator